Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Да ли је могуће да се разговара о телесности Тројице при јављању и изједначава се са оваплоћењем?
Побогу, Боки брате, па ти би онда оваплотио и брдо "бестелесних" анђела из житија и светачника...
Хајде само просто веруј да се Тројица јавила Аврааму. То је тајна за будуће време у односу на Авраама.
Ево још једне тајне, Авраам се први у историји причестио Христовим Телом и Крвљу, једном а можда и 2 пута. 2000 година пре Христа... И ето нама Цркве...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Управо сада, Bokisd рече

Pa, andjeli se itekako uklapaju u teolosku pricu, bez uvodjenja andjela u pricu, dobijes otelovljenje Oca i Duha, jel to tako nebitna teoloska stvar ?

To je sustina price. :osmeh:

Дечко, на који је начин могуће теби рећи да си лишен светлости разума? 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

То је оно што никада, по свој прилици, неће бити део твог духовног света...

Pa da, to bi trebalo da razjasnimo i da se toga držimo u daljoj diskusiji.

Vaistinu je tako i to je realnost. To ne mora ništa da znači za njegovo spasenje, može se on spasiti i bez tog duhovnog kaputa ali realnost jeste takva da je vreme da to raščistimo.

Dakle boksid mi pričamo o drugim duhovnim svetovima, te koristimo i njihove norme, te te stoga naša priča ne obavezuje da bude razumljiva i uklopljena u tvoj domen  i norme vidjenja duhovnih svetova.

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Pa, andjeli se itekako uklapaju u teolosku pricu, bez uvodjenja andjela u pricu, dobijes otelovljenje Oca i Duha, jel to tako nebitna teoloska stvar ?
To je sustina price. :osmeh:
Lepe ikone . :ok:

Значи бестелесним анђелима је могуће телесно се јавити а Богу није?

[emoji106]
"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Јанко рече

Хајде само просто веруј да се Тројица јавила Аврааму.

Pa ja mu to pričam ali to ne postoji u njegovom videokrugu.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Јанко рече

emoji106.png

Ma nema taj deo duhovnog sveta opšte.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Јанко рече

Да ли је могуће да се разговара о телесности Тројице при јављању и изједначава се са оваплоћењем?
Побогу, Боки брате, па ти би онда оваплотио и брдо "бестелесних" анђела из житија и светачника...
Хајде само просто веруј да се Тројица јавила Аврааму. То је тајна за будуће време у односу на Авраама.
Ево још једне тајне, Авраам се први у историји причестио Христовим Телом и Крвљу, једном а можда и 2 пута. 2000 година пре Христа... И ето нама Цркве...

Janko, pa, upravo suprotno, pricam sve vreme suprotno , da ne postoji 'ovaplocenje' i 'otelovljenje' Trojice. Ne znam odakle ti takvo misljenje ?

Mozda nisu ispratio celu raspravu ?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Јанко рече

emoji106.png

Таман мислиш готово, кад оно цврц, преседе ми шаран, а напољу ладно да одам.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Mozda nisu ispratio celu raspravu ?

Ma gde bi Janko, pa znaš valjda da ne bi on ispratio raspravu nego eto on tako slučajno uleti pa lupeta svašta po ishitreno stečenom utisku i razumevanju istog.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Дечко, на који је начин могуће теби рећи да си лишен светлости разума? 

Pa nije lišen kad ga nema još. Može to da se stekne.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Јанко рече

emoji106.png

Naravno, znamo da se javio kao Hristos, da je primio telo od coveka, ali, nesliveno, ne postoji mesanje priroda. Kod javljanja Boga ocu  Avramu, ne bi trebalo da uvodimo telesnost za Boga, da ne bi slivali dve potpuno razlicite prirode. Da li su Otac ili Duh ili Sin uzeli telo ? Valjda se odgovot sam od sebe namece. Zato imamo javljanje u vidu andjela.

Zasto je tesko to shvatiti ?

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Pa nije lišen kad ga nema još. Može to da se stekne.

То као Хр који се јави Авраму пре оваплоћења:)) Доктор Кратос још да се јави са категоријама пре, сада после...

Мада бих волео да ми ови експерти дају текст (не рачунамо ову епизоду, јер је реч о људима које Аврам види), како то анђели папају...  

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Bokisd рече

Zato imamo javljanje u vidu andjela.

У Постању по Бокситу, али по Мојсију су људи. Извини што више верујемо Мојсију. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

То као Хр који се јави Авраму пре оваплоћења:)) Доктор Кратос још да се јави са категоријама пре, сада после...

Мада бих волео да ми ови експерти дају текст (не рачунамо ову епизоду, јер је реч о људима које Аврам види), како то анђели папају...  

Ne znam valjda je neki drugi starac ispravljao tu muku pa je rekao da andjeli udaraju eksere u čizme i popravljaju flekice na obući.

ovaj put imamo ublaženu varijantu bez hrane jer je navodno anđeo obućar sve pare koje je trebalo da potroši za hranu dao sirotinji.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...