Jump to content

"Само не прелазите границу!" - Исповест и разрушени брак

Оцени ову тему

JESSY

Препоручена порука

пре 2 часа, Жељко рече

јер је очито проблем много дубље у њој а не само у односу Православља према сексуалности.

Шта је проблем у односу Православља према људској сексуалности? 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Господин Дареалис рече

нема Православље проблем у схватању људске сексуалности, него људи погрешно схватају Православље

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Господин Дареалис рече

Из моје перспективе, и из искуства разговора са доста људи, углавном у томе што не даје разумљива објашњења на питања попут тога зашто је добровољни однос двоје људи ван црквеног брака грех, зашто је мастурбација грех итд, осим што сексуалне активности могу да нас доведу у стање зависности (као и многе друге ствари уосталом). Углавном се ту позива на ауторитете, Предање, Писмо, и све је то тако и у реду, само што се своди на оно "тако је јер Бог каже да је тако, а зашто је тако рекао - не знамо". Доста велика разлика у односу на већину, ако не и све, друге грехе.

Et cognoscetis Veritatem et Veritas liberabit vos.
"Овако вели Господ : ево, што сам саградио ја разграђујем, и што сам посадио искорењавам по свој тој земљи. А ти ли ћеш тражити себи велике ствари? Не тражи..." Јер. 45, 4, 5.

Подели на овим сајтовима

Проблем код нас Срба, вероватно и код Руса, што би све на брзину. Кад се прилепимо за једну идеју, онда смо фанатици. И још умислимо да смо савршени, а нисмо, па онда обришемо лицем патос. Носити бреме које нам други наметне, које ни тај сам не би носио, чиста је лудост. У сваком случају, ово је још једна добра тема за размишљање. Многи млади би се приближили вери, када сексуалност не би била табу тема, а у већини средина јесте. 

П.С. Прошлог децембра теме о мушко-женским односима као и тема Лепог су запалиле форум, па су неке чланице форума негодовале. Просто је дивота када видите да су духовна питања тренутно најинтересантнија за форумаше. :)

Не брините се, дакле, за сутра; јер сутра бринуће се за се. Доста је сваком дану зла свога.

(Мт.6, 34)

Подели на овим сајтовима

И сексуалност. [emoji4]

(ја мислим...)

Па ако Православље схватимо као сам живот (начин живота), онда да и сексуалност као један сегмент.

А.М.

Подели на овим сајтовима

Meni tekst bas deluje verodostojno...i zao mi je zene koja je kroz to prosla...

Najbolji mi je bio svestenik koji nas je vencao u crkvi nakon 7 godina zajednickog zivota i dvoje dece-a koji nas poznaje i nikad nam nije prebacio sto nismo vencani u crkvi, kad sam mu na ispovesti rekla da toliko dugo zivimo zajedno nevencano, samo je odmahnuo rukom i rekao: "Ali u ljubavi"

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Снежана рече

Наравно, али знаш ли ти како је слатко имати такву моћ, па макар одлучивао да ли нечије дете треб да буши уши или не :)

Овако може да размишља само неко ко је потпуно непродуховљен. :)

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Господин Дареалис рече

Овако може да размишља само неко ко је потпуно непродуховљен. :)

еее, сад се већ вртимо у круг, не добијају свештеници аутоматски рукополагањем и благодат и дар исповеднички и духовнички, само добијају већу одговорност и вероватно већа искушења, а како ћеш човека најлакше искушати (сложићеш се да су свештеници ипак само људи).неголи дати му власт. :D 

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Господин Дареалис рече

Kaže da je to začeće u grehu,da je zadovljstvo greh recimo?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Kratos рече

Kaže da je to začeće u grehu,da je zadovljstvo greh recimo?

To epska poezija (po grijehu stari roditelj), ne pravoslavlje :D

Prenošenje praotačkog greha na nova pokoljenja je pak druga tema. Ali nije samo začeće greh niđe međ pravovernima, samo kod manihejaca, bogumila, katara i inih.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Господин Дареалис рече

Грех је оно задовољство које 'удара' на душу...

Оно које је зло.

Sti imao sex van braka?i ako jesi el si uživao u njemu?Ako jesi počinio si greh.Mislim meni je to lično ono..zbzu al tako je.Tako kaže Crkva da se ne lažemo.

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...