Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 19 минута, cloudking рече

Sve ti je ovo ok osim toga da evolucija ima cilj. Nema...

Нисам ни рекао да еволуција има циљ. Интелигентно дизајнирање има циљ, а ТЕ то не може "видети" због наведеног ограничења. ;)

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 1 минут, Justin Waters рече

Haha, Marković je filozof. Nije prihvatio nego filozofira, ono što ne bi Bog mogao da hoda iako tad nije imao tijelo, Bog je Bog on može sve i da govori iako nije imao glasne žice, može da gleda iako nije imao oči itd...

Ја му ово ипак уписујем у Ис преегзистенцију! - Навео је и мој пример Мамрије...

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, Јанко рече

пишите, дајте законитости, дајте параметре. То би била права креационисти члан наука

Брзина и аутокорекција...

Опишите.

Креационистичка наука...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 21 минута, Јанко рече

Нисам ни рекао да еволуција има циљ. Интелигентно дизајнирање има циљ, а ТЕ то не може "видети" због наведеног ограничења. ;)

Aham... ok, ali onda imas drugi problem. Ako prihvatas da evolucija nema cilj, onda prihvatas i to da su i ljudi trenutno samo u jednoj od faza evolucije koja ce se svakako nastaviti u buducnosti ako pozivimo tolko kao civilizacija. Ali sta se onda desava sa onim da nas je bog stvorio prema svom liku? Kom liku? Ovom danasnjem ili onom kakav smo imali pre 50.000 godina ili onaj koji cemo imati za 50.000 godina?

PS. Osim ako se ovo "lik" uopste ne odnosi na fizicke karaktersitike, al aj ti objasni takav koncept Gosi i ekipi :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Ведран* рече

Попе, шта значе речи:

.... а ако ли ко рече брату своме: "Рака!" биће крив синедриону; а ко рече: "Будало!" биће крив паклу огњеноме....

Ниси читао очигледно цело Јеванђеље. Погледај шта пише у Јеванђељу по Матеју 23, 19, фарисејима "Будале слепе!". Ја сам гледао смрти равно у очи у рату, а сад треба да презам овде од неке моралне нуле. И ти и други видите, само се правите наивни, како тај исти мени досађује овде, а не ја њему. Он мене прати, не ја њега јер ме не интересују уопште његова писанија. 

Иначе, иза Христових речи које су изузетно убедљиве се види да је реч о човеку иза кога "не стоји" некаква ломљива митологија већ сам Бог. Неки би да митологизују Библију и да од ње направе малтене бајку па им еволуциона бајка за недорасле умове дође као добар алиби за то. Као што се видело из претходних порука та прича не пије воду.

Иначе, ја у науци не тражим метафизичку Истину наравно, да се ми разумемо, већ логичку и фактичку истину мада се слажем да је реч "истина" прекрупна у овом контексту. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, о.Горан рече

Ниси читао очигледно цело Јеванђеље. Погледај шта пише у Јеванђељу по Матеју 23, 19, фарисејима "Будале слепе!". Ја сам гледао смрти равно у очи у рату, а сад треба да презам овде од неке моралне нуле. И ти и други видите, само се правите наивни, како тај исти мени досађује овде, а не ја њему. Он мене прати, не ја њега јер ме не интересују уопште његова писанија. 

Иначе, иза Христових речи које су изузетно убедљиве се види да је реч о човеку иза кога "не стоји" некаква ломљива митологија већ сам Бог. Неки би да митологизују Библију и да од ње направе малтене бајку па им еволуциона бајка за недорасле умове дође као добар алиби за то. Као што се видело из претходних порука та прича не пије воду.

Иначе, ја у науци не тражим метафизичку Истину наравно, да се ми разумемо, већ логичку и фактичку истину мада се слажем да је реч "истина" прекрупна у овом контексту. 

Ti li se smatras dostojinim da hristove reci stavljas u svoja usta?

Подели на овим сајтовима

пре 16 часа, о.Горан рече

Поента је да теодицеја није лака проблематика, али проблем је у нама, не у Богу. Ми смо од овога места направили духовни брлог, а не Бог. Дата нам је слобода, чак да будемо и против Бога и неки је обилато користе на своју штету. То су оне две воље о којима говори св.Максим Исповедник , thelima и gnomi.

Kao po obicaju izbegao si moje pitanje.

JA ne pricam o duhovnim brlozima nego o fizickim ustrojstvima ovog sveta. A jedno takvo ustrojstvo je da zivotinje jedu jedne druge da bi prezivele. taj sistem podrazumeva ubijanje i to najsvirepije i najkrvolocnije sto mozes da zamislis... zapravo kad iskoristis epitet krvolocno ili svirepo za neka ljudska ponasanja koristis ih upravo za takva zivotinjska ponasanja koja su za zivotinje u prirodi prilicno svakodnevna.

Dakle, moje pitanje je- koji bi bog ljubavi napravio takav svet koji podrazumeva ubijanje, klanje i cerecenje kao osnovni princip prezivljavanja?

Подели на овим сајтовима

пре 48 минута, Јанко рече

Све ово што сам навео ми и даље не пружа слику науке коју Горан заступа. Како он и њему слични ЗАМИШЉАЈУ (пошто нема никакве научне разраде) стварање било ког бића на земљи, ако Бог није МОДИФИКОВАО просте ка сложеним? Јер, чак и да су ДАНИ ОД 24 САТА у питању, унутар тог ВРЕМЕНА (Бог и време?!?!) би ПОСТОЈАО ПРОЦЕС! Дај нам га пишите, дајте законитости, дајте параметре. То би била права креационисти члан наука, а не ово оповргавање људске науке. Дајте ту небеску да се дивим. Најискреније молим, не шалим се...

Човече божји, не ради се о оповргавању људске науке већ о оповргавању нечега што је пропало као хипотеза само што треба имати бистрину и уочити то. Наука се бави докзивањем или обарањем неке хипотезе, у овом случају имамо обарање једне која је настала у 19. веку.

Управо говорим о метафизичкој слепој улици искључивог методолошког натурализма, а што се тиче процеса унутар било код периода( јом) како неко да третира настанак ex nihilo живота ти. Неке ствари су Тајна једноставно, недокучиве и тачка.

Како нпр. да људски ум схвати да има више реалних(континуум) него природних бројева( алеф) кад је и једно и друго бесконачно. 

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, о.Горан рече

Ниси читао очигледно цело Јеванђеље

Попе, није ваљда да ми сада препоручујеш да треба читати цело Св Писмо? И то у контексту? :unbelieveble: Ја сам мислио да само слепци тако смишљају бајке, а избегавају да прихвате оно што им је пред носом написано.

Чуј то? Каква је то нова наука? Све читати

Тамо лепо пише ко рече будало брату крив је паклу огњеноме. Како ми то тумачиш? Може и у контексту, кад си већ прешао у новотарце. :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, о.Горан рече

Ниси читао очигледно цело Јеванђеље. Погледај шта пише у Јеванђељу по Матеју 23, 19, фарисејима "Будале слепе!".

Јн 12, 48: Ко мене одбацује и не прима мојих речи, има свога судију; реч - коју сам изговорио - она ће му судити у последњи дан.

Још ће те питати: Није ли те и Ведран упозорио на оно што говорих?:pop:  

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, о.Горан рече

Човече божји, не ради се о оповргавању људске науке већ о оповргавању нечега што је пропало као хипотеза само што треба имати бистрину и уочити то.

Jos samo da shvatis da se naucne terije ne opovrgavaju bistrinom nego nekim drugim stvarima...

A kad bi uspeo da oboris TE svi mi 'evolucionisti bi smo bili ushiceni od srece i cestitali ti a ti bi dobio noblesovu nagradu, a jedini razlog sto se toliko cvrsto drzimo nje, nije to sto smo indoktrinirani ili fanaticni nego sto su argumenti napadaca bukvalno crtani film i teske budalastije... al kad si glup to tebi nista ne smeta, al je svima nama prilicno stresno...

