Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 24 минута, елТорнеро рече

Зашто гризеш више него што можеш да прогуташ.

Sta da radim, zubi mi popucase, .....valjda ce da pomogne  neki dodatni, vestacki zub....videcemo.....:)

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, Bokisd рече

:buba:

I na kraju jeste li to bila poseta Svete Trojice avramu ili se Sveta Trojica javila dok je avram malo časka pio jeo i družio se sa andjelima?

Ljubav se u duši ogleda, nebo je još nesagledivo.

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Bokisd рече

Sta da radim, zubi mi popucase, .....valjda ce da pomogne  neki dodatni, vestacki zub....videcemo.....:)

Овде на форуму је био један зелен, тражи искључиво зелен зуб. У зографији зелена боја симболише Духа Светога.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

I na kraju jeste li to bila poseta Svete Trojice avramu ili se Sveta Trojica javila dok je avram malo časka pio jeo i družio se sa andjelima?

Javljanje Trojice u vidu tri andjela. Oduvek je smatrano,  da su tri coveka koji su se predstavili Avramu, bili andjeli. Predstavljeno je najlepse ovo javljanje na ikoni sv. Andreja Rubljova.

Da li ti mislis da je moguce, da se Otac i Duh jave u telu coveka ?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Javljanje Trojice u vidu tri andjela. Oduvek se smatrano,  da su tri coveka koji su se predstavili Avramu, bili andjeli.

Da li ti mislis da je moguce, da se Otac i Duh jave u telu coveka ?

Opet ti uvodiš telesnost a ja je niti uvodim niti izvodim niti mi je ona bitna da je pomenem.

I pita Bog avrama: Meni da li bi dao da pijem, Meni da li bi dao da jedem, Meni da li bi oprao noge; Mene da li bi ugostio?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Volim_Sina_Bozjeg рече

Opet ti uvodiš telesnost a ja je niti uvodim niti izvodim niti mi je ona bitna da je pomenem.

I pita Bog avrama: Meni da li bi dao da pijem, Meni da li bi dao da jedem, Meni da li bi oprao noge; Mene da li bi ugostio?

Pa, kako su onda jeli i pili. Da li su Otac i Duh jeli i pili za stolom ?

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

na ikoni sv. Andreja Rubljova

Знаш ли да је то заправо аутопортрет Тројичног Бога, урађен рукама Светога Андреја, мислим да је то његов учитељ, Теофан, схватио и престао да га даље учи.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Bokisd рече

Ma da li je avram dao Svetoj Trojici da jedu i da piju i da li im je oprao noge?

Ne da li je u Njegovo ime dao nekome drugome, nego da li je avram Svetoj Trojici dao da jede i da pije i da li su Sveta Trojica žvakali tu hranu ili nisu?

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Volim_Sina_Bozjeg рече

Ma da li je avram dao Svetoj Trojici da jedu i da piju i da li im je oprao noge?

Ne da li je u Njegovo ime dao nekome drugome, nego da li je avram Svetoj Trojici dao da jede i da pije i da li su Sveta Trojica žvakali tu hranu ili nisu?

Znaci Otac i Duh su mogli da jedu i piju ? Dobili su telo i materijalnu projavu ? To je ovde problem.

Mozda je lakse da se shvati ovo javljanje Trojice ocu Avramu, kao odnos koji imamo kod ikonopostovanja. Nase poklonjenje koje dajemo slici na ikoni se prenosi na Prvolik i time odajemo bogopostovanje Bogu u realnoj stvarnosti iako smo poklonjenje odali Njegovom liku na ikoni.

Tako nekako mzoemo zamisliti,   bogopostovanje Avrama sv.Trojici, kroz andjele koji predstavljaju svaku  Licnost ponaosob.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Bokisd рече

Pa ti kažeš da ne mogu, kako sad ja da ti kažem da su nahranjeni i Isus Hristos i golub Sveti Duh.?

Znači avram nije nahranio Boga.

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Bokisd рече

Dobro VSB, nema veze, mislim da je jasno kako stoje stvari.

Samo jedno pitanje, da li mislis da se Trojica u vidu andjela javila Avramu ?

Avramu se javila Sveta Trojica, avram je opisao taj događaj nad događajima, javljanje nad svakim umstvovanim javljanjima koje možemo naći svuda u boksida u crtanim filmovima u epizodama otmice vanzemaljaca nedolžnih ljudi itd....

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...