Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 17 минута, Јанко рече

Знаш како, Бога нећемо инкорпорирати, он је ту.

Da znam... bas smo pre par postova pominjali to da je bio tu kad je neka dva random vojnika trebalo spasiti sigurne smrti na ratistu... mnogo je dobrodusan taj bog u svom vaskolikom prisustvu kad ljudima koji su sasvim sigurno oduzeli zivote drugima (hbg, rat je) pomaze... a kad africka gusenica polozi larvu  u oko deteta ili kad mu se razvije galopirajuca laukemija, onda odjednom bog nije nadlezan za to i odjaednom "nece da se mesa" jer postuje nasu slobodu... hbg, niko toj deci nije reko da je bolje da odu u rak i roknu par neprijateljskih vojnika kako bi im se ukazao bog licno i pomogo sve sto treba :D i kolko treba

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

пре 6 минута, cloudking рече

Da znam... bas smo pre par postova pominjali to da je bio tu kad je neka dva random vojnika trebalo spasiti sigurne smrti na ratistu... mnogo je dobrodusan taj bog u svom vaskolikom prisustvu kad ljudima koji su sasvim sigurno oduzeli zivote drugima (hbg, rat je) pomaze... a kad africka gusenica polozi larvu  u oko deteta ili kad mu se razvije galopirajuca laukemija, onda odjednom bog nije nadlezan za to i odjaednom "nece da se mesa" jer postuje nasu slobodu... hbg, niko toj deci nije reko da je bolje da odu u rak i roknu par neprijateljskih vojnika kako bi im se ukazao bog licno i pomogo sve sto treba :D i kolko treba

Сад бих могао да те гађам истим аргументима: дај ми историју целог догађаја, ситуације, размишљања итд исл па да видим колико је Бог а колико родитељи криви због те ларве, леукемије, колико се меша ако га призову а колико ако га не зову... Мислим, не делиш исте аршине себи као и другом у вези војника. Али, ово је јалова дискусија...

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Јанко рече

Сад бих могао да те гађам истим аргументима: дај ми историју целог догађаја, ситуације, размишљања итд исл па да видим колико је Бог а колико родитељи криви због те ларве, леукемије, колико се меша ако га призову а колико ако га не зову... Мислим, не делиш исте аршине себи као и другом у вези војника. Али, ово је јалова дискусија...

Zar nisi rekao da je bog uvek tu?

Bio je tu kod tih vojinika pa je resio da se umesa... bio je tu dok je muva polagala jajae u oko, bio je tu dok je leukemija napredovala, ali eto, selektivno odlucuje da se mesa... Verovatno isto kao vi, kako mu se ko svidja :D

Подели на овим сајтовима

пре 19 минута, cloudking рече

Sto bi iko "voleo" da je sve slucajno?

Зато што не може да тврди 100%, већ само "у складу са тренутним сазнањима". Зато кажем "волео".

Или може - колико и класична физика пре поменуте теорије релативитета. Док се ствари нису превише убрзале, све је изгледало гранитно чврсто. Онда испаде да је само лекс специјалис.

А то са плавим небом ти је бзвз. Знамо што је боја неба плава, и да није фарбано. Ипак је мало ниско да нас представљаш толиким тупсонима...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Јанко рече

А то са плавим небом ти је бзвз. Знамо што је боја неба плава, и да није фарбано. Ипак је мало ниско да нас представљаш толиким тупсонима...

Dobro be, znas valjda sta je metafora i cemu sluzi? :D

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, cloudking рече

Zar nisi rekao da je bog uvek tu?

Bio je tu kod tih vojinika pa je resio da se umesa... bio je tu dok je muva polagala jajae u oko, bio je tu dok je leukemija napredovala, ali eto, selektivno odlucuje da se mesa... Verovatno isto kao vi, kako mu se ko svidja :D

Брате, имаш деце? Јел` их презаштићујеш, или пустиш да се понекад "очукају", да осете последице?

Него, проблем је што се не удубљујете логиком и умом у концепт "човек вечно постоји". Онда би вам и "верујућа" перспектива смрти била разумљивија. До тад...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, cloudking рече

Dobro be, znas valjda sta je metafora i cemu sluzi? :D

Знам. Знаш ли ти шта је ђон и чему служи?

Онда немој следећи пут клизећи на коректног супарника.

:)

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Јанко рече

Брате, имаш деце? Јел` их презаштићујеш, или пустиш да се понекад "очукају", да осете последице?

Него, проблем је што се не удубљујете логиком и умом у концепт "човек вечно постоји". Онда би вам и "верујућа" перспектива смрти била разумљивија. До тад...

Ko zna... mozda cu jednoga dana da prihvatim kocept vecnog coveka, al znas sta... tek tada cu da postavim ovo isto pitanje. Zasto se bog pojavljuje tako selektivno i bez ikakve logike? I zasto kad se pojavi onda je on sjajan i veliki a kad se ne pojavi onda je isto sjajan jer nece da se mesa? Pa jel se mesa il se ne mesa? Aj prvo vi sami da se dogovrite. Do tad...

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Јанко рече

Знам. Знаш ли ти шта је ђон и чему служи?

Онда немој следећи пут клизећи на коректног супарника.

:)

Ce mi oprostis, izlizao mi se prag tolerancije, hbg :D

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Јанко рече

Е сад, што би ви волели да је све случајно као и узрочно-последично одређено у материјалистичкм смислу - то му дође ваш проблем. Ја лично немам проблема са Великим Програмером ;) 

Ali (ako dobro razumem) smatraš da je Veliki Programer morao isključivo da lično programira svaki podatak tj. smatraš da nije moglo da se desi da Veliki Programer samo postavi algoritam koji će sam vršiti selekciju između varijabli nastalih slučajnim promenama?

Inače, znaš li da se za neke baš komplikovane probleme sve više koristi upravo evolutivno programiranje (LINK)?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Avocado рече

Veliki Programer samo postavi algoritam

Нема  користи од алгоритма који траје до у вечност, а исход му не знамо , или знамо.:ani_biggrin: 

Алгоритам спасења.

• По могућности / мада није обавезно / крштење
  • Испуњавање Божијих заповести
  • Живот у рају са Творцем    

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, Рапсоди рече

Нема  користи од алгоритма који траје до у вечност, а исход му не знамо , или знамо.:ani_biggrin: 

Алгоритам спасења.

• По могућности / мада није обавезно / крштење
  • Испуњавање Божијих заповести
  • Живот у рају са Творцем    

A algoritam stvaranja?

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

A algoritam stvaranja?

Творцу не требају алгоритми, нити постепеност, поступност  / јер њему стварање није проблем/савршен ум  / само удахне живот .

Све је премудро створио ....

Нама су потребни алгоритми / некима / бар што се тиче капирања неких ствари везаних за  стварање.

Ко верује,  не треба му алгоритам за веру ....

Ко не верује запетљава се у агонију алгоритама, наравно  без решења и опет јово наново, увек један мозаик алгоритма недостаје. 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, Рапсоди рече

Творцу не требају алгоритми, нити постепеност, поступност  / јер њему стварање није проблем/

Ko je rekao da mu trebaju?

Цитат

савршен ум  / само удахне живот .

...znam... ne mora pri tom ni da izgovori abrakadabra...

Цитат

Valjda mu Tvorac zna ishod?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, cloudking рече

Opa! od  "kako mali mikica zamislja nauku" dosli smo do "kako mali mikica zamislja istoriju" :D:D:D 

Bole činjenice mnogo izgleda čim se vadiš na ovako infantilan način...:ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...