Jump to content

Да ли су молитве са јеретицима- ЕКУМЕНИЗАМ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Екуменизам је велики изазов нашег времена, неке је отерао у раскол, неке у општење са јеретицима, само да што више људи из малога стада одвоји.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Благовесник рече

Христос стога није "човек као други" којега би Бог био усвојио да би у њему пребивао и надахњивао га,
како је случај праведника и пророка. Он је, напротив, иста Божанска Реч, рођена од Оца пре стварања,
без почетка у односу на своје божанство, рођена у задњим временима од једне мајке, без оца у односу на своје човештво!

Човештво које је Блажена Дјевица Марија родила, било је увек оног истога Сина Божијег.

Boki ja te ne razumem.

Oni ispovedaju da se Logos ovaplotio, te Marija rodi Logosa u telu čovečjem.

Ako ne koriste termin Bogorodica nego koriste Majka Hrista Boga Spasitelja, onda su samo precizniji i ništa više. Oni tek insistiraju na istoriji i u tome su potpuno vaših shvatanja znaš da ja kad na Hrista mislim da sam sve vreme na poziciji van svakog ograničavanja i zadržavanja Boga u istoriji.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Страле рече

Екуменизам је велики изазов нашег времена, неке је отерао у раскол, неке у општење са јеретицима, само да што више људи из малога стада одвоји.

Pa to stado ima lošeg pastira ako mora sve vreme da bude zatvoreno u tor.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Има ово стадо Пастира Доброг. Нормалоно је кад су прилике лоше да се овце ставе у тор да би се заштитиле. Да нам није Он пастир одавно би се расули, не би остала ни једна овца на броју колико  нас је вукова нападало.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

Na koji tor misliš?Ekumenistički?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Страле рече

Има ово стадо Пастира Доброг.

Taj kojeg ja znam ode jednu ovcu da traži ako zaluta ne plašeći se da ostavi ovih 99.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

пре 17 минута, Кратос рече

Pa i nije.Umro je Sin Čovečiji.Sin Božiji je besmrtan.

Je li kratos a kako se Sin Čovečji popeo na nebo a da je sam rekao niko se ne pope na nebo a da pre toga nije sišao sa neba?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Boki ja te ne razumem.

Oni ispovedaju da se Logos ovaplotio, te Marija rodi Logosa u telu čovečjem.

Ako ne koriste termin Bogorodica nego koriste Majka Hrista Boga Spasitelja, onda su samo precizniji i ništa više. Oni tek insistiraju na istoriji i u tome su potpuno vaših shvatanja znaš da ja kad na Hrista mislim da sam sve vreme na poziciji van svakog ograničavanja i zadržavanja Boga u istoriji.

Mozda nije ni toliko bitna ova nasa mala rasprava. Ipak smo usli u nesto malo dublje vode bogoslovskih objasnjenja nestorijanizma, ....., a treba nam svima, za to ronjenje i nesto malo vise kiseonika. Secas se, pricali smo nesto o tom kiseoniku ranije ? :)

Samo da dodam, ovo,....Logos se ovaplotio , te Marija rodi Logosa u telu covecijem...to isto pricaju i Nestorijanci 4.veka. Oni ne odricu Boga na zemlji u telu. Problem je u nacinu gledanja tog sjedinjenja Boga u telu kod zaceca i rodjenja od majke Marije.

Tu je problem, nije problem u tome da se Bog javi u telu, to pricaju i stari i novi nestorijanci ....nego, kako i kojim nacinom i prirodom stvari se javio itd.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Taj kojeg ja znam ode jednu ovcu da traži ako zaluta ne plašeći se da ostavi ovih 99.

Тих 99 слушај савет који им је оставио и не брину се јер верују у Њега.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Tu je problem, nije problem u tome da se Bog javi u telu, to pricaju i stari i novi nestorijanci ....nego, kako i kojim nacinom i prirodom stvari se javio itd.

Pa rečeno je, da li moramo da citiramo po 20 put?

Djeva Marija čoveštvo koje je rodila je onaj isti Božanski Logos prisnije rečeno Sin Božji. Nije to nikakv usvojeni sin niti ga Marija nije rodila.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Je li kratos a kako se Sin Čovečji popeo na nebo a da je sam rekao niko se ne pope na nebo a da pre toga nije sišao sa neba?

To sam ti već objasnio.Čitaj svetootačko tumačenje.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Страле рече

Тих 99 слушај савет који им је оставио и не брину се јер верују у Њега.

Aha, pa što jes jes nije poveo ovce sa sobom da traži ovcu ali barem neke ovce od nas ne govore da više te jedne ovce nemamo jer mi barem verujemo da je još uvek naša.

No mi smo samo ovce.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa rečeno je, da li moramo da citiramo po 20 put?

Djeva Marija čoveštvo koje je rodila je onaj isti Božanski Logos prisnije rečeno Sin Božji. Nije to nikakv usvojeni sin niti ga Marija nije rodila.

Ne mozes da vodis razgovor sa pet ljudi odjedanput ( to mogu samo Ivan i o.Zoran :ok: ), moras malo da se koncetrises.

Pogledaj ovaj citat :

" Tај човек је кроз силазак Духа Светога на њега постао Христос, тј. помазаник, и Логос Божији је са Њим пребивао..."

Sta mislis ko ga je izrekao? Potpuno je pravoslavan .

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, kopitar рече

ALOJZIJE STEPINAC
10
veljača, 2017. Katolički kalendar

:))

Mora da se smeješ u ime ekumenske ljubavi i jedinstva.To upravo i pokazuje svu vašu patologiju.Smeješ se nad ubicom i zločincem kog slaviš kao sveca.Čista šizofrenija.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...