Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

On 10.12.2018. at 8:39, о.Горан рече

Ове пароле су потпуно излизане и провидне, жао ми је. Овде има две врсте људи-они који ништа паметно не кажу него само износе флоскуле и пароле као ти, др и још неки и они који износе масу аргумената. Ви сте сами себи одлична антиреклама за турбо-агенду коју заступате.

Иначе, вакцине нигде нисам помињао, то је терен имунологије, моја деца су вакцинисана, али свакако мислим да треба чути што више информација о тој теми pro et contra, за разлику од тебе и теби сличних који волите да се уљуљкавате у једноумљу и лажима. Равна земља је интелектуално кукавичје јаје да би се правила забуна код оних које мрзи да мисле :)). Е сад, нећу да кажем ко су ти :)).

Oh, trebalo je da budem precizniji! Mladokometasi i njima nalik mladosuncevosustavci su dve razlicite vrste koje se razlikuju i ne mesaju sa mladozemljasima...

• Хахаха 1

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

1 hour ago, Justin Waters рече
1 hour ago, Bokisd рече

Meni je okey, neka bude TE samo teorija do ne nekog stepena verovatnoce, ali, mislim da takodje i kod kreacionizma postoji odredjeni stepen verovatnoce da bude teorija, pa, na svakom je da oceni koja je teorija objektivnija i koja bolje interpetira cinjenice iz pridode. Treba da imamo odredjeno razumevanje i za jedne i druge vernike, jer je polarizacija u okviru crkve oko TE vrlo jaka i velika, postoji opasnost za velike lomove ( u crkvi), a, ne bi trebalo bas tako katastroficno gledati na ovaj problem.(opet, to je moje misljenje, mozda nisam u pravu, videcemo, vreme ce pokazati kako ce sve da bude)

Ne može kreacionizam da bude teorija. Kreacionizam nikad nije nikakvu hipotezu postavio i potvrdio je da bi se nadogradio na teoriju, nemamo kreacionističke modele, niti kreacionizam koristi naučnu metodologiju. Kreacionizam uz to nije ništa proizveo, od kreacionizam nemamo nikakuv korist u društvu, nikakav tehnološki napredak nismo vidjeli od nauke kojom se bavi kreacionizam. Recimo plastičan primjer, kreacionisti ne proznaju geologiju i geološke slojeve i model kako su oni nastali, a pri tome ne nude nikakav svoj model kako ti slojevi izgledaju, niti imaju geološke mape terena koje bi potvrdili svoje hipoteze. Oni ne priznaju astrofiziku, a pri tome ne nude nikakv teorijski model, nemaju jednu jedinu jednačinu koja bi objasnila neki fenomen koji se tvrdi, recimo zašto je brzina svijetlosti bila veća u prošlosti i kakav bi univerzum po ostalim parametrima izgledao itd...Prosto oni nemaju ništa, samo obično negiranje onih činjenica kojim nauka obara bukvalističko tumačenje Pisma, i friziranje podataka (veliko i ogromno laganje i falsifikovanje) kako bi svoje tvrdnje uklopili u nešto što navodno liči na nauku, a pto obavezno mora biti kompatibilno sa bukvalnim tumačenjem Pisma. 

Ne vidim zašto bi se kreacionizam u okviru Crkve uvodio kao nešto prihvatljivo, tako se samo ljudi još više zaglibljuju i dovode do zablude kada nema više povratka, a vrijeme neumorno radi za nauku i sve više i više otkrića će biti takvih da će bukvalističko tumačenje biti prosto u nekoj budućnosti uskorko klasifikovano kao kad neko danas tvrdi da je zemlja ravna, ako već takvo vrijeme i nije nastupilo. 

Dobro, rekao sam u smislu teorije verovatnoce i kao kritika evolucije, ne znam, nisam upoznat sa dubljim i specificnim stvarima oko TE i krecionizma, za to je potrebno bas dosta veliko znanje i puno godina proucavanja (voleo bih da imam vremena , ali, bas tesko)

Pa, ljudi su razliciti, razlicitih shvatanja i stepena prosvecenosti i ako imamo ljude koji veruju da je stvarano tako i tako po veri i pismu, to je tako, sloboda je da veruju i misle bas tako i tu' svoju veru propovedaju svetu i ljudima i nauci. Ali, takodje, imamo i one koji veruju i hriscani su i koji prihvataju TE, pa, slicno kao i prvi,  neka i oni komuniciraju sa svetom i naukom i neka stvaraju svoje misljenje o stvaranju coveka i sveta i neka propovedaju veru svetu i nauci na nacin na koji misle da je odgovarajuci.

I,tako, na taj nacin imamo neki multipluralizam u crkvi i svako radi po savesti i svedoci veru svetu i no problem.

Jer, trebalo bi da je  bitnije,  kakvi cemo ljudi postati na kraju,  dobri ili losi i koliko smo ljudima dobra ucinili i da li smo tezili pravdi i toj ljubavi. Djabe mi svo znanje sveta, ako ne vodim racuna o dusi i buducem veku.

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, GeniusAtWork рече

Импресивна биографија (нисам ироничан).

