Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 3 часа, Ведран* рече

Види! Христос! Све са црвено-плавом одеждом Богочовечанства својега.

:cheesy3:

@Ivan Marković @Bokisd @Кратос , има ли још ко (?) да пољубе екран и ову икону, због оне наше старе теме... :))

Stvaranje.jpg.a5a6e9b750443fa92c4bf61623d885cb.jpg

:aplauz: 

Колико сам схватио, Ивану је ова перспектива постала прихватљива. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 11 часа, Кратос рече

Da ali ne bilo kakav Tvorac,nego On reče i to uđe u postajanje a ne da se siroma mučio milijardama godinama...to je Tvorac...

Taj tvoj hriscanski bog ne bi ni umeo drugacije da stvara nego abrakadabra PUF! metodom

Evolucija je ipak prozivod dosta kompleksnih procesa i taj tvoj takav bog nikad ne bi ni umeo da izadje na kraj sa takvim konceptom stvaranja. Zamilsi nekog ko jedina zna za abrakadabra PUF odjednom krene da razmislja naucno i da fino podesava zilion sitnih paramtetara koje treba uklopiti u koherentan sistem sa vidljivim rezultatima... nema teorije. Takav bog tako nesto jednostavno ne bi umeo niti mogao...

Nego lepo, puf- zemlja, puf- voda, puf- sunce, puf-andromeda, puf- fosili (cisto da podjebavamo naucnike) i hopla vec dosla nedelja, dan za moitvu i rostiljanje s drustvom u eshatonu...

пре 12 часа, Кратос рече

Problem je što nijedna od tvrdnji TE o nastanku bilo koje vrste nemoguće je proveririti naučnom metodom,i tu onda nastupa problem,tj tu nauka kreće da veruje.....

Problem je sto ti isto kao i taj tvoj bog kojeg si izmislio ne bi ni mogao da ukapiras drugaciji nacin stvaranja, zato je bog mozda zaista i stvorio svet abrakadabra puf metodom. Mogao je on stvarno da stvori svet evolucijom ko sto ovi majmunoliki pokusavaju da nam uvale, al je znao da cete vi "njegovi" tesko moci da sazvacete takav koncepAt i onda je resio... ma daj bolje ovako, ko ce ih posle gleda onako zbunjene  i jadne dok uzaludno pokusavaju da ukapiraju ovu evoluciju sto izmisleh... i u taj cas mu se taj scenario ucini toliko zabavnim, a prizor vasih okica u nemogucnosti da skapiraju proste stvari toliko zanimljivim da se na kraju ipak odlucio za evoluciju.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Zoran Đurović рече

Верујем само кад целива икону! :)))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 16 минута, Zoran Đurović рече

Аво, а да урадите једну овакву, али са ранама од клинова, да вас прогласе херетиком? 12:smeha:

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Ведран* рече

@Ivan Marković @Bokisd @Кратос , има ли још ко (?) да пољубе екран и ову икону, због оне наше старе теме... :))

Znači ipak je Bog stvarno šetao po vrtu,koji ste vi bukvalisti ...:)) Oš da postavljam tekstove sv.Otaca gde se jasno i nedvosmisleno govori o bestelesnom Logosu...0703_read

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, Ведран* рече

...И тада начинише теле, и принесоше жртву идолу, и радоваху се рукотворини својој...

Pa evolucija je vaše tele....samo da sačekamo Mojsija da siđe,ima sve da vas prirodno selektiramo...:))

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Avocado рече

Da...  ili mozes da posmatras neki fenomen od pocetka do kraja ili je u pitanju cista spekulacija u nagadjanje... samo u tvojoj glavi i po Kratosovom metodu... po kojem npr. ljudi bivaju osudjeni za ubistvo na osnovu ciste spekulacije i nagadjanja forenzicara koji "cak" nisu ni videli ubistvo... ajd idi u neko obdaniste cisto da vidis da li bar tamo nekog mozes da ubedis u te price...

Mogao si jednostavno da napišeš ne prolazi naučni metod...0703_read

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Ведран* рече

??? 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Ведран* рече

Верујем само кад целива икону! :)))

Ја за овакве иконографске представе знам већ триест и кусур година. Па не видим уопште поенту твог статуса. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Zoran Đurović рече

Али фале ту неки хомо хабилиси и аустралопитеци. Размислитте о томе док се шлихтате атеистима и поливате блатом друге ришћане. 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Ivan Marković рече

Али фале ту неки хомо хабилиси и аустралопитеци. Размислитте о томе док се шлихтате атеистима и поливате блатом друге ришћане. 

Ti ateisti su po duhu veći hrišćani, od tih navodnih hrišćana. I niko se tu nikome ne šlihta. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 24 минута, Ivan Marković рече

Ја за овакве иконографске представе знам већ триест и кусур година. Па не видим уопште поенту твог статуса. 

:)) Поента је у томе да те мало истјазавам иако си ти инквизитор. :))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Justin Waters рече

Ti ateisti su po duhu veći hrišćani, od tih navodnih hrišćana. I niko se tu nikome ne šlihta. 

Не постоје по духу хришћани. Или си хришћанин или ниси. И   смањи ту твоју ароганцију да ти је ја не смањујем. 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ivan Marković рече

И   смањи ту твоју ароганцију да ти је ја не смањујем. 

Ko Isusa da slusam...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ivan Marković рече

Не постоје по духу хришћани. Или си хришћанин или ниси. И   смањи ту твоју ароганцију да ти је ја не смањујем.

Naravno da postoji hrišćani po duhu, kao što postoje deklerativni hrišćani. 

A ti ne glumi ovdje moralnu policiju jer si najmanje kredibilan da to radiš. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...