Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 42 минута, Zoran Đurović рече

Напомена: Сасвим је могуће да Кубат није читао мене, али су сличности са неким изјавама фрапантне. 

Ја сам текст замѣтио још јуче. Пре обяве овде. И, можете мислити кад сам и ја имао приказања Аве, неколико пута, док сам читао текст. Али сам помислио да је то плод сарадње између Теологије.нет и Римског Аве.:D

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Ведран* рече

Смртници, што сте бре запели за смрт? Па ко је тврдио да је Бог створио смрт? 

Ало!!

Уосталом шта је то смрт? То нека твар? Трулежност? Да није то можда творевина? Како је створена та твар?

вали да је Бог створио овај свет па онда, да би друге оптужио, измишља стварање смрти, трулежи, греха, итд.

Ето видиш! Па ако можеш да бираш, јел ти Бог онда крив што бираш зло? Бог ти створио смрт да је изабереш, јел? Ало Хјустон!!!

Alo Stenli Kjubrik Pelagijanski...

Који каже, да је први човјек, Адам, створен смртним, тако да, сагријешио он, или не сагријешио, морао је опет умријети тијелом, то јест, изићи из тијела, не ради казне за гријех, него услијед природне неопходности, нека је анатема

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Ведран* рече

Ја сам текст замѣтио још јуче. Пре обяве овде. И, можете мислити кад сам и ја имао приказања Аве, неколико пута, док сам читао текст. Али сам помислио да је то плод сарадње између Теологије.нет и Римског Аве.:D

О томе ти причам... најбоља фора би била да се толико препричавају теме са Поука тако да смо ушли у народ!:))

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

О томе ти причам... најбоља фора би била да се толико препричавају теме са Поука тако да смо ушли у народ!:))

Аво, Аво! Зар сумњаш? Па епархијске одлуке се доносе под утицајем порука овде. Ко је видео зна, да не потсећам сад.

А има и оних из другог рода, шпијуна и олајавача који гледају само кога да прогутају.

Тако да је овде живи живот. Има и хијена, и лавова, пацова и змија, лептира и голубова. Свега.

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ведран* рече

Ја сам текст замѣтио још јуче. Пре обяве овде. И, можете мислити кад сам и ја имао приказања Аве, неколико пута, док сам читао текст...

Uvod u teološku antropologiju - Nikola Knežević  (Evangelical Theological Seminary)

Прочитај, то је написано пре десетак година,   па ћеш имати приказање пре свега Кнежевића :D , е сад, код њега имаш фусноте па терај даље... Дакле, не почиње свет од Аве мој прикане Ведран :)) 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Благовесник рече

Прочитај, то је написано пре десетак година,   па ћеш имати приказање пре свега Кнежевића :D , е сад, код њега имаш фусноте па терај даље... Дакле, не почиње свет од Аве мој прикане Ведран :))

:unbelieveble: не почиње од Аве! :unbelieveble: У почетку не беше Ава? :unbelieveble:

У почетку би протестант! :unbelieveble:

Немој сада ти мени да рушиш веру! 

12:smeha::))12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Благовесник рече

Дакле, не почиње свет од Аве мој прикане Ведран :)) 

Сад си ме збунио... Кренуо сам био на психотерапију код покојног Јеретића, он тражио да му кренем од почетка, а ја му рекох: У почетку створих небо и земљу а онда се ствари закомпликоваше... 12:smeha: - Доктори из Клиничког ме избацише одмах, али је било касно за Владету... 

Подели на овим сајтовима

Благовесниче немој ништа више да ме питаш. Изгледи су велики да ћу бити банован, па да ти на време кажем, да не тугујеш ако ти не одговарам. :)

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Ведран* рече

Изгледи су велики да ћу бити банован

опет :unbelieveble:

најгори си од све деце :smeh1:

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Bokisd рече

Ok.

Samo  nesto, recimo, bas zbog toga sto je Bog beskonacan i tesko je nama obicnim smrtnicima da pricamo o njemu jer mozda steknemo pogresne pretpostavke o Bogu, mozda je najbolje resenje da se vidimo sta oci i sveti kazu od Njemu i nacinu na koji  Bog stvara coveka i svet. 

