Jump to content

Да ли су молитве са јеретицима- ЕКУМЕНИЗАМ?

Оцени ову тему

Препоручена порука

Управо сада, Bokisd рече

Ne mozes da vodis razgovor sa pet ljudi odjedanput ( to mogu samo Ivan i o.Zoran :ok: ), moras malo da se koncetrises.

Pogledaj ovaj citat :

" Tај човек је кроз силазак Духа Светога на њега постао Христос, тј. помазаник, и Логос Божији је са Њим пребивао..." 

Boksid ne podvaljuj, pričamo o ekumenskom dijalogu koji je doveo do toga da Asirska Crkva sada ispoveda ovaploćenog Logosa.

A ti ako hoćeš da nas učiš istoriji i kako je sve to teklo i išlo onda otvori novu temu.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Aha, pa što jes jes nije poveo ovce sa sobom da traži ovcu ali barem neke ovce od nas ne govore da više te jedne ovce nemamo jer mi barem verujemo da je još uvek naša.

No mi smo samo ovce.

Ми нисмо само овце, ми смо чланови стада Његовог

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Благовесник рече

,,Његова Светост папа Јован Павле II, Бискуп Рима и папа Католичке Цркве
и Његова Светост Мар Динкха IV, Католикос и патријарх Aсирске Цркве Истока,
захваљују Богу који их је надахнуо за овај нов братски сусрет.
Ово је оcновни корак на путу ка пуном  заједништву које се треба поново успоставити између ових Цркава.

Заиста, може се, одсада па надаље, заједно исповедати пред светом заједничка веру у тајну оваплоћења Христовог.

Као наследници и чувари вере примљене од апостола,

како је била изречена од наших заједничких отаца у Символ вере,

исповедамо само једнога Господа, Исуса Христа, Јединородног Сина Божијег,

рођеног од Оца пре свих векова, који је, пошто стиже пунина времена, сишао с небеса и постао Човеком

ради нашега спасења. Реч Божија, друга Особа Свете Тројице, силом Духа Светога оваплотила се узевши из свете Дјевице Марије тело надарено разумном душом с којом бијаше нераздвојиво сједињена од самог тренутка свог зачећа!

Стога је наш Господ Исус Христос прави Бог и прави човек,

потпун у својему божанству и потпун у својему човештву,

истобитан са Оцем и истобитан с нама у свему, осим у греху!

Његово божанство и његово човештво сједињени су у једној јединој особи,
без мешања и промена, без дељења и раздвајања.
У њему је била очувана различитост божанске и људске природе, са свим њиховим својствима,
способностима и начинима деловања.

Ипак, далеко од тога да би обликовали 'једног и у исто време некога другога', божанство и човештво су сједињени у лицу истога и јединога Сина Божијега и Господа Исуса Христа који је предмет једног јединог клањања!

Христос стога није "човек као други" којега би Бог био усвојио да би у њему пребивао и надахњивао га,
како је случај праведника и пророка. Он је, напротив, иста Божанска Реч, рођена од Оца пре стварања,
без почетка у односу на своје божанство, рођена у задњим временима од једне мајке, без оца у односу на своје човештво!

Човештво које је Блажена Дјевица Марија родила, било је увек оног истога Сина Божијег.
Због тога разлога Асирска Црква Истока уздиже своје молитве Дјевици Марији као  "Мајци Христа Бога нашега и Спаситеља"!
У светлу те исте вере, католичка предаја се обраћа Дјевици Марији као "Мајци Божјој" и такође као 'Мајци Христовој'.
Ми признајемо законитост и исправност ових израза. То је изражавање исте вере.

Поштујемо предност коју им свака Црква даје у свом литургијском животу и у својој побожности.
То је једна вера коју исповедамо у тајнi Христовoj.

Boksid drži se teme.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Страле рече

Ми нисмо само овце, ми смо чланови стада Његовог

Mjok to ste vi a mi što smo samo ovce mi verujemo da je zalutala ovca još uvek naša, jer Hristos tje je sigurno naći, inače ne bi ni krenuo za njom.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

A, pa rekoh ostao ti neki citat da me podsetiš a šta kažu oci ko je stradao na Krstu?

Šta kažu?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Mjok to ste vi a mi što smo samo ovce mi verujemo da je zalutala ovca još uvek naša, jer Hristos tje je sigurno naći, inače ne bi ni krenuo za njom.

Znači ti ćeš da slaviš Stepinca ko sveca?E alal ti q....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Наравно да ће наћи, она јесте наша али је  залутала.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Страле рече

Наравно да ће наћи, она јесте наша али је  залутала.

Pa eto vidim kako je volite kao svoju rodjenu.

• Волим 1

Подели на овим сајтовима

To što tebi znači meni nači ne nači , nači tako ti je to.

Al si u ljubavi sa onima kojima je on blaženi.Znači tako ti je to.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Boksid ne podvaljuj, pričamo o ekumenskom dijalogu koji je doveo do toga da Asirska Crkva sada ispoveda ovaploćenog Logosa.

A ti ako hoćeš da nas učiš istoriji i kako je sve to teklo i išlo onda otvori novu temu.

Nije tako. Kako sad ja nekog ucim istoriji i bogoslovlju ? Vodili smo sasvim okey razgovor o ovoj temi, ti dokazujes tvoj stav, ja moj stav. Niko nikoga ne podvaljuje.

Ovo sam ti postavio, zbog toga, da se vidi da i Nestorije( ciji je deo ovaj citat ), prica da se Logos ovaplotio i da je postao Hristos. Kao sto pricaju i danasnji nestorijanci.

Problem je u daljem razvoju misli o ovaplocenju kod nestorijanizma. Kao sto je i problem oko termina Bogorodica kod Asiraca. Nista vise.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa eto vidim kako je volite kao svoju rodjenu.

Ми волимо њу, али не волимо тај њен чин што је залутала, да ли онда треба цело стадо да залута?

Подели на овим сајтовима

I sa Kačavendom.

Zastranio zbog ekumenizma.Sve za ljubav.12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Страле рече

Ми волимо њу, али не волимо тај њен чин што је залутала, да ли онда треба цело стадо да залута?

Nije ona zalutala ona je samovoljno napustila,svojevoljno,prelešćeno odlutala ali otac čeka zabludelog sina raširenih ruku,ne trči za njim dok on jede pomije.Nek se čeliči malo.;):)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...