Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 3 часа, haveaniceday рече

Pa ok, ne znam sta onda ocekujes od mene?

Ne znam koji zaključak pokušavaš da izvučeš iz toga da ja ne mogu da ti prikažem analizu koju ti želiš?

Da verujem u to da se globalno zagrevanje desava? Naravno.... samo sam skeptican prema politikanerima i njihovim obecanjima i predikcijama. ( tu racunam i aktiviste i novinare) 

Vecina ovih koje nazivas klovnovima vise kritikuju politikanere nego samu nauku\naucne radove ili naucnu teoriju... 

I tony heller i stephen molenux i svi ostali... bukvalno im je vecina kritike na predikcije koje sibaju novine i politicari.....

Još nisam video ni jednog od njih koji to radi... već zapravo kritikuju novine i političare, praveći se i obmanjujući svoje gledaoce kako je to nauka...

Naravno da jeste. Ovih 6 % je sigurnije nego ovih 2-10 % koji su mozda. 

A ne... između 2 i 10% je možda, a preko 2% je sigurica...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

Управо сада, Avocado рече

Ne znam koji zaključak pokušavaš da izvučeš iz toga da ja ne mogu da ti prikažem analizu koju ti želiš?

Ma jok, samo me zanima na osnovu cega treba da podrzavam neki plan i koji plan treba da podrzavam. Ali vidim da mi ne pruzas nista sto treba da podrzavam... i da ni sam ne podrzavas nista konkretno tako da ono.. ok..

Ja nikada nisam bio obmanjen da je to nauka. Ja sam svestan sta rade. Nauka napravi neke modele, raznorazne modele sa raznoraznim parametrima i onda politikaneri i novinari biraju one modele koji ce da im donesu najvise klikova\glsavoa. 

Ja sam uvek te snimke dozivljavao kao kritike tih modela. 

Još nisam video ni jednog od njih koji to radi... već zapravo kritikuju novine i političare, praveći se i obmanjujući svoje gledaoce kako je to nauka...

Zanimljivo da totalno drugacije dozivljavamo te snimke. Valjda je moj nacin pogresan :P 

A ne... između 2 i 10% je možda, a preko 2% je sigurica...

Nisam bas siguran da razumem te brojke ( u smislu sta znace u praksi ) u kombinaciji sa ovim brojakama od 6 % troska. Pa cu morati jos malo da ih pregledam. 

Подели на овим сајтовима

Ok, na osnovu cega treba da donosis zakljucke? Ja koliko shvatam (moje gleiste) zakljucke treba da donosis na empirijskim dokazima koje imas u kombinaciji sa logikom.

Tako je. Ako pretpostavimo da smo obojica ljudi sa zdravom logikom, dakle problem je u empirijskim dokazima.

Moji emprijiski dokazi dolaze od medicine a tvoji emprijski dokazi... zapravo ne postoje? Kolko sam ja ukapirao tebi je nelogicno da imas ostecenja na plucima iako nemas simptome i to je to. Ako imas neku empiriju koja to podrzava verovatno je nisi iznosio do sad?

Suva logika je neophodni i kljucan faktor u donosenju zakljucaka, u skladu sa informacijama koje imas. 

Ovo nikad nisam dovodio u pitanje. Saglasan u potpunosti. Kao sto rekoh kad izadjes iz tog crno-belog gledanja na svet pocece  i takve stvari da ti budu ocigledne a ne samo da napadas.

Cela nasa debata se svodi na to sto ti imas pogresne cinjenice. A verujes da imas prave jer verujes da tvoje cinjenice "medicina kaze"

Pa koje druge cinjenice da uzimam u razmatranje ako pricamo o medicinskoj temi? Pricamo o cisto medicisnkoj temi, ja iznosim medicinske cinjenice ti ne iznosis ist aosim tvoje logike i sad ja nekako pogresno rezonujem u celoj stvari?

Ako bismo pricali o tome da li moze da te ubije struja, zar ne bi elektrotehnicke cinjenice bile imperativne? 

Znaci ad authority?

ne.

Ljudi treba da veruju ad authority ispred logike u skladu sa informacijama?  

Cekaj prvo da vidimo koje su to tvoje informacije... 

Ovde pricamo o ostecenjima prouzrokovanim virusima a ne o raku.

