Jump to content

Грчки јерарси позвали на бојкот школског предмета „Искорењивање хомофобије“

Оцени ову тему

Препоручена порука

пре 1 сат, Филозоф рече

Inace, ja sam licno protiv ovakvog predmeta jer ne vidim neki smisao, ali ove konstanacije su potpuni promasaj. Ne vidim puno razlike izmedju toga i nekog nametanaj stavova od strane ovih aktivista. Lice i nalicje istog nacina razmisljanja koji tezi da nesto namece drugima i to po mogucstvu preko drzavnih institucija

Sve se slažem sa tobom povodom toga da im je modus operandi isti (kretenski), ali ciljevi (hajde da svi imamo ista prava i da niko ne bude diskriminisan vs. hajde da neki nemaju neka prava i da budu diskriminisani) ih ipak čine neuporedivim... iz te perspektive nisu "lice i naličje", iako bi ova druga strana baš volela da tako predstavi...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 202
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни дани

пре 2 часа, st.anger рече

boriti se Ljubavlju da pridobijemo gaye i carstvo nebesko je unutra u vama.šta bi ovo značilo?

ti me pitas :  šta tačno znači po tvom mišljenju boriti se Ljubavlju?

ja citiram Gospoda :  "Carstvo Nebesko je unutra u vama."

Sta bi moglo da znaci nego u se i u svoje kljuse. Tj. mi treba da gledamo da se mi Obozimo i da Bog kroz nas deluje Blagodacu Duha Svetoga prema toj zabludeloj braci a ne mi da bijemo bitku svojom pamecu i umovanjem protiv njih. U najkracem :) 

Follow your bliss and the universe will open doors where there were only walls.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Sofija_ рече

sto znaci da te ne privlace ni muskarci ni zene, a to je vec neki poremecaj

ako cemo iskreno :) Plus, jednom prilikom si rekao da je tvoja mama seksi, sto takodje nije normalno tako reci za svoju mamu, tj. gledati je na taj nacin, zar ne ? :) 

ipak brata nešto pali. ima još života u njemu. nada umire zadnja.:smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ronald рече

Problem je što ti misliš da se u školi koja se bavi i prirodnim fenomenima ne treba učiti nešto vezano za homosexualnost koja jeste prirodna fenomen. Zašto poseban predmet? Zato što je ljudska kultura kompleksna i homosexualnost je dio realnosti.

И наркоманија и алкохолизам су део реалности , и врло озбиљан проблем. Зашто нема предмета  "борба против болести зависности" ?

Која је улога предмета чији је сврха да пропагира геј права, права само једног и јединог слоја друштва, и то врло уског ? Шта значи борба против хомофобије ? Шта је то хомофобија ?Због чега је то од толико виталног значаја за будућност ?

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Avocado рече

Sve se slažem sa tobom povodom toga da im je modus operandi isti (kretenski), ali ciljevi (hajde da svi imamo ista prava i da niko ne bude diskriminisan vs. hajde da neki nemaju neka prava i da budu diskriminisani) ih ipak čine neuporedivim... iz te perspektive nisu "lice i naličje", iako bi ova druga strana baš volela da tako predstavi...

Осим што амерички левичари нису борци за права свих људи, већ само оних који се са њима слажу или оних које нападају њихови непријатељи. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Живана рече

Vise puta sam cula komentar od ljudi neverujucih(ali ne ateista vec onih kojima crkva upravo treba da propovedi Evandjelje) da objasnjenja poput "to su gresi protiv Vecnog Boga" ili "Tako je bilo u Sodomi i Gomori" zaista nista ne govore danasnjem prosecnom coveku koji nije upucen u veronauku i zivot crkve. Kud i kamo bi im vise znacilo da se objasni sta je nasuprot toa i zasto to njima samaima najvise steti. Nit ce meni niti jerarsima vec njihovim dusma. A zasto? I kako? E to bi valjalo da cujemo od nosioca i propovednika Reci Hristovih. A ne " to je nemoral,neprirodno" i omiljeno " SVI ZNAMO kako treba" .Odlicno vi koji znate idite na stranu carinika i zahvalite se Bogu sto nista kao onaj farisej sto se kajao i na kraju otisao opravdan. A kome je stalo do gresnika(po primeru Gospoda koji se raspeo da spase gresnike)taj neka se malo razapne makar u nekom tekstu nek pokaze ljubavi. Na kraju s cime ce crkva privuci zabludelu decu nego ljubavlju, osuda im ne treba.

Одличан пост.

