Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 16 минута, Рапсоди рече

Ово сма гледала....

Sve je to ok i u najvećem delu prilično dobro objašnjavaju kako funkcioniše buoyancy i gustina, sve sa ciframa itd, a onda kada stignu do gravitacije, "zaboravljaju" da ti kažu koliko je gravitacija zapravo majušno slaba sila u poređenju sa ostalim silama... toliko slaba da leptir može da je savlada...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Видео поставља врло добра питања: ако кликери на демострацији гравитације падну према телу у центру, зашто Месец не падне на Земљу? А поготову су разбили науку у задњих пар минута, како гравитација зна да треба да привуче воду а не птицу која лети? Зашто нико са Међународне свемирске станице није снимио хеликоптере у Аустралији који лете наглавачке?

Све су то врло озбиљна и дубока питања...

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

Nisam plaćen za tu temu... doći će neko od drugih Laminata koji su zaduženi za obmanu javnosti povodom gravitacije... :D

Ни поп се не јавља да нам покаже како он размишља својом главом и пориче гравитацију!:))

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, VaSa110 рече

Eto čovek uvek sazna nešto novo. Ja mislio evolucionisti se bave životom kad ono oni proučavaju slabljenje magnetnog polja Zemlje.

А јел`те... Очигледно много не знаш, а још очигледније је да те то не спречава да имаш као неки став. Свашта они проучавају, а нарочито им је битна што већа старост земље јер бајка не може да функциионише никако ако је земља стара нпр. милион година. Дарвин је постулирао милионе година старости, не сећам се тачне бројке па са онда та цифра стално повећавала те су дошли до ове данашње. На неком научном конгресу, сећам се једног текста који сам одавно читао, а на коме су учествовали математичари и биолози, ови први су упозоравали да та цифра мора да буде јако, јако велика, много већа од тада актуелне, али су били по кратком поступку ућуткани. Уопштено, многи су научници који си били гласови савести ућуткавани и скрајнути систематски од стране ових шарлатана, то је историјска чињеница.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Isusovo magare рече

Nemojte se uvrijedit(a i možete ako hoćete)ja ne volim laž zato ću Vam reći da niste ništa manje tvrdoglavi od o.Zorana..:blush:7896634

То су две различите ствари. Ја сам принципијелан и не мењам начелни став који сам градио дуго времена. Овај је бандоглав и недоказан и склон је да пише о темама о којима појма са благом везом од везе нема. Ја то никад не радим. Ако је дискусиона тема нпр. шпански језик нећу да се мешам јер не знам тај језик, док је за овога ова тема нпр. шпанско село :smeh1:, али он ипак трпа нос. Ту је дијаметрална разлика између мене и дотичног. Такође, он канда умишља да није поп пошто ме стално зове "поп" што је занимљив психолошки феномен . И најбитније, увек га победим у дискусијама које је сам тражио, ал он увек тражи још:)).

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, о.Горан рече

нарочито им је битна што већа старост земље јер бајка не може да функциионише никако ако је земља стара нпр. милион година.

Па како ти се не трудиш да обориш стару земљу, него је допушташ теоријски? Тако си изјављивао. Ево ти прилике да побијеш ТЕ без проблема. Не, него сте ви непринципијелна коалиција која би се удружила и са црним ђаволом само да протури своје тезе. Тако и у равноземљаша имаш теиста и атеиста. Ви сте исти као и ови еволуционисти који су се у пепелу кајали на сабору. 

Чекамо од тебе научни доказ да је свет створен за 6 дана од 24 сата. Тада би кретардизам био доказан. 

Подели на овим сајтовима

Не разумем се посебно у науку :D онај чика тамо из  линка вЕли да  густина флуида и предмета утиче на објекте да падају а не гравитација. Да не буде забуне ја верујем у гравитацију. :D А опет оне чике када иду  сви заједно и Амери и Руси  у свемирску орбиту , па у тим бродићима нема гравитације  а густина је нормална .....:scratch_head: 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, о.Горан рече

он канда умишља да није поп пошто ме стално зове "поп" што је занимљив психолошки феномен 

Ниси разумео моју суптилну алузију, ја те тако називам сугерушићи на "приглупи поп", не на категорију као такву. И ја сам поп. Увек сам тако себе ословљавао. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Не разумем се посебно у науку :D 

I ne moraš da se razumeš. Klip koji sam postavila je za 7. osnovne.

пре 1 минут, Рапсоди рече

па у тим бродићима нема гравитације 

Ima, ali je veoma slaba. Gravitaciona sila opada sa kvadratom rastojanja - 3x povećaš rastojanje, 9x se smanji sila; 4x puta povećaš rastojanje, 16 puta se smanji sila....

Подели на овим сајтовима

Tek sad pogledah video koji je rapsa psotavila i vidjeh da je ravnozemljaški joooj

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Чекамо од тебе научни доказ да је свет створен за 6 дана од 24 сата. Тада би кретардизам био доказан. 

Овде је такође разлика између мене и тебе. Пошто си једносмеран к`о једносмерна улица ти уопште не можеш да укапираш начелну тенденцију мог учешћа овде, а то је креирање оквира у ком ће људи сами истраживати и креирати закључке о овој теми. Зато ти не можеш никако да утувиш себи у главу како ја нпр. поштујем некога са ким се начелно слажем, али у неким доменима имам и различито мишљење од њих. Поштујем те људе зато што у многим стварима знају шта причају, за разлику од тебе који само блебећеш овде и чије мишљење нема никакву тежину. Свака твоја порука је на нивоу жуте штампе и ових тупавих ријалитија. Мени не пада на памет да доказујем ово што си горе написао нити сам икада и рекао да ћу то радити, то је твоја фантазија-свако се чеша тамо где га нешто сврби. Сем у једној поруци када сам рекао да се слажем са св.Јефремом Сирином по том питању ја то нигде и не помињем, то ти стално нешто трубиш и трабуњаш јер немаш ништа паметно овде да кажеш.

Е да, кад смо већ код тога, колико је по твом мишљењу( :))) стара земља, никако да то одговориш :)).

Подели на овим сајтовима

.

Mene fascinira ta spremnost ljudi da se olako odreknu. Npr. 12g ili vise uce jedno, a onda im bude dovoljno 6 tekstova ili polusatnih emisija da poljulja sve prethodno. Sve da je to prethodno bilo i totalno pogresno.. Gane ta disproporcija i lakoca odricanja. 

Npr. zavrsi osnovnu, pa potom i 4 srednje farmaceutske, a onda potom, nekim cudnim zaokretom, sve to odbaci zbog jednog ili dva kursa (ili cak I bez toga ) alternative u 'lecenju'. Ove mladje jos i razumem nekako. Njma se mozak temeljno ispira, nebrojano puta reformiranim skolstvom. Vremenski negde od doba kada je pinwheel preimenovan u nickelodeon pa nadalje. Ali ovi stariji … 

Tolika masa na koju se primila prica o ravnoj zemlji i slicne. Kad im ta prica prolazi …  pa za nju je homeopatija kao fakultet prema predskolskom. 

.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...