Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

Идемо даље......

Научници из Expelled који су одбили да им се види лице пред камерама...

Anonymous-e1476358631429.jpg

Stein: osim onih znanstvenika koji su bili voljni pojaviti se na kameri, naišli smo na mnogo više onih koji se nisu usudili pokazati svoje lice zbog straha od gubitka posla.

Koristiš pogled na inteligentni dizajn kako bi obavio istraživanje, ali nije ti dozvoljeno da o tome prièaš u javnosti. I tako definitivno postoji pobuda-ako razmišljaš o tome-za ljude koji ostaju u veæini. Znaš, ''što on to namjerava? Što razmišlja? Da li je on jedan od njih?'' takve stvari.
Ako napišem ''inteligentni dizajn'', oni  èuju ''kreacionizam'', oni èuju ''religijska prava'', oni èuju ''teokracija''.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 11 минута, grigorije22 рече

A kad ste vec pomenuli gmizavce lepo bi bilo da objasnite sta ce danasnjim pticama ugaseni geni za razvoj dinosauruske vilice? Ili zasto su se kokoskama pojavili reptilski zubi nakon deaktivacije ugasenih gena? Opsan ovaj GMO kukuruz. :ani_biggrin:

E ovo bi bio dokaz xD  Daj neki link.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Рапсоди рече

Ја верујем у ТЕ, читала сам бајке у којима од једног пољубца жабац моментално постаје принц. ЕЈ...:ani_biggrin:

Ne monumentalno treba koje milionče godina.:smeh1:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, pedja257 рече

E ovo bi bio dokaz xD  Daj neki link.

Ма који црни доказ. Прво треба научити мислити својом главом, ја те глупости и не читам. Кад видим ко је писао нешто, углавном прескачем иако су се они наврзли па пишу ли пишу хаха...

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, cloudking рече

Opusti se pope :)

Па види се из порука ко је опуштен и принципијелан, а ко је нервозан. Додуше, мени је баш симпатично кад неко верује у бајке,то значи да има потенцијала за веровање у начелу хаха

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, о.Горан рече

Еволуција је највећа научна превара свих времена и највећа лаж у крајњој инстанци, а што се тиче православља једна од јереси што не заступам само ја већ многи теолози које сам навео овде црно на бело.

Apsolutno ne bitno sta neki teolog ima da kaze po pitanju naucnog metoda. 

пре 3 часа, о.Горан рече

Ја не верујем да је земља равна плоча тако да ћеш морати другоме да упутиш ову примедбу.

Ne treba da vjerujes, metodologija kreacionizma i pristup izmisljanju kojecega je potpuno identicno ravnozemljaskom metodu, takozvanom foteljasko-verbalnom mudrovanju.

пре 3 часа, о.Горан рече

А друго, и немам времена за празнословља и бесконачне вербалне трке.

Imas itekako jer sve ovo sto si dosad postavljao je beskonacno i verbalno praznoslovlje u pisanom obliku. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Рапсоди рече

Ја верујем у ТЕ, читала сам бајке у којима од једног пољубца жабац моментално постаје принц. ЕЈ...:ani_biggrin:

Ima  i ona kad od mrtvaca postane ziv covek... da vis kolko dobro, haos! :D:D:D 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Avocado рече

Određene vrste mrava žive u istoj sredini u kojoj žive i slonovi.

Određene vrste mrava jedu i potpuno istu hranu koju jedu slonovi.

Ideja da je "opstanak najprilagođenijih" isto što i "opstanak jačih" je prosto retardirana.

Ne znam šta ti tu nije jasno... pokušaj ponovo...

Pa, kolega, kako mislite odredjene vrste mrava ? Sta cemo sa drugim 'odredjenim' vrstama mrava ? Kako da gledamo  na njih, u odnosu na slona, kao jace bice ?

Da li to onda  znaci, da mislite da i danas 'sljaka' evolucija ? Gde , onda mozemo da je vidimo u odnosu na Slon VS Mrav ?

I, ne znam, ali, kako mogu da budu isti uslovi i za mrava i slona iako zive u istoj sredini ?

Jaka kisa ce da 'eliminise'  mrava, slonce ce da uziva. Jak vetar ce da oduva mrava u nedodjiju, slonce ce da uziva. Nisu isti uslovi prilagodjavanja sredini. Mrav mora da se uporedjuje sa svojom odgovarajucom vrstom zivotinja po slicnosti uslova zivota koja utice na njihov opstanak. Slon takodje sa svojim pandamom itd.

Ako ne odradimo ovako, onda sve situacije mozemo  ubaciti u evolucioni model, ali, nemamo objektivnu i realnu istinu stvari, stvaramo simuliranu situaciju.

Iskreno da kazem, mislim, da je i evoluciona nauka, u svojoj sustini, samo vestacko simuliranje situacija u kojoj mogu da se nadju zivotinje, bez nekog real life faktora.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, о.Горан рече

Па види се из порука ко је опуштен и принципијелан, а ко је нервозан. Додуше, мени је баш симпатично кад неко верује у бајке,то значи да има потенцијала за веровање у начелу хаха

E al ozbiljno, ti si vernik... covek hriscanin... verujes  u to da je hrist umro pa oziveo (puf), pretvarao vodu u vino (puf), hodao po vodi (puf), citava teologija vam se zasniva na recitaciji upaljenog zbuna koji govori (pufpuf), zmije koje govore (puf)... i tako dalje kolko ti dusa iste. I samo mislim da treba da budes oprezan kad druge ljude optuzujes za verovanje  u bajke... mislim, ono... smesno be burazeru, al stvarno :D:D:D 

Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Kratos рече

Ja lično ne verujem u TE osim na makroevolutivnom  nivou

Sta ovo znaci? 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Bokisd рече

Pa, kolega, kako mislite odredjene vrste mrava ? Sta cemo sa drugim 'odredjenim' vrstama mrava ? Kako da gledamo  na njih, u odnosu na slona, kao jace bice ?

Da li to onda  znaci, da mislite da i danas 'sljaka' evolucija ? Gde , onda mozemo da je vidimo u odnosu na Slon VS Mrav ?

Odakle ti uopste ideja da je evoulcija proces koji ima svoj zavrsetak?

To li si cuo od ovih tvojih dizajnera? Mani se njih, citaj evoluciju bolje...

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Justin Waters рече

Sta ovo znaci? 

Znači  da verujem da od konja može nastati jedino konj,od krave krava i to empirijski da potvrdim.:skidamkapu:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече

I, ne znam, ali, kako mogu da budu isti uslovi i za mrava i slona iako zive u istoj sredini ?

Jaka kisa ce da 'eliminise'  mrava, slonce ce da uziva. Jak vetar ce da oduva mrava u nedodjiju, slonce ce da uziva. Nisu isti uslovi prilagodjavanja sredini. Mrav mora da se uporedjuje sa svojom odgovarajucom vrstom zivotinja po slicnosti uslova zivota koja utice na njihov opstanak. Slon takodje sa svojim pandamom itd.

Ako ne odradimo ovako, onda sve situacije mozemo  ubaciti u evolucioni model, ali, nemamo objektivnu i realnu istinu stvari, stvaramo simuliranu situaciju.

Iskreno da kazem, mislim, da je i evoluciona nauka, u svojoj sustini, samo vestacko simuliranje situacija u kojoj mogu da se nadju zivotinje, bez nekog real life faktora.

Daj ne zebavaj... znam da nisi glup covek tako da sam siguran da trolujes sad.

Подели на овим сајтовима

Ove gluposti takodje na treba citati.

Пронађено мождано ткиво диносауруса

Научници сматрају да је у моменту смрти глава ове животиње пала у муљ мочваре, и да се ту зауставио природни процес распадања
среда, 14.12.2016. у 12:25
Dinosaurus.jpg
Пронађени узорак највероватније припадао биљоједу, који је сличан боље познатом игуанодону (Фото CC BY-SA)

Човек је до сад налазио лобање, читаве костуре, чак и мало коже…, али шансе да пронађе трагове ткива мозга животиње која је изумрла пре више од 139 милиона година – скоро да нису постојале. Међутим, научници у Великој Британији објавили су да су пронашли веома мали део мозга диносауруса. Било је потребно 12 година да се дође до овог закључка.

Скоро нико на плажи не би приметио такав остатак, али ловац на фосиле Џејми Хискокс одмах је уочио да је мали камен који је покупио са плаже у Сасексу 2004. године био необичан.

„На врху је био скорењен, али тип коре који је изгледао помало чудно за обичан камен”, изјавио је Хискокс за „Глас Америке”.

Људи стално проналазе остатке, понекад и целе костуре праисторијских животиња у разним деловима света. После милиона година, у костима није остало ни мало меког ткива. Заправо, веома је тешко разликовати фосил кости од обичног камена. Али под одређеним условима, меко ткиво може да остане сачувано.

Научници су указали да је пронађено мождано ткиво рептила слично крокодилском или птичјем ткиву, што је још један доказ да су ове животиње потомци диносауруса

Научници сматрају да је у моменту смрти глава ове животиње пала у муљ некадашње мочваре, и да се ту зауставио природни процес распадања, што је омогућило кристализацију малог дела мембране која се налази око меког дела мозга.

„Минерализација је такође сачувала мање крвне судове који пролазе кроз те текстуре, као и танане капиларе и мало мождане коре која се налази одмах испод тих мембрана”, објаснио је палеонтолог Дејвид Норман.

Научници су истакли да је овај узорак највероватније припадао биљоједу, који је сличан боље познатом игуанодону.

После додатних испитивања утврђено је да је мождано ткиво било много ближе лобањи него код типичних рептила, што значи да су мозгови неких диносауруса можда били већи него што се до сада мислило.

Научници су указали да је ткиво диносауруса слично крокодилском или птичјем ткиву, што је још један доказ да су ове животиње потомци диносауруса.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...