Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 40 минута, Снежана рече

Добро, ако је таква претпостака, чему би онда служио Адам,

Прва замисао Божја је да Адам буде монах, сам, али видевши да је усамљен, дакле, да не може поднети тај подвиг, због усамљености Бог му ствара жену... Заборављаш и да је Ева од Адама, од Адамовог  "ребра", тако би Оваплоћени био и његов син. 

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 3 минута, Justin Waters рече

Avocado je napisao šaljiv komentar kojeg sam lajkova, njegova poruka nema nikakve veze sa ispovjedanjem vjere. 

A Avocado je lajkovao Vedranov posto čiji komentar ima veze sa ispovjedanjem vjere, a njegov lajk nema nikakve veze sa osvrtom na vjeru.

Ок, али сећаш се да си и ти такве вере, да је Христос требао да се оваплоти од почетка

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Благовесник рече

Прва замисао Божја је да Адам буде монах, сам, али видевши да је усамљен, дакле, да не може поднети тај подвиг, због усамљености Бог му ствара жену... Заборављаш и да је Ева од Адама, од Адамовог  "ребра", тако би Оваплоћени био и његов син. 

Ma hajde, otkud ti ovo da je zamisao bila da bude monah? Kako je mogao da se osjeti usamljenim u "blaženstvu prvostvorenog svijeta"? 

Otkud vam uopšte misao da Bog nešto zamisli, a to se kao ne ostvari? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Благовесник рече

Ок, али сећаш се да си и ти такве вере, да је Христос требао да се оваплоти од почетка

Nije trebao, nego već jeste. Alfa i Omega, prvi i posljednji, na nebo se može popeti samo onaj koji je sišao, Sin Čovječiji koji je na nebesima. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Justin Waters рече

Nije trebao, nego već jeste. Alfa i Omega, prvi i posljednji, na nebo se može popeti samo onaj koji je sišao, Sin Čovječiji koji je na nebesima. 

Јерес аватизма се шири Српским земљама!:)) 

Подели на овим сајтовима

пре 14 часа, Bokisd рече

Pa, postavlja se pitanje , zasto nije bilo keksa u Raju , ako je zapovest vec data ?

Ili, moze ovako, ....ako ne bi bilo keksa van Raja, onda bi bilo u Raju. :laie_14:

Samo je pitanje nacin keksa, za ovaj ovde, znamo kakav je ( nekad dobar,.. nekad los,... :smeh1: ),.... za onaj,...

пре 2 часа, Јанко рече

K'o зечеви.

То им била прва заповест, само нису стигли да је реализују. Важнија им била клопа од сеХа...

Na osnovu samog teksta realno nije 100% jasno ni da se 'poznanje' Eve od strane Adama nijednom nije zbilo pre klopanja. Rođenje/začeće deteta nije. Prosto je začeće Kaina deo posebnog narativa koji kreće od Post. 4. i tu seks postaje relevantan deo priče. 'Poznanja' se najčešće pominju prosto kad se začne neko dete.

Većini Jevreja ne bi palo na um ovo ovako da tumači (klopanje ploda sa Drveta Poznanja se uopšte ne tumači kao pad, često naprotiv) čak se u Talmudu pojavljuju tvrdnje da su Adam i Hava pre klopanja imali seksualne odnose sa drugim životinjama :D - i to se sad često čita tako što se klopanje izjednačava sa činom nastanka homo sapiens sapiens, pre čega su se ljudski preci razmnožavali s kim su stigli i mogli, najverovatnije sa drugim hominidima.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 54 минута, Благовесник рече

zašto se ne pomiriti sa TE, ja npr. mislim da su se Adam i Eva razmnožavali prostom deobom

Путници, нема пута, путеви се стварају ходањем!

А.М.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Justin Waters рече

Adam je već postojao pre nego što svet nastade?

• Свиђа ми се 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 22 минута, Кратос рече

Кратосе, ај мало контемплирај Симеона Богослова :)))

1903935355_Untitledpicture.png.e4ee782ee94ba900d1943846f9f1724a.png

Gravatar mali

"Упути ме на истину Твоју, и научи ме, јер си Ти Бог Спас мој" (Пс. 24.5)

https://sozercanje.wordpress.com/

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Ведран* рече

Овај јеретик као и ми! Крстисмо Кратоса, али је он јуначки прђео! "Не говоре то Оци"!:))

Дај ми референцу за ово, ја имам грчки... 

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Ведран* рече

To je Božije znanje a ja sam pitao nešto drugo i ti to dobro znaš Bobo :ani_biggrin:

• Свиђа ми се 1

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Ведран* рече

Само ако овако стоје ствари, тело може да постоји. Енигма није у времену, него у целовитости и идентитету тела. То је било питање које сам од пре неки месец почео да постављам. Немаш тела ако нема прошлости.  

Подели на овим сајтовима

Dakle da pitam eshatonce,da li Adam,prvi čovek postoji i pre postanja sveta na tom nadvremenskom božijem nivou?Da ili ne?Al konkretno...

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Кратос рече

Adam kao čovjek-jedinka od koga potiču svi ljudi nije nikad postojao. 

пре 5 минута, Кратос рече

To je Božije znanje a ja sam pitao nešto drugo i ti to dobro znaš Bobo :ani_biggrin:

Nije znanje, nego realnost. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Adam kao čovjek-jedinka od koga potiču svi ljudi nije nikad postojao. 

A čovek upšte el postojao pre postanja sveta?Da il ne?

пре 1 минут, Justin Waters рече

Nije znanje, nego realnost. 

Božija perspektiva,al veze nema s ovim što ja pitam...

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...