Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 22 минута, Zoran Đurović рече

ЈЕЛ ПОП СВЕТИ ВОДИЦУ, ИЛИ ЈЕ НА ПРИСИЛНОМ ОДМОРУ?:smeh1:

Ма не, досадило ми да читам твоје будалаштине, а још више ми досадило да те стално разваљујем у дискусијама :)). Досадно брате кад је неко испод сваког нивоа као ти...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

Ako svijet posmatramo sa kvantnog nivoa, onda je priroda svakako promjenjiva. Imamo recimo svjetlost kao primjer, koja ima dualnu prirodu i koja se na kvantnom nivou ponaša nekad kao čestična nekad kao talasna (čuveni eksperiment sa prorezom). Vjerujući često prave grešeke na tom polju. Drže se autoriteta prije nekih 1500 godina koji su opažanjem makro svijeta, u kome se definitino može vidjeti neka harmonija izvodili zaključke o nesumnjivom zakonodavcu i tvorcu takvih pojava. 

Stvar je sad što je makrosvijet samo vrh ledenog brijega, i kao što je pogrešno izvoditi zaključke o tome kolko je brijeg visok na osnovu njegovog vrha, a zanemariti sve ono što je ispod vode, tako se zanemaruje priroda kvantnog svijeta usljed nedovoljne informisanosti i koje čega već. 

Kvantni svijet je sve samo ne nekakav sklad i zakonitost, nego opšte bezakonje, i anarhija. Ako bismo izvodili zaključke na osnovu posmatranja kvantnog svijeta, onda nema nikakvih zakona prema tome nema ni zakonodavca. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Ведран* рече

Оно где неки овде греше јесте што се труде да представе "непобитне емпиријске доказе" за Божије постојање. А то је залудан посао. Јер да је Бог хтео да се на тај начин открије у емпирији, не би било ни Св Писма ни Христа. 

Сад си открио топлу воду :smeh1:... Ово је паметно за Ђуру, али пошто он није баш много паметан ...

Пази, ми овде говоримо о томе да је мејнстрим наука у једном свом домену дебело залутала и да права наука сведочи Творца који се открива кроз св.Писмо, али кога назиремо кроз праву науку, тј. ону која није лажљива као еволуциона. Дакле, наука треба да сведочи Творца чији идентитет не можемо спознати кроз исту, али нам може помоћи да дођемо до Њега кроз св.Писмо. Са друге стране, безвезарије попут еволуције нам сугеришу да је Творац непотребан, то овај што није баш много бистар, а што те хвали не може још да укапира :)). Да не говорим о томе да живимо у веку доминантног позитивизма( који је почео од 19. века) где се скоро све некако посматра кроз призму науке. Па ако је већ тако, онда треба људима ставити до знања да наука сведочи о Створитељу, то је већ пола пута до даљег истраживања које води ка конкретном богопознању и веровању у Христа.

Подели на овим сајтовима

пре 18 часа, Zoran Đurović рече

Да си пратио моју смиреност, видео би да сам управо овим текстом покопао безбожног попа Горана (@о.Горан). Мојнете ме са овим текстовима, ја сам био одличан студент. 

Ти кад умишљаш грдан, ти баш умишљаш :))...

Смирен си к`о шимпанза у кавезу, а друго безбожан си до грла са твојим "ставовима"( ово условно кажем, јер ти немаш став, по потреби си ово или оно тј. бескичмењак) који су за сажаљење. Ниси ти овде никог покопао, ти си обичан прирепак атеистима и овима што лажу себе еволуцијом, небитан лик који само галами и умишља нешто. Ако ти није јасно шта је прирепак ево ти викиречник па погледај синониме, ево ја ћу одмах да ти их изнесем: улизица, слугеран, ласкавац, опортуниста, скутоноша, а има их још тамо који су и адекватнији :)). Ето, то си ти.

Подели на овим сајтовима

пре 49 минута, о.Горан рече

Дакле, наука треба да сведочи Творца чији идентитет не можемо спознати кроз исту, али нам може помоћи да дођемо до Њега кроз св.Писмо.

Куку мајко!! 7896634

:0222_shocked:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, о.Горан рече

Дакле, наука треба да сведочи Творца чији идентитет не можемо спознати кроз исту, али нам може помоћи да дођемо до Њега кроз св.Писмо

Ово ти је један од јачих бисера:)) Наука тежи објективности, не идеологији иначе није наука. Библија независно од науке говори о Тврорцу, и када то не би било тако, онда се нужно долази до закључка да Оци нису знали Бога. 

Већ ти је представљено шта је Лаза Милин говорио о ТЕ, као и Алфејев, Николај Мизогејски, Калист Вер... Нико од њих не износи твоје тлапње. Лупаш као да ти је Кратос учитељ!:ani_biggrin: 

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, Ведран* рече

Природа јесте промењива тако да опаска не стоји. Природа јесте и хаотична, зависи како се посматра, али је и хармонична. 

Pod "promenjiva" sam mislio na modus operandi...

пре 8 часа, Ведран* рече

Управо тако, описи. А до тих описа долазимо интелигенцијом. Истом том интелигенцијом знамо да закони природе сами по себи не стварају ништа. Него су опис нечег хармоничног у природи. 

Za to nije nužan Zakonodavac... već samo "Zakonoopisivač" tj. mi.

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Avocado рече

Za to nije nužan Zakonodavac... već samo "Zakonoopisivač" tj. mi.

Ти и ја смо већ о томе разговарали. 

Законозаписивач није уопште нужан. Закон би постојао и без записивача. 

Постојање законитости која је интелектом спознајна може да наведе на хипотезу о Законодавцу. Али ту наука престаје. Нема даље. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

Али ту наука престаје. 

...и поп Горан почиње...да прича о науци. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

Постојање законитости која је интелектом спознајна може да наведе на хипотезу о Законодавцу. Али ту наука престаје. Нема даље. 

Pa ovo je suština. Može. Neki bi bezuslovno da proglase da mora poput Gorana i njemu sličnih. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Justin Waters рече

Pa ovo je suština. Može. Neki bi bezuslovno da proglase da mora poput Gorana i njemu sličnih. 

Pa isto ti važi i za evoluciju,znači moguće je da su izmutirali niži u više organizme al vi kažete mora bezuslovno tako da to što prebacuješ o.Goranu vi upravo isto radite.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Ведран* рече

Ти и ја смо већ о томе разговарали. 

Законозаписивач није уопште нужан. Закон би постојао и без записивача. 

Naravno... moja rečenica se odnosila na nešto drugo: " А до тих описа долазимо интелигенцијом. " , a ne na postojanje zakona.

пре 18 минута, Ведран* рече

"Može da navede" može svašta da znači... :)

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Heraklit рече

I to vam je osnovna metodološka greška jer vi iz modus operandi oćete da izvedete modus generis.:citac:

Jok, samo ne postuliramo fantastične modus generis...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...