Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

Пре сат времена, haveaniceday рече

@Avocado da ne dodajem.. svako ko je pratio projekcije za covid video je koliko su te projekcije neprecizne. Od 2 miliona mrtvih u americi kao sto je hopksin u pocetku predvidjao skocilo su na 50 000, pa su sada na 200 000... 

Znaci bukvalno su stavili toliko sirok opseg da svaki rast deluje kao puna premija... to nije neka zavidna nauka...ja bre stolare znam koji kada prave prozore, za jedan milimetar bacaju ceo komad drveta..

Niđe veze sa pričom... ceo ovaj deo...

ti ovo nazivas nekom ozbiljnom naukom i ozbiljnim planovima...

Ne ja... nego naučnici i akademske ustanove... ali šta oni znaju naspram jutubera?

kada ne mogu da pretpostave za temperaturu toliko, ne mogu da mi kazu koliko to co2 doprinosi.. samo da je "glavni faktor" .... pa kako znas da je glavni faktor kada ne znas koliko doprinosi? Kao da mi kazes "kod vaseg obolenja srca su uzrok cigare" ... a taj isti covek u isto vreme je i alkoholicar i  jede previse slatkog, i povremeno se drogira i ne bavi se fizickom aktivnoscu..... (malo preterujem cisto da ilustrujem poentu)...

Jasno... samo odličan primer si dao... ovde imamo pacijenta koji se zdravo hrani, trenira, ne pije, ima dobru genetiku... samo puši... i zdravlje mu se pogoršava... a pogoršava se tačno unutar opsega toga što mu doktori prognoziraju... a ima komšiju Đuru koji nije prošao pored medicinskog ali ovog ubeđuje da doktori nemaju pojma jer samo znaju opseg pogoršanja i zapravo mu mu nije ništa nego pogrešno mere, a i da jeste, ko zna od čega je to samo sigurno nije od cigareta nego da on lepo nastavi da ih kupuje kod Đurinog prijatelja.

ajde molim te... pa takvom liku mogu i ja da predvidim zdrastvene probleme, ne znaci da imam neku ultra kvalitetnu nauku.... 

Ali ovo nije takav lik... 

mislim izbaciliu su toliko modela da neki mora da ubode.... 

Osim  "skeptika"... oni nikako da ubodu bilo šta...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 3 часа, haveaniceday рече

ili ces da ih ucis da budu hrabri ljudi koji se bore protiv sljamova?

Ovako se ne pise "neotesane seljacine bez skrupula"...

Ili ces da budes hrabar covek koji se bori protiv sljamova ili ces da budes neotesana seljacina bez skrupula.

Evo, pojasnio sam malo.

Stavljas znak jednakosti tamo gde mu nije mesto... Jedna od posledica zaludjenosti i opcinjenosti ocinskom figurom vodje.

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, haveaniceday рече

Kompletna ta umnobolna kultura koje si deo... gde se cuti kada moroncine kao AOC i Greta Thunberg sire raznorazne gluposti i idotluke.... o njima ne smete da pisnete al zato tramp, konzervativci i ostali.. oni su vam glavna meta... na njih ste fokusirani kao snajeper... ne umete da sjasete ni minut.

"Samo napadate Vucica a ne vidite sta radi jedna Marinika Tepic! To ne smete ni da pisnete!!!"

Подели на овим сајтовима

пре 8 часа, cloudking рече

"Samo napadate Vucica a ne vidite sta radi jedna Marinika Tepic! To ne smete ni da pisnete!!!"

Ako napadas Vucica da laze, valjda bi trebalo da napadas i Marinku Tepic kada laze.. ? Valjda shvatas koliko ti je kritika glupava..... i da ako se vec furas kao neki ljubitelj istine, ispadas licemeran ako si ljubitelj istine samo kada jedna strana laze... a kada druga strana laze onda te nema nigde... 

Inace poredjenje ti je glupavo..

Vucic napada one koji ga pristojno napadaju - nepristojno. 
Trump napada one koji su ga nepristojno napadali - istom merom.

Drugim recima, tramp je nasilnik koji se brani napadom, vucic je nasilnik koji je nasilnik jer eto. 

