Jump to content

Sto je Bog spojio covek da ne razdvaja

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 3 часа, Живана рече

Pa niko nije ni tvrdio da je zaljubljenost prava ljubav. Vec da nema potrebe praviti od zaljubljenosti neku vudu magiju od koje se svi samoubijaju kad im se ne ostvare zelje i toliko ocrnjivati(ekstremno losom ilustracijom) najprirodniji poriv mladosti. Stvar je u usmerenju mladih (a vala i ne samo njih) a ne u nerazumnom zastrasivanju od cega nema nikakve koristi a moze mnogo da steti.

a jesam ga ocrnila, devojka je trazila da objasnim, ali nema od te price nikakve koristi.... To je bio neki ekstremni slucaj da ga znam, ne samo ilustracija, nego necije iskustvo

Подели на овим сајтовима

Брак је као огледало са свјетлом усмјереним тачно на право мјесто тако да можеш јасно да видиш колико лице у њему одудара од оног лица испегланог у фотшопу што ти стоји на фотографијама фб профила. Ту се онда погледаш као човјек па смањиш неке надуване стандарде који важе за супружника, или побјегнеш испред огледала. :)

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Ana Bjelan рече

Pa kao i kod narkomana dolazi do gubitka osecaja za stvarnost. Na primer mlada devojka se previse zaljubi, pa idealizuje nekog mladica, koji joj to ne uzvraca na pravi nacin, ako jos nije imala ocevu ljubav, a ni mnogo iskustva, ako je i sklona mastarijama i u nekim teskim zivotnim okolnostima bezi u drugu stvarnost. Navodim eto primer. Hormoni tu igraju glavnu ulogu u ranoj mladosti... 

Има и тога, али људи могу да побегну од реалности и без заљубљености, погледај текст о сањарима. 

Такође знам дечка који је зависник од адреналина. Он мора сваки дан да уради нешто лудо или да се одвали од алкохола.. не може да буде стрејт. То су неки екстреми, не значи да је заљубљеност априори лоша, као ни да је опасно по живот да човека некад пукне симпатикус, чак може бити и спасоносно. :)

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Mnogo je ljudi u Srbiji spremno na prevare... ja sam zapanjena sta se radi...

"Ја сам сакупљач необичних ствари. Нека други сакупљају значке и марке. Ја сакупљам дане, часове и тренутке. " - Мирослав Антић

Подели на овим сајтовима

@Anika  Let's play, али ледне главе, што каже Матија Бећковић! Само хладне главе и јуурииииииииииииииииш! :)

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Живана рече

Pa niko nije ni tvrdio da je zaljubljenost prava ljubav.

Онда нема никаквих конфликата.

пре 9 часа, Живана рече

Vec da nema potrebe praviti od zaljubljenosti neku vudu magiju od koje se svi samoubijaju kad im se ne ostvare zelje

Па ни то нико није тврдио. Нити кога напада, нити коме ишта брани . Само пита, каква је то љубав која неког може да доведе до самоубиства, па ти сам извуци закључак. Од једне реченице направисте целу филозофију.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, -Владимир- рече

Онда нема никаквих конфликата.

Па ни то нико није тврдио. Нити кога напада, нити коме ишта брани . Само пита, каква је то љубав која неког може да доведе до самоубиства, па ти сам извуци закључак. Од једне реченице направисте целу филозофију.

Aj opet. Poenta koju sam htela da podvucem je da je primer jako los upravo zato sto je nejasan brka babe i zabe i vrlo lako moze jos gore da zbuni mlade. A zbog svega sto je vec receno. Ako smo mi "napravili filozovifiju"a jasno man je sta je bio cilj zamisli tek neko neupucen mlad zbunjen i odma ga gadjaju sa "ta zaljubljenost gresna ljudi se ubijaju od toga". Mislim samo da ih otera jos dalje.

Tako da je sustina da je vrlo nesrecana ilustracija. 

Ko cita da razumije. Uf. : ) 

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

Имам једно питање, ако има ко од учених да одговори, ево читам: "Што Бог споји, човек да не раздаваја", па ме занима, да  ли се овај део "човек да не раздваја" може тумачити и као савет/препорука људима (трћим лицима :) ) да се не мешају у туђе бракове (чак ни добронамерно), у смислу, родитељи, браћо, сестре, кумови, пријатељи маните се туђег брака и пустите их да га уреде, споје па чак и раздвоје по својој и Божијој вољи.

...Или се тај део дословно и буквално увек тумачи као, ћути и трпи Бог вас је спојио и то ти је то. :)

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Снежана рече

Имам једно питање, ако има ко од учених да одговори, ево читам: "Што Бог споји, човек да не раздаваја", па ме занима, да  ли се овај део "човек да не раздваја" може тумачити и као савет/препорука људима (трћим лицима :) ) да се не мешају у туђе бракове (чак ни добронамерно), у смислу, родитељи, браћо, сестре, кумови, пријатељи маните се туђег брака и пустите их да га уреде, споје па чак и раздвоје по својој и Божијој вољи.

...Или се тај део дословно и буквално увек тумачи као, ћути и трпи Бог вас је спојио и то ти је то. :)

1. Петрова, 4,15:
Нико од вас, наиме, да не страда као убица, или лупеж, или злочинац, или као човек који се меша у туђе ствари.

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Lady Godiva рече

Има и тога, али људи могу да побегну од реалности и без заљубљености, погледај текст о сањарима. 

Такође знам дечка који је зависник од адреналина. Он мора сваки дан да уради нешто лудо или да се одвали од алкохола.. не може да буде стрејт. То су неки екстреми, не значи да је заљубљеност априори лоша, као ни да је опасно по живот да човека некад пукне симпатикус, чак може бити и спасоносно. :)

Ne zaljubljenost je bas lepa, nego kazem da moze da preraste u bolest. Sad sam se setila jednog filma na tu temu Voli me ne voli me Odri Tatu koja se koliko se secam nije izlecila od te vrste zaljubljenosti, davno sam ga gledala

Подели на овим сајтовима

Zaljubljenost je samo početna faza,inicijalno stanje zanosa.Vremenom treba da preraste u ljubav.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

love.jpg

Приручник 'О Божанственој Литургији' светог Јована Златоустог - збирка одабраних светоотачких и савремених текстова, који објашњавају лепоту схватања и учествовања у Божанственој Литургији!
Цена 330,00 дин./ком. + ПТТ или +381 (0)63 839 6761

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Снежана рече

Pa nije ni meni sasvim jasno ni to kad Bog spaja onda se to teze rusi, a tu vidim po nekim komentarima kao sam biras itd... Pa nije bas da si sam izabrao, Bog je bio prisutan.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...