Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 3 часа, cloudking рече
пре 15 часа, Bokisd рече

I, sta sad, mozes da sipas u solju tonu secera, ali sta si dobio, kafu koja ostaje kafa, samo tonu secera u kafi (preko kafe).

Ovo je upravo ta rupetina u logickom rezonovanju koja vama kreacionistima ne dozvoljava da realno sagledate svet oko sebe. Jbg, osudjeni ste na podsmeh...

Ko zna... mozda je to vas krst koji vam je gospod namenio

Ali, vidi, nisam hteo da potenciram, .... ne mozes da sipas u kafu vise secera nego kafe,... mora isti odnos da bude, pa, ako sipamo jednako secera u kafu,  dobijemo skroz zasecerenu kafu (nema prevage secera u odnosu na kafu), nema tih stvari koje si opisao u predhodnoj poruci.(jer ako imamo tonu i brdo secera, moramo da imamo i tonu i brdo kafe... :D)

Dobro, ovo sto pricamo, to su sve pretpostavke i umne spekulacije, ali, mogu da nam posluze kao analogije na osnovu kojih mozemo izvesti neke druge pretpostavke vezano za TE i kreacionizam.

Zasto ne mozemo  realno da sagledamo svet oko sebe, ovo je prica samo o TE i kreacionizmu, ako se ja ne slazem sa TE, kako to moze uticati da ne sagledavam sav zivot i ceo svet oko mene realno i objektivno ?

Da li sam ravnozemljas, nisam, da li sam neki extremista :1314_womens:  u bilo kojoj oblasti, mislim da nisam, da li prihvatam ljudsku civilizaciju i tehnoloski napredak  , prihvatam, da li prihvatam coveka ,razlicitost ljudi, kulturu, emancipaciju,  da li normalno komuniciram sa ljudima, veselim se :pivo:, tugujem, :cmizdrenje: ....i volim sve sto vole mladi,... :smeh1:

Mislim, mozda jesmo po veri van sveta, ali smo fizicki u ovom realnom svetu. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 19 минута, Bokisd рече

Ali, vidi, nisam hteo da potenciram, .... ne mozes da sipas u kafu vise secera nego kafe,...

Možeš... ne postoji ništa što te sprečava da napraviš mešavinu sa bilo kojom razmerom ta dva...

Dobro, ovo sto pricamo, to su sve pretpostavke i umne spekulacije, ali, mogu da nam posluze kao analogije na osnovu kojih mozemo izvesti neke druge pretpostavke vezano za TE i kreacionizam.

A kad fejluješ na jednostavnim primerima i analogijama, kako ćeš izući zaključke o komplikovanijim stvarima?

Zasto ne mozemo  realno da sagledamo svet oko sebe, ovo je prica samo o TE i kreacionizmu, ako se ja ne slazem sa TE, kako to moze uticati da ne sagledavam sav zivot i ceo svet oko mene realno i objektivno ?

Pa evo pišeš ovde potpune gluposti kao što ti je ona prva rečenica gore..

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Avocado рече

Možeš... ne postoji ništa što te sprečava da napraviš mešavinu sa bilo kojom razmerom ta dva...

Pa, ne moze, jer ne mozemo 'male promene' ili secer, pretvoriti u nesto sto je vise od onoga sto moze odredjeni objekt (kafa) da primi u sebe, moze da primi samo onoliko kolika mu je razmera,....mislim, mozes ti da sipas u solju kafe, tonu secera, ali, ne odslikava pocetnu postavku stvari.:0201wink:

A kad fejluješ na jednostavnim primerima i analogijama, kako ćeš izući zaključke o komplikovanijim stvarima?

ali, vidi, ,....hipoteticki, ako neko ne fejluje i na jednostavnim primerima i analogijama,.... ne znaci da ce moci da izvuce pravilne zakljucke o komplikovanijim stvarima.... komplikovana je to prica,.. :D

Pa evo pišeš ovde potpune gluposti kao što ti je ona prva rečenica gore..

znaci, covek mora 100% tacno i precizno da sagledava  sve u vezi TE da bi u isto vreme mogao i da realno sagledava sav ostali zivot i ljude oko sebe ... razumes Avocado, to je kontekst onoga sto sam reako,...a ti si porekao to sto sam rekao...:osmeh:

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, cloudking рече

Ko zna... mozda je to vas krst koji vam je gospod namenio.

A sta ako su oni nas krst koji nam je gospod namenio? :ani_biggrin:

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

Oh nooo, Soviet Union strikes again!

