Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Heraklit рече

A što ga onda ne prozivate za budizam?Al meni se čini da ovde je cilj čisto da se on diskredituje i da se odbaci njegovo delo o stvaranju koje je utemeljeno da Predanju Crve i svetotačkom tumačenju.

Veruj mi,  imam neki svoj stav da ne ulazim mnogo u necije namere (mozda je to dobro, mozda i ne), ali, tamo se vode bas jake rasprave povodom ovog pitanja (recimo, Wiki ima ovu pricu oko homo i sad se vodi polemika da li skloniti ili ne tu temu, tj. da li su izvori koji se navode kao dokaz validni ili nisu)

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Heraklit рече

Može link?

Не може. Ја сам се прикључио од 200те стране отприлике, а нисам копирао шта сам све писао. Такође на другим темама сам дрвио о томе. 

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Heraklit рече

A što ga onda ne prozivate za budizam?Al meni se čini da ovde je cilj čisto da se on diskredituje i da se odbaci njegovo delo o stvaranju koje je utemeljeno da Predanju Crkve i svetotačkom tumačenju.

Serafima Rouza ne treba prozivati za homoseksualnost. Međutim njegova pisanija protiv evolucije svakako treba.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Serafima Rouza ne treba prozivati za homoseksualnost. Međutim njegova pisanija protiv evolucije svakako treba.

Ту је лупетао као и овај поп. Иначе, као теолог је никакав. Он је духовно обликовао Владу Димитријевића и многе наше ревнитеље. 

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Zoran Đurović рече

Ту је лупетао као и овај поп. Иначе, као теолог је никакав. Он је духовно обликовао Владу Димитријевића и многе наше ревнитеље. 

Upravo to. Irelevatno je da li je bio homoseksualac. Šta više homoseksualci uglavnom ako škode nekome škode sebi, a Rouz je naškodio mnogima svojim pisanjem. Ne znam ko reče da je on bio zaljubljenik u pravoslavlje,pa ga je to ponijelo da piše, međutim kao takav trebao je i ostati zaljubljenik i prost monah, a ne uzimati pero u ruke. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Heraklit рече

Pa pišite onda o tome,kritikujte to a ne njegov greh za koji se iskreno pokajao.To je pokvareno.

Pa rekoh nisam za to da mu se nabacuje njegova homo prošlost. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Heraklit рече

Pa pišite onda o tome,kritikujte to a ne njegov greh za koji se iskreno pokajao.To je pokvareno.

Није покварено. Ја сам критиковао Серафима за погрешне ствари, показао како је упропастио и Георгија Максимова па не знају чији су који текстови из Отаца и праве папазијанију (као кад је Кирило узео Аполинаријеву реченицу као Атанасијеву и направио велико зло). Проблем је - који ти не можеш да видиш, јер си изгледа и ти баждарен по отачествености - кад се појави овај сомнабулни Благовесник и почне да прави идоле (свети овај-онај), а мене савршено не интересује ко је шта рекао него како је рекао. Зато сам га опаучио по тинтари, јер он не зна где је шупаљ, како му казах. Тако је и навођење Јустина и Николаја сасвим депласирано јер они нису студирали ове проблеме. То су реторички моменти, а када комунисти узму да машу Дарвином онда је јасно да ће наши да буду на супротној страни. А Дарвин нема никакве везе са комунистима. Та теорија је по себи морално индиферентна.   

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Није покварено. Ја сам критиковао Серафима за погрешне ствари, показао како је упропастио и Георгија Максимова па не знају чији су који текстови из Отаца и праве папазијанију (као кад је Кирило узео Аполинаријеву реченицу као Атанасијеву и направио велико зло). Проблем је - који те не можеш да видиш, јер си изгледа и ти баждарен по отачествености - кад се појави овај сомнабулни Благовесник и почне да прави идоле (свети овај-онај), а мене савршено не интересује ко је шта рекао него како је рекао. Зато сам га опаучио по тинтари, јер он не зна где је шупаљ, како му казах. Тако је и навођење Јустина и Николаја сасвим депласирано јер они нису студирали ове проблеме. То су реторички моменти, а када комунисти узму да машуДарвином онда је јасно да ће наши да буду на супротној страни. А Дарвин нема никакве везе са комунистима. Та теорија је по себи морално индиферентна.   

A kakav je to haos Serafim napravio?Njegovo tumačenje postanja je utemeljno na svetim ocima Crkve.Koga briga uopšte za Darvina?

Подели на овим сајтовима

пре 44 минута, Ivan Marković рече

То је демоноподобна активност. Оно што је Бог избрисао, човек да не враћа. Чак и да не знамо да је Бог то избрисао Серафиму, не треба то да спомињемо јер шта ако јесте. Онда се не разликујемо од демона митара који лажно оптужују. 

Ali kako će onda Đurović da masira svoju savest?

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Heraklit рече

Diktatura centralnog komiteta evolucionista.:smeh1: Gledao sam ,dobar dokumentarac i presmešna evulicionistička objašnjenja o poreklu života,od panspermije,preko genetskog inženjeringa...mada čak jedino što bi evoluciju moglo da izvadi je genetski inženjering neki viših bića,to ima više logike nego akumulacija grešaka pri kopiranju DNK.

Баш тако. Иначе, ми овде имамо веће комунисте, пардон еволуционисте од оних из Централног комитета, који стално говоре "Их бин комунист" или "Ио соно комунист"

mqdefault.jpg

Најсмешније је како се Докинс, Русе и остали даве од неугодних Штајнових питања, Докинс малтене призна неку врсту Интелигентног дизајна :)). И он је поштенији од ових овде :smeh1:.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...