Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Pozz monofiziti..Hristos voskrese....svako dobro od Gospoda želim....:mahmah:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 2 минута, Кратос рече

ava to iskusno izbegava

Не, златни мој, него мораш да потпишеш Павла, а то не можеш да урадиш јер Ис Хс по теби није преегзистентан. Кад то потпишеш, онда можемо даље. Јер ако је Ис Хс оваплоћени Логос, онда он није творац света; ако пак јесте творац, онда си се ти негде погубио и мораћеш да ревидираш своје позиције.   

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

ljubav ne dozvoljava poniženja glup si :))

Jeste,zato se Bog i ponizio ...e inteligencijo...kratak spoj u lobanji opet.....12:smeha:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Кратос рече

Ne bunim se,bunim se da je imao telo prilikom stvaranja sveta...

Prilikom Oboženja čoveka i vascele tvari?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Кратос рече

Jeste,zato se Bog i ponizio ...e inteligencijo...kratak spoj u lobanji opet.....12:smeha:

Ponizio bi se da NIJE SMRT SMRĆOM UNIŠTIO. Jer je Sin Čovečji.

Hristos vaskrese.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Кратос рече

Govori jer je Isus Hristos prevečni Logos.

Није. Ис Хс је оваплоћени Логос. То си и сам до скоро трубио. 

Подели на овим сајтовима

Св. Aтанасије, у Три слова против apијaнаца (Orationes contra Arianos 1, 38), полемише са аријанцима који су тврдили како се Ис Хс усавршавао, и да је славу добио тек по вазнесењу и седењу са десне Оца. Вели, како се може усавршавати Онај кроз кога је све постало? И како му се Отац радовао ако је био несавршен? Ако се пак тек сада усавршио, како се пре тога радовао пред лицем Оца (Прем 8, 30)? „И, ако је примио да му се клањају после смрти, како видимо како му се Аврам клања у тенди (Пост 18, 1 [оно што говорисмо, Син у пратњи 2 анђела]), а Мојсије у купини (Изл 3, 2)? Како је Данило могао видети да Му служе хиљаде хиљада и десет хиљада милијарди (Дан 7, 10)?“.

Интересантно је да Атанасије ову славу Сина Човечијег о којој говори Данило, ставља у контекст (мора да ме Боксит помиње у намастиру!12:smeha::))) славе коју он ужива пре појаве на земљи, тј. оваплоћења и вазнесења. А како је то Син Човечији могао бити код Оца пре силаска на земљу, то Атанасије намерно неће да одговори због Кратоса! 12:smeha: 

Када би ови моји противници знали да разговарају, сви бисте били богатији оваквим прилозима из отаца...     

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Кратос рече

Zbilo se u smislu da krsna Žrtva otvara vrata spasenja,Hristos kaže Ja sam vrata.Pa što bre Crkva govori o dva dolaska prvom gde je kao umiljato Jagnje došlo da uzme grehe sveta i drugo gde dolazi u Sili i Slavi da Sudi?Kolko ja vidim ovde ama baš niko ni ne veruje u Hristov Drugi Dolazak....šta su  sveti Oci prolupali totalno i čitava Crkva koji uči već 2000 godina da Hristos ima ponovo doći pa smo čekali vrsne teologe 21.stoleća da nam otvore oči i da nam kažu da stub i tvrđava istine pojma nije imala šta priča vekovima?

Не желиш да разумеш,а и не мораш. Ко негира други Христов долазак? То што си написао не укида оно што сам ја рекао него се преплиће и посматра из различитих углова, као и све остало што се пише. Владика Николај је рекао ,, не можете Бога свести на људску логику, него ви морате ући у Његову,, као што се у један мали суд не може сместити океан. 

ево ти одломак из тумачења Аве Јустина Поповића на 12,31

„Сад је суд овога света“ – сад свет решава своју судбину, сад се одређује вечна судбина човечанског света: „сад ће бити истеран кнез овога света напоље“: крај овога света који је грехом и смрћу – најгором тиранијом – владао над светом. Он који је кроз људско грехољуље и страстољубље истерао из овог света његовог божанског владара: Бога Логоса. А и сада хоће да преко христобораца истера из овог света оваплоћеног, учовеченог Бога Логоса. Али, Богочовек осигурава Себи победу баш тиме што ће Крсном смрћу победити свет, и тако привући к себи људе: извући их из греха и смрти, тј. испод власти „кнеза овога света“, и учинити их својима и то својима из љубави и Христољубља: „И кад будем подигнут од земље, све ћу привући себи“.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Uh ovo je dobar izraz za Kratosa : Ucovecen Bog Logos.

Ovo je bas tvrdo to ni klinovi na Krstu ne mogu savladati I razvodniti.

Проблем са Кратосом је што тврди нешто и то стави у термине, а кад га разбуцаш по том основу он тврди да је причао сасвим супротно. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Zoran Đurović рече

Проблем са Кратосом је што тврди нешто и то стави у термине, а кад га разбуцаш по том основу он тврди да је причао сасвим супротно. 

Kao i uvek i to posle 20 strana.

Sad će da prođe nekoliko dana i opet po starom, dok ponovo ne izgugla vladiku Nikolaja pa citira njegove reči...

On sam iz glave ne ume ni simvol vere da ponovi a kamoli da ga objasni.

I eto ga opet na teološkoj temi da lovi jeretike :))

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Volim_Sina_Bozjeg рече

I eto ga opet na teološkoj temi da lovi jeretike :))

Читам сада Луиса Ладариу, какав господин! То је такво задовољство духу где нема овог секташења или кретенисања. Баш да се опустим пред службу... 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Volim_Sina_Bozjeg рече

Znam video sam problem oko termina Hristorodica i to su rešili sa RKC.

Inače Kratos je po potrebi monofizit veći od svih kopta zajedno, to sam namerno rekao, pošto on osuđuje između ostalog i kopte.

Све си погрешио. Христородица је несторијански термин, везе нема са монофизитима. То што кажеш да су решили са римокатолицима, нису решили ништа, јер и даље исповедају две ипостаси, поред двеју природа у Исусу Христу. То је суштина несторијанске христологије, и ње се Асирска црква није одрекла.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Justin Waters рече

Kopti nisu monofizit, ni Jermeni ni Sirijsci ni Malabrci. Monfiziti su davno osudjeni i nestali iz istorije na 4 Vaseljenskom saboru. 

Није истина. Коптски патријарх исповеда једну природу Исуса Христа.

Подели на овим сајтовима

@Volim_Sina_Bozjeg Само да ти кажем да ти је добар део аргументације за претпостојање Ис Хс управи на линији великог Ладарије! Сотириологија и повезивање есхатологије и протологије и неодвојивост Сина Човечијег од Логоса. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...