Подели на овим сајтовима

Ja  i dalje imam problem da skapiram problem koji vernici (pojedini) imaju sa stvaranjem kroz smrt. 

Da li bi neko od forumskih kreacionista hteo da izdvoji dva minuta i da mi objasni sta je to konkretno tolko skandalozno u toj ideji i zasto mislite da se ona kosi sa vasim predstavama boga?

Подели на овим сајтовима

Ведран је пород аспидин као и ти тј. обојица сте типични фарисеји. Он не види логички след и ко овде кога прво части простаклуцима и бљувотинама, али од вас друго нисам ни очекивао.

Него, опет ви о мени, али ја нисам тема овде :smeh1:...

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, о.Горан рече

Човече божји, не ради се о оповргавању људске науке већ о оповргавању нечега што је пропало као хипотеза само што треба имати бистрину и уочити то. Наука се бави докзивањем или обарањем неке хипотезе, у овом случају имамо обарање једне која је настала у 19. веку.

U al ste bistri kao lisičiji potok poslije kiše. 12:smeha:

Ko je proglasio da je propala hipoteza? Ko je ponudio ikakve dokaze? Kao što reče oblak gore, niko ne bi bio srećniji od naučne zajednice da se zaista pokaže da je evolucija totalno netačna i da je nešto drugo po sredi. Da naravno bilo bu skeptika i nevjerice, razočarenja kao kada je nauka proširila vidike sa njutnovske na ajnšajnovsku fiziku, ali to bude i prođe, tako bi bilo i sa dokazima protiv evolucije. Doduše anjštajnova fizika nije pobila njutnovsku kao netačnu u cjelosti već samo pokazal da njutnovska fizika važi do određenih granica. Tako bi mogli da bude i sa evolucijom, ali takvog nečeg još nismo vidjeli od vas bistrih. 

Ali da se zamislimo na momenat da terzinovci i ostala smješna ekipa zaista imaju dokaze protiv evolucije. Da zamislimo da postoji struja u nauci koja se jako protivi tim dokazima jer to navodno pobija njihove ateističke afinitete i bla bla...da su kreacionisti progonjeni na pravdi Boga, a da i dalje ostaju vjerni nauci, a ne gomila intelektualnog smeća, imali bi smo neke konkretne rezultate u nauci od samih kreacionista. Da su kreacinostii zaista naučnici, a ne gomila kretena Imali bi smo nešto novo u hemiji, biologiji, biohemiji, astrofizici, medicini i ostalim naučnim granama od njih....dosad bi imali bar nešto primjenjivo što bi postalo opšte prihvaćeno od društva. Time bi bili prepoznati od strane ljudi i onda bi imali argumente i težinu da se iznesevni stavovi protiv evolucije ispitaju i vrednuju itd...

Ali ne, ne postoji nijedan jedini, pazi doslovno nijedan jedini naučnik, individua na ovom svijetu koji je zagazio u kreacionizam i od tad nastavio da se bavi naukom i donio neke plodonosne rezultate koji su postali primjenjivi u društvu koji su doprinjeli razumjevaju svijeta i razvoju tehnologije na raznim poljima. To je najveći dokaz protiv kretenoidnih "naučnika". Za sve ove godine otkad je kreacionizam opozicija nauci samo se bavite jednom te istom rabotom, talpnjom protiv evolucije, fabrikacijom i lažima raznih podataka kako bi željenu demagogiju predstavili kao istinu. I nikad neće ni moći jer kreacionizam je patološka bolest, bolest uma koja sputava ljudske intelektualne kapacitete i od čovjeka pravi degenetika i budalu. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, о.Горан рече

Ведран је пород аспидин као и ти тј. обојица сте типични фарисеји.

Благо души твојој попе! 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...