Apsolutno ne umes da razlikujes napade i bezobrazluk iz samoodbrane i napade i bezobrazaluk iz drugih motiva. 

To je neka patologija.... 

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, cloudking рече

Ovako se ne pise "neotesane seljacine bez skrupula"...

Ili ces da budes hrabar covek koji se bori protiv sljamova ili ces da budes neotesana seljacina bez skrupula.

Evo, pojasnio sam malo.

Stavljas znak jednakosti tamo gde mu nije mesto... Jedna od posledica zaludjenosti i opcinjenosti ocinskom figurom vodje.

Zamisli kada mi neko tvrdi da je tramp za ovakvo ponasanje prema Joe Bidenu - neotesana seljacina bez skropula. 

Reci mi molim te, kako treba da se bori sa ovakvim ljudima da bi zadovoljio tvoje moralne standarde?

Inace ti se ovde sve vreme ponasas kao "neotesana seljacina bez skrupula" ... pogledaj malo u ogledalo.... a trampa osudjues za to ponasanje... stvarno si licemeran bez granica... 

Bukvalno se ne libis da me nazoves "alt right" da stavis znak jednakosti izmedju mene i bukvalnih nacista koji hoce da isteruju ljude druge boje koze... 

Ima li sta gadnije od toga da tek tako optuzis nekog coveka za najstrasnije ideje koje postoje koje su odgovorne za smrt miliona? Da ga optuzis da to zeli i priziva.... 

I sad ces da mi kazes da sam snowflake, mene iskreno bas briga, radi to... ali si licemeran do srzi jer glumis neki moralizam a prvi si nemoralan u svojim standardima.. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Avocado рече

Jasno... samo odličan primer si dao... ovde imamo pacijenta koji se zdravo hrani, trenira, ne pije, ima dobru genetiku... samo puši... i zdravlje mu se pogoršava... a pogoršava se tačno unutar opsega toga što mu doktori prognoziraju... a ima komšiju Đuru koji nije prošao pored medicinskog ali ovog ubeđuje da doktori nemaju pojma jer samo znaju opseg pogoršanja i zapravo mu mu nije ništa nego pogrešno mere, a i da jeste, ko zna od čega je to samo sigurno nije od cigareta nego da on lepo nastavi da ih kupuje kod Đurinog prijatelja.

Problem je sto konstatno poredis sa fatalistickim i crno belim primerom kao sto je pusenje. Pusenje ne donosi nista dobro samo lose. 

Globalno zagrevanje i co2 emisije su vise primer leka koji uzimas skoti ti ali i koristi u isto vreme. I mi se raspravljamo da li treba pacijent da prestane da uzima taj lek, bez da imamo jasne rizike i posledice prestanka i nastavljanja.... 

taj lek (co2 emisije) su izgradile covecanstvo, produzile zivotni vek ljudi i dan danas spasavaju zivote... ako bi teoretski prekunili odmah to bi usporilo covecanstvo, neki zivoti bi bili izgubljeni ali bi sprecili neke potencijalne stvari u buducnosti. 

Dakle da bi doneli odluku (politicku oko toga) moramo da imamo tacne informacije sta gubimoa a sta dobijamo..... Valjda se to slazes.... trenutno mi naucnici ne daju te tacne infromacije daju mi teoretisanje sta sve moze da izgubimo od toga da leto traje malo duze i da kise budu malo cesce i oluje do toga da pola evrope bude potopljeno... a sa druge strane uopste ne diskutujemo oko toga sta ce biti ako ispunimo politicke zahteve fanatickih enviromentalista...posto trenutno nemam alternatvicu gorivima.

A ti (i ostali) osim sto se bavite debunkingom nekih low hanging fruit skeptika, uopste ne pricate o ovim bitnim stvarima gore.. i zato mene (i mnoge druge) apsolutno vise ne zanima globalno zagrevanje i dok nam ne iznesete nesto konkretno nece da vam damo nas glas i bunicemo se protiv svake idiotske mere koju fanatici hoce da uvedu... po cenu da nas vi satanizujete (kao sto to radite). Npr Potholer, ima fine debunking video snimke, informativne.. ali bukvalno nista korisno po pitanju toga sta treba da se uradi... ima neka trabunjanja koja mi apsolutno nista nisu rekla osim da neke zemlje ulazu u solar... i to je to... dajte nam pare, pa ce da smislimo nesto...... eto to je njegovo resenje. 

globalno zagrevanje nije clear-cut issue kao pusenje. 