"haha ne mislis valjda da mozes da imas rak u plucima ada nemas nikakve simptome? haha, mislim, ono, stvarno, operisan odrealnosti, logika nula... brate kao imas grudvu velcine ping pong lopte a nemas nikakve smetnje pri disanju? Pa bravo, zaista.... e svasta od tebe, skroz si propao..."

zvuci poznato? ;)

To ne sporim, ali ja ti objasnjavam moju logiku i na osnovu kojih cinjenica sam to izveo... a ti si slobodan da me ispravis. Umesto da mi kazes "nije evo ti cinjenica koje nemas" ili "pogresio si u tom i tom zakljucku" ti mi sibas neke argumente "medicina kaze" ... a medicina ne kaze nista. Vec napisao neki radiolog citirao jednu studiju.... 

Da se ne zebavamo... mogu ja ovde  i hiljadu studija da ti dam... desnicar ce pre da promeni zenu nego prethodno utvrdjeno misljenje ;) 

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Ovaj je u nekom bunilu. Tviter mu radi kao pokvarena kvočka

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 4.10.2020. at 17:11, cloudking рече

Ovo nikad nisam dovodio u pitanje. Saglasan u potpunosti. Kao sto rekoh kad izadjes iz tog crno-belog gledanja na svet pocece  i takve stvari da ti budu ocigledne a ne samo da napadas.

Onda ako znas da moje glediste nije tacno jer je "logicno ali sa pogresnim infromacijama" ukazes na te pogresne informacije... a ne pricas mi da imam pogresne informacije samo ti ne znas koje su... i onda mi kazes "veruj doktorima"

I nemam ja crno belo glediste, vec koristim crno bele analogije u svrhu lakse diksuijel. Za generalne problem koje predstavljaju generalizovano - odgovoaram generalizovano. 

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, haveaniceday рече

Onda ako znas da moje glediste nije tacno jer je "logicno ali sa pogresnim infromacijama" ukazes na te pogresne informacije... a ne pricas mi da imam pogresne informacije samo ti ne znas koje su... i onda mi kazes "veruj doktorima"

I nemam ja crno belo glediste, vec koristim crno bele analogije u svrhu lakse diksuijel. Za generalne problem koje predstavljaju generalizovano - odgovoaram generalizovano. 

Pa kako kad h niakd nisi iznao?! Ja evo, vecu dva posta te pozivam da mi pokazes koje su te cinjenice al ti nikako da ih napises.

Koji je to ego jbt da ocekujes da ti verujemo SAMO na osnovu logike a da pretpostavljamo da imas i najvaldinije cinjenice od svih validnih cinajnice samo ih eto nisi izneo jer nema potrebe, sta li :D

Moja logika: Mozda i mozes da imas ostecenja iako si asimptomatski. Ima i ludjih stvari u medicini i biologiji.
Moje cinjenice: Medicniska istrazivanja.

Tovja logika: "Haha meni je logicno znaci to je istinito"
Tvoje cinjenice: cvr cvr.... cvr cvr...

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, haveaniceday рече

pocelo je glasanje

Kakve veze ima što je počelo, s tim da u roku od 30min izbaciš 15 tvitova od kojih su svi prosto proširena rečenica i sa velikim slovima. Umjesto da u jednom ili dva tvita razložiš suštinu poruke biračima kao lider najmoćnije države, ti pišeš kao da si besposlen tinejdzer koji želi da privuče pažnju svojim pisanjem. 

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

On 4.10.2020. at 13:30, haveaniceday рече

Ma jok, samo me zanima na osnovu cega treba da podrzavam neki plan i koji plan treba da podrzavam. Ali vidim da mi ne pruzas nista sto treba da podrzavam... i da ni sam ne podrzavas nista konkretno tako da ono.. ok..

A kako si došao do toga da ako ja nemam neki konkretni plan da ti sad prezentujem onda je tvoj (Trampov, naftnog lobija) plan da se ne uradi ništa dobar plan?

Ja nikada nisam bio obmanjen da je to nauka. Ja sam svestan sta rade. Nauka napravi neke modele, raznorazne modele sa raznoraznim parametrima i onda politikaneri i novinari biraju one modele koji ce da im donesu najvise klikova\glsavoa. 

Ja sam uvek te snimke dozivljavao kao kritike tih modela. 

Zanimljivo da totalno drugacije dozivljavamo te snimke. Valjda je moj nacin pogresan :P 

Pa ako je kritika naučnih modela, onda valjda jeste kritika nauke... ne razumem te...

Nisam bas siguran da razumem te brojke ( u smislu sta znace u praksi ) u kombinaciji sa ovim brojakama od 6 % troska. Pa cu morati jos malo da ih pregledam. 

