Александар Милојков Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 Odmah bih sa ovom argumentacijom uveo ruzicaste nosoroge u pricu, nepravedno zapostavljene samo zato sto ih niko nije video vlastitim ocinma... Samo zato sto je neko nakalemio postojece pojmove i dobio nekakvog krizanca, to jos ne znaci da on ne postoji... moramo da drzimo sve mogucnosti otvorene, od toga da su jednorozi postojeci magicni kopitari do toga da su tuneli ipak opsena... i da svako ima pravo da jedri izmedju svakakvih ekstrema i stavova. Очигледно не капираш о чему сам причао. А и ви атеисти не можете без "ружичастих слонова" у аргументацији. Шалу на страну. Ја говорим да је тврдња да су искуства многих људи (та искуства су готово идентична), која су описана у постовима оца Јелић, лажна - неозбиљна тврдња. На основу чега закључујеш да су опсена? На основу тога што ти лично ниси имао то иксуство? Очигледно да је немогуће у псисхосоматској равни имати такво искуство, па је онда непотребно у тој равни и вредновати да ли је искуство истинито или је опсена. То што ти тврдиш да је опсена као аргумент вреди таман колико и тврдња 100 милиона од рођења слепих људи који кажу да не постоји сунчева светлост. Постоји, утекако. Потребни су одређени услови да би се она видела. Тако, и ја и ти, уверићемо се у поменута искуства "тунела" кад се стекну неопходни услови. Дотле, можемо да верујемо или не верујемо људима који су та искуства имали. Тврдити да је опсена само зато што као психосоматско биће то не можеш да верификујеш је неозбиљно. Презвитер Дарко Јелић је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Juan Valdez Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 А и ви атеисти не можете без "ружичастих слонова" у аргументацији. Предлог за нови логотип: Александар Милојков, Milan Nikolic, drvce and 3 осталих је реаговао/ла на ово 6 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 ja bih pošla s njom,pa kud puklo A što bi bio greh i bespovrat da je otišao za njom? Možda je čoek bio oženjen ? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Благовесник Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 A šta je duša po vama i od čega je ona? I šta je nosilac svesti: mozak (telo) ili duša (šta god to bilo)? ,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина као што поштују Оца!" Јеванђеље, Јн 5:23 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 A šta je duša po vama i od čega je ona? I šta je nosilac svesti: mozak (telo) ili duša (šta god to bilo)? Od misli... Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 I šta je nosilac svesti: mozak (telo) ili duša (šta god to bilo)? Svest odnosno UM je dusa ili spirit duh. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 23, 2013 Пријави Подели Написано Јул 23, 2013 Предлог за нови логотип: ponosni ateisti srbije.....paraderski ponosni...... 0110_hahaha distancirana је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Da li postoji neki zvanicni stav crkve?.Znaci sa konkretnim argumentima ili odlukom sabora...Meni je vise sektaski,da se pominje kako dusa nastavlja da zivi,jer samo je Bog besmrtan....I koliko li je to Avramovo krilo,nije mi jasno...hvala Bogu sto je racionalizam proglasio razum kao najveci covekov atribut,pa mozemo nesto i sami da rasudjujemo..ali ovde je potreban STAV crkve..."Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio. I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dela nigda ni u čemu što biva pod suncem... Sve što ti dođe na ruku da činiš, čini po mogućnosti svojoj, jer nema rada, ni mišljenja, ni znanja, ni mudrosti u grobu u koji ideš." Propovednik 9.5,6,10 "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Objasni mi ti tako distacirana kojim razumom si ti poverovala u vakrsenje?Zasto bi jedno svemocno,bekosnacno bice postalo jedno mizerno bice kao sto je covek?I kako je jedno takvo begzranicno bice stalo u nesto tako ograniceno kao sto je covek? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Ne znam,ali mozda je ipak bolje da sacekamo da se Juri vrati sa robije,pa da on to u kratkim crtama i prostije kaze...razumljivo za nas diletante... Juan Valdez је реаговао/ла на ово 1 "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Objasni mi ti tako distacirana kojim razumom si ti poverovala u vakrsenje?Zasto bi jedno svemocno,bekosnacno bice postalo jedno mizerno bice kao sto je covek?I kako je jedno takvo begzranicno bice stalo u nesto tako ograniceno kao sto je covek? Ja pitam koji je stav crkve,pa nismo bre na pijaci. "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Ja pitam koji je stav crkve,pa nismo bre na pijaci. Pa el imas ti neko svoje misljenje?Ne planiram ja da pazarim..... Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
distancirana Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Dosli bre do 117. strane i na kraju se nista ne zna..status quo. "Kao što svako može da vam kaže, nisam baš dobar čovek. Ne znam pravu reč. .....Ne volim glatko izbrijane momke sa kravatom i dobrim poslićem. Volim očajnike, ljude razbijenih zuba, razbijenog duha i razbijene sudbine. Takvi me interesuju..... Mogu da se opustim s klošarima, jer sam i sam klošar. Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo." Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
grigorije22 Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio. I ljubavi njihove i mržnje njihove i zavisti njihove nestalo je, i više nemaju dela nigda ni u čemu što biva pod suncem... Sve što ti dođe na ruku da činiš, čini po mogućnosti svojoj, jer nema rada, ni mišljenja, ni znanja, ni mudrosti u grobu u koji ideš." Propovednik 9.5,6,10 Ovo su Solomonovi jadi nakon ucinjenog greha preljube. Tek kada je ucinio preljubu od njega se udaljila Bozanska blagodat i on je zapao u ocajanje. Pre toga Propovednik pise telo ide u zemlju a duh Bogu koji ga je dao. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
SHADOWS OF THE LIGHT Написано Јул 24, 2013 Пријави Подели Написано Јул 24, 2013 Koju preljubu kad imao 700 zena? Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука