Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

7896634

Trump endorses guns for teachers to stop shootings

At his White House event, Mr Trump promised to look "very strongly" at calls for educators to be armed with guns - a position long held by the National Rifle Association (NRA).

"If you had a teacher who was adept at firearms," he said, "they could very well end the attack very quickly."

"Where a teacher would have a concealed gun on them," he said, while acknowledging the plan was controversial, "they would go for special training and they would be there, and you would no longer have a gun-free zone.

http://www.bbc.com/news/world-us-canada-43149694

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 2 минута, Branka62 рече

7896634

At his White House event, Mr Trump promised to look "very strongly" at calls for educators to be armed with guns - a position long held by the National Rifle Association (NRA).

"If you had a teacher who was adept at firearms," he said, "they could very well end the attack very quickly."

"Where a teacher would have a concealed gun on them," he said, while acknowledging the plan was controversial, "they would go for special training and they would be there, and you would no longer have a gun-free zone.

Luđe od cele te priče je slika na tom linku, gde su uhvatili njegove "notes" koje drži u ruci i gde vidiš da je retardu potrebno da zabeleži "I hear you" kad priča sa roditeljima preminule dece...

_100129248_trumpcribsheet.jpg

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Branka62 рече

7896634

Шта је ту чудно?

Свака банка има наоружане чуваре, људи изгледа више чувају паре него децу. Свака школа би требало да има неку врсту обезбеђења. Ако може да запосли професионалног чувара, ако не онда неки од људи који ту раде да преузму одговорност. То је најбоље решење и зауставило би пракично све ове лудаке.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Grizzly Adams рече

Шта је ту чудно?

Свака банка има наоружане чуваре, људи изгледа више чувају паре него децу. Свака школа би требало да има неку врсту обезбеђења. Ако може да запосли професионалног чувара, ако не онда неки од људи који ту раде да преузму одговорност. То је најбоље решење и зауставило би пракично све ове лудаке.

wh3pftsnzdgijzfgdegq.jpg

Подели на овим сајтовима

Интересантно да, ако изузмемо терористичке нападе, ниједна друга држава на свету нема ни изблиза оволико инцидената где лудаци упадају у школе да би убијали све редом.

Мора да је до ненаоружаних учитеља...

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Branka62 рече

Ово је Арон Фајс, учитељ који је својим телом штитио децу од метака и погинуо.

Florida-shooting-Football-coach-battling

Да је Арон имао нешто чиме је могао да се супротстави убици, ситуација би била сасвим другачија.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, GeniusAtWork рече

Интересантно да, ако изузмемо терористичке нападе, ниједна друга држава на свету нема ни изблиза оволико инцидената где лудаци упадају у школе да би убијали све редом.

До чега је и шта је решење?

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 25 минута, Grizzly Adams рече

До чега је и шта је решење?

Не знам шта је решење јер не знам шта је узрок.

Ево је листа најгорих масакра по школама: линк. Ако избациш терористичке нападе по Азији и Африци (Ал Каида, Талибани, Чечени, Боко Харам и слични), напади у САД чине више од половине преосталих инцидената. Учитељи нигде не носе оружје, а опет оваквих трагедија нема ни изблиза у остатку света као у Америци. Значи постоји нешто карактеристично тамо што урокује овакве трагедије. Шта је то, не знам, вероватно није све у томе што свако може да лако набави оружје, јер САД није једина земља где је то могуће, па опет у тим другим земљама нема ни изблиза оволико напада.

Подели на овим сајтовима

100% тачно и ефикасно. Има пуно добрих људи, полицајаца у пензији, ветерана итд. који би пристали добровољно да чувају школе без надокнаде.

Само им треба дозволити.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, GeniusAtWork рече

Људи све више дивљају... http://www.telegraph.co.uk/news/2018/01/19/teen-russia-axes-students-burns-classroom-third-school-attack/amp/

Проблематичнија је идеја да се насиљем и страхом зауставља (друго) насиље, ако мене питаш. Погледаш нпр. било коју вест о неком случају са темом културе силовања у Индији и видиш да се обично предлаже смртна казна/јавно батинање-мучење до смрти, откидање полних органа, черечење и сл. 

Измењено од Џуманџи

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, GeniusAtWork рече

Не знам шта је решење јер не знам шта је узрок.