Подели на овим сајтовима

@cloudking @Avocado A kada sam vas pitao za "trampove lazi" ocekivao sam nesto ovakvo.. ovo je recimo jedna od opasnih lazi...obecanje da ce da smanji troskove, a nije.... vec je povecao... e to su opasne lazi. A ne gluposti o kojima vas dvojica trabunjate... al mnogo su opasniji ovi mediji koji svaku fiskalnu konzervatvinost nazivaju "ludackim potezom" i konstatno pozivaju za trosenje jos .. i jos... i jos... i jos... i jos.... gde je limit? 

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, haveaniceday рече

Inace poredjenje ti je glupavo..

Haha, nije moje poredjenje glupavo nego ti ne kapiras etaforu mog posta. I ako ces da procas  o glupim portedjenjeima jel da te podestim da si uporedio predsednika planete sa detetom aktivistkinjom?

Do te mere si bolesno opcinjen trampom da ces da ga poredis sa nekom klinkom aktivistkinjom samo da bi nacinio jos jedan u moru pokusaja da njega opravdas.

MOje poredjnje jeste glupavo jer Marinika zapravo i jeste bitnija figura iako daleko manje bitna od predsednika drzave a ono sto je trebalo da razumes (iako apsolutno nisi u stanju da razumes) jeste da reci imaju razlicitu tezinu u zavisnosti ko ih izgovara.

Ako pijani seljak laze ispred seoske prodavnice ja necui posto poto da ga ispravim "jer sam ljubitelj" istine a ti si u stanju da kazes "pa sta ako Tramp laze, eno laze i onaj seljak ispred prodavnice... vidite da je to isto. Dakle Tramp je coooool"

I to je nesto sto nece moci da ti se objasni nikad i mislim da je svaka diskusija sa tom temom sa tobom u potpunosti jalova... 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, cloudking рече

Haha, nije moje poredjenje glupavo nego ti ne kapiras etaforu mog posta. I ako ces da procas  o glupim portedjenjeima jel da te podestim da si uporedio predsednika planete sa detetom aktivistkinjom?

Do te mere si bolesno opcinjen trampom da ces da ga poredis sa nekom klinkom aktivistkinjom samo da bi nacinio jos jedan u moru pokusaja da njega opravdas.

Do te mere si bolesno opcinjen trampom da si u postu i komentaru koji nema veze sa poredjenjem grete i trampa izmislio neko proedjenje grete i trampa samo mene da pwnujes.... jer te tramp toliko bolesno zulja..... bukvalno nigde ovde ne postoji nikakvo poredjenje grete i trampa: 

image.png.b9e805f8f286ec37af20bb7d3cdcae84.png

Подели на овим сајтовима

Ovaj tekst rasvjetljuje misterij Trampovog ne pokretanja ratova. Dok je površno mišljenje da je Tramp mirotvorac, koji se bori sa dubokom državom, zapravo istina bi mogla biti da je on jedan od pipaka hobotnice zvana "duboka država" ili prosto država - SAD, i da ovo zatišije ima veze sa mogućom pripremom totalnog rata protiv Irana za šta se stvara koalciija SAD - Izrael - arapske zemlje - i ko još hoće, u kom slučaju ne bi bilo poželjno otvarati nova bojišta, i trošiti resurse, novac i ljude jer bi rat sa Iranom bio vrlo skup.

WWW.STANDARD.RS

Neizbežna je očiglednost da je tzv. Sporazum o normalizaciji ekonomskih odnosa u velikoj meri deo američkih ratnih planova na Bliskom istoku.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

Inace ti se ovde sve vreme ponasas kao "neotesana seljacina bez skrupula" ... pogledaj malo u ogledalo.... a trampa osudjues za to ponasanje... stvarno si licemeran bez granica... 

