Jump to content

Препоручена порука

пре 1 минут, Kratos рече

Pa to ti je stara izreka,da je nasigurniji put u ateizam čitanje Starog Zaveta.:D

Nije ga nahuškao,nego otvrdoglavljivao ga,otvrdokorio mu srce  da ne postupi po Mojsijevim zahtevima da bi posle puštao pošasti na Egipat.

Ma bre Kratos Jevreji su oduvek mislili uglavnom da će Hristos doči i uspostaviti im zemaljsko Carstvo, te će pogubiti i odseći glavu faraonu, te druge narode pokoriti jevrejskom narodu i uzdignuti ih na zemaljski pretol.

Tako su morali govoriti kako je eto Bog dopustio jer ima bolji neki plan a Istina je da je Bog sve vreme govorio o Nebeskom Carstvu što su jevreji kasnije shvatili kroz Novi Zavet.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 1k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Kratos рече

Pa ne znam sad pričam kako ja to doživljavam,verujem da osobe sa mentalnom retardacijom ipak pate jer su drugačija od ostalih normalnih.

Тако многи мисле. Ови људи су стигматизовани. Њихова "хендикепираност" и "патња због хендикепираности" настају у социјалној сфери, они себе не доживљавају тако, не размишљају о себи као особи са хендикепом све док то не препознају кроз однос других према њима, након чега тек почињу о себи да мисле као о особи са хендикепом. Они не пате услед својих дефицита/тешкоћа/хендикепа, они пате због социјалне постављености њих као особа са хендикепом..... и тако даље, сада је ово сасвим друга тема...

Иначе, тај осећај који имаш када ти дарују радост и ту своју чисту љубав, то је осећај који се никада у животу не заборавља.... свако би требало то да доживи, можда бисмо били барем мало бољи људи након тога....

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Muramasa рече

Ja se isto sećam tog udžbenika, a politička korektnost mi se gadi koliko i levičari koji je guraju. Zato su pukli gde god su mogli.

Пукао си ти кад ти је левичар неко ко има емпатију према болесним људима. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ma bre Kratos Jevreji su oduvek mislili uglavnom da će Hristos doči i uspostaviti im zemaljsko Carstvo, te će pogubiti i odseći glavu faraonu, te druge narode pokoriti jevrejskom narodu i uzdignuti ih na zemaljski pretol.

Tako su morali govoriti kako je eto Bog dopustio jer ima bolji neki plan a Istina je da je Bog sve vreme govorio o Nebeskom Carstvu što su jevreji kasnije shvatili kroz Novi Zavet.

Pa nisu brate u tom trenutku još imali koncept Mesije on se javlja tek nakon egzodusa.Ali to su u pravu oni i dan danas očekuju upravo takvog mesiju koji će silom i moći uspostaviti dominaciju Jevreja i Izraela.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Аурор рече

Zato sto ljudi hoce istinu... :)

Ало, прича се о људима са менталним обољењима, не о политици. Мурамаса није политички некоректан, него је особа са потпуним недостатком емпатије. Социопата чисти. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Muramasa рече

I ja se sećam tog udžbenika, a politička korektnost mi se gadi koliko i levičari koji je guraju. Zato su pukli gde god su mogli.

Проблем је што се она злоупотребљава до те мере да шта год да кажеш могу те окарактерисати као расисту, шовинисту... Нормално је да је људима дојадило да им се слобода говора толико ограничава.

пре 2 минута, Kratos рече

Nije ga nahuškao,nego otvrdoglavljivao ga,otvrdokorio mu srce  da ne postupi po Mojsijevim zahtevima da bi posle puštao pošasti na Egipat.

Ако је тако, онда је Он само играо на фараоново већ окорело срце. Није га мсгично учинио злим тиранином, он је то већ био. Мадс ми ни то не звучи како треба.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Kratos рече

Da.

„Znamo da mozak ne može da funkcioniše kada srce prestane sa radom. Međutim, u ovom slučaju, svest je nastavila sa postojanjem u trajanju od tri minuta, iako svo to vreme srce nije kucalo, iako se nakon prestanka rad srca mozak gasi u roku od 20 do 30 sekundi“, izjavio je dr sam Parnia, vođa studije.

„Čovek je opisao sve šta se dešavalo u prostoji, ali ono što je još važnije, čuo je dva pištanja mašine koja pravi zvuk u intervalima od 3 minuta. Tako smo mogli da znamo koliko je njegovo vantelesno iskustvo trajalo. Sve što je rekao ima kredibilitet i sve se zaista desilo dok je on bio klinički mrtav“, dodao je Parnia.

http://www.vestinet.rs/zanimljivosti/naucnici-dokazali-da-ljudska-svest-moze-nastaviti-da-postoji-iako-je-mozak-u-potpunosti-ugasen

Uzmimo da je ovo potpuno legit. Da je definitivno dokazana svest posle telesne smrti. Šta to govori o kvalitetu duše? Biti svestan je jedno, imati određenu ličnost je drugo. Ako je "duša" trpela manipulacije putem moždanih oštećenja za života, kakva će da se vine u nebesa posle smrti?

