Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 3 минута, Ведран* рече

Одлушах на бденију у суботу ...Христе који си створио човека...па се сетих Бокисда. :)

Боксит се не моли Богу, зато и не чује те молитве. Сада би требало да се помоли Хр., али сам ја то већ урадио за њега па да оздрави и да нам не умре од ове упале. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 минута, Zoran Đurović рече

Боксит се не моли Богу, зато и не чује те молитве. Сада би требало да се помоли Хр., али сам ја то већ урадио за њега па да оздрави и да нам не умре од ове упале. 

ако се цитирање на форуму рачуна као помињање биће он нама још дуго жив и здрав :) 

Подели на овим сајтовима

On 6.9.2018. at 17:18, Кратос рече

Bog je onda stvarao kroz smrt,smrt nije nikakv uljez,smrt je oruđe božije dok se mučio da milijardama godina stvori biće po svom liku i podobiju.Potpuno je besmislena priča o padu,paloj prirodi i stanju i bilo kakvom grehu Adam,jer smrt postoji i pre njega i bez nje ni njega Bog ne bi mogao da stvori ništa.Verovati u evoluciju i biblijskog Boga ljubavi je jedno šizofrenično stanje uma...

Адам би представљао колектив, мноштво, прво човечанство возглављено у Адаму као предстојатељу, Адам = Човек и Човечанство, а Адамов пад - избор да се остане у таквом стању, у стању неузнесене природе, стању непринетости Богу. У том случају се паганизам или жеља да се живи у складу са природом, оваквом каква јесте, дакле, непринетом Богу, јесте остајање у Адамовом првобитном избору тј. прародитељском греху и представља прави сатанизам.

Али да подвучем, по ко зна који пут,  нисам еволуциониста, верујем у креационизам, да не дође до забуне, лично верујем и проповедам теорију Интелигентног дизајна!

,,Јер Отац не суди никоме, него сав суд даде Сину, да сви поштују Сина  као што  поштују 

Оца!"   Јеванђеље, Јн 5:23

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Zoran Đurović рече

Hvala, ...(  svaka bratska molitva je malo blago,....)

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Џуманџи рече

Vi's sta je evolucija, bolan? :)) 

Јес вала, пребацујем кроз род ТА-џуманџи или ТАЈ-џуманџи  колико гена имаш сличних :D

Човек планира Бог одлучује

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Mali Marko рече

Јес вала, пребацујем кроз род ТА-џуманџи или ТАЈ-џуманџи  колико гена имаш сличних :D

Pise valjda ispod mog avatara "Secerlem'ca", ne znam na kakve si to forumase nailazio... :))

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Џуманџи рече

Pise valjda ispod mog avatara "Secerlem'ca", ne znam na kakve si to forumase nailazio... :))

Да ми ниси рекла не би ни приметио, иначе твој ник ме подсећа на онај филм Џуманџи са Робијем Вилијамсом када отвара ону књигу и излазе све могуће и немогуће животиње сигурно ми је то скренуло пажњу :0212_rolleyes:

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Mali Marko рече

иначе твој ник ме подсећа на онај филм Џуманџи са Робијем Вилијамсом када отвара ону књигу и излазе све могуће и немогуће животиње сигурно ми је то скренуло пажњу :0212_rolleyes:

Po njemu (filmu) sam se i nazvala :) Btw, u pitanju je Robin, Robi je pevac. :)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Џуманџи рече

Po njemu (filmu) sam se i nazvala :) Btw, u pitanju je Robin, Robi je pevac. :)

Синтичарко цепидлачиш се за једно слово :smeh1::))

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Mali Marko рече

Синтичарко цепидлачиш се за једно слово :smeh1::))

Za jos jednu gresku u istom tom post-u nisam rekla nista. Bolje je biti zahvalan nego roptati. :D

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Zoran Đurović рече

Добро, немој ни ти да лупаш. Ок је да зајебаваш фундаменталисте, али не и са оваквим кацатама...

De bre pa ti... :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Џуманџи рече

Па онда ни хришћани немају појма шта причају ево 2 миленијума пошто приносе (сву) твар Богу да би иста постојала Њиме у Њему. 

slusaj medjede, ne znam ja sta su tebe ucili u skoli nit me zanima, zivot ne cini samo materija, materija sama po sebi nije ziva premda je oblik energije, zivot je satkan od materije, al nije samo od nje, pokusavali su hemicari da stvaraju idealne uslove ne bi li pokrenuli metabolizam kod sintetickih organskih molekula, pa ne mogu,  mogu da odrzavaju metabolizam ako uzmu materijal iz zivog bica, ali od mrtvog ne mogu, znaci nije u pitanju samo materija, vec jos nesto, u bibliji kazu da postoji neki duh zivotni koji iz boga proizilazi. sve to nije toliko ni vazno kao sto su vazne neke druge stvari  i neka druga znanja  o sebi samome prvenstveno, jer to daje smisao nasem zivotu i mucenju u njemu, ali nemoj i mozak prljati sa jeftinim hipotezama od jeftinih ljudi, cinjenica je da nauka nema pojma o porijeklu zivota, nece bog nikada ni dozvoliti da se to zna, zato sto ce sumanuti ljudi da kreiraju zivot mimo boga, pa ce i sami biti bogovi za te nove zivote, to tako ne ide. 

drugo ako je evolucija, ova bioloska tacna onda je tacna i generalno citava evolucija svemira, a to pravi neke probleme, eto kratos je lijepo rekao, onda nije ni bilo adama i eve, onda nema palog stanja, jer je sve palo od starta, smrt je na sve strane, koliko god zivota toliko i smrti ima,  a nas bog je tiranin koji je zavrtio ovaj svemir i ziva bica u njemu,  milijarde i milijarde bica je pocrkalo i 99 % ziivih vrsta na planeti je do sada crklo da bi ti mogla da pises sad na ovom forumu, knjiga postanja je laz od prvog do zadnjeg slova cak i kad se ne shvata bukvalno, jer sva poenta tamo je da je bok stvorio ziva bica covjeku na vlast i upotrebu, a nidje ne pise da je stvorio covjeka od ddrugih bica, te dve stvari su tamo jasno razgranicene

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...