Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Ђура-деда у колицима тј. Мића Томић, Јустин-Мија Алексић, Јанко-Павле Вујисић, Авокадо-Лаки тј. Бата Стојковић, cloudking-Богдан Диклић хах

maratonci-tr%C4%8De-po%C4%8Dasni-krug.jp

Нема места за све активне чланове ове теме, шта ћу ...

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 37 минута, Јанко рече

Завршио и изашао.

Ма шта ми наприча. Ако је неко износио овде конкретну аргументацију тај сам. Да ли стварно неко мисли да је мени до терања "тук на утук" или позивам људе да размисле о овој теми дубље износећи врло конкретне аргументе. Прво ме исклевећу поједини најгорим увредама, те "јеховиста", те "суботар", те чита "исламске гуруе", те свашта, и онда би да лепо и фино причамо. Е па неће моћи.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Bokisd рече

Nisam znao.

Ali, u kontekstu nase price, bakterije uticu i na truljenje i raspadanje tela, zar ne ? I, blagodat je ono sto cuva mosti svetitelja od truljenja. ( inace, bi svi na taj nacin mogli da budemo netrulezni kroz saponifikaciju,... )

Ne utiče blagodat na cuvanje mostiju svetitelja nego vosak koji se usljed djelovanja bakterija u procesu saponifikacije stvori oko tijela plus u kombinaciji sa suvom sredinom obično onom koja nema vazduha i vlage. Netruležna tijela nisu rezervisana smo za pravoslavne nego su zabilježena svuda širom svijeta i dakako da ako bi obavili iskopavanja našli bi mnoga netruležna tijela običnih smrtnika, ne samo onih koji su proglašeni za svetitelje. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Bokisd рече

Nisam znao.

Ali, u kontekstu nase price, bakterije uticu i na truljenje i raspadanje tela, zar ne ? I, blagodat je ono sto cuva mosti svetitelja od truljenja. ( inace, bi svi na taj nacin mogli da budemo netrulezni kroz saponifikaciju,... )

Управо тако.

Управо сада, Justin Waters рече

Ne utiče blagodat na cuvanje mostiju svetitelja nego vosak koji se usljed djelovanja bakterija u procesu saponifikacije stvori oko tijela plus u kombinaciji sa suvom sredinom obično onom koja nema vazduha i vlage. Netruležna tijela nisu rezervisana smo za pravoslavne nego su zabilježena svuda širom svijeta i dakako da ako bi obavili iskopavanja našli bi mnoga netruležna tijela običnih smrtnika, ne samo onih koji su proglašeni za svetitelje. 

Јао братееееее....ако ти је згодније,  благодат  утиче на бактерије ( Бог преко благодати нареди бактеријама) а онда оне створе восак, или слично , који чува тело. . Значи иницијатор  је Бог преко благодаати. Где год кренеш од Бога пођеш.Јел јасније 

• Свиђа ми се 1

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 52 минута, о.Горан рече

да су рибе добиле ноге и одједном продисале на шкрге( :smeh1:)

пре 53 минута, о.Горан рече

Да су бића налик на сеоско куче пропливала и постала велики китови ( :smeh1:)...

Е попе, попе... па ти не верујеш нибиблији када оап подржава ТЕ!:dedica: 3, 14 И рече Јахве Бог змији: „Пошто си учинила ово, проклета да си мимо све стоке и мимо свих живих бића пољских; по трбуху своме ходаћеш и прах ћеш јести у све дане живота свога. 15

Знамо да су услед мутација змије изгубиле ноге. Видиш како су Библија и ТЕ овде сагласне?:sunce:

• Радостан 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Рапсоди рече

Бог преко благодати нареди бактеријама

Ako ti je na volju. Kako vama takav Bog nije smješan? Ja ne mogu vjerovati u takvog Boga. Bog je postao čovjek i jedino i samo jedino aktivno Boga vidim u ljudima, a ne u bakterijama, vulkanima, morima, nebeskim ustavama i koje čemu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Justin Waters рече

Recimo , za netrulezna tela svetitelja vezujemo i cudesa i isceljenja koja se desavaju nad njihovim mostima.