Ево је листа најгорих масакра по школама: линк. Ако избациш терористичке нападе по Азији и Африци (Ал Каида, талибани, Чечени, Боко Харам и слични), напади у САД чине више од половине преосталих инцидената. Учитељи нигде не носе оружје, а опет оваквих трагедија нема ни изблиза у остатку света како у Америци. Значи постоји нешто карактеристично тамо што урокује овакве трагедије. Шта је то, не знам, вероватно није све у томе што свако може да лако набави оружје, јер САД није једина земља где је то могуће, па опет у тим другим земљама нема ни изблиза оволико напада.

ОК, разумем. Али то ништа не говори нити решава.

Мени је чудно кад се људи ругају некоме ко предложи конкретно и ефикасно решење, а они немају никакво. Не мислим на тебе и друге овде на теми, вас се то више мање не дотиче. Говорим о људима овде који очигледно не воле своју децу... Не знам шта друго да закључим.

Банке, фирме, фабрике, чак и неке приватне куће - имају обезбеђење. Само школе немају. Хбм ли га која је то логика... Кажеш манијацима - ево изволте, нико неће да вам смета.

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 10 минута, Grizzly Adams рече

Банке, фирме, фабрике, чак и неке приватне куће - имају обезбеђење. Само школе немају. Хбм ли га која је то логика... Кажеш манијацима - ево изволте, нико неће да вам смета.

Није логика, то је сулудо. Свака школа би морала да има наоружано обезбеђење. Мени је једино чудно што се Трамп заноси да обучава наставно особље. Зар у држави од 300+ милиона која је и најјача економија света не може да се обезебеди да свака школа, вртић, универзитет имају наоружане, обучене професионалце који ће бити задужени за безбедност? Мени је то много логичније него да неког наставника математика или биологије шаљеш на курс руковања ватреним оружјем. Колике су шансе да он има прибраност да се супротстави кад дође моменат за то?

И још нешто - ако наоружаш наставнике, ти мораш да се осигураш да они сами неће у неком тренутку постати претња. Јер ти му дајеш бланко дозволу да уђе са пиштољем у школу, међу децу. То је исто велики ризик, са људском психом се никад не зна.

Подели на овим сајтовима

пре 3 минута, GeniusAtWork рече

Мени је једино чудно што се Трамп заноси да обучава наставно особље.

Мислим да он ту не говори да прави некакве курсеве за наставнике, већ да наставницима који су већ обучени и вешти у руковању оружјем буде дозвољено да га носе сакривено ("concealed carry") као што могу на другим местима.

пре 5 минута, GeniusAtWork рече

И још нешто - ако наоружаш наставнике, ти мораш да се осигураш да они сами неће у неком тренутку постати претња. Јер ти му дајеш бланко дозволу да уђе са пиштољем у школу, међу децу. То је исто велики ризик, са људском психом се никад не зна.

Па не знам ко сад може наставника који "одлепи" да спречи да то уради... Не може нико. Али то се не дешава јер их за тај посао проверавају добро, историју, ментално здравље итд.

Проблем су ментални болесници који се на тај начин "свете друштву", а школа је изгледа за њих некакав симбол - уједно и веома погодан циљ јер је потпуно незаштићен. Онда они једни друге копирају јер је онај претходни "постао славан".

Моје, свакако лаичко, мишљење је да треба само ставити једног чувара на врата и решен проблем. То су кукавице које не смеју да се супроставе никоме ко може да им узврати. Довољно је да један од њих попије метак пре него што успе да било шта уради и готово. Та њихова болесна фантазија о "школском масакру" биће уништена. Јер њих покреће цела та паника и кукњава која се дигне након ових догађаја. Њима је битно да људи "реагују" на њихова недела, од тога живе. Наслађују се тиме.

Да се не уживљавам превише у психу лудака, није здраво... :smeh1:

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Avocado рече

Luđe od cele te priče je slika na tom linku, gde su uhvatili njegove "notes" koje drži u ruci i gde vidiš da je retardu potrebno da zabeleži "I hear you" kad priča sa roditeljima preminule dece...

Дочепах се компа, па да те искритикујем за тон (подвучено). :D

Мени је ово чак помак за похвалу. Човек једноставно није социјално развијен, уопште не може ни да замисли (а камоли да саосећа) и шта сад, + није когнитивно способан да, попут социопата и психопата, научи да копира друге. Бар не вређа ветеране и удовице. Мсм, није нека критика, али бзвз ми је кривити некога зато што нешто не може...

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...