Педерастија је до скоро третирана и лечена kao психијатријска болест. Оболели су до скоро, били затварани и лечени у психијатријским установама. По новом европском закону, не третирају се више тако, и имају једнака права са осталим грађанима. О томе говори доле постављени документарни филм. Али то не значи, лично мислим, да није у питању врста гордости и егоизма. А то су најгоре могуће болести душе. Ако из овог угла посматрамо проблем, требало би узети и ову чињеницу у обзир при братском хришћанском дијалогу.

Подели на овим сајтовима

пре 17 часа, Страле рече

предмета „Искорењивање хомофобије и трансфобије“ 

12:smeha: Е стварно куда иде овај свет, ејЈЈЈ,  предмет са насловом горе , за неповеровати, какви умови су могли да дођу на идеју да уведу у школе један овакав предмет. 

Где је сада Гризли Адамс, да ми каже, како нема никакве везе религијско опредељење премијера или религијски токови  владајуће партије   са даљим токовима дешавања у истој. 

Овакве идеје могу само да падну на памет  једној тотално безбожној власти, која гура своје идеје...па ако прође, прође...

И сада нека ми неко каже да не постоје ( да су надуване теорије завере).

"ČUDO SIRIZE" Ikona Isusa Hrista "ne prestaje da plače" od dolaska Ciprasa na vlast

И врапци знају да је Ципрас атеиста.

пре 17 часа, Страле рече

По речима владике, родитељи треба да изразе своје неслагање по том питању и да не пуштају своју децу на часове из тог „предмета“.

Да имам дете, по цену да не иде у школу, никада ни под којим условима не би слушало наставу сулудог  предмета.

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Avocado рече

To je mozda nekad tako bilo kad su ti pokreti poceli, danas imaju veze sa svime osim sa borbom za ljudksa prava i protiv diskriminacije

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Где је сада Гризли Адамс, да ми каже, како нема никакве везе религијско опредељење премијера или религијски токови  владајуће партије   са даљим токовима дешавања у истој. 

Овакве идеје могу само да падну на памет  једној тотално безбожној власти, која гура своје идеје...па ако прође, прође...

И сада нека ми неко каже да не постоје ( да су надуване теорије завере).

"ČUDO SIRIZE" Ikona Isusa Hrista "ne prestaje da plače" od dolaska Ciprasa na vlast

И врапци знају да је Ципрас атеиста.

I treba da se sprdaju sa nama da smo zatucani i neobrazovani...

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Ronald рече

sličnog karaktera kao Porfirije Kavsokalivit, cije je duhovno cedo bio  homosexualac kojeg je znao decenijama, provodili su vrijeme u molitvi, mnogo razgovarali, dijelili rucak, ali koji je za razliku od mnogih i pored mnogo bolesti, slušao i u praksi sprovodio ono što je luteranski teolog Paul Tillich wrote “the first duty of love is to listen”.  

Dobro, ali to više govori o širini i ljubavi Sv Porfirija, koji je veoma blag, i ne znači da je taj čovek postao homoseksualac jer je došao kod Porfirija niti da je dobio blagoslov za taj.način života, već je, pretpostavljam, dobio razumevanje, blagost, ljubav, ohrabrenje

Drugo, veliko je pitanje koliko homofobije.uopšte ima.

Poznati homoseksualci u ovoj zemlji su bili veoma poštovane ličnosti, jedan od.njih je u novinama izjavio da misli da su u Srbiji sigurni (otprilike, da se prema njima dobro odnosi društvo u globalu)

obrazov_zpsdsretmxk.jpg

"Верујем Господе, помози мом неверју"

"О жено, велика је вера твоја, нека ти буде како хоћеш"

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Живана рече

ti me pitas :  šta tačno znači po tvom mišljenju boriti se Ljubavlju?

ja citiram Gospoda :  "Carstvo Nebesko je unutra u vama."

Sta bi moglo da znaci nego u se i u svoje kljuse. Tj. mi treba da gledamo da se mi Obozimo i da Bog kroz nas deluje Blagodacu Duha Svetoga prema toj zabludeloj braci a ne mi da bijemo bitku svojom pamecu i umovanjem protiv njih. U najkracem :) 

Draga, sve je to tacno, no ti si mnogo naivna u svojoj dobroti, ali pederski lobi je previse agresivan i nametljiv sa svojim delatnostima, tako da njima ne treba ni milimetra odstupiti,

mada kako je krenulo i u Srbiji ce za koju godinu praviti reklame sa dve mame/tate, sto su ovde u NL vec unazad 20 godina uradili.

Подели на овим сајтовима

Овде имате критику на тај уџбеник ''Здравственог васпитања о репродуктивном здрављу'' који се појавио у Војводини. Па кад видте шта је изнето у том уџбенику, видећете да нисмо далеко  од Грка

http://porodica.org.rs/wp-content/uploads/2016/02/Seksualno-obrazovanje-analiza.pdf

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...