Jump to content

Зоран Ђуровић: SAŠA KNEŽEVIĆ: DINOSAURI I LJUDI – JESU LI ONI ŽIVELI U ISTO DOBA?

Оцени ову тему

Zoran Đurović

Препоручена порука

пре 5 часа, Ula Mark рече

Praviš se toša, kao ne razumeš definicije, kao ne znaš šta znači kad se kaže da je nešto STVORENO; kao dokaz podvaljuješ bez kritičke distance svoje čuvene ekstrapolacije (2 godine objašnjavaju 66.000.000 godina, 1 bit de novo informacije 10000 terabajta, a mikroevolucija makro, jer je razlika samo u broju nukleotida ... nije jarane razlika samo u broju, razlika je u tehnologiji, računu verovatnoće i hiljade drugih stvari, ako što nije isto (zavezanih ruku) preplivati Savu ili Atlantik), negiraš sve ono što ti ne odgovara (ovo je medved, ovo je žirafa, ovo falsifikat, ova je lopov i varalica, stopalo nije stopalo jer je označeno u fotošopu, cepidlačiš do besvesti, meka tkiva nisu meka jer je to zapravo kolagen, mineral ima/nema mirisa ... dino kost koja nije mineralisovana, što lepo pokazuje video koji sam morao nekoliko puta da ti šaljem, negiraš, jer si zapeo za "monolitan kamen" i boje u fosilu, iako sam ti pokazao suštinu --> video kako izgleda do kraja mineralisovana kost dinosavra i da je ona kamen (monolitan po tvrdoći, ne možeš skalpelom po njemu da čaprkaš!); kukavičko nedatiranje tih mekih tkiva sa C-14 metodom prećutno odobravaš - da si pošten takav naučni postupak bi osudio i rekao: To nije lepo. Slažem se sa tobom da je to podlo ... Ili gadi mi se to. To bi bilo dosledno, ako si već zapeo za onog Milera ili šta već. --> a onda kao ja svedočim lažno, hej ;) A ono što je već datirano C-14, jer je jasno da je datirano jer one kosti nisu minerali, ladno odbacuješ kao nebitno ili možda kao podvalu zbog nekog tipa; neshvatljiva gluma i nezainteresovanost na ključno pitanje: Odakle taj prvi organizam ... Kao to nije moj posao, a lepo ti nacrtah, da to i jeste SUŠTINA OVE RASPRAVE), iz miša praviš slona ... zato što sam napisao da NEMAŠ ODGOVORA, a ti si napisao da imaš odgovor i da je on: NE ZNAM itd.

Weird ... Sve u svemu ... to ti nije o.k. Hoćeš li da ispraviš ili nećeš tvoja stvar. Nisam ni ja cvetka. Ne mrzim ja evoluciju, ja bih voleo da je ona tačna ... i da si ti sretan, ali ne mogu da ju zagovaram, jer ona to nije ... (Kada ja govorim evolucija, mislim da biogenezu: ameba--> čovek)...

Eto ... svakog ti dobra ...

I opet to radiš... uspeo si da napišeš sve i svašta umesto odgovora na ono što sam te pitao...

izneseš tvrdnju da ja radim ovo: " nakačiš se na neki bezvezni detalj, koji izvrćeš do besvesti sa ciljem da poniziš i diskredituješ sav trud sagovornika - ili možda da zamaskiraš suštinu problema koji ne razumeš ili ne možeš da objasniš "

i kad te pitam da daš jedan primer za to, umesto da jednostavno navedeš primer za to, ti nabrojiš sve što sam ja napisao, a što se tebi ne dopada... (a što se zapravo svodi na svaki odgovor na bilo koju tvoju tvrdnju, koji odgovor ne glasi "Bravu Ula Mark genije, ti si potpuno u pravu"...

:)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Zoran Đurović рече

Не треба ... да предлажемо бесмислице (Поло мислио на међеда).

Samo ja ne rekoh da je Marko mislio na međeda, već nešto malo drugačije...

Na Ivanovo pominjanje medveda

On 4.1.2017. at 19:09, Ivan Marković рече

Male predne nogice ispod ogromne glavurde...vrlo verovatan opis Ti Reksa...Ti Reks nije medved, a ni zglavkar...prestani da me vrtiš....nismo apsolvirali...

sam odgovorio ovo:

On 4.1.2017. at 19:12, Avocado рече

Ne, zato što T-Rex ima ono što bi svaki laik opisao kao male prednje ručice.

Ogroman medved je čak daleko bliži Markovom opisu od T-Rexa (svako stvorenje koje hoda na 4 noge je bliže tom opisu)... but keep dreaming bro...

Iza čega i dalje stojim... svaka zver koja hoda na 4 noge (uključujući i medveda) je bliža Markovom opisu od T-Rexa ... jer bi svakom čoveku iz Markovog vremena (osim možda Australijanaca) okolnost da T-Rex hoda na dve noge bila najupečatljivija stvar u susretu sa njim (posle veličine naravno).

A savršeno ću se složiti da je besmislica da je Marko opisivao medveda... samo je ideja da je opisivao T-Rexa 100 puta besmislenija.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Avocado рече

A savršeno ću se složiti da je besmislica da je Marko opisivao medveda... samo je ideja da je opisivao T-Rexa 100 puta besmislenija.

Извини, ја по цитату Уле ти ово накачих, а знам да је прича била компликованија. Ја сам после мало прецизирао тамо димензије и остало. Трекс није сигурно. Ваљда бисмо данас нашли неке коске које су пре 6 векова оглођали Кинези? И зашто немамо тих костију? А они их ловили и јели...   

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

• 1 month later...
On 27. 1. 2017 at 20:17, Zoran Đurović рече

Извини, ја по цитату Уле ти ово накачих, а знам да је прича била компликованија. Ја сам после мало прецизирао тамо димензије и остало. Трекс није сигурно. Ваљда бисмо данас нашли неке коске које су пре 6 векова оглођали Кинези? И зашто немамо тих костију? А они их ловили и јели...   

Pa imaš koski koliko hoćeš ... neka naprave C-14 dataciju ...

Ja ponekada imam malo vere da se načudim maloverju drugih ...

Puno pozdrava!

Подели на овим сајтовима

• 1 year later...

Novovjeka svjedočanstva o "zmajevima" koji su bili vidjeni u 19, 20 i 21 vijeku oko Krima  i na raznim drugim mjestima. https://tinyurl.com/y7vxy5qt

Drak je mytické zvíře, obvykle s hadími nebo ještěřími znaky, který se vyskytuje v mýtech, pověstech, pohádkách a lidových příbězích celé řady kultur.Jeho celosvětová rozšířenost má za následek značnou variabilitu jeho vzhledu, velikosti a vlastností. Draci se liší počtem hlav – například v Číně je zobrazován zásadně jednohlavý, řecká mytologie znala draka stohlavého, v pohádkách mívá zpravidla lichý počet hlav, nejčastěji tři nebo sedm – i v počtu nohou (nejčastěji dvě, čtyři nebo žádné) a také ve schopnosti létat a dštít oheň (případně mráz nebo jed).

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...