Само не видим какве тачно везе то има са биологијом и са ТЕ?

Јеси ли ти биолог по професији?( нисам ироничан)

Подели на овим сајтовима

Цитат

Oh, trebalo je da budem precizniji! Mladokometasi i njima nalik mladosuncevosustavci su dve razlicite vrste koje se razlikuju i ne mesaju sa mladozemljasima...

Далеко си ти од било какве прецизности, никакву конкретну аргументацију не износиш сем што тако нешто пишеш неповезано, без икаквих аргумената и логике.

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Justin Waters рече

Kreacionizam nikad nije nikakvu hipotezu postavio 

Ово су приче за малу децу. Ово је став заснован на научној методологији "шта је баби мило то се баби снило". Треба узети и читати праву литературу да не би људи насели на ове лажи. Све што се прича за креационизам тј. како се исти клевета односи се на еволуционе лажи и бајке. Та "господа" која себе зове "научницима" манипулишу са тим тзв. геолошким слојевима како `оће, лажу, мажу, испиру мозак неупућенима( 99.9%). Креационисти су глас савести науке која је зашла у потпуни ћорсокак овом надрихипотезом, а глуми некакву убедљивост и супериорност :))

Подели на овим сајтовима

Кратку биографију др Давидовића сам изнео да људи не наседају на ноторне лажи како су креационисти полуписмени шарлатани. У ствари, емпиријски доказана чињеница из дискусија које сам водио по форумима је да све што заступници продаваца магле тј. еволуционисти кажу за креационисте важи за њих саме. Значи, они су ти који немају доказе, који спекулишу, варају, површно мисле, превиђају, заступају лаж у суштини.

Овај господин је такође потписао петицију, др Лазар Ковачев, генетичар, његова кратка биографија:

Lazar_Kovacev.jpg

Dr Lazar Kovačev, naučni savetnik, postao je upravnik Odeljenja 1991. godine. Rođen je 1950. godine. Danas radi u naučnoj oblasti oplemenjivanje biljaka: oplemenjivanje šećerne repe. Radni odnos zasnovao je u Institutu za poljoprivredna istraživanja 1974. godine, u Zavodu za šećernu repu. Magistrirao je 1980. a doktorirao 1985. godine. U zvanje naučni saradnik izabran je 1986, u zvanje viši naučni saradnik 1991. a u zvanje naučni savetnik 1996. godine. Do sada je sam ili sa drugim autorima objavio 303 naučna rada. Autor je i koautor 4 poglavlja u monografijama i jedne knjige. Autor je 17 priznatih hibrida u zemlji i 15 hibrida šećerne repe u inostranstvu. Na mestu rukovodioca Odeljenja je bio do 2008. godine, i kasnije od novembra 2010. do aprila 2013.

http://www.nsseme.com/contact/?opt=sugarb/bio/Lazar_Kovacev&cat=contact

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

Па др Тихомир Михаиловић

tihomir_mihailovic_191114_tw630.jpg

Ako ga pitate o privatnom životu i dalje će pričati o medicini. Razlog je jednostavan – za njega je vrhunac profesionalizma kad uživate u svom poslu.

Tihomir Mihailović, jedan od najcenjenih radiologa u Srbiji, ultrazvučnom dijagnostikom bavi se već 30 godina. Nakon dugogodišnjeg kliničkog iskustva, poslednje dve decenije svakodnevno je posvećen radu sa pacijentima u svojoj ordinaciji "Ultramedika". U Vojvode Dobrnjca 34, u Beogradu, obavlja se više od 40 različitih ultrazvučnih pregleda, a Mihailović je najviše posvećen pregledima u trudnoći i dijagnostici u onkologiji.

https://www.ekapija.com/people/1019964/tihomir-mihailovic-radiolog-i-vlasnik-specijalisticke-ordinacije-ultramedika-medicina-mi-je-sve

Подели на овим сајтовима

Да поновим, првих 50 потписника петиције:

1. Научни саветник, visiting professor, доктор медицинских наука Радмило Рончевић, хирург

2. Научни саветник, примаријус, доктор медицинских наука Чедомир Савић,неуропсихијатар

3. Научни саветник, visiting professor, доктор наука Лазар Ковачев, генетичар

4. Професор, доктор биолошких наука Слободан Рончевић, биолог

5. Професор, доктор биолошких наука Томислав Терзин, генетичар, молекуларни биолог

6. Академик, професор, доктор техничких наука Антоније Ђорћевић, електроинжењер

7. Академик, професор, доктор Светислав Божић, композитор

8. Научни саветник,visiting professor, доктор историјских наука Веселин Ђуретић, историчар