Ja se stvarno izvinjavam sto sam ti ga uvredio... evo necu vise. Hvala ti na trom poredjenju inace, niko mi nikad nije rekao da moje reci imaju istu tezinu kao i reci lidera slobodnog sveta... pocrvenecu evo. Idem zeni da kazem, da se od sad neke stvari menjaju u nasoj kuci!

Imam osecaj da bi mi uvredu prema Isus oprostio bez problema a za uvredu Trampu si u stanju da me nadjes i ubijes bejzbolkom od batina :D:D:D 

Bukvalno se ne libis da me nazoves "alt right" da stavis znak jednakosti izmedju mene i bukvalnih nacista koji hoce da isteruju ljude druge boje koze... 

Ti si sam sebe nazivao alt right, sta dramis opet sad? Otkud ja znam sta se promenilo, kao sto vec rekoh kod vas se ne zna ujutru kakvog ces politckog usemrenja da budes uvece, tako da ne zameri ako si se ogradio od te politike u medjuvremenu. Nije moj problem sto to neznam, nego tvoj sto ne vodis racuna kome se priklanjas idealisticki

Ima li sta gadnije od toga da tek tako optuzis nekog coveka za najstrasnije ideje koje postoje koje su odgovorne za smrt miliona? Da ga optuzis da to zeli i priziva.... 

Liiij... a kad sam ja pricao da su alt raight ideje "najstrasnije i odgovorne za smrt miliona" i ti i mladjani auror i onaj autisticni grizli ste hteli oci da mi iskopate... a gle sad?! Bouze, bouze, how the turntables...

I sad ces da mi kazes da sam snowflake, mene iskreno bas briga, radi to... ali si licemeran do srzi jer glumis neki moralizam a prvi si nemoralan u svojim standardima.. 

Ne snowflake... Cornflake ;) Secas se? Iapk si desnicar, ono kao, rough on the edges ;)

Nije lepo da ljude nazivas nemoralnim. narocito ako si vec u fazonu da bitchingujes sto je neko za tebe reko da si altrajt... 

Подели на овим сајтовима

Problem je sto konstatno poredis sa fatalistickim i crno belim primerom kao sto je pusenje. Pusenje ne donosi nista dobro samo lose. 

Nije tačno... i već sam ti to rekao... meni pušenje donosi ogromno zadovoljstvo... mogu da ti garantujem da ne postoji čovek na ovom svetu koji bi bio toliko mizeran kada bi mu rekao da od sutra ne sme da vozi svoj hummer nego mora da pređe na električni automobil, kao kada bi meni rekao da od sutra ne smem da pušim...

Цитат

Globalno zagrevanje i co2 emisije su vise primer leka koji uzimas skoti ti ali i koristi u isto vreme. I mi se raspravljamo da li treba pacijent da prestane da uzima taj lek, bez da imamo jasne rizike i posledice prestanka i nastavljanja.... 

Ali imamo jasne rizike i posledice...

Цитат

taj lek (co2 emisije) su izgradile covecanstvo, produzile zivotni vek ljudi i dan danas spasavaju zivote... ako bi teoretski prekunili odmah to bi usporilo covecanstvo, neki zivoti bi bili izgubljeni ali bi sprecili neke potencijalne stvari u buducnosti. 

To je zamena teza... nisu CO2 emisije to uradile već određeni proizvodi... za koje je moguće obezbediti alternativu koja proizvodi daleko manje CO2 emisija ili ih ne proizvodi uopšte... takođe, ja nisam za to da se to svede na 0 odmah... to je nemoguće i mislim da niko ozbiljan to i ne planira... prosto, talking point po kojem treba da ili radimo sve po starom ili da odmah od sutra svedemo CO2 emisije na nulu je samo propagandna laž  lobista... i to prilično naivna...

Цитат

Dakle da bi doneli odluku (politicku oko toga) moramo da imamo tacne informacije sta gubimoa a sta dobijamo..... Valjda se to slazes....

