kopitar Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 10 минута, Bokisd рече Uffff. Malo fizike i sve će biti jasno ... Vrijeme i prostor - vječnost ( bez vremena i prostora ). Volim_Sina_Bozjeg and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 2 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 "Заиста, заиста вам кажем: Ко моју реч слуша и верује Ономе који је мене послао, има живот вечни, и не долази на суд, него је прешао из смрти у живот." - то су свети. "Иде час и већ је настао, кад ће мртви чути глас Сина Божијег, и чувши оживети." - то су "несвети а свети" Касније више... П.С Јован гл. 5 Evo Jankovog posta nek bude tu malo. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече "Заиста, заиста вам кажем: Ко моју реч слуша и верује Ономе који је мене послао, има живот вечни, и не долази на суд, него је прешао из смрти у живот." - то су свети. "Иде час и већ је настао, кад ће мртви чути глас Сина Божијег, и чувши оживети." - то су "несвети а свети" Касније више... П.С Јован гл. 5 Evo Jankovog posta nek bude tu malo. Moze, objasni svoj stav i glediste, pa cemo da probamo da odgovorimo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 11 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече "Заиста, заиста вам кажем: Ко моју реч слуша и верује Ономе који је мене послао, има живот вечни, и не долази на суд, него је прешао из смрти у живот." - то су свети. "Иде час и већ је настао, кад ће мртви чути глас Сина Божијег, и чувши оживети." - то су "несвети а свети" Касније више... П.С Јован гл. 5 Evo Jankovog posta nek bude tu malo. Kako je ovo dobro ...Svaka čast ocima ali sv. Pismo je ' zakon , . Volim_Sina_Bozjeg је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 2 минута, Bokisd рече Moze, objasni svoj stav i glediste, pa cemo da probamo da odgovorimo. Izvini boki da te pitam nešto. Ovo su citati iz svetog pisma el možeš ti da ih objasniš ako već diskutuješ. Ja sam koristio Jankov post radi citata a ne radi Janka Marka ili nekog drugog lika da bi se pozvao na njega i da mi drži bilo kakvu stranu. Dakle ako želiš da diskutuješ diskutuj svojim rečima i reci mi kako se ti citati uklapaju u tvoje vidjenje, zbog toga postoji ovaj forum da se čujemo i pričamo na svetlosti a ne da pobedjujemo i pravimo timove. kopitar, Bokisd and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 28 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече "Заиста, заиста вам кажем: Ко моју реч слуша и верује Ономе који је мене послао, има живот вечни, и не долази на суд, него је прешао из смрти у живот." - то су свети. "Иде час и већ је настао, кад ће мртви чути глас Сина Божијег, и чувши оживети." - то су "несвети а свети" Касније више... П.С Јован гл. 5 Evo Jankovog posta nek bude tu malo. Prvi stih govori o sveopštem,vaskrsenju neki se vaskrasavaju za život večni,nema Suda za njih a drugi na pogibao večnu,Sud. Ovde je reč o času Kada Hristos strada na Krstu i kada se grobovi otvoriše i mrtvi se pojaviše u Jerusalimu.Ako se dobro sećam Jevanđelja. Bokisd је реаговао/ла на ово 1 Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 Već sutra ćeš biti sa mnom u raju. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
