Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 23 минута, Ведран* рече

Нема потребе да ми објашњаваш научну методологију. Мени су то објаснили пре него што су ми дали диплому. 

И нема потребе да на тај начин додајеш на важности налаза о датирању.

Ne znam na šta misliš... kakvo "dodavanje važnosti"??

Цитат

Питање је увек питање вероватноћа. Па и у томе случају. Ништа необично.

Naravno... a verovatnoća da su izvršena radiometrijska ispitivanja dala dobre rezultate je prilično velika s obzirom na sve poznate nam okolnosti, ma koliko se to nekima ne dopadalo... :)

Цитат

Али нико озбиљан не одбацује све доступне доказе и не темељи чврсте закључке само на темељу вероватноће једних експеримената, занемарујући друге. 

Niko ne zanemaruje verovatnoće nekih eksperimenata.

Цитат

Ја се нисам сложио са твојом тврдњом да је из 14. века јер се она темељи на парцијалним доказима, а ако следиш доследно научни метод онда не можеш изрећи такву тврдњу. 

Ne znam ni šta podrazumevaš pod "parcijalnim" dokazima... ako si hteo da kažeš da postoje i oni koji tvrde suprotno ili nešto drugo, pa to postoji za ama baš svaku tvrdnju... postoje i ravnozemljaši i imaju svoje dokaze... što ne znači da su dokazi za sferičnu Zemlju manje vredni i validni zato što postoji i neko ko pokušava da dokaže suprotno...

Цитат

Не сећам се ко је био у питању, ово у вези испитивања влакана, мислим да није тај Санти, како ли, али јесте била нека Италијанска група научника. На телефону сам и не могу сад да тражим. 

Giulio Fanti i kolege... Italijani... datiranje spektroskopijom... cenim da misliš na njih...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 11 часа, Isusovo magare рече

:sunce:Otključaše Vas hvala Bogu..

Ne znam o Vama ništa pa me zanima gdje mogu naći nekakav link ili stranicu o vašim radovima,tko ste Vi zapravo??

Ја сам онај од кога они овде који лажу сами себе изгледају као Тасовац кад виде моје поруке:

kul-tasovac.jpg?resize=800,445

Тј. ја сам православни свештеник из Лапова у Шумадији.

Иначе, навео бих једну занимљивост. Јапански научник Јас Куно је више од тридесет година проучавао људско знојење и установио да промена од једног двадесетог дела Целзијуса изазива реакцију механизма који хлади или загрева људско тело кроз око 2 милиона знојних ћелија које се налазе у њему. 

Kuno.jpg

Делује ли неком овде логично да је то настало слепим случајем, мутацијама и сличним причама из асортимана заступника бајке за недорасле?

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, о.Горан рече

Знао сам да ће тема, кад допадне у шаке другог клирика на овој теми тј. латинског потрчка, да се разводни што њему и осталима који веома споро капирају одговара. Ова тематика је веома комплексна и захтева потпуно укључивање мозга што некима очигледно никако не одговара али то је њихова ствар, ми идемо напред.

Виђи! Вратио се папа Горан! :zelezeka:

Нека, нека! Ни Адмиистраторски зулум не може трајати до века. :smeh2:

пре 3 часа, о.Горан рече

ми идемо напред.

Покрет!!!

:pucpuc2:

:POPOcorn1:

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, о.Горан рече

Делује ли неком овде логично да је то настало слепим случајем

Не делује. Али ја нисам ко ови фарисеји, расколници, атеисти, ватикански убачени елементи и провокатори и Администрација. Фала ти Боже!

:D

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Ведран* рече

Ни Адмиистраторски зулум не може трајати до века. :smeh2:

Учинили су ми услугу јер сам се фино одморио од појединих за које се надам да су коначно почели да праве неки позитиван помак у целој овој ствари.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Ведран* рече

Не делује. Али ја нисам ко ови фарисеји, расколници, атеисти, ватикански убачени елементи и провокатори и Администрација. Фала ти Боже!

:D

Не знам к`о шта си пријатељу, али овде постоје само две категорије-они који укључују мозак и они који то не раде, а ти се сам нађи ђе си. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, о.Горан рече

Учинили су ми услугу јер сам се фино одморио од појединих за које се надам да су коначно почели да праве неки позитиван помак у целој овој ствари.

'оће они то! Раде они некад и корисне ствари од изобилне доброте свога срца. Сабља им се позлатила!

пре 11 минута, о.Горан рече

неки позитиван помак у целој овој ствари

Било је и тога. Позитивних помака, измака, смакњавања, и саране паса. 

Свега је било.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Не знам да ли је неко постављао ово интересантно предавање:

Иначе нема везе где је ово предавање одржано, да ли код адвентиста, у библиотеци или на Марсу јер човек прича само о науци. Терзина постављам не зато што ми је неки "идол" него зато што је он тренутно најбољи српски професионални биолог који се бави овом тематиком.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Zoran Đurović рече

Али Поукаши морају да слушају Саву:

Саву, или сАВУ?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

Нисам пратио тему у међувремену, јел` однеше латински потрчко и његови тетки лек тј. јесу ли схватили коначно наравоученије или морамо опет да им објашњавамо све изнова да обнове градиво?

Подели на овим сајтовима

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Avocado рече

Овај као да има мотор у гузици па прича овако брзо! Мораћу још 2 пута да га одгледам. А да је видео трајао 20 минута, и да је нормално говорио, било би корисније. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...