Ne ako pod "tačne" misliš na to da znamo 100% svega o svemu što se toga tiče... i to sam ti već objasnio... to nikada ne znamo... nije Regan znao 100% da freon uništava ozonski omotač kad ga je zabranio... sigurno je i tada bilo genijalaca koji su tvrdili da sve to treba još ispitati... i da ih je poslušao, nisam siguran da li bi danas imali ozonski omotač...

Цитат

trenutno mi naucnici ne daju te tacne infromacije daju mi teoretisanje sta sve moze da izgubimo od toga da leto traje malo duze i da kise budu malo cesce i oluje do toga da pola evrope bude potopljeno...

A od kojih naučnika si ti dobio te informacije? Hajde da se ne lažemo da ti kao pratiš šta naučnici kažu povodom toga...

Цитат

a sa druge strane uopste ne diskutujemo oko toga sta ce biti ako ispunimo politicke zahteve fanatickih enviromentalista...posto trenutno nemam alternatvicu gorivima.

Koje političke zahteve fanatičnih enviromentalista? Nisam valjda ja jedan od tih? A ako nisam, ne znam što ih pominješ u razgovoru sa mnom...

Цитат

A ti (i ostali) osim sto se bavite debunkingom nekih low hanging fruit skeptika,

Pa ja pričam sa tobom... ako imaš neki high hanging fruit povodom ove teme, slobodno ga iznesi...

Цитат

uopste ne pricate o ovim bitnim stvarima gore..

Misliš, bavim se nebitnim stvarima poput posledica klimatskih promena i da li nešto treba da učinimo povodom toga pre ili tek nakon što lobisti naftne industrije i njihovi konzumenti kažu: "E sad je stvar potpuno razjašnjena", umesto da se bavim bitnim stvarima poput toga šta kaže i zahteva neko skandinavsko dete i da li svi naučnici na svetu imaju potpuno identičan model, sa istim formulama i parametrima, i predviđanjem budućnosti tako nema opseg već samo jednu cifru koja tačno kaže kakva će da bude temperatura za 100 godina?

Цитат

i zato mene (i mnoge druge) apsolutno vise ne zanima globalno zagrevanje

Jok... ne zanima te zato ti udara na dogme... i onda je lakše praviti se da ne postoji ili da je nerešivo...

Цитат

i dok nam ne iznesete nesto konkretno nece da vam damo nas glas i bunicemo se protiv svake idiotske mere koju fanatici hoce da uvedu... po cenu da nas vi satanizujete (kao sto to radite).

Ma to je potpuno u redu... apsolutno treba da se buniš protiv svake idiotske mere koju fanatici hoće da uvedu... samo, problem je kad svaku meru proglašavaš za idiotsku i svakog ko nešto hoće da uradi za fanatika... jer onda je jasno da si ti u toj priči fanatik... ali evo, da i to proverimo, jel bi mogao da navedeš neku meru koja će značajno smanjiti emisije CO2, a da nije idiotska i fanatična?

Цитат

Npr Potholer, ima fine debunking video snimke, informativne.. ali bukvalno nista korisno po pitanju toga sta treba da se uradi... ima neka trabunjanja koja mi apsolutno nista nisu rekla osim da neke zemlje ulazu u solar... i to je to... dajte nam pare, pa ce da smislimo nesto...... eto to je njegovo resenje. 

:D

Jel stvarno misliš da si nešto sad konkretno rekao, izneo neku ozbiljnu kritiku ili verodostojno interpretirao to šta je njegovo rešenje?

Цитат

globalno zagrevanje nije clear-cut issue kao pusenje.

Naprotiv, daleko više je clear-cut.

Kod pušenja ne znamo mehanizam... ne znamo kako izaziva rak... samo imamo prilično visok stepen korelacije... u smislu da smo baš mnogo analizirali različite faktore tako da na kraju nemamo drugo racionalno objašnjenje za korelaciju.... naravno neko uvek može da tvrdi da neka mađija utiče na to da se slučajno poklapa to da oni koji puše imaju mnogo veće šanse za rak od nepušača... ali te smatramo neozbiljnim...

