DYNABLASTER Написано Април 17, 2014 Пријави Подели Написано Април 17, 2014 Haha pa nema tih narkotika koji mogu da pridju snovima Al ne radi se o tome, nisam mislio bukvalno na snove. Iako snova ima raznih, neki su nebuloza, a neki su sveza sa Bogom. Zayron: Pa tamo ni nema svađa oko vjere i nacije jer se o tom uošte ni ne priča. Priča se kakva je koja ribica i na šta se fata, na mrmka, na glistu, na kruh, hljeb ili angelbrot, na na lažni mamac itd. Evetualno o tom kako se koja peče i koja je ukusnija. cloudking: "Ne postoje cuda... postoje samo stvari koje jos ne razumemo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Haha pa nema tih narkotika koji mogu da pridju snovima Da to mi je bio cilj moje pošalice Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Pretpostavimo da dusa nije etericni duplikat naseg tijela - a nije, i da sa smrcu tijela dusa odlazi na privremeno usnuce, kakav bi to problem predstavljalo? Vaskrsenje ne zavisi od toga od cega smo mi sastavljeni, vec od Bozije sile koja je bezgranicna, jer i On sam je zivot. Pa prema tome, Bogu je svejedno da li nas vaskrsava kao pepeo, energiju, ili pepeo kome se dusa poslije smrti otela negdje u drugu dimenziju. Onaj ko bi usnuo na taj nacin, ne bi bio svjestan da je u nekom snu. Prakticki od smrti covjeka, pa do sveopsteg vaskrsenja, iz licnog ugla to vrijeme koje bi proslo izgledalo bi kao momenat, kao da se nista nije desilo, kao da smo spavali pa nas neko probudio. Problem sa tom svjesnoscu duse poslije smrti, nije problem u samom covjeku, i njegovim odnosom sa Bogom, tu se nista ne bi remetilo. Remeti se percepcija ostalih ljudi na zemlji. Remete se njihovi ustaljeni obicaji i navike, jer onda bi manje smisleno bilo prizivati svetitelje u pomoc, smatrati kako neko od njih rominja uokolo pomazuci ovima onima, javljaju se svetima itd....dakle bilo bi manje smisleni svi ovi paranormalni fenomeni. Molitve za upokenje ne bi bile lisene smisla, i za onoga ko bi totalno otisao van egzistencije poslije smrti, moltiva za upokjenje pretpostavljala bi molbu Bogu da mu poda vjenci pomen, tj da ga udostoji zivota nakon sveopsteg vaskrsenja. S toga da poduvucem crtu, ta svjesnost poslije smrti, bilo ona zamisliva kao kasperova forma, ili nekakva druga najvise se tice toga da ljudi mogu da sazivaju opela, da mogu da vrse pomene 3, 9 i 40 dan, da mogu da se mole odredjenom svetitelju da im ispuni zelje, za stan, kucu kola, zenidbu, bolest itd...da se pokoji svetitelj javi sa onog svijeta nekom svetom itd... Simpaticne su one teze o nebeskoj liturgiji koja se desava istovremeno kada i zemaljska. Ovo je bilo lijepo kad se mislilo da je zemlja ravna, da nema vremenskih zona i da sve liturgije pocinju u Crkvi u isto vrijeme. Medjutim danas je to malo drugacije, kad jedna pocinje druga se zavrsava, treca je davno pocela, cetvrta tek treba da pocne, a sve u jednom ciklusu u jednom danu...kako se to odrzava na nebo i da li se odrzava...ako bi nebo imalo neku vremensku konkeciju, onda bi se odrzavala jedna za drugom liturgija tako da se prati ritam smjene vremenskih zona...sto je pomalo besmisleno. Isto bih rekao sa svjesnoscu duse. Svjesnost je pojam koji zavisi od prostor-vremena, i svijest je evoluirala u ovom univerzumu i prakticki predstavlja njen integralni dio, nasa percepcija svijeta oko nas na kome zasnivamo svijet utkana je zajedno sa prostor-vremenom, kad neko umre, onaj ko ide nebu raskida tu vezu sa ovim prostor vremenom i za njega ne vazi vise ikakva zemaljska koncepcija, s toga su sve teze o stanju duse poslije smrti samo nasa licna percepcija koja je daleko od prave istine ako se prava istina moze saznati dok smo zivi kao ljudska bica. Sir Oliver је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NerZul™ Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 А ако нема спавања зашто се каже уснуо у Господу? Пре Никео - Цариграгдски