Jump to content

Да ли су молитве са јеретицима- ЕКУМЕНИЗАМ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Екуменизам уопште није ствар теологије, него политике, црквене дипломатије, празна прича, која мора да се гура због ''политичке коректности'' левичарско-либералне струје у Цркви. 

Подели на овим сајтовима

Не допушта Црква него неколицина људи из Њене администрације, који допуштају и разне ''сексуалне афере'', а мука нам је више и да их помињемо.

Нећемо ваљда због њих да одлазимо, нисмо тако слаби.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, todor рече

Не допушта Црква него неколицина људи из Њене администрације, који допуштају и разне ''сексуалне афере'', а мука нам је више и да их помињемо.

Нећемо ваљда због њих да одлазимо, нисмо тако слаби.

Nije to kružok nekih tamo ljudi i samovolja nekolicine pojedinaca.

Vi jeste artemijevci, jer se borite protiv sopstvenog Tela.

Samo hrabro.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, todor рече

Јесте.

А ти си паписта.

Поздрав.

Ne znam šta podrazumevaš pod tim izrazom ja umnogome ne delim poneka učenja rimokatolika ali ti potpuno deliš stav bivšeg artemija, na kraju krajeva zbog toga je i otišao iz SPC, dakle put je poznat.

Sve je već poznato za SPC je to već završen i rešen problem.

Подели на овим сајтовима

Mislim da slučaj Stepinc nikako ne doprinosi ekumenskom dijalogu a dodao bi, da je to već gotova stvar papa bi ga već kanonizovao.

To mislim da neće učiniti a svaki drugi koji bi, onda bi  time unizio instituciju rimskog biskupa, jer bi se time ogrešio i dokazao slabost ovoga pape, koji to nije u svakom slučaju.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ne znam šta podrazumevaš pod tim izrazom ja umnogome ne delim poneka učenja rimokatolika ali ti potpuno deliš stav bivšeg artemija, na kraju krajeva zbog toga je i otišao iz SPC, dakle put je poznat.

Sve je već poznato za SPC je to već završen i rešen problem.

Е баш ће паписта да ми каже који је мој пут. :Д 

Под тим изразом подразумевам све љубитеље ''безгрешног'' човека из Рима који се налази на челу највеће мултинационалне корпорације на свету.

А нису имуни ни на разне протестантске фирме. 

Подели на овим сајтовима

Да ли су молитве са јеретицима- ЕКУМЕНИЗАМ?

28. јануара по јулијанском, 

10. фебруара по грегоријанском календару.

220px-Isak_Sirin.jpg

Свети Исаак Сирин (или Св. Исак Нинивски)

Исаак Сирин (или Исак Нинивски; око 620; † око 700) био је хришћански аскета, теолог и мистик, који је живео у Сирији у 7. веку.

Средишња тема његове теологије је божја љубав, која је главни разлог стварања и покретачка сила света. Исак је веровао да ће Бог, услед своје неограничене љубави, створењима донети свеопште спасење.[1]

Живот[уреди]

Исаак је рођен у арапској породици, на подручју Катара, на западној обали персијског залива.[2] Као млад, заједно са братом је отишао у манастир светог Матије (Мар Матај) у Беит Катраји (данашњи Курдистан), где се замонашио.[3]Био је припадник Асиријске цркве Истока, коју често називају несторијанском.[4] Стекавши добар глас у манастиру, привукао је пажњу католикоса Ђорђа I (660-680), који је око 670. године посетио Беит Катрају и рукоположио га за епископа града Ниниве на реци Тигар (у данашњем Ираку).[5]

Међутим, након само пет месеци, Исаак је оставио епископство из „разлога познатих Богу“.[6] Према црквеном предању, то се десило након што су му дошла два хришћанина, зајмодавац и дужник. Један је тражио да му се одмах врати дуг, а други да му се да још времена. Међутим, зајмодавац је одговорио: „Ако ми одмах не врати дуг, предаћу га суду“. Исаак му је на то рекао: „Јеванђелска заповест ти налаже да уопште не тражиш своје од онога који ти је узео. Утолико пре треба да покажеш великодушност према ономе који је обећао да ће ти ускоро вратити дуг“. Овај човек је, пак, одговорио: „Остави ти сада јеванђелску заповест“, и више није хтео ништа да чује. Тада је епископ рекао у себи: „Ако се они не повинују јеванђелским заповестима господњим, шта бих ја још овде радио“.[7] Оставивши епископство, повукао се у усамљеништво на планину Матут, у области Хузестана (југозападни Иран), где се посветио созерцању и мистичком иступању, односно екстази.[4]