kopitar Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 17 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Već sutra ćeš biti sa mnom u raju. Za vječnost nema sutra - zato danas ćeš biti.. i za nas ide a za Njega. Već došao. Paradoksologija је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 1 hour ago, Volim_Sina_Bozjeg рече "Заиста, заиста вам кажем: Ко моју реч слуша и верује Ономе који је мене послао, има живот вечни, и не долази на суд, него је прешао из смрти у живот." - то су свети. "Иде час и већ је настао, кад ће мртви чути глас Сина Божијег, и чувши оживети." - то су "несвети а свети" Касније више... П.С Јован гл. 5 Evo Jankovog posta nek bude tu malo. Da probam da ogovorim, kako kazes, po nekom mom shvatanju i vidjenju stvari. Ovi citati su deo ovoga stiha u Jevandjelju : "Заиста, заиста вам кажем: ко моју ријеч слуша и вјерује ономе који је мене послао, има живот вјечни, и не долази на суд, него је прешао из смрти у живот. Заиста, заиста вам кажем: иде час и већ је настао, кад ће мртви чути глас сина Божијега, и чувши оживљети. Јер како што отац има живот у себи, тако даде и сину да има живот у себи; " Mislim, da se iz konteksta celog pasusa ( ne uzimajuci samo deo stiha, u kojem se govori o davanju zivota, bez suda ), moze videti, da je ovde povezan zivot vecni sa zivotom koji postoji u Hristu i koji On daje samo onima, koji slusaju Njegovu rec i veruje u onoga koji Ga je poslao. Takav je vec na zemlji, svojom verom i delima, kako se kaze,.....'presao iz smrti u zivot'.....i poseduje....'zivot vecni'....i ne dolazi na sud, jer je vec svojom verom presao iz smrti duhovne u zivot i spasenje, koje se daje onima koji slusaju rec Hristovu. To jesu oni kojemo mozemo smatrati 'svetima' ili verujucim ljudima. To ne znaci da ne postoji Sud i da ne treba svi da dodju i predstanu pred njim. U sledecem stihu kaze se , opet u imperativnom smislu, .....'ide cas i vec je nastao, kada ce mrtvi cuti glas sina Bozijega, i cuvsi oziveti' Kaze se mrtvi ce cuti glas. Ovde se ne razdavajaju, sveti od nesvetih, kako VSB kazes,...ovde se SVI mrtvi pozivaju na ustajanje iz grobova, i na SUD kao realnog dogadjaja, bez obzira na duhovno stanje. Dolaze i sveti, ali, posto su vec svojom verom Hrista i ispunjavanjem njegovih reci i zapovesti, dusom vec presli iz smrti u zivot, ..... na sudu ce se naci kao opravdani, i izgledace, kao da i nisu ni' dosli na sud,...jer, su vec opravdani i cisti od svake osude. To se jos jasnije moze videti u nastavku ovog stiha. ( nastavicu u sledecem postu, da bi se lakse razumele stvari, predugacak je ovaj post ) Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 4 минута, Bokisd рече Kaze se mrtvi ce cuti glas. Ovde se ne razdavajaju, sveti od nesvetih, kako VSB kazes,...ovde se SVI mrtvi pozivaju na ustajanje iz grobova, i na SUD kao realnog dogadjaja, bez obzira na duhovno stanje. Pa niko ne kaže da je dan sveopšteg vaskrsenja došao već i da je dan sveopšteg suda nepotreban ili da se već desio. Ono što se kaže, jeste da, su neki već zadobili taj život večni zbog koga se konačno i održava poslednji sud a vaskrsenje prethodi tom dogadjaju. Dakle ovde se govori i o tome da će neki nastaviti život večni osudjeni na muke koje su birali svojim životom i nanosili ih drugome iako svesni suda a drugi život večni u Hristu kao apsolutnom dobru. Mene zanima šta sprečava Hrista vaskrslog da ovima koji bez suda dobijaju život večni, da ih već posle telesne smrti obuče u ona eshatološka tela koja će na dan sveopšteg vaskresnja biti više nego vidljiva? Čemu prelazna faza čuvanja duša bez tela? I kako je moguće opšte komunicirati sa nekim bez tela (mislim na odnos i komunikaciju imedju Hrista i svetitelja upokojenih). Ili smo mi telesnom smrću nekako zamrznuti a duša opšte ne postoji nego je to samo jedan komplet Hristovog sećanja na odredjenu ličnost, te će je po tom sećanju on i vaskrsnuti? I zašto Hristos kaže razbojniku već sutra ćeš biti sa mnom u raju, zar mu nije mogao reći Istinu, te mu jasno dati do znanja, već sutra će tvoja duša biti samnom u raju? I tako pitanje za pitanjem.... št ću ja da imam rešenje ja ne bi pitao znao bi i podučavao. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 32 минута, kopitar рече Za vječnost nema sutra - zato danas ćeš biti.. i za nas ide a za Njega. Već došao. Da ali razbojnik je ipak morao da sačeka vaskrsenje Hristovo tu na Krstu, tako da je termin sutra više nego prikladan. Čekaj možda sam sad aj pogrešio jel reče Hristos već danas ćeš biti ili mu reče već sutra ćeš biti.... Nastade trenutna blokada kod mene haha kopitar је реаговао/ла на ово 1 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Кратос Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 17 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече I kako je moguće opšte komunicirati sa nekim bez tela Kako su Sveta Trojica komunicirala među sobom pred i u toku stvaranja sveta?Kaže da načinimo čoveka po svome obličiju..daleko pre ovaploćenja Sina Božijeg. пре 17 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Ili smo mi telesnom smrću nekako zamrznuti a duša opšte ne postoji nego je to samo jedan komplet Hristovog sećanja na odredjenu ličnost, Ovo ti je jeres jehovista iz Bruklina.Da čovek postoji kao Božije sećanje nakon smrti. пре 17 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече I zašto Hristos kaže razbojniku već sutra ćeš biti sa mnom u raju, zar mu nije mogao reći Istinu, te mu jasno dati do znanja, već sutra će tvoja duša biti samnom u raju? Zaista ti kažem,danas bićeš sa mnom u Raju.To mu kaže.Ne sutra.Pa valjda zato što je razbojik shvatio Hristovu čistotu i nevinost a svoju ogrehovljenost tj iskazao je preduslov za ulaznicu u Carstvo Nebesko.Jer tako počinje Radosna vest..najpre od Jovana Preteče pa posle i Hristos svoju objavu počinje isto:Pokajte se,jer približi se Carstvo Nebesko. Најдубља молитва јесте молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 1 минут, Kratos рече Kako su Sveta Trojica komunicirala među sobom pred i u toku stvaranja sveta?Kaže da načinimo čoveka po svome obličiju..daleko pre ovaploćenja Sina Božijeg. Ovo ti je jeres jehovista iz Bruklina.Da čovek postoji kao Božije sećanje nakon smrti. Zaista ti kažem,danas bićeš sa mnom u Raju.To mu kaže.Ne sutra.Pa valjda zato što je razbojik shvatio Hristovu čistotu i nevinost a svoju ogrehovljenost tj iskazao je preduslov za ulaznicu u Carstvo Nebesko.Jer tako počinje Radosna vest..najpre od Jovana Preteče pa posle i Hristos svoju objavu počinje isto:Pokajte se,jer približi se Carstvo Nebesko. Da, eto pogreših slučajno a greška može samo još više da me približi da je moj stav poprilično ispravan. Dakle Kopitar je u pravu, za večnost (Hrista nema sutra nego sada), te se on taako i odnosi prema budućem životu i kaže Već danas ćeš biti sa mnom u raju. Ali ipak ne reće već danas će duh tvoj biti samnom u raju a Hristos je odlično delio ta dva termina, Sam na tom istom Krstu reče: Duh svoj predajem tebi Oče. Dakle Hristos je uvek bio precizan i ne volim objašnjenja tipa mislio je na dušu a to nije precizno rekao. kopitar, Јанко and Lady Godiva је реаговао/ла на ово 3 Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Bokisd Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 30 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Pa niko ne kaže da je dan sveopšteg vaskrsenja došao već i da je dan sveopšteg suda nepotreban ili da se već desio. Ono što se kaže, jeste da, su neki već zadobili taj život večni zbog koga se konačno i održava poslednji sud a vaskrsenje prethodi tom dogadjaju. Dakle