9. Професор, доктор медицинских наука Стеван Настасић, кардиохирург

10. Професор, доктор медицинских наука Раде Нинковић, гинеколог

11. Професор, доктор медицинских наука Милан Вишњић, хирург

12.Професор, доктор медицинских наука Вељко Ђукић, хирург

13. Професор, доктор медицинских наука Слободан Чикарић, радиолог, онколог

14. Професор, доктор медицинских наука Невенка Рончевић, педијатар и фармаколог

15. Професор, доктор медицинских наука Вуле Вишњевац, гинеколог

16. Професор, доктор медицинских наука Александар Ђуричић, гинеколог

17. Професор, доктор медицинских наука Љубомир Милашиновић, гинеколог

18. Професор , доктор медицинаских наука Милан Јовановић, хирург

19. Професор, доктор медицинскаих наука Љубинко Крстић,офталмолог

20. Професор, доктор медицинских наука Горан Голубовић, психијатар и антрополог

21. Прoфесор , доктор медицинских наука Слободан Тошовић, еколог, токсиколог

22. Професор, доктор медицинских наука Драган Мандарић, грудни хирург

23. Професор, доктор медицинских наука Јован Стриковић, неуропсихијатар

24. Професор, доктор медицинских наука Братислав Стефановић, хистолог

25. Професор, доктор медицинских наука Зорица Савковић, дефектолог, офталмолог

26. Примаријус, доктор медицинских наука Љубомир Георгијевић, хирург, ортопед

27. Доцент, доктор медицинских наука Тихомир Михаиловић, радиолог

28. Доцент, доктор медицинских наука Рaдослав Пејин, интерниста, ендокринолог

29. Доцент, доктор медицинских наука Бојана Бокоров, радиолог, онколог

30. Професор, доктор стоматолошких наука Обрад Зелић, стоматолог

31. Професор доктор стоматолошких наука Војислав Рашчанин, стоматолог

32. Професор, доктор дефектолошких наука Весна Жигић

33. Професор, доктор наука фиѕичке културе, Игор Станојевић

34. Примаријус др Душан Мујичић, спец.хигијене

35. Примаријус др Петар Богуновић, радиолог

36. Примариус др Љиљана Савић, педијатар

37. Примаријус др Љиљана Ивановић, гинеколог

38. Примаријус др Вера Војиновић Голубовић, анестезиолог

39. Примаријус др Мирослав Милетић, стоматолог

40. Асистент, доктор медицинских наука Немања Вишњевац, гинеколог

41. Асистент, доктор медицинских наука Милан Стојчић, хирург

42. Др Александар Ђоковић, доктор медицинских наука, хирург

43. Др Душан Рончевић, M.D., неуролог

44. Др Зорица Павловић, гинеколог

45. Др Славица Грубач, интерниста

46. Др Љиљана Милашиновић, педијатар

47. Др Бојан Карадеглија, гинеколог

48. Др Душанка Суботић, педијатар

49. Др Бојан Секулић, гинеколог

50. Др Дубравка Вишњевац, специјалиста медицине рада

http://www.geopolitika.rs/index.php/sr/intervju/921-2017-05-10-12-51-53

Ово све износим зато што многи овде имају кратко памћење, а воле да износе неистине или полуистине које су још горе. Дарвинизам је класичан пример полуистине, није директна лаж, да је директна лаж много брже би била проваљена и смештена тамо где јој је место.

Подели на овим сајтовима

Већ сам помињао великог руског научника Јурија Алтухова, али понављам, многи имају кратко памћење

ЈУРИЈ  ПЕТРОВИЋ  АЛТУХОВ  -  Академик Руске Академије Наука, генетичар,  Директор института за општу генетику, почасни професор Московског Универзитета

%D0%90%D0%BB%D1%82%D1%83%D1%85%D0%BE%D0%

Креатор националне школе популационе генетике - на њој се заснивају све изградње еволуционих теорија. На прелазу 20 - 21. векова стручњак за еволуцију број 1.(чак има награду Смалгаузена).  Од 70-их година отворено говори да је дарвинизам (и неодарвинизам - синтетичка теорија еволуције јесте неодржива, ненаучна) само у размери адаптације, а даља еволуција је немогућа. Организми су сувише компликовано конструисани, 80% гена сваке врсте су толико важни за живот, да би само мала измена у њима била смртоносна - потврђено се испитивањем генома на десетине и  стотине врста животиња (инсеката, птица, гмизаваца, сисара итд ...).

За ово откриће (феномен генетског мономорфизма) три академика,  Алтухов, Рицков и Короцин, добили су државну награду Руске Федерације  1996. године. 

Подели на овим сајтовима

Бројутро попе Ђи!

Штај ово?

Јопет петицију пишеш?

Конта кога је овај пут?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

Па др Владимир Жиров, ботаничар, кога сам упознао на Међународној конференцији православних научника, такође креациониста

48_6.jpg

https://ru.wikipedia.org/wiki/Жиров,_Владимир_Константинович

Ово је само један мали део научника који се не слажу са дарвинизмом тј. одричу научност истог. Износио сам већ пуно тога, али се многи праве необавештени тј. лажу па се не покривају када је креационистички покрет у питању. И уопште оних који критикују еволуциону бајку.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ведран* рече

Јопет петицију пишеш?

Богу хвала, имам конструктивне идеје, а за тебе не знам, ти ми реци. Имаш ли их и ти или како?

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, о.Горан рече

Богу хвала, имам конструктивне идеје, а за тебе не знам, ти ми реци. Имаш ли их и ти или како?

Шта те конкретно интересује? :D

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...