символи вере су између остало исповедали и следеће: Чекам Васкрсење тела! Под васкрсењем мртвих код нас се подразумева то исто, уснуло тело треба поново да се сједини са душом која се до васкрсења тела налази у привременом блаженству или премирању и стењању у ишчекивању мука. За Господа се каже ПЛОТИЈУ УСНУВ (дакле телом уснуо). Свештеник каже: У гробу телесно (дакле спава телом) у аду душом као Бог итд... Ако нико у Православљу до сад од светих отаца није говорио о томе да душа спава, искрено, не видим зашто бисмо ми били паметнији од њих Духом Светим облагодаћених. Имаш пример Св. Атанасија Печерског који се вратио у живот после 2 или 3 дана боравка у Цркви на одру. Он не каза да је спавала душа, заправо није казао ништа, али под утиском тог вантелесног искуства он је рекао браћи " И да вам кажем не бисте ми веровали"...Тело спава дакле...Можемо то објаснити и овако нпр..Када умре неко, ми не кажемо умрло је тело тог и тог већ умро је Мика, Пера итд..Дакле човек више не постоји! Тај човек Мика или Пера је јединство душе и тела а када душа благовољењем Господа напусти тело, онда Човек не постоји, већ постоји душа и тело човека. Будући да човека нема ми кажемо Петар је уснуо у Господу, јер Петар као јединство душе и тела више не постоји, односно можемо рећи спава будући да се чека васкрсење и поновно спајање ЧОВЕКА (душе и тела). Али душа индивидуе нпр. тог Петра је свесна реалности у којима се налази али у непотпуном постојању јер је ван тела а то јој није природно, она остаје носилац ипостасног јединства како каже Здравко Пено у догматици. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NerZul™ Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 A car Solomon i njegovo jadikovanje kako je sve tastina i kako mrtvi ne znaju nista niti im ima plate,i da u grobu nema rada ni misljenja? Јеврејима као и нама смрт је велика трагика али не и без наде. Треба имати на уму да су они врло песимистично гледали на смрт јер њима васкрсење није било проповедано и мртвац се посматрао као стрвина што би се рекло отуда и овај песимистичан поглед на смрт. Али веровали су они да душа човека заправо његова духовна компонента постоји у аду после физичке смрти (рфаим). Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NerZul™ Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Otkrivenje 6,10Vikahu iza glasa: "Ta dokle, Gospodaru sveti i istiniti! Zar nećeš suditi i osvetiti krv našu na pozemljarima? Ovaj i mnogi drugi stihovi dokazuju da je dusa besmrtna,ali zastupnici smrtnosti duse kazu da se ti stihovi ne tumace bukvalno je u Postanju Bog kaze "Što si učinio? Slušaj! Krv brata tvoga iz zemlje k meni viče. Posto krv ne moze da vice tako ni duse ne mogu da Otkrivenje 6,10Vikahu iza glasa: "Ta dokle, Gospodaru sveti i istiniti! Zar nećeš suditi i osvetiti krv našu na pozemljarima? Ovaj i mnogi drugi stihovi dokazuju da je dusa besmrtna,ali zastupnici smrtnosti duse kazu da se ti stihovi ne tumace bukvalno je u Postanju Bog kaze "Što si učinio? Slušaj! Krv brata tvoga iz zemlje k meni viče. Posto krv ne moze da vice tako ni duse ne mogu da vicu. Ово је занимљиво врло, али треба приметити да у књизи постања крв не виче речима односно она не зове Господа ОСВЕТИ МЕ! Али душе у Откривењу логосно(разумно) вапе Богу за освету. Крв нема свест, а душа има... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