U kontekstu nase ranije price, u svakom slucaju, ako postavimo pricu o bakterijama koje izazivaju truljenje i raspadanje, onda na osnovu  svih ovih raznih slucajeva,  moze da postoji situacija kada bakterije koje izazivaju truljenje mogu da bude 'neutralisane' ili pasivne ili nedejstvene na truljenje tela.

Inace, verujemo i vaskrsenje nasih tela kao netrulezna i u buduce carstvo, ....a, tamo nece biti smrti i raspadljivosti ,....i, ovih malih bakterija, nema delovanja,....kao i na pocetku tvorevine i coveka,... 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Kako vama takav Bog nije smješan? Ja ne mogu vjerovati u takvog Boga. Bog je postao čovjek i jedino i samo jedino aktivno Boga vidim u ljudima, a ne u bakterijama, vulkanima, morima, nebeskim ustavama i koje čemu. 

Добро, како ти онда објашњаваш зашто само кости и тело светитеља ( врлинских  људи и подвижника ) бивају нетрулежне, а других не . Што и на њих не делују бактерије....

Ја лично БОга видим  најпре " у гласу тихог поветарца "

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Zoran Đurović рече

Знамо да су услед мутација змије изгубиле ноге

Pa. mutacija po prevashodstvu ne donosi nista novo, nego se gubi,....i, zmija izgubila noge, ...nije dobila krila i poletela,... :D

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Zoran Đurović рече

Е попе, попе... па ти не верујеш нибиблији када оап подржава ТЕ!:dedica: 3, 14 И рече Јахве Бог змији: „Пошто си учинила ово, проклета да си мимо све стоке и мимо свих живих бића пољских; по трбуху своме ходаћеш и прах ћеш јести у све дане живота свога. 15

Знамо да су услед мутација змије изгубиле ноге. Видиш како су Библија и ТЕ овде сагласне?:sunce:

Е попе, попе. То је нешто друго. Једно је Божија интервенција, а друго је натуралистичка прича о спонтаности мутација које се дешавају у току милијарди година. Богу нису потребне толике године, Он те ствари ради малтене у трену, капираш. Јер Он их је и створио, мислим на генетику.  

Него лежи тамо боље и иди на неке патролошке теме, не треба ти сад да се једиш поразима.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

..a, tamo nece biti smrti i raspadljivosti ,....i, ovih malih bakterija, nema delovanja,....kao i na pocetku tvorevine i coveka,... 

Немо бре да ме збуњујете....шта сте уВатили за бактерије, па бактерије :smeh1:

И сад какав ја могу закључак да донесем. Иду ли бактерије у рај  поново, одакле су по Јустину изашле.....и хоће ли тамо поново ако иду бити у стању пасиве. Или ће отићи у непостојање, јер шта ће у рају поново да буду пасивне у вијек вјикова. :D 

• Хахаха 1

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Рапсоди рече

Добро, како ти онда објашњаваш зашто само кости и тело светитеља ( врлинских  људи и подвижника ) бивају нетрулежне, а других не

Ovo nije tacno a ako ti je to bio jedini argument onda da racunamo da si promenila misljenje?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Рапсоди рече

Добро, како ти онда објашњаваш зашто само кости и тело светитеља ( врлинских  људи и подвижника ) бивају нетрулежне, а других не . Што и на њих не делују бактерије....

Već sam napisao Bokiju. Netruležnost tijela nije rezervisana samo za pravoslavne. Evidentirana je širom planete: 

Filadelfijski čovjek 1875 godina možda je protestant bio ne znam

2625816230_e945de1ebb_o.jpg

Kod katolika ih ima plejada

http://listverse.com/2007/08/21/top-10-incorrupt-corpses/

Kod budista

hqdefault.jpg

A nama se čini sa su samo tjelesa svetitelja netrkužena jer ih je 100% u pravoslavnom kalendaru iz monaškog reda, i jer se monaška tijela po običaju iskopavaju nakon nekog vremena, dok mirjane niko ne šljivi. 

Ostaje ti na vjeru da smatraš da se kod moštiju dešavaju čudesna iscjeljenja, to ti ne mogu ničim osporiti. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...