Pogledaj... samo opet da skrenem pažnju na to da šteta od klimatskih promena nije oročena na neki period... nije 10 godina ili 20 godina i slično... nego doveka (ili do sledećeg ledenog doba koje se očekuje za oko 50.000 godina)... i da će zbog "positive feedback" efekta samo da se povećava... jer zagrevanje samo po sebi proizvodi još zagrevanja, jer manje leda manje reflektuje svetlost/toplotu nazad i oslobađaju se GH gasovi zarobljeni u ledu...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Avocado рече

A kako si došao do toga da ako ja nemam neki konkretni plan da ti sad prezentujem onda je tvoj (Trampov, naftnog lobija) plan da se ne uradi ništa dobar plan?

Ne zanima me koji je "los" ako nemas da mi kazes koji je dobar. Prosto i jednsotavno. Sta mene briga tvoja kritika losih planova, ako nemas dobre da ponudis? Pricamo strogo o politici (ofc). 

Цитат

Pa ako je kritika naučnih modela, onda valjda jeste kritika nauke... ne razumem te...

Kako ja razumem, proces same nauke jeste medjusobno kritikovanje naucnih modela, pravljenje novih i ispravljanje. Iz tog ugla ja tebe ne razumem, kako je kritikovanje modela=kritikovanje nauke, kada nauka upravo to radi - kritikuje naucne modele. 

Цитат

Pogledaj... samo opet da skrenem pažnju na to da šteta od klimatskih promena nije oročena na neki period... nije 10 godina ili 20 godina i slično...

Tacno. Kao sto ni steta od mera protiv klimatskih promena nije ogranicena na nekio period. 

To je ono sto ti ja pricam holisticki.... 1 % nezaposlenosti = 40 000 ljudi u svetu premine. 
Bas onaj holizam u gledanju drustveno\ekonomskih problema o kom ti pricam..takva je priroda i takvo je drustvo. 

Ako se secas onog primera sa YellowStone parkom u americi, gde su istrebili vukove iz price i nastao je haos... do te mere da je reka promenila tok... kao posledicu istrebljenja vukova. 

Mi moze da svedemo to na brojke: ako istrebimo vukove, manje ce nam ubijati stoku, manje ce ubijati ljudi, i eto spasili smo X zivota i X komada stoke. 
Ali posto je sve holisticki niko nije  zamisljao stvari do te mere, da ce reka da promeni tok, zbog toga sto ce vukovi biti isterbljeni. 

Isto tako i globalno zagrevanje i mere protiv globalnog zagrevanja imaju mnogo posledica. Posledica koje su vecini ljudi nevidljive.

Sto se klimatskih promena tice, vidim jedan kult u drustvu... koji samo koristi nauku.. i koji je mnogo opasniji od trampovog neradjenja niceg. 

Vidim ovo:

image.png.7588432e4172034b26cbf557cd5dde1c.png

image.png.a0c6cd2aabc183e2d16552fa2c3390ec.png

image.png.50cbe3326d6ed5a9af6d2eb5642f4ace.png

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Justin Waters рече

Umjesto da u jednom ili dva tvita razložiš suštinu poruke biračima kao lider najmoćnije države, ti pišeš kao da si besposlen tinejdzer koji želi da privuče pažnju svojim pisanjem. 

.... na sta obratis paznju i kako to tumacis, meni je vise nego zanimljivo, voleo bih da znam vise o tome.... 

Naprimer, jedno od mogucih objasnjenja jeste da imaju automatizovan software za takve tweetove (a imaju sigurno) koji je mozda zabogovao. Naprimer ja sam kompanijama pisao programcice gde unesu tvitove u neku tabelu, i onda ih programce automatski izbaca u odredjenom periodu. 

Drugo objasnjenje je da je konkretno glasanje u nekom odredjenom delu amerike, i tramp salje poruke glasacima u tom odredjenom delu. Podseca one koji ga prate da glasaju za njega time sto ih bombarduje tweetovima o glasanju. Bukvalno zeli da privuce paznju svojim pisanjem (kako si ti rekao) ali ne kao tinejdzer vec kao kandidat na izborima. Sasvim legitimna strategija, sa obzirom da je njegova twitter kampanja jedan od bitnih metoda koje on koristi. 

Ima sigurno jos mnogo objasnjenje, koja su moguca pored tog tvog. :)

Подели на овим сајтовима

пре 13 часа, cloudking рече

Pa kako kad h niakd nisi iznao?! Ja evo, vecu dva posta te pozivam da mi pokazes koje su te cinjenice al ti nikako da ih napises.

