Jump to content

Последице Ваплоћења Христовог по човека и човечанство

Оцени ову тему

Препоручена порука

Neću dalje će mi se naljuti Džumkica a dobra je tema.:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Kratos рече

A el sme da se uživa u sexu bez množenja?

Mene stvarno zanima šta misliš o ovome. Evo deca su već porasla, ja u dobroj formi, 4 banke, i žena i ja volimo da se ne zabranjujemo jedno drugom.

:)

Подели на овим сајтовима

A sad ću kažem nešto vezano za temilicu.Glavna posledica je priziv da ovaplotimo Boga u nama,a to bi bila neka vrsta Sunca,koja obasjava sve i dobre i zle.Ništa više ništa manje.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, st.anger рече

Mene stvarno zanima šta misliš o ovome. Evo deca su već porasla, ja u dobroj formi, 4 banke, i žena i ja volimo da se ne zabranjujemo jedno drugom.

:)

Ne vidim ni zašto bi.Što se mene lično tiče uživajte jedno u drugom u potpunosti.

Подели на овим сајтовима

Има да вас sFun_bat скроз хришћански 12:smeha: 

1 hour ago, Џуманџи рече

Како чињеница да је Бог постао човек уопштено утиче на нашу слику о човеку? На слику о човечанству? На поимање тога шта је човек заиста? На наш однос према другима..? :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Он је постао тело да ми постанемо Његово тело - и то једући Његово тело. Стари Адам постаје нови Адам. Постајемо једно са њим, али заједно, никако другачије. Јер смо сви ми ћелије Његовог тела и нема ни смисла ни логике ни оправдања да се не волимо. Лажемо да Га волимо ако не волимо једни друге, буквално.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

Мени преставља светлост на крају тунела, а то је живот вечни.

Помозимо слабим и немоћним и људима у невољи јер добро се добрим враћа. :mazenje:

Наше писмо   је старо преко 1000 година . Чувајмо то наше благо .

Подели на овим сајтовима

Koliko god ova tema bila bitna, verovatno i suštinska, razgovor o njoj većim delom zvuči kao da pokušavate da pričate o Bahovoj i Mocartovoj muzici. Treba biti žešća faca pa reći nešto stvarno kvalitetno o ovome... tolko za sad od mene, malko sam zarđao. P.S. Posledice su inače nesagledive 

Zato kažem ti: opraštaju joj se gresi mnogi, jer je veliku ljubav imala; a kome se malo oprašta ima malu ljubav.

0526200500.jpg

Подели на овим сајтовима

• Гости

Оно што је Логос на Себе узео, то је и спасио. Спасио је човека, читавог. Дакле, у Христу је испуњена Тајна Христова, испуњен је циљ стварања света. Свет је створен да постане Црква, да вечно постоји са Господом. У Христу је испуњење Божје воље. Христос је воља Очева, Он је тај кроз кога се остварио циљ. Тако да без Оваплоћеног Сина Божјег, нема живота за сваког од нас, за сваког човека и самим тим и читаве творевине.

Sent from my iPad using Pouke.org

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, w.a.mozart рече

Treba biti žešća faca pa reći nešto stvarno kvalitetno o ovome...

Е, управо се овоме не надам. :D Само причамо, опуштено скроз, о квалитету да не мислите.:bighug:

Мој циљ што се теме тиче је да размишљамо о овоме. :)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

Mnogo teško pitanje za nas što nemamo teološkog znanja ni obrazovanja. No, intuiranje mi veli ovako:

'Boga nije vidio niko nikad, Sin koji je u naručju Očevom, ga objavi.' Apofatika. Nesaznatljivi Bog. Kako voljeti jednu aporiju, jednu apstrakciju? Sad možemo da ga vidimo, da ga spoznamo, pa time i da Ga volimo. 

Ono da bi se i bez grijeha prvorodnog ovaplotio, puni smisao, te konsekvence te misli, iskreno, ne razumijem. Ovako shvatam da je došao da spase izgubljeno, da izvadi Adama iz ada, otvori čovjeku ponovo vrata raja. Da nas od prestupnika vrati u dostojanstvo djece Božije. Da preobrazi tvorevinu, uz pomoć čovjeka, jer koliko se čovjek oboži, toliko će se sve preobraziti. 'sva tvorevina uzdiše čekajući sinove Božije, da je oslobode'. Uz to nam je dao sredstvo tog oboženja 'tijelo moje... krv moja...' Ali da je se i udostojimo... Sve nam je dao na tacni, i nagradiće nas. Kao što mi tjeramo djecu da 'zarade' džeparac koji ćemo im svakako dati, iz vaspitnih pobuda. Mislim da se ne radi o prihvatanju tjelesnosti kao ovakve, kao što su braća rado pomislila :), već radi preobražaja ovakve tjelesnosti, oboženja čovjeka, već sada i ovde, a potpuno nakon vaskrsenja.

Konačno da bismo zavoljeli i bližnjeg. 'Jer za njega Hristos umrije'. Da ga vidimo kao ikonu Božju, opet, ne apstraktnog Boga, nego milog i krotkog Hrista. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...