Kod globalnog zagrevanja imamo sve to identično osim što znamo i mehanizam kako greenhouse gasovi povećavaju temperaturu.

Dakle, zaista ne znam na osnovu čega iznosiš gore navedenu tvrdnju... jel bi mogao da objasniš to?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Dakle da bi doneli odluku (politicku oko toga) moramo da imamo tacne informacije sta gubimoa a sta dobijamo..... Valjda se to slazes.... trenutno mi naucnici ne daju te tacne infromacije daju mi teoretisanje sta sve moze da izgubimo od toga da leto traje malo duze i da kise budu malo cesce i oluje do toga da pola evrope bude potopljeno... a sa druge strane uopste ne diskutujemo oko toga sta ce biti ako ispunimo politicke zahteve fanatickih enviromentalista...posto trenutno nemam alternatvicu gorivima.

A zanimljivo je da si trampov zid zdusno podrzavao iako nisi imao nikakve konkretne infomracije. 

Sve sto je tramp rekao jeste "ilegalni migranti ce unistiti ekonomiju" a jel rekao kog datuma ce to da se desi? Jel dao neke precizne infomracije ili je samo dao neki "okvir"?

Al jbg, to je Tramp, njegovi "okviri" su kao bozije zapovesti a za druge probleme ce gledamo u stina crevca... ajde batali pliz...

Подели на овим сајтовима

Ja se stvarno izvinjavam sto sam ti ga uvredio... evo necu vise. Hvala ti na trom poredjenju inace, niko mi nikad nije rekao da moje reci imaju istu tezinu kao i reci lidera slobodnog sveta... pocrvenecu evo. Idem zeni da kazem, da se od sad neke stvari menjaju u nasoj kuci!

Imam osecaj da bi mi uvredu prema Isus oprostio bez problema a za uvredu Trampu si u stanju da me nadjes i ubijes bejzbolkom od batina :D:D:D 

Nije moj problem sto to neznam, nego tvoj sto ne vodis racuna kome se priklanjas idealisticki

Jesam u trenutku kada sam mislio da je alt rajt alternativa desnici i dok richard spancer nije izasao kao nazi. Ja sam sebe nazivao alt rajtom kada su jevreja (bena shapira) svi nazivali alt rajtom.... 

Liiij... a kad sam ja pricao da su alt raight ideje "najstrasnije i odgovorne za smrt miliona" i ti i mladjani auror i onaj autisticni grizli ste hteli oci da mi iskopate... a gle sad?! Bouze, bouze, how the turntables...

I zamisli da si ovoliko neiskren... 

Ne snowflake... Cornflake ;) Secas se? Iapk si desnicar, ono kao, rough on the edges ;)

Nije lepo da ljude nazivas nemoralnim. narocito ako si vec u fazonu da bitchingujes sto je neko za tebe reko da si altrajt..

Nazivam te nemoralnim jer si u svojim standardima nemoralan. Bukvalno te ja ne osudjujem kao nemoralnog nego ti ukazujem na tvoje suplje misljenje o tome ko je ispravan a ko nije... koje ti sluzi za komplet argument... 

Hvala za izvinjenje, ali iskreno rekao sam ti vec mene boli uvo za to.... ti si taj koji se peca na ta ponasanja i glumi neku moralnu velicinu..... ja tebe volim kao coveka, iako se ponasas  kao najgori drkos u debatama... Cisto ti ukazujem da postavljas neke bolesne standarde ljudima.... neposteno im sudis... 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, haveaniceday рече

Do te mere si bolesno opcinjen trampom da si u postu i komentaru koji nema veze sa poredjenjem grete i trampa izmislio neko proedjenje grete i trampa samo mene da pwnujes.... jer te tramp toliko bolesno zulja..... bukvalno nigde ovde ne postoji nikakvo poredjenje grete i trampa: 

Bukvalno sam ti citirao post gde pravis to poredjenje... ne kontam uopste sta radis sad? Jel ovo neka vuceicevsko/trampovska taktika, "daj sto vise gluposti da izbacim u sto kracem roku da se pogube konci i zaborave bitne stvari"?

Pošto, to te june neće mune :)

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...