DNA pioneer James Watson stripped of honours after 'reckless' race remarks

https://news.sky.com/story/dna-pioneer-james-watson-stripped-of-honours-after-reckless-race-remarks-11606108

Neznalica i licimur Džejms Vatson ne prestaje da forsira svoju naci DNK pseudonauku! :unbelieveble:

(Premestite post na prikladniju temu ako postoji, ako nekog zanima)

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, CutieBub рече

Да, написала сам још и да се ради углавном о људима који о теорији еволуције не знају даље од тврдње "човек је настао од мајмуна", а коју доживљавају као тврдњу да је шимпанза еволуирала у човека, а такве ствари нико не тврди. Тај став провејава и кроз твоје питање, где имплицираш да је по теорији еволуције сунђер еволуирао од амебе. Мени није познат ниједан пример где савремена биологија тврди да је једна жива врста настала еволуцијом од друге, морфолошки примитивније, живе врсте. Поготово ми није познато да неко тврди да је сунђер еволуирао од амебе. Није ми чак ни познато да ико тврди ишта по том питању са 100%-тном сигурношћу.

Pa onda nemaš pojma o TE i spadaš upravo u onu grupu koju kritikiješ jer teorija upravo to i tvrdi da su se vremenom iz jedne vrste bilo koje,postepeno,kroz niz sukcesivnih promena došlo od amebe do sunđera,od imaginarnog zajedničkog pretka,šta god to stvorenje bilo,to ni oni sami ne znaju do čoveka i majmuna.

Подели на овим сајтовима

пре 50 минута, Bokisd рече

mozes ti da sipas u solju kafe, tonu secera, ali, ne odslikava pocetnu postavku stvari

Bravo! Konačno si shvatio! To ti ljudi i objašnjavaju.

Od čiste kafe, preko kafe sa malo šećera i kafe sa puno šećera, vremenom se došlo do nove vrste proizvoda - šećera sa ukusom kafe.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Bokisd рече

Pa, ne moze, jer ne mozemo 'male promene' ili secer, pretvoriti u nesto sto je vise od onoga sto moze odredjeni objekt (kafa) da primi u sebe, moze da primi samo onoliko kolika mu je razmera,....mislim, mozes ti da sipas u solju kafe, tonu secera, ali, ne odslikava pocetnu postavku stvari.:0201wink:

Možeš da sipaš jedno po jedno zrno šećera ("male promene") mnogo puta tj. veoma dugo... tako da dobiješ bilo koju razmeru kafe i šećera... izvadi glavu iz dupeta molim te, počinješ ozbiljno da smaraš sa glupostima, koje pišeš ne zato što ti nije jasno, nego zato što ne želiš da ti bude jasno...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Heraklit рече

Pa onda nemaš pojma o TE i spadaš upravo u onu grupu koju kritikiješ jer teorija upravo to i tvrdi da su se vremenom iz jedne vrste bilo koje,postepeno,kroz niz sukcesivnih promena došlo od amebe do sunđera,od imaginarnog zajedničkog pretka,šta god to stvorenje bilo,to ni oni sami ne znaju do čoveka i majmuna.

Odakle ti ideja da su po TE sunđeri nastali od ameba?

Iz guzice ili sa nekog kreatardskog bloga?

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Bokisd рече

Dobro, o.Gorane razumem tvoju poziciju i pricu (dugo si u toj stvari oko evolucije i kreacionizma) i nemam nista posebno da zamerim , ( na istoj smo strani i ekipi :smil443643319dc3d:)..... osim mozda na temperamentu i jakim recima prilikom razgovora (ja sam ti valjda neki umeren tip bar na forumu 0703_read , pa ne volim bas nesto da koristim jake reci,... iako u zivotu nisam bas tako sladak i imam bas kratak fitilj :0120_angryy: koji me je par puta stavljao u bas nezgodne pozicion'... :0228_hot: )

U sustini bitno je da se slazemo, da se medjusobno ne optuzujemo za neku jeres, tu smo u crkvi, svi verujemo u Boga koji je sve stvorio ( da izuzmemo evolucion'), verujemo u Isusa Hrista i Crkvu i pokajanje i Pricesce i buduci zivot,.... i ostaje nam samo da se nekako ukrcamo u voz za onu poslednju stanicu....:slavaaa:  ... da kazem, i na kraju krajeva  svedocimo svako na svoj nacin Boga i nasim kolegama forumasima koji ne veruju u Boga, za koje u sustini mislim da su svi oni dobri momci i prave licnosti....

