Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 50 минута, Heraklit рече

Čini mi se da deluje gotovo nespojivo al voleo bih da čujem i drugačija mišljenja.

Лепо каже човек да је објашњење исцрпно, исцрпи те од смеха. Припреми марамицу кад будеш читао да бришеш сузе од смеха ...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 30 минута, Zoran Đurović рече

Замисли, нико се после 700 стр. није сетио да постави то питање!:))12:smeha::))

Друже, узми ти лепо и читај све од почетка. А Боксит ти је увек на располагању, као и Кратос, ако га нису вргнули о огањ сумпорни!:D

Kolko ja vidim Zoki ti već drugi put vataš tutanj od tog pitanja 12:smeha:

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Heraklit рече

Kolko ja vidim Zoki ti već drugi put vataš tutanj od tog pitanja 12:smeha:

Ма он ти је овде само да галами и вређа, никакав конструктивни допринос није дао. И наравно да по n-ти( где n тежи 1000 :smeh1:) пут нагласи како је био на постдипломским у Риму.

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, о.Горан рече

Ма он ти је овде само да галами и вређа, никакав конструктивни допринос није дао. И наравно да по n-ти( где n тежи 1000 :smeh1:) пут нагласи како је био на постдипломским у Риму.

Ја сам папски доктор, како то гордо звучи!:))

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Благовесник рече

Ако је деда посвао, псује и отац, псоваће и син, и често је тако, просто је наследио грех псовања, просто му је то у крви и са тим мора тешким подвизима да се избори. А шта тек рећи са склоностима и страстима које од рођења људи носе? За неке је сама особа и не носи самоузрочну кривицу, јер се роди са тим, просто речено - наследи такву неку склоност од оца или прадеде, прабабе или неког од предака... Не бих ишао тако далеко, али научници спекулишу, чак тврде да су доказали  да има многи људи имају наслеђен ген за прељубу, неко за хомосексуалну склоност итд... 

Ako je otac psovao onda to dijete nije naslijedilo nego steklo ili usvojilo to ponašanje..

Gen za preljub??staniiiiiii

Подели на овим сајтовима

Рекао сам, стечено и наслеђено. Што се тиче наслеђеног, многи међу хомосексуалцима, на пример, сведоче да осећају ту склоност од када знају за себе.  

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Благовесник рече

Ако је деда посвао, псује и отац, псоваће и син, и често је тако, просто је наследио грех псовања, просто му је то у крви и са тим мора тешким подвизима да се избори. 

Evo ovako si brate napisao.

Premda ja stvarno mislim da u krvi imamo krvna zrnca a ne psovku..ne_shvata

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Zoran Đurović рече

као и Кратос, ако га нису вргнули о огањ сумпорни!:D

Пред носом вам је, а препознали га нисте.... :D  

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Благовесник рече

Ако је деда посвао, псује и отац, псоваће и син, и често је тако, просто је наследио грех псовања, просто му је то у крви и са тим мора тешким подвизима да се избори. А шта тек рећи са склоностима и страстима које од рођења људи носе? За неке је сама особа и не носи самоузрочну кривицу, јер се роди са тим, просто речено - наследи такву неку склоност од оца или прадеде, прабабе или неког од предака... Не бих ишао тако далеко, али научници спекулишу, чак тврде да су доказали  да има многи људи имају наслеђен ген за прељубу, неко за хомосексуалну склоност итд... 

Нису те скапирали (или јесу а праве се да нису) личнос детета се формира још у утроби мајке (плод  све памти и чује  на неки други начин ). Као рецимо мајка наркоманка....суме сумарум изведите сами.Ако  у кући није све ок (плод памти) Као што се наслеђују  болести, наслеђују  се и склоности. Наравно  да крштењем и  обоженим животом  све може да се ублажи а  подвигом у садејство Божије љубави и да  се савлада.         

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 40 минута, Рапсоди рече

Нису те скапирали (или јесу а праве се да нису) личнос детета се формира још у утроби мајке (плод  све памти и чује  на неки други начин ). Као рецимо мајка наркоманка....суме сумарум изведите сами.Ако  у кући није све ок (плод памти) Као што се наслеђују  болести, наслеђују  се и склоности. Наравно  да крштењем и  обоженим животом  све може да се ублажи а  подвигом у садејство Божије љубави и да  се савлада.         

Ne pitah za bolesti nego za grijehe.

Možeš li ti objasniti kako se to nasljeđuje grijeh,od prabaka i pradjedova recimo?!

Подели на овим сајтовима

пре 29 минута, Рапсоди рече

Апсолутизујеш. Друго, личност се формира годинама. Треће, од истих родитеља један криминалац, други светац. Узми да размишљаш пре него што нешто бациш на екран (пре се говорило "на хартију").

Четврто, крштење брише кривицу, реатус, не и природу. 