Koji je to ego jbt da ocekujes da ti verujemo SAMO na osnovu logike a da pretpostavljamo da imas i najvaldinije cinjenice od svih validnih cinajnice samo ih eto nisi izneo jer nema potrebe, sta li :D

Moja logika: Mozda i mozes da imas ostecenja iako si asimptomatski. Ima i ludjih stvari u medicini i biologiji.

Tovja logika: "Haha meni je logicno znaci to je istinito"
Tvoje cinjenice: cvr cvr.... cvr cvr...

Naprotiv, ti nisi pokazao medicinska istrazivanja ti si pricao da si "procitao na blogu radiologa", i pricao si prvo da su ozbiljna. Za sta smo ti ja i juanito objasnjavali da na organima ne mozes da imas tako ozbiljna ostecenja i da budu asimptomaticna. Cak nisi ni pokazao taj blog, nego sam morao sam da ga iskopam. 

Tek si pre dva posta izneo nesto sto ima veze sa medicinskim istrazivanjima. A pricamo o ovome vec mesec dana mozda i jace... mesec dana je tebi trebalo da pokazes bilo kakva istrazivanja i cinjenice koje pokrivaju ono sto pricas.... 

A da ne pricamo koliko je upitan zakljucak iz samog rada... to je vec druga tema. Posto nije cinjenica da ljudi koji imaju asimptomaticni kovid imaju ostecenja na plucima koja su posledica kovida. 

Цитат

Ja evo, vecu dva posta te pozivam da mi pokazes koje su te cinjenice al ti nikako da ih napises.

Cinjenice sam ti pokazao i objasnio kada sam ti objasnio kako radi infekcija disajnih puteva. Virus napada sluzokozu, stvara nesto sto lici na bubuljice, i to izaziva ostcenja:

ds00260_id7_strepthu_jpg.jpg

strep-throat-s4-signs-and-symptoms.jpg

Isto ovo se desva i na plucima. Kada imas ozbiljnu upalu pluca(virusnu ili bakterijsku), koja pravi mnogo takvih stvari, onda moze da rezultuje u ozbiljnim ostecenjima i ima posledice. 
kada si asimptomatski slucaj virusne infekcije, takve pojave su mnogo manje, sasvim bezopasne i fakticki nebitne za tvoje dalje zdravlje. 

Ovakve stvari ne mozes da imas na plucima, ili grlu - a da budes asimptomatski. Nemoguce je. 

I u tom pogledu svaka infekcija je ista. Organizam krene da se bori, stvara se upala. 

Цитат

Kako menjas plocu kada ti odgovara.. a kada sam ti pokazivao MEDICINSKE CINJENICE za toplo vreme.... i dalje trabunjas kako lupetam gluposti..... i kako nije tacno. 

Neverovatno nesto.... ja se iskreno nadam da sve trolujes jer oces da drndas narod... 

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, haveaniceday рече

Kako menjas plocu kada ti odgovara.. a kada sam ti pokazivao MEDICINSKE CINJENICE za toplo vreme.... i dalje trabunjas kako lupetam gluposti..... i kako nije tacno. 

Neverovatno nesto.... ja se iskreno nadam da sve trolujes jer oces da drndas narod... 

Mozda ne bi bilo lose da podignes malo glavu iz tih "medicnskih cinjenica" koje ti u glavu sipa direktno Aleks Dzons i da osmotoris svet oko sebe koji je najjaci udar korone imao u periodu jul- avgust...

naravno da sunceva radijacija ubija viruse, ali je takodje tacno da ljudske navike imaju veci uticaj na prenos virusa jer kad je toplo vreme, manje idemo na posao, vise smo napolju, manje koristimo javni prevoz....

Jedino sto koroni izlgeda to niko nije objasnio... grip vrlo dobro zna kad moze da ide kroz populaciju al korona je nova pa jos nije videla desnicarke "medicine" koje kazu da joj je preko leta to zabranjeno :D

Sto se tice asimptomatrskih posledica, ja nisam desnicara i za mene jedno nauicno isttrazivanje ima vecu tezinu od par fotki sa google images koje mi kao dokaz potura neki desnicarski naftoljubac i trampoholicar ;)

Ja bih tebi preporucio da ti ovim istrazivaicma koji su ifazonu "jos ne mozemo biti sigurni da li kovid ostavlja ostecenja kod asimptomatskih pacijenata" posaljes jedan jasan dopis u kome im kazes da je to sve odavno reseno i odavno se sve zna, samo je problem sto im je logika malo falicna ;)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...