Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 3 минута, Zoran Đurović рече

Нама је јасно да си ти класични суботар. 

Баш ме брига шта је теби јасно. Ти си класичан шарлатан, лажов и безобразни клеветник чије поруке нису вредне за читање. Углавном, овде се види ко се бави чињеницама, а ко преписује и прибавља поене код полтрона. Изударан си и нокаутиран овако :

punch_in_the_face.jpg

и једино што ти преостаје је да блебећеш к`о покварена плоча да сам суботар. Дакле, пао си и лежи доле док се не научиш памети :))

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Иначе, да кажем овом свезнајућем попу, младе коале се хране говнима мајке. 

А ти и твоји полтрони твојим :))

Лепо сам ти рек`о да не дижеш два прста, ал` ти навалио:))

Подели на овим сајтовима

пре 37 минута, о.Горан рече

Идемо даље у немилосрдном разбијању заблуда. Сведочанство да бајка о милијардама година неопходним за другу бајку тј. еволуцију стоји на стакленим ногама:

Ерозија обала

e24a7ed9c87c4caaad92f5304f8fc3b2

Колико тла ријеке спирају и односе у океан? Ако се у прорачун узме данашњи темпо ерозије, испашће да су сви континенти на земљи морали еродирати до нивоа мора за свега 14 милиона година, а за период од пет милијарди година ријеке би их могле "спрати" 440 пута заредом. Овдје није узето у обзир да је ерозија у прошлости била, очигледно, још већа. Јединствени излаз је - прихватити да је Земља млада.

Према савременим темпима формирања тла може се претпоставити да је, уз данашњу вегетацију, која је знатно сиромашнија у односу на древну и по бујности и по брзини стварања земље од ње, већински дио савременог тла је морало бити формиран у периоду 5-20 хиљада година (слој од 20 цм). Поставља се питање: зашто, послије много милиона година органске еволуције, ми данас не живимо на бескрајној многометарској црници? Зашто се до дан-данас слој плодне земље мјери само у центиметрима?

Познато је да ријеке у својим ушћима праве прилично велике наслаге иловаче и глине. Уз данашњи темпо наношења иловаче, ријека Мисисипи би, напримјер, своју садашњу делту направила за не више од 5000 година. А раније је ова ријека била још већа и наносила још више земље.

Sad si prevazišao sebe u gluposti... (a taj zadatak nije ni malo lak)

Prvo pitanje je kako uz današnji tempo erozije nije sva zemlja sprata u okeane... a drugo pitanje je kako uz današnji tempo stvaranja zemlje površinski sloj nije mnogo veći... bojim se da si sam sebi već odgovorio na oba pitanja (bar delimično, nisu to svi razlozi), samo ne kapiraš... 

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, о.Горан рече

довођење атеиста до апсурда,

Теби је јако тешко показати да си несвестан своје несвести! Иконоборци су прихватали 6 васељенских сабора, клели се у православље, али смо их анатемисали као гнусне јеретике, као што ја показујем другима да си само суботарски безбожник. Лепо је што изјављујеш да је Бог створио свет, али је кретардизам то што све даље исповедаш. Позивање на тумачење 1 оца је сасвим сулудо, јер ћеш онда прихватити разноразне касније осуђене јереси које налазимо у Отаца. Када кажеш да су дани буквални, онда одбацујеш целокупну теологију кападокијаца, Максима, Августина, Амброзија и не знам колико Отаца. Јер, ако је Јефрем у праву, ови су у криву. 

Дакле, само на своју погибију узимаш, као сваки секташ, изводе из Отаца или Писама и себи судбину плетеш. Јер теби, да ли због менталне ограничености или због греха, није дато да размислиш о аргументима који ти се дају и да водиш дијалог. 

