Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 32 минута, VaSa110 рече

I u pravu je,

Eto ja svako jutro vidim kako sunce izlazi, kreće se preko neba i na kraju zalazi ili ti kruži oko Zemlje. Gde ćeš bolje iskustveno znanje. A nas kao fora uče Zemlja se okreće oko Sunca.

Ne možeš nikako na osnovu toga zaključiti da kruži...možeš zaključiti samo da izlazi i zalazi sve ostalo veze nema s tvojim iskustvom...

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Branka62 рече

:ok:

Fusnote su dokaz inteligentnog dizajna teksta. :)

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Ведран* рече

Мени се чини да ти ниси слушала Ленокса јер се моја примедба односи на конкретне ствари? Опрости ако грешим. Не говорим апстрактно, нешто као нема доказ = мора да је Бог. То би био "Бог празнина". Ленокс када говори о конкретним стварима наводи аналогије у ономе што искуствено знамо које су јако добра паралела.

Navodi prilično loše paralele kada poredi dnk i razne oblike ljudske komunikacije...

пре 39 минута, Ведран* рече

Морали би да говоримо о конретним стварима из онога што Ленокс износи. Када на пример говори о семиотици, насупрот материјалистичким објашњењима.

Nije valjda pominjao i semiotiku u kontekstu DNK?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Просечан србенда рече

Заиста ови креационисти говоре свашта а по препаметном авокаду "будалаштине". Али да ли је то увек тако како наводи пристрасни авокадо? Па не бих рекао јер ово је само још један озбиљан ударац на теорију о милјардама и милјонима година потребних за т.е. Дакле одакле радио активни угљеник ц14 у дијамантима и стенама наводно сатрим стотинама мил.год када тамо не би требало да га буде, јер је услед наводне старости стена он требао одавно да се распадне? Текст је са фуснотама:

http://www.padevavilon.com/ugljenik-14-u-fosilima-uglju-i-dijamantima/

Датирање угљеником C-14 има смисла само ако се врши за организме, тј. нешто што је некад било живо. Јер за време живота, C-14 који организам унесе у себе дисањем и храном је увек у истом односу као и у атмосфери. Када организам умре, више нема уношења и количина C-14 почиње да се незаустављиво смањује. 

Иначе ова метода датирања даје поуздане резулатате само за временски период до 20.000 година. Преко тога почиње да буде жешће непоуздана.

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Кратос рече

Već jednom postavih ali izgleda ne ulazi u glavu tvoj nivo razmišljanja je sličan ovom....

211313.png

Ako je to najbolji "odgovor" na napisano, nemam potrebu bilo šta da dodam... :skidamkapu:

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Просечан србенда рече

Дакле одакле радио активни угљеник ц14 у дијамантима и стенама наводно сатрим стотинама мил.год када тамо не би требало да га буде, јер је услед наводне старости стена он требао одавно да се распадне?

Ово је неки аргумент? Хах! Ипак не.. ово је толико просто да се одг може наћи и на Викију. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Кратос рече

Ne možeš nikako na osnovu toga zaključiti da kruži...možeš zaključiti samo da izlazi i zalazi sve ostalo veze nema s tvojim iskustvom...

Izvinjavam se. U pravu si. Zemlja je ravna ploča pa ne stoji ono što sam napisao. Jel ono beše neko božanstvo vraća Sunce u zlatnim kočijama stalno na istok?

пре 31 минута, HOA+ рече

(dodeljivanje ordenja): Тиме свака Црква сваком верном народу указује на систем хришћанских вредности и врлина које хришћанин треба да има.

Подели на овим сајтовима

Почех да аминујем Кратоса.

Дође ми тачно да попијем једну ракију на празан стомак. А ни не пијем ракију. :))

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Avocado рече

Ako je to najbolji "odgovor" na napisano, nemam potrebu bilo šta da dodam... :skidamkapu:

Коначно. Помислила сам да си робот. :D

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, VaSa110 рече

Izvinjavam se. U pravu si. Zemlja je ravna ploča pa ne stoji ono što sam napisao. Jel ono beše neko božanstvo vraća Sunce u zlatnim kočijama stalno na istok?

Ne mora mi se izvinjavaš,samo malo bolje izanaliziraj svoja iskustva...biće dovoljno...;)

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Avocado рече

Nisam ja advokat pa da ti cepkam postove i izvlačim u sitna crevca...suštinski sam ti rekao kako ti razmišljaš...0703_read

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

Почех да аминујем Кратоса.

Дође ми тачно да попијем једну ракију на празан стомак. А ни не пијем ракију. :))

I meni došlo da popijem iako isključivo pijem izvorsku vodu i ručno ceđene sokove...poslednja vremena dođoše....:))12:smeha:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Lady Godiva рече

Ово је неки аргумент? Хах! Ипак не.. ово је толико просто да се одг може наћи и на Викију. 

Прочитај мало боље текст па онда дај прост одговор

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...