Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 1 сат, Zoran Đurović рече

Паде ми напамет фора: Да узмем да браним

Тешко теми коју ти браниш :)). Овако Ђура који никако да повеже ствари брани тему :)).

У ствари кад добро поразмислим, добро је што си на овој теми, нон стоп те дриблам и дајем ти голове, чак ми и досадило то. Али си изузетно захвалан за "противника ", сам радиш у корист своје штете :smeh1:. Као овај голман...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 53 минута, Bokisd рече

Kad je vec vesela atmosfera :cheesy3:,

Пази... Ови дају нон стоп аутоголове и веселе се још уз то, па то је екипа за пожелети за "противника" :)). Ако су у нечему еволуирали, еволуирали су у аутоголовима :smeh1:

Подели на овим сајтовима

Иначе, Јустин који ништа конкретно не износи већ пише све једно те исто износи намерно екстремне примере који су у дебелој мањини. Нико од поменутих са нашег списка не одбацује све оне позитивне тековине науке, већ само одбацује смеће тј. тзв ТЕ. То је она теорија у коју је Ђура заљубљен ал` је не прихвата. Од скора :)). Напредује полако, али сигурно :smeh1:. Пошто је признао да је креациониста и да одбацује дарвинизам, ваљало би као сваки лош ђак да пише на табли овако, као Барт

The-Simpsons-s23e02-Its-not-too-early-to

100х

Ја сам креациониста, а не дарвиниста

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, о.Горан рече

Иначе, Јустин који ништа конкретно не износи већ пише све једно те исто износи намерно екстремне примере који су у дебелој мањини. Нико од поменутих са нашег списка не одбацује све оне позитивне тековине науке, већ само одбацује смеће тј. тзв ТЕ.

Pope, možeš ti praviti pitu od g***** i jesti je, ali ne možeš biti iskren da je ona ukusna. Sve tekovine nauke koje razbijaju vaše vlažne snove o mladoj zemlji su dakako pozitivne i od njih svi imamo koristi. Da se neko držao tih vaših vlažnih snova mi danas ne bi bili na tom tehnološkom napretku na kome se sad nalazimo jer se ne bi pomjerili iz mjesta. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Tumaralo. рече

Da li je ovo istina, drugari? Šta kažu vaši izvori? :ani_biggrin:

47685020_10156318367979531_4438546072725356544_o.thumb.jpg.67e3fa0b55190af18b9422320e118824.jpg

Da, od 1835. godine magnetno polje slabi... ne stalno, ali kad se uproseči trend je jasno opadajući... verovatno idemo opet ka obrtanju magnetnih polova... poslednje se desilo pre 750.000 godina, a prosek je 250.000, mada tu baš nema pravilnosti, jer je kroz istoriju to nekad trajalo po par hiljada godina, nekad par miliona, samo je prosek 250k.

Solarni ciklusi idu na 11 godina i poslednja tri jesu u opadanju... ali opšti trend nije takav:

Sunspot_Numbers.png

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Avocado рече

Da, od 1835. godine magnetno polje slabi... ne stalno, ali kad se uproseči trend je jasno opadajući... verovatno idemo opet ka obrtanju magnetnih polova... poslednje se desilo pre 750.000 godina, a prosek je 250.000, mada tu baš nema pravilnosti, jer je kroz istoriju to nekad trajalo po par hiljada godina, nekad par miliona, samo je prosek 250k.

Da, ali kakav je stepen opadanja?

Rapidno slabi. Proći će mnogooo manje od hiljadu godina do obrtanja ovim tempom...

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Justin Waters рече

Pope

Овде се не ради ни о каквим сновима него о чињеници да ти ништа паметно не пишеш него понављаш исте флоскуле у недоглед. Али добро, пиши што се мене тиче, као што рекох ви сте сами себи најбоља амтиреклама тако да само напред :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Tumaralo. рече

Da, ali kakav je stepen opadanja?

Rapidno slabi. Proći će mnogooo manje od hiljadu godina do obrtanja ovim tempom...

Ne znam... Y osa na onoj tabeli ti nije od nula do neke cifre, nego od jedne cifre do druge cifre... tako da može da bude i da opadanje nije tako rapidno kao što je predstavljeno na tabeli... a moguće je i da to jeste rapidno s obzirom na neke normalne cifre tj. da Y osa kreće od neke cifre kada se očekuje obrtanje magnetnih polova... ne znam zaista...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, о.Горан рече

Овде се не ради ни о каквим сновима него о чињеници да ти ништа паметно не пишеш него понављаш исте флоскуле у недоглед. Али добро, пиши што се мене тиче, као што рекох ви сте сами себи најбоља амтиреклама тако да само напред :smeh1:

Uvijek kada pišeš ovako nešto, identifikuje sebe s time. Niti si na ovoj temi postavio izvor nekog kredibilnog naučnika, niti si u diskusiji ikad odgovorio na postavljena pitanja, a naročito se nisi osvrnuo na uhvaćene laži, niti si makar napisao išta duže od jedne rečenice u kome bi pokazao makar kakvo elementarno znanje iz neke naučne oblasti koju navodno poštuješ izuzev TE, osim što se razmahuješ ovdje kao neki papadać. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, о.Горан рече

Овде се не ради ни о каквим сновима него о чињеници да ти ништа паметно не пишеш него понављаш исте флоскуле у недоглед.

Opet projektuješ svoje ponašanje na druge... :D

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Justin Waters рече

Da se neko držao tih vaših vlažnih snova mi danas ne bi bili na tom tehnološkom napretku na kome se sad nalazimo jer se ne bi pomjerili iz mjesta

Што би рекао св. Јустин Поповић: ово је доба атомске технике а прашумске етике:)

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Просечан србенда рече

Што би рекао св. Јустин Поповић: ово је доба атомске технике а прашумске етике:)

Etika ljudi je uvije ista kroz vrijeme, a tehnika se mijenja, ali ova tvoja premisa ama baš nema nikakve veze s tim o čemu se ovdje diskutuje. 

Подели на овим сајтовима

пре 19 часа, Zoran Đurović рече

Реци ми, брате, шта је битније веровати: Да је библијски дан стварања од 24 сата, или да је Свет кроз Христа БОГА створен? Кроз Логоса, Реч, Слово Божије, све је створено. 

Наравно битније је веровати да је све кроз Христа Бога створено, тако нам стоји у символу вере док дани стварања колико знам нису догматизовани као 24-часовни.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...