Без удаљавања од света нико не може да се приближи Богу. Удаљавањем не називам пресељење телом, већ одстрањење од светских дела. Врлина удаљавања од света се састоји у томе да се ум не бави светом.

Под старе дане, отишао је да живи у пустињском манастиру Рабан Шабур.[8] Јео је само три кришке хлеба недељно, и мало поврћа.[3] У манастиру је изучавао Свето писмо и писао о хришћанској аскези и духовности. Због силног читања и писања ослепео је пред крај живота. Умро је у дубокој старости у манастиру Шабор, концем VII века.

Приближавајући се својој постељи реци: „Може бити да ћеш ми ове ноћи бити гроб. И не знам да ли ће на мене ове ноћи уместо привременог сна наићи вечни будући сан“.

Православна црква слави га 28. јануара по јулијанском, а 10. фебруара по грегоријанском календару.

https://sr.wikipedia.org/wiki/Исак_Сирин#cite_note-Universal_salvation-1

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

https://www.scribd.com/document/116567072/Vladika-Atanasije-Jeftic-Hristologija-Sevira-Antiohijskog-Nije-Pravoslavna

Najveća faca među vladikama, moj omiljeni lik. E da je pri boljoj kondiciji, pa da može da lupa one svoje čuvene jurodive dandare za uši mladim, nadobudnim sinkretistima koji misle da sve znaju...

Подели на овим сајтовима

On ‎10‎-‎02‎-‎2017 at 14:24, todor рече

Е баш ће паписта да ми каже који је мој пут. :Д 

Ja sam daleko od nase crkve, ovako svakodnevno, a u blizini sam protestanske, kad crkvena zvona cujem, prosetam dvoristem crkve i grobljem, pomolim se i prekrstim onako po naski. Izvan crkvenog dvorista sam za 10- 15 minuta. To me cini papistkinjom sto se molim medj' mrtvima? :Д   Dovoljno je sto cujem kako crkvena zvona zvone. Ovako ukrasene su crkve u mnogim naseljima...

Tajna Vecera

http://aalborgstift.dk/assets/kirker/jammerbugt/jetsmark/_resampled/SetWidth700-6341jetsmark.jpg

http://aalborgstift.dk/kirker/jammerbugt/jetsmark-kirke/kalkmalerier-skib/

Kako neko moze da bude toliko slep i da ne vidi da Boga jednostavno nije briga za pravila sto bi udavila. ;)

Јачи од смрти и лажи

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Тања1 рече

Ja sam daleko od nase crkve, ovako svakodnevno, a u blizini sam protestanske, kad crkvena zvona cujem, prosetam dvoristem crkve i grobljem, pomolim se i prekrstim onako po naski. Izvan crkvenog dvorista sam za 10- 15 minuta. To me cini papistkinjom sto se molim medj' mrtvima? :Д   Dovoljno je sto cujem kako crkvena zvona zvone. Ovako ukrasene su crkve u mnogim naseljima...

Tajna Vecera

http://aalborgstift.dk/assets/kirker/jammerbugt/jetsmark/_resampled/SetWidth700-6341jetsmark.jpg

http://aalborgstift.dk/kirker/jammerbugt/jetsmark-kirke/kalkmalerier-skib/

Kako neko moze da bude toliko slep i da ne vidi da Boga jednostavno nije briga za pravila sto bi udavila. ;)

Немам ништа против, можеш ти да обилазиш будистичке храмове и да се молиш по нашки, него о нечему другом смо расправљали. 

Ја сам изнео став да је прича о екуменизму у Цркви иста као и прича о демократији у политици, чиста демагогија, додворавање моћнима, а теологија је само покриће.

Нисам помињао никаква правила, бар ја не робујем никаквим.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...