ovde se govori i o tome da će neki nastaviti život večni osudjeni na muke koje su birali svojim životom i nanosili ih drugome iako svesni suda a drugi život večni u Hristu kao apsolutnom dobru. Mene zanima šta sprečava Hrista vaskrslog da ovima koji bez suda dobijaju život večni, da ih već posle telesne smrti obuče u ona eshatološka tela koja će na dan sveopšteg vaskresnja biti više nego vidljiva? Čemu prelazna faza čuvanja duša bez tela? I kako je moguće opšte komunicirati sa nekim bez tela (mislim na odnos i komunikaciju imedju Hrista i svetitelja upokojenih). Ili smo mi telesnom smrću nekako zamrznuti a duša opšte ne postoji nego je to samo jedan komplet Hristovog sećanja na odredjenu ličnost, te će je po tom sećanju on i vaskrsnuti? I zašto Hristos kaže razbojniku već sutra ćeš biti sa mnom u raju, zar mu nije mogao reći Istinu, te mu jasno dati do znanja, već sutra će tvoja duša biti samnom u raju? I tako pitanje za pitanjem.... št ću ja da imam rešenje ja ne bi pitao znao bi i podučavao. Eh, brate VSB. Ovaj tvoj post me uopste ne iznenadjuje. Sasvim je logicno ovo sto pricas iz tvoje perspektive gledanja na ovu stvar i iz konteksta svih tvojih postova na ovu temu. пре 30 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече Mene zanima šta sprečava Hrista vaskrslog da ovima koji bez suda dobijaju život večni, da ih već posle telesne smrti obuče u ona eshatološka tela koja će na dan sveopšteg vaskresnja biti više nego vidljiva? Na osnovu onog stiha Pisma, naveli smo, da pise , moraju svi da dodju na sud, pa da se vrsi pravedno i fer sudjenje. Tako je rekao Bog, i mora da se ispuni ta stvar. E, sad, sta sprecava Hrista da im da' nova eshatoloska tela ? To je cisto filosofsko i retoricko pitanje, nista vise. Jer, mora se i onima koji su pravedno ziveli, ustanoviti odredjeno obrazlozenje i sudska odluka, kao neki pecat, za njihovo pravovaljano i po Bogu zivljenje. U isto vreme, mora se ustanoviti i presuda za sve ljude koji su ustali iz mrtvih. I, neki ce dobiti suprotnu i negativnu presudu, za svoj zivot i delanje. I, nece moci da imaju pravo apelacije na sudu, jer, videce ove druge,...opravdane...i videci njihovo opravdanje,... nece moci da kazu, da su nepravedno osudjeni. Recimo, to je jedan od razloga zasto SVI moraju na sud. Pravedan i istinit sud , je samo onaj, koji je objektivan i nepristrastan prema svima. Secam se, receno je, boziji sud ce poceti, od pravednicke kuce......tako da, nema protekcije , svi moramo da se pojavimo....tamo. kopitar је реаговао/ла на ово 1 Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Volim_Sina_Bozjeg Написано Јануар 19, 2017 Пријави Подели Написано Јануар 19, 2017 пре 42 минута, Bokisd рече Takav je vec na zemlji, svojom verom i delima, kako se kaze,.....'presao iz smrti u zivot'.....i poseduje....'zivot vecni'....i ne dolazi na sud, jer je vec svojom verom presao iz smrti duhovne u zivot i spasenje, koje se daje onima koji slusaju rec Hristovu. Ma ja znam da sam čudan ali ti nekad pišeš DA a nekada NE i pri tom se čudiš svima. пре 4 минута, Bokisd рече Na osnovu onog stiha Pisma, naveli smo, da pise , moraju svi da dodju na sud, pa da se vrsi pravedno i fer sudjenje. Tako je rekao Bog, i mora da se ispuni ta stvar. E, sad, sta sprecava Hrista da im da' nova eshatoloska tela ? To je cisto filosofsko i retoricko pitanje, nista vise. Dakle ti mi pišeš i ne dolazi na sud a kasnije u drugom postu pišeš svi moraju na sud. Objasni mi. Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo. Link to comment Подели на овим сајтовима More sharing options...
Препоручена порука