Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Управо сада, о.Горан рече

Не знам, питај Њега.

Па рекосте да верујете у библијског Бога? Зар не? Да ли је могао у трену да створи свет? 

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, о.Горан рече

Да јер верујем да је Бог свемогућ и да је могао да то уради. Али ја то мњење на намећем никоме да верује

Дакле, ти си класичан кретард. Пошто је Бог свемогућ, он би сада могао да направи да га ти родиш у вечности. Да се замене улоге. А пошто је заиста свемогућ, свемогућији је на квадрат јер би да га направи кретард!:))

И овде се разликујеш од ТТ (твога Тате духовног, Томе Терзина), јер је кретардизам за њега научна ствар. Ти, према томе, само блејиш, када велиш да су библијски подаци и реалне чињенице. По теби, нису. Јер да јесу, ти би то као ТТ то проповедао са кровова. Зато је боље да ситно прдцкаш у својој соби и ћутиш.    

Подели на овим сајтовима

Има ту једна ствар која је везана за екосистем. По дефиницији екосистем представља јединство биоценозе и биотопа( https://sr.wikipedia.org/wiki/Екосистем ).Наиме, жива бића су једноставно изузетно упућена једна на друге, као што су то и људи међусобно и зато се удружују и насељавају у градовима, селима итд. Ја да сам стварао живи свет гледао бих да створим сва жива бића у тоталитету, то је најлогичнија варијанта. Еволуција пада и на овом нивоу, као и на свим осталим, јер нпр. ако по бајци риба прохода тј. еволуира у водоземца она мора да има адекватну храну тј. да је до тог момента еволуирала биљка или животиња којом се она храни и то баш на том географском подручју. На овом плану видимо ниво спекулативности и хипотетичности бајке и да мораш да будеш авокадо да би поверовао у нешто тако нелогично. Да не говорим о половима који тек разарају еволуциону бајку јер за сваку врсту је потребно двоје, а не једно биће итд. Све бајка до бајке, све спекулација до спекулације и наравно мамлази као Ђура да верују у то.

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, о.Горан рече

Па пази, убрзо после наше петиције је у Турској дошло до избацивања еволуције из школа тако да је могуће све ономе који верује. У библијског Бога дакако

Posle vase peticije u Srbiji je doslo do izbacivanja evolucije iz skola u Turskoj i ti si nekako to povezao? Jel ti se desilo nekad da sunce ujutru izadje zato sto si ti popio kafu?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Ведран* рече

Па рекосте да верујете у библијског Бога? Зар не? Да ли је могао у трену да створи свет? 

Верујем, али не знам ја све. Питај то ове "преподобне" који знају све, њихове полтроне и полтроне њихових полтрона, они ће ти рећи.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

Posle vase peticije u Srbiji je doslo do izbacivanja evolucije iz skola u Turskoj i ti si nekako to povezao? Jel ti se desilo nekad da sunce ujutru izadje zato sto si ti popio kafu?

У Турској jе још 1985.г. тадашњи министар просвете Вехби Динчерлер увео лекције из креационизма у средње школе, тако да тамо одавно тиња ова контроверза. Ми смо географски врло блиске земље, ова одлука тамо се десила пар месеци после петиције, а знамо да данас вести путују изузетно брзо. Сви медији овде су писали о тој петицији, па је врло могуће да је и тамо имала одјека.

Подели на овим сајтовима

Ђељемо Италијанце у одбојци. Сада би Горан реако да је обрнуто.

Да те питам попе: Твоја вера је слепа, јер Библија, како велиш, није научно доказива књига (да је научно доказива, ти би доказивао и 6 буквалних дана). Што се онда кретардишеш? Са друге стране, што веровати у Библију? - На крају, испоставља се да треба вероивати у суботарство које је један противприродни блуд између назови науке и назови Библије. Јелена са духом твојим!  

Подели на овим сајтовима

Занимљиво такође...

Комете

640_comete.jpg

Комете су прилично мала астрономска тијела која се окрећу око Сунца по веома растегнутим, "на кобасицу налик" елиптичним орбитама. Када пролази у близини Сунца, комета, која се углавном састоји од смјесе смрзнутих гасова и паре - метана, амонијака, угљених киселина и др. сваки пут губи дио своје масе, која формира карактеристичан свијетлећи "реп" (Сл. 7). Комете са малим периодом окретања, губећи масу истим таквим темпом, каквим га губе данас, у потпуности би испариле за отприлике 10 хиљада година, а за комете великог периода ротације та цифра износи не више од једног милиона година. У Сунчевом систему је избројано већ више од неколико стотина комета.

Да би се спасила теорија по којој је Сунчев систем стар неколико милијарди година, изнијета је претпоставка да изван његових граница постоји као некакав облак комета који непрестано попуњава њихов недостатак. Међутим, ништа ни налик на такав облак није пронађено, иако максимална удаљеност комета од Сунца и није толико велика - отприлике као радијус Плутонове орбите. Једини излаз је - да се призна да комете не постоје толико дуго.

• Тужан 1
Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Zoran Đurović рече

Ђељемо Италијанце у одбојци. Сада би Горан реако да је обрнуто.

Да те питам попе: Твоја вера је слепа, јер Библија, како велиш, није научно доказива књига (да је научно доказива, ти би доказивао и 6 буквалних дана). Што се онда кретардишеш? Са друге стране, што веровати у Библију? - На крају, испоставља се да треба вероивати у суботарство које је један противприродни блуд између назови науке и назови Библије. Јелена са духом твојим!  

Ali ipak je lepo kako je Cipin pokazao sklad izmedju prirodnih nauka i Postanja. :sunce: No on je barem bio obrazovan u prirodnim naukama i steta sto je preminuo. 

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, о.Горан рече

Верујем, али не знам ја све.

Верујете у библијског Бога, а не знате да ли је моћан да створи све у једноме трену. 

Добро.

Да питам онда ово. Ако верујете у библијског Бога, где у библији пише да је дан тварања био 24 часа?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, о.Горан рече

У Турској jе још 1985.г. тадашњи министар просвете Вехби Динчерлер увео лекције из креационизма у средње школе, тако да тамо одавно тиња ова контроверза. Ми смо географски врло блиске земље, ова одлука тамо се десила пар месеци после петиције, а знамо да данас вести путују изузетно брзо. Сви медији овде су писали о тој петицији, па је врло могуће да је и тамо имала одјека.

Писаће у житији попа Горана да је заслужан за унапређење школског система у Турској. :))

И булевар ће по њему назвати. 

:))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 47 минута, о.Горан рече

Једини излаз је - да се призна да комете не постоје толико дуго.

Drugi izlaz je da one same priznaju da su poslate da izazivaju bolestine i ratove, ali malo mac! Poslali sondu na kometu da je sve po redu ispitaju, a ova uzela, pa im je pokvarila, eto kakva je njihova moc!

Jos jedna zanimljivost: sa kometa se jasno vidi mlad Zemljin disk, ravan kao tepsija vruceg bureka.

Mongol General: Wrong! Conan! What is best in life?
Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...