Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Мајко моја мила!!!! :0222_shocked:

Ко ли пише ова "народна предања" за медије?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

Квотујте Авокада...12:smeha: да почне да чита....

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

On 28.11.2018. at 19:27, Благовесник рече

Бог није СИЛА? Откад то? ,,Дух Свети доћи ће на тебе, и сила Свевишњега осениће те" (Лк 1, 35). У овом стиху Свети Дух и сила су поистовећени. Бог је највиша СИЛА од које већа не може да се замисли, и од које већа не постоји, вечна и неусловљена, тиме и непроменљива (немења се, стога - апсолутна), која је створила оно што има почетак (условљено и променљиво), СИЛА коју смо кроз Христа спознали да је СИЛА која исходи од Оца тј. као ЉУБАВ Оца према Сину (у том смислу - од Оца и Сина). 

Чини ми се да си овде исповедио Филиокве. Свети Марко Ефески каже да Свети Дух исходи од Оца кроз Сина.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

Квотујте Авокада...12:smeha: да почне да чита....

Сад кад на попове по Србији нагрну, све са исечцима из новина, да траже списе Св Григорија. :))

Попови ће им увалити рог за свећу. Даће им списе другог Григорија.

После ђаво крив што су нам Цркве празне.

12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

On 27.11.2018. at 8:31, Zoran Đurović рече

Ево га други лажов! Нема св. док се не канонизује, а овај није канонизован. Ако га поштујете као свеца ти и Влада Димитријевић, то је ваша приватна ствар, не заводите народ. 

Кад си му ти то држао свећу па да знаш да није наставио са облежавањем истополних? 

Ствар је чак небитна, јер иако бих причешћивао неке шупак-мераклије, а Роуз је то био, мислим да само лудак може да их стави на олтар. Овако сам, надам се, и @Ivan Marković одговорио, јер се затрчао као вочић да каже како сам недоследан.

Е, да, дај нам објективни доказ да су га канонизовали у Заграничној.    

Није канонизован, Благовесник није дао тачну информацију. После обраћења у Православље и монашења немамо сведочанства да је имао хомосексуалне односе чак се повукао са о. Германом и живео подвижнички. Касније су се још неки прикључили. Касније је било оптужби против Германа да је волео да спопада младиће али за Серафима није. Ти који оптужују Германа чак кажу да је Серафим живео светим животом. Ја га ценим као подвижника али нисам неки заступник његове теологије и за неке ствари га критикујем. Има код њега добрих поука везаних за духовни живот поготово касније кад је превазишао неофитство и ублажио ставове. Треба прочитати оне три књиге о њему од оца Дамаскина.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Жика рече

Чини ми се да си овде исповедио Филиокве. Свети Марко Ефески каже да Свети Дух исходи од Оца кроз Сина.

Није он овде исповедио ништа, јер код њега имаш инфлацију речи, брбља, прича безвезе, као кад магарица прди. Јер иако је исповедио филиокве, он тога није свестан. Човек није стекао употребу разума па да га узмемо за озбиљно. Лапрда. 

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Ведран* рече

Мајко моја мила!!!! :0222_shocked:

Треба тек да видиш рубрике "шта се ваља, а шта не ваља за празнике":))) 

Подели на овим сајтовима

Није он овде исповедио ништа, јер код њега имаш инфлацију речи, брбља, прича безвезе, као кад магарица прди. Јер иако је исповедио филиокве, он тога није свестан. Човек није стекао употребу разума па да га узмемо за озбиљно. Лапрда. 

Стварно не знам. Пре сам волео да читам његове текстове о дијалогу православаца и монофизита.

Подели на овим сајтовима

Треба тек да видиш рубрике "шта се ваља, а шта не ваља за празнике":))) 

С времена на време невољно налетим на тако нешто.

Али морам одмах да жмиркам. То ја не смем да читам збради псиКичког здравља. :))

Нарочито морам да се пазим у овом периоду до Бадњака. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Жика рече

Стварно не знам. Пре сам волео да читам његове текстове о дијалогу православаца и монофизита.

Мислим на Благовеститеља...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Жика рече

Знам. И ја мислим на њега.

Би мало формулација нејасна. Италијанизирао сам се...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Zoran Đurović рече

Би мало формулација нејасна. Италијанизирао сам се...

Пре 7, 8 година је писао доста о тој тематици.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Благовесник рече

Наравно да може морално да се приговори јер је плод пале природе услед Прародитељског (Исконског) греха, те остајање у живљењу у складу са својом палом природом, склоностима и страстима, рађа неморал тј. грех, али собзиром да сте слично протестантима почели да одбацујете божанске догмате Цркве, те на тај начин, кварењем вере легализујете неморал.

А монаси су најнормалнији људи и њихов живот није противприродан, него над-природан. Зато се међу тим земним Анђелима и бирају управитељи  наше Свете Цркаве,  подвижници који већином надилазе своју природу, алпинисти  духовног живота који достижу током ангелоподобног живота сагледавање целокупног  духовног хоризонта, стога, способни да поуче и посаветују све и свакога.

Da u paloj prirodi mogu da postoje i neke prirodne sklonosti koje mogu da nastanu sa rodjenjem, verovatno postoje i takvi slucajevi, kao sto je prica oko jakih homo sklonosti od rodjenja. Ali, recimo, kao sto se mi postom borimo protiv prirodne strasti za hranom (radi  visih ciljeva) tako moze i homo covek da se bori protiv svoje prirode i strasti u crkvi, pa, dokle stignemo, Bog ce da ceni nas napredak na duhovnom putu i na osnovu nasih snaga.

Ili, uopste borba protiv strasti, bilo prirodnih, bilo po volji stecenih i preterano upotrebljavanih.Just_Cuz_19 Strast je strast, tj. pogresno usmeravanje i koriscenje strasti nase volje i zelje i osecanja, kao kada usmerimo ljubav prema lazi, a mrznju prema ljudima, umesto da ljubav usmerimo prema ljudima, a mrznju prema lazi i nepravdi.

Zbog toga je dobro znati gde smo bili i na kakvom uzvisenom dostojanstvu, kroz prve ljude,  i kako i zbog cega smo odpali od tog dobrog i blagodatnog stanja, kroz pogresno usmeravanja tih strasti i zelja i kako da se vratimo tamo i budemo ono sto smo bili, cak i vise i bolje.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...