Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 8 часа, о.Горан рече

Узгред Хераклите како коментаришеш овај документарац

Diktatura centralnog komiteta evolucionista.:smeh1: Gledao sam ,dobar dokumentarac i presmešna evulicionistička objašnjenja o poreklu života,od panspermije,preko genetskog inženjeringa...mada čak jedino što bi evoluciju moglo da izvadi je genetski inženjering neki viših bića,to ima više logike nego akumulacija grešaka pri kopiranju DNK.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 8 минута, Heraklit рече

A i taj mesec je vrlo diskutabilan,Stenli Kjubrik kaza.

И не претече више казивати. :0205_whistling:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, Благовесник рече

ко има ово, неко оно и ко зна шта још стечено, али и наслеђено, 

Molim te malo mi pojasni ovo,nekako ne kužim??!Naravno ako imaš vremena.Znači ovo naslijeđeno me zanima.Misliš da grijehe naslijeđujemo ili??

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, о.Горан рече

Дотични није фарисејски упро прстом ка о.Серафиму зато што се много секира за његову душу, већ зато што се зна шта о.Серафим мисли о овој теми. То је као када неко учини 100 добрих дела и једно лоше, а онда неко дође па рекламира само оно лоше. Тако овај управо ради са о.Серафимом сада. Када сам читао ову веома интересантну књигу 

164849815

био сам запањен колико информација и најситнијих детаља је јеромонах Дамаскин изнео о о.Серафиму. Ту можемо нпр. читати и о мрцварењу св.Јована Шангајског по судовима пошто сви знамо да је о.Серафим његово духовно чедо. Толико детаља о некоме се може изнети само ако сте ту личност изузетно поштовали и волели и која вас је дебело задужила. Да будем до краја прецизан, колико сам чуо од једног владике око те књиге је избила "фрка" коју је изазвала сестра о.Серафима, а изгледа везано баш за овај грех који је овде поменут, па је чак и повлачена из продаје. Међутим, све оно остало је врло интересантни, један пут америчког интелектуалца који постаје ревносан православни хришћанин и оснива манастир који је, када се све сабере и одузме, дао добре духовну плодове. Као што знамо, Платина је касније прешла у СПЦ.

Има ту пар ствари када је већ поменута ова тема. Да је о.Серафим имао неку своју хомосексуалну фазу пре уласка у православље то је отприлике јавна тајна. Колико је то далеко ишло не знам, али сам готово сигуран да се он искрено и дубоко покајао за то. Зато је и ружно писати о томе, ако му је већ Бог опростио. Такође, он није живео у викторијанској Енглеској него у Калифорнији где овај порок као што знамо царује-та чињеница не оправдава али објашњава неке ствари. Опет понављам, Бог је тај који је крајњи судија, чињеница је да је о.Серафим са братством  дао лепе духовне плодове кој далеко превазилазе овај ( готово сигурно) окајани грех. Истине ради треба рећи и да је о.Герман Подмошенски, пре монаштва Гљеб, нераздвојни пријатељ о.Серафима имао касније неку аферу сличног типа, чак је и прешао у неку неканонску квазиправославну јурисдикцију, али се дубоко покајао и упокојио пре око 4 године у оквиру православља. Исти владика кога сам поменуо ми је причао о дирљивом покајничком сусрету са тим о.Германом.

391_15german1.jpg&size=500

Једно је сигурно, виђење о.Серафима о овој теми је потпуно православно и то је оно што и ја сведочим овде. Да не би људи из овога што је пре поменуто о њему стекли неку сасвим погрешну слику, што је дотичном и био циљ, ево правога човека који даје неупоредиво дубљи и бољи осврт на личност овог америчког православног мисионара:

Предавање је одржано у седишту надлежне ми Епархије.

Slazem se sa svim recenim oko licnosti o.Serafima.

Inace, malo sam istrazivao po net-u oko te epizode ili homoseksualne faze Rouza pre nego sto je postao vernik i na kraju i monah i nasao sam odgovarajuce izvore. Mogu da postavim kasnije (ako nekog interesuje)

Подели на овим сајтовима

пре 43 минута, Bokisd рече

Inace, malo sam istrazivao po net-u oko te epizode ili homoseksualne faze Rouza pre nego sto je postao vernik i na kraju i monah i nasao sam odgovarajuce izvore. Mogu da postavim kasnije (ako nekog interesuje)

Постави!

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Bokisd рече

Slazem se sa svim recenim oko licnosti o.Serafima.

Нема потребе да качиш ишта о било чијој хомосексуалности. Јел тако онда можемо и о манихејству светог Августина и о проституцији Марије Египћанке. То је демоноподобна активност. Оно што је Бог избрисао, човек да не враћа. Чак и да не знамо да је Бог то избрисао Серафиму, не треба то да спомињемо јер шта ако јесте. Онда се не разликујемо од демона митара који лажно оптужују. 

Подели на овим сајтовима

A što ga onda ne prozivate za budizam?Al meni se čini da ovde je cilj čisto da se on diskredituje i da se odbaci njegovo delo o stvaranju koje je utemeljeno da Predanju Crkve i svetotačkom tumačenju.

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ivan Marković рече

Нема потребе да качиш ишта о било чијој хомосексуалности. Јел тако онда можемо и о манихејству светог Августина и о проституцији Марије Египћанке. То је демоноподобна активност. Оно што је Бог избрисао, човек да не враћа. Чак и да не знамо да је Бог то избрисао Серафиму, не треба то да спомињемо јер шта ако јесте. Онда се не разликујемо од демона митара који лажно оптужују. 

Pa, jesi u pravu.(iako, ja volim crno - na belo)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...