5. Ако постоје педери по природи, а сва је прилика да постоје, што их одбацујемо од Цркве? Ја немам никакав проблем са Серафимом, јер је вероватно да се родио као такав, тако да ту морално не може ништа да се приговори. Перверзно је сада да сва његова духовна чада бију у таламбасе како је хомосексуализам противприродна ствар. Није. Такође је перверзно да Благовесник истиче њега као модел светости, која није ни потврђена од Цркве, а често се деси да и то није гаранција, јер имамо и брисање светаца из календара, а сасвим је депласирано да се презентира његово мишљење о ТЕ као мериторно. Све сам то марљиво објаснио, поткрепио текстовима, али је вама залуд причати. 

На крају, цела прича о "грешкама" у природи (сијамски близанци, хемафродити, човек без удова, даун особе итд.) је много компликованија него што ви можете да објасните. Повезати све те феномене са првородним грехом, како је на једном месту св. Августин рекао, јер га је притиснуо Јулијан Еклански, је безвезе. Ако би се увела Праведност (закон ретрибуције) у стварима овог света и око наше ситуације са Богом, угасили би. Нико се не би спасио. 

Зато оставимо на миру шупак-мераклије, јер је добар део рођен тако. Има једна јеврејска молитва: Хвалим те Боже што ме ниси створио као жену!:)) Ја му пак благодарим што нисам педер, иако прихватам све људе, па и монахе. И то је својеврсна перверзија. Јер је против природе, па зато Исус вели да им је то дато од Бога. Не може нормалан човек да буде монах.

90% овог текста Благовесник не би прихватио, а нашао се увређен што сам као напао Роуза јер је био шупак-мераклија. То је проблем са нашим дунстерима. Блажен је онај коме Бог узео памет, као нашем попу, па не види проблеме. Није лако мислити, то наводи и Проповедник на крају своје беседе, и каже да много књига умара тело. Живели! Узех једну добру ракијицу, иако је италијанска!        

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Zoran Đurović рече

Апсолутизујеш. Друго, личност се формира годинама. Треће, од истих родитеља један криминалац, други светац. Узми да размишљаш пре него што нешто бациш на екран (пре се говорило "на хартију").

Читала сам, а и мислим да многи психолози потврђују да се личност формира до пете године. Наравно да може да се мења , на боље или на горе, у зависности од многих фактора.    

пре 12 минута, Zoran Đurović рече

5. Ако постоје педери по природи, а сва је прилика да постоје, што их одбацујемо од Цркве? Ја немам никакав проблем са Серафимом, јер је вероватно да се родио као такав, тако да ту морално не може ништа да се приговори. Перверзно је сада да сва његова духовна чада бију у таламбасе како је хомосексуализам противприродна ствар. Није. Такође је перверзно да Благовесник истиче њега као модел светости, која није ни потврђена од Цркве, а често се деси да и то није гаранција, јер имамо и брисање светаца из календара, а сасвим је депласирано да се презентира његово мишљење о ТЕ као мериторно. Све сам то марљиво објаснио, поткрепио текстовима, али је вама залуд причати. 

Не знам да ли постоје по природи, или по острашћености (у смислу....све сам пробао(ла) дај да из радозналости, или зато што је то данас ин пробам .(па се навуку) Хомо пропаганда постоји (у Русији је Путин забранио ) У старој Грчкој није ваљда пола мушке популације по природи била хомо склоности. :smeh1:Тада је то било сасвим ок, чак и пожељан начин изражавања полности. Као што многи данас ураде пирсинг јер је ин (није у природи) тако многи и пробају  оно што не би требало јер је нешто ин или чак и пожељно, а за многе професије чак и  улазна карта  за напред (даље) .  

пре 20 минута, Zoran Đurović рече

а нашао се увређен што сам као напао Роуза јер је био шупак-мераклија.

Добро сте рекли био, али није важно шта је био, него шта је постао, или шта ће бити (можда канонизација):) 

Подели на овим сајтовима

пре 38 минута, Isusovo magare рече

Možeš li ti objasniti kako se to nasljeđuje grijeh,od prabaka i pradjedova recimo?!

Ево једно пластично објашњење....:smeh1:

Ако отац псује, а трудна жена  наравно живи са мужем (па можда и она псује) велика је вероватноћа да ће и дете (плод памти) да псује. Једино ако  се породица на пречас преуми (облагодати ) па док се дете роди престане да псује, дете крсте када треба и  почну да воде један исправан хришћански живот. Али ако не, него наставе са псовкама, па тако и дете настави, па псује ли псује цео живот, онда је велика вероватноћа да ће и његово дете да псује . Е сад ти нађи везу деда и унук (а) А ништа се на духовном плану не промени . (у смислу духовне промене живота, труда...итд):smeh1:     

Е сад ти уместо псовке додај било коју лошу склоност (грех) па прави комбинаторике. Дуванисање, алкохолизам...наравно ништа  не смемо апсолутизовати , али у већини случајева је тако.  

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...