Ličnost je centralni pojam u hrišćanstvu. Ne sviđa mi se što je tako, u svojoj biti, varljiva :)

Mada ako ovo zaista pokazuje da postoji svest posle uništenja mozga... I to je nešto :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Kratos рече

Pa nisu brate u tom trenutku još imali koncept Mesije on se javlja tek nakon egzodusa.Ali to su u pravu oni i dan danas očekuju upravo takvog mesiju koji će silom i moći uspostaviti dominaciju Jevreja i Izraela.

Ma ne Kratos definitivno da su oduvek verovali da su izabran narod Božji i da će im Bog uspostaviti zemaljsko carstvo. Definitivno to vidimo i u najranijim spisima i dan danas, Neki nisu odstupili od tog koncepte te su stoga Hrista smatrali za lažnog mesiju a ne onog kojeg izabrani jevrejski narod čeka.

Došao im je na Magarcu, a jevreji ne znajući više ni da li je obuven ili bos, ni da li je sit ili gladan, ni da li je hodajući došao ili je doleteo ili jahao, ne znajući više ni da li čuda čini ili se njima to čini, ne znajući više da li on to govori o Nebeskom Carstvu a zemaljsko Carstvo ne spominje ili šta više vide,čuju i osećaju.

Potpuno ludilo je bilo kad je Hristos došao u Jerusalim na magarcu i najavio Carstvo Nebesko.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Juanito рече

Ало, прича се о људима са менталним обољењима, не о политици. Мурамаса није политички некоректан, него је особа са потпуним недостатком емпатије. Социопата чисти. 

Izvinjavam se, nisam znao kontekst.

Vodi se nekoliko paralelnih razgovora na vise strana...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, pedja257 рече

Mada ako ovo zaista pokazuje da postoji svest posle uništenja mozga... I to je nešto :smeh1:

Какво црно уништење мозга, ради се о људима који су били клинички мртви, али су преживели и о једном пацијенту који је описао пиштање машине у болничкој соби које је чуо док је био клинички мртав. Свест ван мозга није искључена (мени су нарочито интересантне хипотезе о квантној природни свести и последице које из следе ако је то тачно), али у овом случају објашњење може да буде неколико других вероватнијих ствари. И коначно, чак и да је заиста у питању нематеријална свест ван мозга и некакво вантелесно искуство, нисам сигуран колико се то уклапа о хришћанско учење. Више ми вуче на неку далекоисточну варијанту...

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Lady Godiva рече

Ако је тако, онда је Он само играо на фараоново већ окорело срце. Није га мсгично учинио злим тиранином, он је то већ био. Мадс ми ни то не звучи како треба.

Nije ali je uticao na odluke dal da pušća Jevreje il ne pušća.Mislim tako stoji u samom tekstu.Bilo je i nekih objašnjenja da nije Bog to radio nego dopustio,otprilike da ga satana otvrdokori al opet nije Faraon te konkretne odluke donosio samostalno da tako kažem.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Juanito рече

Какво црно уништење мозга, ради се о људима који су били клинички мртви, али су преживели и о једном пацијенту који је описао пиштање машине у болничкој соби које је чуо док је био клинички мртав. Свест ван мозга није искључена (мени су нарочито интересантне хипотезе о квантној природни свести и последице које из следе ако је то тачно), али у овом случају објашњење може да буде неколико других вероватнијих ствари. И коначно, чак и да је заиста у питању нематеријална свест ван мозга и некакво вантелесно искуство, нисам сигуран колико се то уклапа о хришћанско учење. Више ми вуче на неку далекоисточну варијанту...

Poistovetio sam potpuni prestanak rada mozga sa uništenjem.

Za vreme dok je mozak zaista potupno ugašen- zar nije isto kao i kada je uništen? Samo što u prvom slučaju postoji mogućnost reanimacije (o kojoj ne znam ništa)..

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Uzmimo za primer da se SIMVOL VERE ne dira i ispovedI se bez filiokve svuda u svetu jer je SIMVOL OVAKAV KAKAV JESTE ZAJEDNIČKI ZA SVE HRIŠĆANE, šta sprečava onda zapadne Hrišćane da i dalje veruju da duh ishodi od sina ali da to ne stavljaju u simvol, te šta sprečava istočne Hrišćane da u samoj jednoj zajedničkoj Crkvi ne zabranjuju pogrešne teološke formulacije ako se ne insistira da to bude UNIVERZALNA ISTINA ISPRAĆENA U SIMVOLU?

Исповедање је увек везано за целокупни живот. Православље и Правоживље. Две нераздвојене компоненте. Једно без другога нема. Оно што неко, или одређена заједница, верује то гласно исповеда и проглашава и са том вером се сједињује. Када је јерес у питању, онда се иста анатемише (одбацује) и свако ко наставља да проповеда или верује у исту сноси одговорност искључења из Цркве. Када се јерес осуди, онда се и одбацује, и свако ко је приватно исповеда или јавно проповеда бива искључен из Цркве.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, pedja257 рече

Poistovetio sam uništenje mozga sa potpunim prestankom rada mozga. Zar to nije isto?

Mislim ako se mozak zaista u potpunosti ugasi, šta može da ga vrati u rad?

Па чим су пацијенти из истраживања преживели да би причали о својим ”искуствима”, значи да њихов мозак није био потпуно уништен, зар не?

Подели на овим сајтовима

Guest
Ова тема је за сада закључана и нису омогућени будући одговори.
  • Креирај ново...