Ја и не оптужујем никог за јерес иако многи заступници еволуционе бајке јасно и недвосмислено заступају да су Адам, Аврам, Ноје итд. стварни исто колико и Мики маус и Шиља што много говори о њиховој вери уопштено. Уопште ми и није циљ да нападам било кога понаособ, а то што понекад користим јаке речи је зато што неки лажу за медаљу па их треба ућуткати.

Гледај, ја немам ништа против било које научне хипотезе па ни ове. Историја човечанства памти мноштво погрешних и одбачених хипотеза. Оно што није у реду је догматизација и апсолутизација ове о којој се овде прича. Дакле, ја немам ништа против да нпр. овај Авокадо испире мозак оним члановима форумима који су лаковерни и који падају на то. Њима лепо, њему лепо, ко сам ја да се буним, свако има право на слободу да буде и наивчина и да му се то свиђа. Чињеница је међутим да поједини овде помињу неке кретарде и сл. иако сами појма с појмом о појму појма немају када је у питању сама еволуција. Нпр., да их питаш "је ли, дедер ми објасни како се развио сонар код делфина и део у мозгу који управља њиме" и на стотине сличних питања, сложили би ти следећу фацу:

young-funny-man-confused-worried-260nw-5

Али то њихово елементарно незнање их не спречава да се петљају овде и да заступају афирмативни став о нечему у шта се једва разумеју.

То је конкретно проблем код еволуретардиране хипотезе у контексту дискусија на овом форуму.

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Branka62 рече

Od čiste kafe, preko kafe sa malo šećera i kafe sa puno šećera, vremenom se došlo do nove vrste proizvoda - šećera sa ukusom kafe.

ahaha, to i dalje nije mango, koliko god secera da se doda. Ima nas koji mislimo jos uvek, heh.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

пре 41 минута, Branka62 рече
пре 1 сат, Bokisd рече

mozes ti da sipas u solju kafe, tonu secera, ali, ne odslikava pocetnu postavku stvari

Pa, recimo ovako, do 99% jos uvek je zasladjena kafa, jer je i taj jedan procenat dovoljan da bude zasladjena kafa, to je bar jasno.

Sad, kada ima podjednako 100% kafe i secera, sta dobijamo, pa, opet recimo, ne mozemo da tvrdimo da je secer sa ukusom kafe, jer mozemo da tvrdimo da je i kafa sa ukusom secera, zasecerena kafa 100%.... jer imamo jednak procenat zastupljenosti kafe i secera.

U krajnjem slucaju ispada  neutralna pozicija, ni tamo, ni ovamo.... onda male promene i malo secera kada se dodaju, ne moraju da znace evoluciju, ali, mogu da znace mikro evololuciju.

Ja celo vreme pricam o makro evoluciji, ne znam zasto se ubacuje u pricu i evolucija, koliko razumem TE ima druge mehanizme kojima dokazuje mogucnost evolucije.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Tumaralo. рече

Oh nooo, Soviet Union strikes again!

DNA pioneer James Watson stripped of honours after 'reckless' race remarks

https://news.sky.com/story/dna-pioneer-james-watson-stripped-of-honours-after-reckless-race-remarks-11606108

Neznalica i licimur Džejms Vatson ne prestaje da forsira svoju naci DNK pseudonauku! :unbelieveble:

(Premestite post na prikladniju temu ako postoji, ako nekog zanima)

Ужас, не може човек више ни расиста да буде на миру а да се тамо неки за које ради и који га плаћају нешто не буне око његових ставова.

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, Avocado рече
пре 1 сат, Bokisd рече

Možeš da sipaš jedno po jedno zrno šećera ("male promene") mnogo puta tj. veoma dugo... tako da dobiješ bilo koju razmeru kafe i šećera... izvadi glavu iz dupeta molim te, počinješ ozbiljno da smaraš sa glupostima, koje pišeš ne zato što ti nije jasno, nego zato što ne želiš da ti bude jasno...

pa, recimo, ako me teras da cepidlacim, :D sve sto vise sipas zrna secera( male promene), imaces sve vise i vise procentualno vise secera i sve manje kafe, ...ali, nikada neces dobiti da bude 100% secera, ...uvek ce ostai i najmanji ( 0,0000... u beskonacno) procenat kafe i tako ne mozemo dobiti cist secer,.... promenu kafe u secer.... itd..

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...