Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 15 минута, Рапсоди рече

Творцу не требају алгоритми, нити постепеност, поступност  / јер њему стварање није проблем/савршен ум  / само удахне живот .

Odakle ti sve to znas?

Ja sam mislio da je obi-wan jedini covek koji je pronikao tajne uma samog boga... kad evo, i rapsa na direktnoj telefonskoj liniji sa svevisnjim!

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 11 минута, Avocado рече

..znam... ne mora pri tom ni da izgovori abrakadabra...

Неее, Творац удахне живот , / не мора ни да изговори / а на ноћ вештица се користи та мантра / побркали ти се алгоритми / :ani_biggrin:

пре 11 минута, Avocado рече

Valjda mu Tvorac zna ishod?

Творац зна / ко на гори стоји мало даље  види / савршен ум .

Али на нама  / нашој слободи /  је који ћемо алгоритам изабрати , једноставан алгоритам вере или алгоритам  са погрешним упуствима. И увек нам после неко други крив што не знамо излаз из лавиринта. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, cloudking рече

kad evo, i rapsa na direktnoj telefonskoj liniji sa svevisnjim!

Још сам на линији, оћеш да те повежем, да се коначно увериш.....:ani_biggrin:

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Kratos рече

Bole činjenice mnogo izgleda čim se vadiš na ovako infantilan način...:ani_biggrin:

Pa gledaj, prica se zapravo nadovezuje na ono sto sam pisao Janku pre par postova. (taman i on odma da vidi ilustraciju onoga sto sam napisao)

Vi ste jednostavno ubedjeni da mi na nauku gledamo isto kao vi na veru... nista ne nije manje tacno od toga, ako ista ta dva pogleda su suprotna.

Pogle... ako bi se desilo da ti neko nekada (hipoteticki) pruzi dokaz da bog ne postoji (ajde za sekundu da zaboravimo da je to nemoguce nego cisto razgovora radi da pretpostavimo), dakle neko ti przi apsolutni dokaz da bog ne postoji. kako ces ti Kratos, da se osecas? Pa bices skrhan naravno, ocajan, razocaran, tuzan...

E vidis vi to isto ocekujete od nas kad neko obori TE na primer... otuda postovi likovanja tipa "hehe, koprcate se jer vam rusimo darvila" ili "naucnicma se srusio svet jer je dokazano da je evolucija laz"

Ja ne znam kolko puta treba da vam se objasni da bi svi mi "evolucionisti" bili PRESRECNI kad bi se pojavio neko ko bi rekao "nakon temeljnih istrazivanja dosli smo do zakjucka da je nacin razvoja zivota koji smo do sada izucavali- duboko pogresan, JER SMO otkrili neke nove informacije koje ukazuju na sasvim drugaciji mehanizam"

TO bi bio radostan dan u zivotu svakog naucnika... Jel kapiras kolko smesno zvucite kad pobedonosno likujete nad nasom "zlom, sudbinom jer nam neko unistio TE"... unistite je molim vas! Sto snaznije i sto dokazanije moguce!

E zato je tvoja izjava da su "naucnici priznali poraz pred svetenikom koji je postavio veliki prasak" PRE-SME-SNA... a ividim kolko su bili porazeni, svi su zdusno prihvatili tu ideju i vrlo brzo je inkorporirali u svoje naucne modele i ukapirali da je itekako ima smisla!

Eto, to moze da bude  i pitanje za Rapsu... zasto su naucnici bez problema priuhvatili ideju velikog praska koja doalzi od jednog svestenika? zasto nisu na silu negovali dotadasnje teorije nastanka univeruzma a ovog svestenika proglasili za sarlatana i kreacionistu ili stagod? @Рапсоди

NAUKA nema nikakav problem da prizna gresku... vi imate... a po kljucu ste duboko neempaticni tako da je izuzetno tesko da pomislite da bi neko drugi sa nekom situacijom mogao da izadje na kraj na bilo koji drugi nacin od onoga za koji vi jedino znate (a to je da svaki pokusaj kritike dozivljavate kao direktan atak na vase bice, postojanje, licnost, porodicu, drustvo, ideologiju...)

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, cloudking рече

zasto su naucnici bez problema priuhvatili ideju velikog praska koja doalzi od jednog svestenika?