Мене лично кад занима сликарство, читам шта су писали историчари уметности, кад ме занима астронимија гледам шта физичари кажу на ту тему, кад ме занимају теолошке теме, читам СП, свете оце и теологе. Значи гледам шта каже струка. 

За Творца ми је битно шта кажу св. Оци, а за творевину, шта кажу научници. Једноставно. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 часа, Justin Waters рече
пре 14 часа, Bokisd рече

Pa, nismo (bre) Bedrane mi se uhvatili za smrt, nego je problem u TE i spajanju sa Bozijim stvaranjem, gde je smrt osnovna postavka stvari,....pa, treba da vidmo to, kako sa smrcu, sta da radimo

Nije onda samo problem TE, nego kompletna fizicka realnost. Sve je problem i gravitacija, i slaba i jaka nuklearna sila i elektromagnetizam i sav taj divni kompleksni svijet komej je smrt imanentno svojstvo ( divan sve bese dobro kad treba drviti pricu protiv ateista - kad treba drviti pricu s hriscanima onda je to tamnica placa s kojom Boh nema nista).

Sta da radimo ?

Moje misljenje jeste, prvo da vidimo sta kaze  vera i pismo (tumacenje otaca) o smrti i grehu, pa, posle svako neka' sam razabira kako ce to uklopiti (ili nece) u pricu koja postoji u TE.

Ovo je mislim neodvojivo, jedna celina,....sve je dobro stvoreno , zajedno sa pricom oko tamnice i placa i zla koje sada vidimo, uzrocno - posledicne stvari, zbog cega je naruseno prvobitno dobro stanje i kako je Bog povratio to stanje i kako nam je darovao mogucnost da ga ponovo zadobijemo u jos savrsenijem stanju (nego sto je bilo).

пре 7 часа, Justin Waters рече
пре 14 часа, Bokisd рече

To i pricamo Vedrane, Bog nije kriv za zlo i smrt, mi biramo

Za zlo ne znam to je sirok filozofski pojam, smrt nije stvorio takodjer kao entitet, stvorio je svijet kome je smrtnost imanentno svojstvo.

Pa, sad,opet se sve svodi na ovo gore, sta je smrt i greh i zlo, da li po veri i filosofskom razmisljanju koje sledi,....smrt ima svoj entitet i ipostas i postojanje ili je smrt i zlo, samo odsustvo dobra ili promasaj cilja (koji je zadat coveku).Ima kod otaca koliko se secam i o ovoj stvari.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Bokisd рече

tumacenje otaca

Ти си одбацио тумачење Василија Великог.

пре 2 часа, Bokisd рече

i kako je Bog povratio to stanje i kako nam je darovao mogucnost da ga ponovo zadobijemo u jos savrsenijem stanju (nego sto je bilo).

Ово је бесмислено. Повратити се може само иста ствар. Васкрсно стање никад човек није имао и не може да га поврати. Такође је "повраћање" бесмислено јер нико не би желео - при здравој свести - да се врати на горе уместо да уђе у боље. 

Зато не млати умом него се сконцентриши када пишеш. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Ведран* рече
пре 17 часа, Bokisd рече

Pa, nismo (bre) Bedrane mi se uhvatili za smrt, nego je problem u TE i spajanju sa Bozijim stvaranjem,

Ја не причам о ТЕ. Али без обзира на то, није ми јасно које то проблеме видиш ни о каквом спајању говориш.

Dobro, odgovor je Vedranu koji potencira i pricu oko TE.

Pa, problem je u tome, da Bog u pocetku nije stvorio smrt i truleznost, dok u TE prici imamo smrt kao zadatost, nisu te dve price medjusobno kompatibilne. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Zoran Đurović рече

Ти си одбацио тумачење Василија Великог.

Vasilije veliki govori o povratku u prirodno stanje,tj gubitak blagodati a veze s mozgom nema sa ovim što vi pričate....

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...