NerZul™ Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Крв дакле не говори О Господе Свети и Истинити итд...А душа да јер је разумна...Узмимо пример богаташа и Лазара...Ту се очигледно ради о једној реалности пре доласка Христовог другог. Свесан је и Лазар а и богаташ и Авраам. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Ma da li je nama sada duša svesna (oseća) taj blagodatni dar Večnoga Života ili ne? Ako jeste i ako živimo u Bogu sada i verujemo svom dušom svojom u vaskrsenje i život večni, dakle ako verujemo da li će ta svest duše ostati u Bogu nepromenjena do sveopšteg vaskrsenja.? Ne tražimo mesto za telo i dušu svoju, no je dajmo Bogu Ličnosti da nas nosi od sada i do kraja vremena. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Ma da li je nama sada duša svesna (oseća) taj blagodatni dar Večnoga Života ili ne? Mozes li malo da pojasnis, kako osjecas ovaj dar i kako te on razlikuje od drugih ljudi, tj sta se desava sa tvojim tijelom i psihom i kako je to drugacije od recimo nekoga ko ne osjeca taj dar, nije posveceni hriscanin. Ako kazes da osjecas vjecan zivot, kakvu razliku pravi to osjecanje u odnosu na ljude koji ne osjecaju vjecni zivot? Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Mozes li malo da pojasnis, kako osjecas ovaj dar i kako te on razlikuje od drugih ljudi, tj sta se desava sa tvojim tijelom i psihom i kako je to drugacije od recimo nekoga ko ne osjeca taj dar, nije posveceni hriscanin. Te nekad obradovalo istinsko iščekivanje nečega u što si čvrsto verovao svom dušom svojom da će se desiti? (i što si više išao prema tome duša je bila sve svesnija i svesnija) Eto tako je puna duša moja obećanja Hristovog da ćemo živeti večno. To se ne prekida telesnom smrću jer nastavlja da živi u Duhu. Sad moram da te pitam jesi ti svestan obećanja Hristovog i veruješ li mu svom dušom svojom? Ako je i sad verom duša svesna večnoga života u Bogu (to se osvetljava opitima) bez obzira što je telo smrtno misliš li da će je Bog malo vratiti unazad i do sveopšteg vaskrsenja je malo "umrtviti" ? Pravedna duša puna Boga ne umire. (ako ne znaš zašto onda je to zato što je puna Boga) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 sta se desava sa tvojim tijelom i psihom i kako je to drugacije od recimo nekoga ko ne osjeca taj dar, nije posveceni hriscanin. Bio bi lud da pričam samo o sebi, ja neke kategorije Hrišćanina nisam još ni usvojio potpuno a kamoli da budem reper i merilo svetosti. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Sad moram da te pitam jesi ti svestan obećanja Hristovog i veruješ li mu svom dušom svojom? Ako je i sad verom duša svesna večnoga života u Bogu (to se osvetljava opitima) bez obzira što je telo smrtno misliš li da će je Bog malo vratiti unazad i do sveopšteg vaskrsenja je malo "umrtviti" ? Pravedna duša puna Boga ne umire. (ako ne znaš zašto onda je to zato što je puna Boga) Apsolutno mu vjerujem. Samo sto sam uvjeren da kad bi mi mjerili mozdanu aktivnost u mom ushicenu Hristom, da se rezultati nimalo ne bi razlikovali od ushicena muslimana alahom. Sve ovo sto ti osjecas za Hrista, isto to musliman osjeca za Alaha. Zato sam prestao da razmisljam o tome sta me iscekuje poslije smrti, kakvo stanje, jer sta god pomislim ne mogu da drugacije mislim nego svojim mozgom, koji radi na potpuno isti nacin kao i u muslimana, i hindusa i jevreja. Moje licno uvjerenje je da je smrt samo treptaj oka, prolazak kroz vrata, i da poslije smrti odmah slijedi vaskrsenje, tako da prakticki iz licne perspektive covjeka on nikad ne gubi osjecaj svoje tjelesnosti, jer koliko go se nekome tijelo ne svidjalo, ono cini integralni dio nase svijesti i licnosti. Sta se desava u medjuvremenu na zemlji sa mnom, da li cu se raspasti u pepeo, transormisai u energiju, spavati dusom, ili sta god apsolutno me ne zanima, jer ce biti van domasaj moje svijesti koja ce sigurno biti ugasena sa smrcu tijela. Volim_Sina_Bozjeg and Sir Oliver је реаговао/ла на ово 2 Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Apsolutno mu vjerujem. To je tvoja svesnost koju duša oseća jer je u Bogu. Musliman ne veruje na pravan način Bogu tako da to zrno ne može da se primi u rajskom vrtu i raste večno. Pošto mu Apsolutno veruješ i tvoja duša je svesna toga već sada i ovde ja ne verujem da će je Bog umrtviti iako to traje samo tren ili treptaj oka. Dakle ona je svesna sve vreme sada i ovde i u vekove vekova. (tako se i molimo) Pomeni me Bože i upiši u knjigu večnoga života. (kad?) Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Justin Waters Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 To je tvoja svesnost koju duša oseća jer je u Bogu. Musliman ne veruje na pravan način Bogu tako da to zrno ne može da se primi u rajskom vrtu i raste večno. Pošto mu Apsolutno veruješ i tvoja duša je svesna toga već sada i ovde ja ne verujem da će je Bog umrtviti iako to traje samo tren ili treptaj oka. Dakle ona je svesna sve vreme sada i ovde i u vekove vekova. (tako se i molimo) Pomeni me Bože i upiši u knjigu večnoga života. (kad?) Nije ona nicega svjesna, radi se o ispoljavanju vjere, a to nema veze sa svijescu. Ja i dalje moram da jedem, i pijem da bi prezivio, moram da se lijecim, moram da nastojim da produzim svoj zivot koliko je god to moguce, ne postoji nista sto ce me osvjestiti od ovog prolaznog zivota. Rekoh, ako bi skenirao mozak muslimana posvecenog Alahu, i hriscanina posvecenog Hristu, ne bi nikakve razlike bilo u mozdanoj aktivnosti. To znaci da obojica imaju isto ushicenje, pa stoga navodno nekakv svjesnsot je istog karaktera. Medjutim svijest iako jos nedovoljno istrazena, toliko se zna da ona proistice iz kompleksnog funkcionisanja mozga. Zbog kvantne prirode tvorevine, mozda svijest ima malo veze i s time kako mozak komunicira sa okolinom, kako bi neki mistici rekli, ali to je to kad je mozak mrtav onda nema ni svijesti. Bogu je moguce da iskopira nas mozak mozda kao nekakav superkompleksan softwer, i da ga onda nakaci na svoje tijelo po smrti naseg (onako nesto kao Avatar film ako si gledao) i mi tako ostajemo svjesni do vaskrsenja, jer mi svi jesmo tijelo Hristovo zar ne? I to je jedno objasnjenje mnogo bolje nego dusa kao kasper, koja se uzdize negdje gore preko carina i mitara... Ali kako god, ja licno ocekujem da nikakva smrt iz licnog iskustva ne postoji, i da ce smrt biti samo jedan momeant kada zaklopis oci i onda ponovo otvoris, ali u novom svijetu i kao vaskrsao covjek. Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Април 18, 2014 Пријави Подели Написано Април 18, 2014 Nije ona nicega svjesna, radi se o ispoljavanju vjere, a to nema veze sa svijescu. Ja i dalje moram da jedem, i pijem da bi prezivio, moram da se lijecim, moram da nastojim da produzim svoj zivot koliko je god to moguce, ne postoji nista sto ce me osvjestiti od ovog prolaznog zivota. Rekoh, ako bi skenirao mozak muslimana posvecenog Alahu, i hriscanina posvecenog Hristu, ne bi nikakve razlike bilo u mozdanoj aktivnosti. To znaci da obojica imaju isto ushicenje, pa stoga navodno nekakv svjesnsot je istog karaktera. Medjutim svijest iako jos nedovoljno istrazena, toliko se zna da ona proistice iz kompleksnog funkcionisanja mozga. Zbog kvantne prirode tvorevine, mozda svijest ima malo veze i s time kako mozak komunicira sa okolinom, kako bi neki mistici rekli, ali to je to kad je mozak mrtav onda nema ni svijesti. Bogu je moguce da iskopira nas mozak mozda kao nekakav superkompleksan softwer, i da ga onda nakaci na svoje tijelo po smrti naseg (onako nesto kao Avatar film ako si gledao) i mi tako ostajemo svjesni do vaskrsenja, jer mi svi jesmo tijelo Hristovo zar ne? I to je jedno objasnjenje mnogo bolje nego dusa kao kasper, koja se uzdize negdje gore preko carina i mitara... Ali kako god, ja licno ocekujem da nikakva smrt iz licnog iskustva ne postoji, i da ce smrt biti samo jedan momeant kada zaklopis oci i onda ponovo otvoris, ali u novom svijetu i kao vaskrsao covjek. imaš nekoliko stranica unazad jedan audio snimak ne traje dugo preslušaj. Telo+duša=čovek. Ja volim da kažem da se je telo razvodnjilo od duše i pomerilo se iz balansa, dakle odvojilo se od one čvrste tačke ali se nije pocepalo iako je telo otišlo zemlji. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука