Jump to content

Сведочење библијског Стварања у свету код теолога и научника

о.Горан

Препоручена порука

пре 1 минут, Јанко рече

Да појасним: нико од верујућих на овом форуму не верује у модерну ТЕ која подразумева случајно постајање, тј самостално, под природним законитостима.

Oprezno sa upotrebom reci poput "niko" ;)

Jel tako Dare? :)
@Господин Дареалис

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 14k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Ведран*

1372

• Zoran Đurović

1565

• о.Горан

1423

• Bokisd

1174

Популарни чланови у овој теми

Постоване слике

1 hour ago, cloudking рече

Oprezno sa upotrebom reci poput "niko" ;)

Jel tako Dare? :)
@Господин Дареалис

Корекшн:

Огромна већина. Може? :)

"Христос васкрсе, радости моја!"

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, Јанко рече

Корекшн:

Огромна већина. Може? :)

Hmmm... mislim da moze... ali uz napomenu, "konstantno opadajuca"

Dogovor?

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, cloudking рече

Hmmm... mislim da moze... ali uz napomenu, "konstantno opadajuca"

Dogovor?

Ту већ не могу да се сложим. Константно опадајући је број протестантско-верујућих 6×24 креациониста, али се број оних који верују у СЛУЧАЈНУ мутацију од мајмуна ка човеку није променио ни за јоту.

Договор?

;)

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Јанко рече

Ту већ не могу да се сложим. Константно опадајући је број протестантско-верујућих 6×24 креациониста, али се број оних који верују у СЛУЧАЈНУ мутацију од мајмуна ка човеку није променио ни за јоту.

Договор?

;)

Rekao bih "slozicemo se da se ne slazemo", ali eto forumas grigorije je promenio misljenje, pa ako postoji barem jedan, onda nije "ni za jotu"

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, Рапсоди рече

I stvori Bog čoveka po obličju svom, po obličju Božjem stvori ga; muško i žensko stvori ih.

http://bs.harunyahya.com/bs/Knjige/2217/podvale-teorije-evolucije/chapter/14118

Baš si me razočarala. Šta god mislio o Džentrijevim zaključcima, on bar činjenice obrađuje kroz naučne radove, jer je naučnik. Da spadneš sa nuklearnog fizičara na pisca koji ne razlikuje mamac za udicu od živog primerka... to je baš nisko padanje...

Yahya kreće sa pričom koja sadrži sasvim neprimerenu analogiju što ti je na drugoj sličnoj neprimerenoj analogiji već objašnjenjo... ovde...

Zašto bih dalje čitao njegove nebuloze?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, cloudking рече

Rekao bih "slozicemo se da se ne slazemo", ali eto forumas grigorije je promenio misljenje, pa ako postoji barem jedan, onda nije "ni za jotu"

Колико се сећам он је био класични задрти 6×24. Мислим горе и од о. Горана.

Али, иако је прихватио милионе година и одређене еволуционе процесе, и даље сматра Бога за творца целе приче. Или сам нешто пропустио? 

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Јанко рече

Колико се сећам он је био класични задрти 6×24. Мислим горе и од о. Горана.

Али, иако је прихватио милионе година и одређене еволуционе процесе, и даље сматра Бога за творца целе приче. Или сам нешто пропустио? 

To ces morati s njim da razjasnis... "sukob izmedju nauke i religije je doveo do toga da sad imamo puno razlicitih teorija  o nastanku koje pokusavaju da inkorporiraju i TE i boga, pa tu sad imas mnoogo razlicitih tumacenja, filozofija...

To se uglavnom desava kad ljudi posto poto zele da odrze neku pogresnu teoriju u zivotu pa onda prave dodatne kalkulacije samo da bi se rezultat uklopio u ono sto su zamislili.... a sve zbog nemogucnosti prihvatanja da odredjena teorija jednostavno ne moze da bude validna. Nije to samo slucaj u teoriji bozijeg stvaranja, bilo je takvih slucajeva i u nauci, samo sto se u nauci vremenom dodje do prezasicenja argumentima u prilog novoj teoriji, tako da naucnik hteo- ne hteo, nema izbora nego da prihvati poraz...

Vernici ne mogu da prihvate poraz jer bi to automatski znacilo ozbiljno poljuljavanje vere u boga, tako da sad imas teoriju da je bog odredio sve parametre univerzuma i onda samo pustio veliki prasak da se desi bez kasnijeg uplitanja u razvoj kosmosa, ili da su Adam i Eva prognani iz raja milionima godina nakon velikog praska, samo sto je  u edenu vreme ima drugaciji oblik pa sto je za adama i evu 1 dan na zemlji je bilo milijardu godina... i tako u nedogled, sve u nameri da se bog ipak umuva u svet kako ga nauka opisuje. Stvarno ne znam u kom je tabru grisa tako da to ipak moras s njim da vidis...

Подели на овим сајтовима

пре 6 часа, Јанко рече

Дакле, ако су толики седми и осми дан, па се историјски гледано чак и преклапају, што првих шест тако ограничавате??? Тиме само себе ограничавате. Ал' то је слобода, па нека тера ко како хоће...

Првих шест морамо да ограничавамо због 7 / дана одмора / Не може пола дана у недељи да схвтамо буквално а пола метафорично, не иде.....Е сад замисли да сваки дан понаособ схватамо у пренесеном значењу , поготово 7 ......одмарали би, хиљаду година илити милион / небитно / :ani_biggrin:

А Бог је хтео само на једном месту  на свету да створи људе којима је дозвољено да   пренесено тумаче тај седми дан одмора / то јест Црногорце / :ani_biggrin: 

:1321_womens:  Carpe Aeternitatem  :1321_womens:    

Заиста вам кажем, ако се не повратите и не будете као деца, нећете ући у царство небеско.

Јеванђеље по Матеју   глава 18:1-10

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, cloudking рече

To ces morati s njim da razjasnis... "sukob izmedju nauke i religije je doveo do toga da sad imamo puno razlicitih teorija  o nastanku koje pokusavaju da inkorporiraju i TE i boga, pa tu sad imas mnoogo razlicitih tumacenja, filozofija...

To se uglavnom desava kad ljudi posto poto zele da odrze neku pogresnu teoriju u zivotu pa onda prave dodatne kalkulacije samo da bi se rezultat uklopio u ono sto su zamislili.... a sve zbog nemogucnosti prihvatanja da odredjena teorija jednostavno ne moze da bude validna. Nije to samo slucaj u teoriji bozijeg stvaranja, bilo je takvih slucajeva i u nauci, samo sto se u nauci vremenom dodje do prezasicenja argumentima u prilog novoj teoriji, tako da naucnik hteo- ne hteo, nema izbora nego da prihvati poraz...

Vernici ne mogu da prihvate poraz jer bi to automatski znacilo ozbiljno poljuljavanje vere u boga, tako da sad imas teoriju da je bog odredio sve parametre univerzuma i onda samo pustio veliki prasak da se desi bez kasnijeg uplitanja u razvoj kosmosa, ili da su Adam i Eva prognani iz raja milionima godina nakon velikog praska, samo sto je  u edenu vreme ima drugaciji oblik pa sto je za adama i evu 1 dan na zemlji je bilo milijardu godina... i tako u nedogled, sve u nameri da se bog ipak umuva u svet kako ga nauka opisuje. Stvarno ne znam u kom je tabru grisa tako da to ipak moras s njim da vidis...

Дакле, још увек је могуће да сам у праву, тј "ни за јоту", јер не знаш да ли је Гриша прихватио случајност у еволуцији.

Видим питао је и о. Саву, а о.Сава изнео став еквивалентан мом (само лепшим и разумљивијим језиком)...

Подели на овим сајтовима

пре 13 минута, cloudking рече

sad imamo puno razlicitih teorija  o nastanku koje pokusavaju da inkorporiraju i TE i boga

Знаш како, Бога нећемо инкорпорирати, он је ту. Него условно схваћену еволуцију инкорпорирамо у односу на Истину на начин и у односу који сам поменуо (Њутн-Ајнштајн).:)))

Е сад, што би ви волели да је све случајно као и узрочно-последично одређено у материјалистичкм смислу - то му дође ваш проблем. Ја лично немам проблема са Великим Програмером ;) 

Подели на овим сајтовима

пре 28 минута, cloudking рече

veliki prasak

Veliki prasak nije apsolutna istina već mogući matematički model nastanka naše fizičke realnosti.Čak šta više većina naučnika je verovala da je kosmos večan a Biblija je po ovom matematičkom modelu ipak bila u pravu,da nije i da ima svoj početak.I onda su naučnici priznali poraz pred jednim katoličkim sveštenikom...:ani_biggrin:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Јанко рече

Е сад, што би ви волели да је све случајно као и узрочно-последично одређено у материјалистичкм смислу - то му дође ваш проблем. Ја лично немам проблема са Великим Програмером

Sto bi iko "voleo" da je sve slucajno?

Vidis, to je vas glavni problem... vi svemu pristupate iracionalno i emotivno... sve se svodi na svidja mi se/ ne svidja mi se... volim/ ne volim.

Ako je nebo plavo, nema ja tu sta da voim il da ne volim... ako je plavo plavo je... meni smo preostaje da vidim zasto je plavo a tebi da vidis zasto ga je bog stvorio plavim...

Meni su istrazivanja naucnika dovela do te ideje da je sve nastalo slucajno... svo sto smo do sada otkril upucuje samo i iskljucivo na to. Ja ne prihvatam zivotne cinjenice na osnovu toga dal mi se svidjaju... al mi je jasno zasto vernici uglavnom projektuju taj svoj sistem  i na druge... Pa sta mislis zasto su evolucionisti najcesce optuzivani da "sire ideologiju" da je "TE religija u koju se slepo veruje" da "vole da je sve slucajno" itd? Zato sto vernici svoju komunikaciju sa neistomisljenicima iskljucivo baziraju na projekcijama... ovo ne pisem tako da ostavljam mesta za casne izuzetke... ne ovo  je manir, pravilo od kojeg retki vernici odstupaju u komunkaciji...

"Ja svoj zivot orijentisem oko verovanja i odsustva svake sumnje i kriticke misli a cinjenice prihvatam  u odnosu na to dal mi se i koliko svidjaju, znaci- i moji protivnici razmisljaju na isti nacin"- a zapravo je istina potpuno suprotna

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, Kratos рече

Veliki prasak nije apsolutna istina već mogući matematički model nastanka naše fizičke realnosti.Čak šta više većina naučnika je verovala da je kosmos večan a Biblija je po ovom matematičkom modelu ipak bila u pravu,da nije i da ima svoj početak.I onda su naučnici priznali poraz pred jednim katoličkim sveštenikom...:ani_biggrin:

Opa! od  "kako mali mikica zamislja nauku" dosli smo do "kako mali mikica zamislja istoriju" :D:D:D 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...