Смем ли рећи / Свет по Рапси / оћу рећи тумачење :ani_biggrin: а да ми не фали длака с главе . Ево прво слово те опасне речи је Ј, а ти интелигенцијо докучи....но не мора бити....кажем можда....:)))

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

Смем ли рећи / Свет по Рапси / оћу рећи тумачење :ani_biggrin: а да ми не фали длака с главе . Ево прво слово те опасне речи је Ј, а ти интелигенцијо докучи....но не мора бити....кажем можда....:)))

Apsolutno ne kapiram sta hoces da kazes.

Slobodno interpretiraj na svoj nacin, obrazlozenje na postavljeno pitanje. Zanima me jako

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Apsolutno ne kapiram sta hoces da kazes.

Slobodno interpretiraj na svoj nacin, obrazlozenje na postavljeno pitanje. Zanima me jako

Наводиш ме на танак лед, ал ајде де. 

Ја једноставно не верујем  некоме кога је обликовала једна школа . 

Јеси ли сада ок. 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Рапсоди рече

Наводиш ме на танак лед, ал ајде де. 

Ја једноставно не верујем  некоме кога је обликовала једна школа . 

Јеси ли сада ок. 

ovo je bilo pitanje:

пре 35 минута, cloudking рече

zasto su naucnici bez problema priuhvatili ideju velikog praska koja doalzi od jednog svestenika?

tako da ne razmem tvoj odgovor.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, cloudking рече

Zar nisi rekao da je bog uvek tu?

Bio je tu kod tih vojinika pa je resio da se umesa... bio je tu dok je muva polagala jajae u oko, bio je tu dok je leukemija napredovala, ali eto, selektivno odlucuje da se mesa... Verovatno isto kao vi, kako mu se ko svidja :D

Ја нисам ништа од тог рекао, помешао си ме са неким... Тј, и ти све нас паушално у исти кош... Познато предубеђење?

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

ovo je bilo pitanje:

tako da ne razmem tvoj odgovor.

Ништа заборави...небитно....

Али баш ако те интересује одговор нека ти почетни алгоритам буде школа, па се осврни на мој одговор, да ако дођеш до решења.  

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Рапсоди рече

Неее, Творац удахне живот , / не мора ни да изговори / а на ноћ вештица се користи та мантра / побркали ти се алгоритми / :ani_biggrin:

Ma jok... nije se meni ništa pobrkalo... nego taman me tvoje kolege hrišćani ubedili da su magijske nebuloze poput "udahne život" samo pisane tako jer su bile namenjene ljudima iz bronzanog doba, koji prava objašnjenja o tome kako je Bog naštelovao prirodu (atomi, molekuli, DNK i slično) ne bi mogli da shvate... i onda se pojaviš ti... :)

Цитат

Творац зна / ко на гори стоји мало даље  види / савршен ум .

Али на нама  / нашој слободи /  је који ћемо алгоритам изабрати , једноставан алгоритам вере или алгоритам  са погрешним упуствима. И увек нам после неко други крив што не знамо излаз из лавиринта. 

Kao što već rekoh, biraj da veruješ u šta god želiš... niko ti ne brani...

Meni to ne ide... ko god/šta god da me stvorilo, stvorilo me tako da ne mogu da izaberem da verujem u koješta... koliko god mi se neke koještarije dopadale...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Јанко рече

Ја нисам ништа од тог рекао, помешао си ме са неким... Тј, и ти све нас паушално у исти кош... Познато предубеђење?

ne ne... ne sve vas... samo kreacioniste... sve podvrste i ogranke :D

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Рапсоди рече

Ништа заборави...небитно....

Али баш ако те интересује одговор нека ти почетни алгоритам буде школа, па се осврни на мој одговор, да ако дођеш до решења.  

naravno... sto da mi odgovoris kad moz da uteknes... ;)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, cloudking рече

naravno... sto da mi odgovoris kad moz da uteknes... ;)

Zamisli tek da je pitaš zašto su zli, pokvareni i korumpirani naučni časopisi koji ne dozvoljavaju nikom da bekne protiv važećih naučnih paradigmi objavljivali naučne radove njenog ljubimca Džentrija u kojima je on "dokazao" da je Zemlja stvorena odjednom?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Avocado рече

taman me tvoje kolege hrišćani ubedili da su magijske nebuloze poput "udahne život" samo pisane tako jer su bile namenjene ljudima iz bronzanog doba

Verovatno se napisano odnosi na blagodat Svetog Duha. :)

To mi ima logike mnogo pre nego da je neko 'primitivno objasnjenje stvari'...  Ti ljudi uopste nisu bili budale, daleko od toga.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...