Jump to content

Расправе о бесмртности душе и о свесности душе након смрти

Препоручена порука

Ово је тема коју волим да читам јер сам тако ближа некима који нису међу нама и поред мене. Али нај више волим да прочитам овакве смисаоне дијалоге. Нек вам Бог да здравља. Супер сте

Подели на овим сајтовима

• Одговори 2.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

@@Oglo, Као да последњим постом негираш претпоследњи... :.mislise. Рекао бих да Генерал није мислио на Откровење...

"Пролази обличје овога света..." (Кор. 7, 31)

podviznickaslova.wordpress.com

Подели на овим сајтовима

@@YOKA

iskreno, priča o hibernaciji mi je više za Zvjezdane staze, a ne za ovu temu, ali nema problema 

Ма мени је драго да те виђу овђе Огле, брате.. 

Тему сам сама са собом већ милионе пута превртала јер сам своје чедо изгубила и верујем да је свесна душа његова и да се налази тамо где су најчистије душе у Царству небеском. И све то стоји али волим да читам, па ето ...

Подели на овим сајтовима

brate,lave kralju metafore ti pokušavaš da kažeš da će posle smrti da idemo odma u raj ili pakao? pa šta će onda biti sa vaskrsavanjem svih ljudi?

ako vaskrsne sve onda ce morati 2 put da salje neke u raj ili pakao meni to izgleda nelogicno i kao kada bi to neko dete radilo, a ukoliko nece vaskrsavati ove sto su vec zaglavili u raju ili paklu po tvom, sta ce onda biti sa njegovim recima da ce da vaskrsne SVE ljude?

sad stani i razmisli malo šta bi Bog uradio od svega navedenog mog i tvog s tim da imas u vidu da je on SVEMOGUC i SVEZNAO:)

dal ce da pravi aljkav posao ili ce ga uraditi kako niko drugi sem njega moze.

ali dobro eto ti si kralj metafore nek bude po tvom ja dalje da se petljam necu,napusticu kucu velikog brata:)

Crven kao jesenje lišće, odlazim kod predaka. Da li će me prihvatiti? - Japanska poezija smrti

Подели на овим сајтовима

Мислим да нам је тешко схватити шта се дешава у тој безвременској димензији, где не влада ни време ни материја оваква какву ми познајемо, тако да то чекање  на васкрсење из наше перспективе, мислим кад умремо, може изглдети као трен, то јест нећемо бити свесни тада колико је прошло  времена које познајемо. Овде баратамо само са оним што нам је познато , и покушавамо да пренесемо тамо, где то нема никакво значење. Мислим  да је свесност присутна, али која и какава ми то не знамо, чак и неки подвижници који су имали искуство виђења, иако никад нико од њих није сигуран да ли је то стварно, нису знали да опишу свој доживљај, већ су користили неку важећу терминологију која би што ближе то представила. .  

Подели на овим сајтовима

Malo će nam se i doživljaj tela razlikovati, tako da hibernacija otpada kao varijanta pa taman imala samo 1 sekundu.

Bićete kao andjeli, rečeno nam je.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

brate,lave kralju metafore ti pokušavaš da kažeš da će posle smrti da idemo odma u raj ili pakao? pa šta će onda biti sa vaskrsavanjem svih ljudi?

ako vaskrsne sve onda ce morati 2 put da salje neke u raj ili pakao meni to izgleda nelogicno i kao kada bi to neko dete radilo, a ukoliko nece vaskrsavati ove sto su vec zaglavili u raju ili paklu po tvom, sta ce onda biti sa njegovim recima da ce da vaskrsne SVE ljude?

sad stani i razmisli malo šta bi Bog uradio od svega navedenog mog i tvog s tim da imas u vidu da je on SVEMOGUC i SVEZNAO:)

dal ce da pravi aljkav posao ili ce ga uraditi kako niko drugi sem njega moze.

ali dobro eto ti si kralj metafore nek bude po tvom ja dalje da se petljam necu,napusticu kucu velikog brata:)

@serdaru,

ili jesi ili nijesi lav

Niđe Hristos nije uputio nikoga na raj, da si pažljivo čitao Pismo to bi do sada vidio. Nije ta nauka za svakoga, nemoj da se uvrijediš

"Kakvi su da su, moji su" Džizs

Apokrifno jev. po Oglu

-taj njihov svijet će te ubiti

Подели на овим сајтовима

Otkrivenje 6,10Vikahu iza glasa: "Ta dokle, Gospodaru sveti i istiniti! Zar nećeš suditi i osvetiti krv našu na pozemljarima?  Ovaj i mnogi drugi stihovi dokazuju da je dusa besmrtna,ali zastupnici smrtnosti duse kazu da se ti stihovi ne tumace bukvalno je u Postanju Bog kaze "Što si učinio? Slušaj! Krv brata tvoga iz zemlje k meni viče. Posto krv ne moze da vice tako ni duse ne mogu da vicu.

Подели на овим сајтовима

@serdaru,

ili jesi ili nijesi lav

Niđe Hristos nije uputio nikoga na raj, da si pažljivo čitao Pismo to bi do sada vidio. Nije ta nauka za svakoga, nemoj da se uvrijediš

otkud tebi da ja verujem u to? to je samo bila 1  od 2 varijante tvoje teorije

dakle ako nije nigde nikog uputio, sigurno nije pustio "duse" da lutaju. da si ti pazljivo razmisljao dok si citao shvatio bi da ne postoji tako nesto kao sto je svesnost duse posle smrti. I ja se slazem da uopste nije nauka za svakoga bez uvrede :)

ali eto sta ces treba ljudima neka vera u svesnost posle duse da ih voljeni gledaju i da mogu da im upucuju molitve i slicno,a Gospod fino kaze da se molimo samo njemu i nikome vise.

Crven kao jesenje lišće, odlazim kod predaka. Da li će me prihvatiti? - Japanska poezija smrti

Подели на овим сајтовима

• 2 weeks later...

Пошто ово већ превазилази границе безобразлука молим и администрацију да већ једном стави тачку на ову причу и готово.

1.Извод из требника: Као Бог Отац ти си својом Божанском вољом удесио да се ова не раскидива веза раскине, и да се душа и тело растану.Тело да се врати од чега је саздано а душа да се врати онамо где има да буде до општег васкрсења.

2.Ако и само моје скромно образовање није довољно никад ни једног момента не сећам се да је било који професор икад игде тврдио супротно од овога.

3.Чак и ако је њихов ауторитет мали послушајте пороповед владике Иринеја бачког на опелу покојног оца Миленка Јеловца где он сведочи исто.

Можда имате  друкчије мишљење и то је лепо али га немојте представљати као православно да не збуњујете рањене душе које траже Бога.Заиста почињем да мислим да се једноставно појављују неки ликови који су или у некој секти или слично те подривају и овај сајт и цркву.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...