Подели на овим сајтовима

Него, да се не бавим шарлатанством, данас га ионако има превише, китови су заиста дивне животиње. Сложили смо се, мислим на људе са интегритетом и достојанством, да је ван минимума интелигенције веровати у бајку да су они настали од бића налик сеоским џукелама. То је толико тупава претпоставка да ме чуди да и најокорелији еволуционисти могу да поверују у то. Али добро, свако може да верује у бајке, није забрањено законом. Ево још једног доказа Стварања, дивне животиње зване китови:

Кит

Сисари морају стално да дишу, па због тога вода за њих не представља погодно окруженје. Међутим, код кита, као једног воденог сисара, овај проблем је решен уз помоћ дисајног система који је много ефикаснији од многих дисајних система копнених животинја. Само једним издисајем, кит избацује из плућа 90% употребљеног ваздуха. Из тог разлога он може да издржи прилично велики временски период, а да не осети потребу за дисањем. У исто време, он у мишићима има прилично високу концентрацију “миоглобина” који осигурава депоновање кисеоника. Уз помоћ овог система, једна врста кита, на пример, успева да се спусти на дубине и до 500 метара, и без узимања ваздуха може да плива и до 40 минута.А “носни отвори” кита су, за разлику од копнених сисара, смештени на леђима, што му омогућава лакше дисање.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, о.Горан рече

Што се мене тиче, слажем се са св.Јефремом

Сада бих желео да утврдимо шта је то конкретно. 

Да ли се ово односи да је свет створен за шест 24часовна дана?

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, о.Горан рече

мене занима убијање змије ударцем у главу. 

Шта ћеш. Није свако мунгос.

Морају и друге животиње да постоје. 

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Avocado рече

Ko je to ustanovio? Kakve veze ima što dve bakterije "izgledaju" slično?

Е стварно си досадан. Па имају исту бабу. 

:))

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Ведран* рече

Наравно, али мунгос заврши послове за остале животиње јер змија је отровна за све. Капираш?

Овако сам средио Ђуру:))

Подели на овим сајтовима

Управо су CNN, NBC, ABC, BBC и остале највеће медијске куће прекинуле програм због ванредних вести. Стижу извештаји из читавог света о масовним самоубиствима научника еволуциониста због истина којима је Гоша разобличио еволуцију на Поукама. Највећи светски универзитети држе хитне седнице, а председник Трамп је хитно пребачен на тајну локацију са које путем видео-позива комуницира са највишим званичницима како да се настави ово атеистичко и еволуционистичко обмањивање јавности. Генерални секретар УН ће се у току вечери обратити светској јавности.

Stay tuned...

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ведран* рече

Kaki su to skokovi od lava do mungosa? Oborište evoluciju?:ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Ведран* рече

Сада бих желео да утврдимо шта је то конкретно. 

Да ли се ово односи да је свет створен за шест 24часовна дана?

Да јер верујем да је Бог свемогућ и да је могао да то уради. Али ја то мњење на намећем никоме да верује, мени је најбитнија вера у библијског Бога, а да би смо дошли дотле треба одбацити бајке које се форсирају под плаштом "високе науке", а у ствари су врхунске глупости. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, о.Горан рече

Да јер верујем да је Бог свемогућ и да је могао да то уради.

Лепо. А да ли је Бог довољно свемогућ да свет створи у трену?

Gravatar mali

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, GeniusAtWork рече

Управо су CNN, NBC, ABC, BBC и остале највеће медијске куће прекинуле програм због ванредних вести. Стижу извештаји из читавог света о масовним самоубиствима научника еволуциониста због истина којима је Гоша разобличио еволуцију на Поукама. Највећи светски универзитети држе хитне седнице, а председник Трамп је хитно пребачен на тајну локацију са које путем видео-позива комуницира са највишим званичницима како да се настави ово атеистичко и еволуционистичко обмањивање јавности. Генерални секретар УН ће се у току вечери обратити светској јавности.

Stay tuned...

Па пази, убрзо после наше петиције је у Турској дошло до избацивања еволуције из школа тако да је могуће све ономе који верује. У библијског Бога дакако

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...