Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 3 минута, Кратос рече

Indijanci likes this.

Dobra je fora ali belci nisu masovno pljackali indijance na teritoriji severne amerike. To su bila rastrkana plemena koja nisu imala neke granice itd. Nomadi...

Belci su im cak placali za odredjene delove zemlje. Naprimer ostrvo Mahnatan je kupljeno, dali su pare tim likovima koji su ziveli tu oni im rekli, ok radite sta ocete. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

Управо сада, Млађони рече

Dobra je fora ali belci nisu masovno pljackali indijance na teritoriji severne amerike. To su bila rastrkana plemena koja nisu imala neke granice itd. Nomadi...

Belci su im cak placali za odredjene delove zemlje. Naprimer ostrvo Mahnatan je kupljeno, dali su pare tim likovima koji su ziveli tu oni im rekli, ok radite sta ocete. 

Tebra pa kod njih taj koncept nije postojao....koje pare leba ti?

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, Кратос рече

Tebra pa kod njih taj koncept nije postojao....koje pare leba ti?

Nisu im dali pare konkretno dali su im robu. Ne secam se tacno sta. 
A koncept svojine postoji u svim drustvima ovako ili onako.  Od vajkada se zna za moje, tvoje, nase, njihovo. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Млађони рече

Uopste o tome nisam pricao, okani me se. Vise nego jasan sam bio o cemu sam pricao, saudijci ne prete svetu da ce da naprave nuklearke i rokaju. 

A kada je to Iran radio? 

пре 9 часа, Млађони рече

@Juanito 

ajd sad najsikrenije, da li bi ti ziveo u Iranu? Okruzen irancima, pod iranskim zakonima i iranskim drustvenim normama. 
I sve to zato sto znas 10-20-30 ok iranaca? 

Evo da budem iskren ja bih. Nike drzava mojoj snova, ali bih zivio tamo izvjesno vrijeme ako bih imao sansu. Pored Irana jos jedina muslimanska drzava na bliskom istoku gdje bih zivio je Liban, gle cuda blizak Iranu i naravno Oman koji ne pripada uopste drustvu S.Arabije. Za razliku od Saudijske Arabije, Iran je civilizacija iz druge galaksije. Nije sve slobodno kao na zapadu, ali daleko vise slobode postoji za obicnog covjeka kao i za obicnu zenu. Iran priznaje hriscanstvo kao religiju znaci sloboda vjeroispovjesti je zagarantovana, sto ne moze da se kaze za susjede im, americke saveznike.

Српски менталитет карактеришу изненадни подвизи кратког даха, понесеност која прво улије наду, али капитулира у завршници, све се то после правда вишом силом и некаквом планетарном неправдом што само на нас вреба.

Подели на овим сајтовима

пре 9 часа, Млађони рече

Ali isto tako prica kako welfare state stimulise LOSU migraciju. 

Nazalost jedan klip nije izgleda dovoljan da bi razumeo ceo libertarijanski argument.

Svi libertarijanci (sa kojima sam ja razgovarao o tome)misle da postoji dobra i losa migracija i dobri i los migranti.
Dobri migrant bi bio osoba koja dodje da radi u usa.
Los migrant bi bio osoba koja dodje da pljacka u usa.

Uzroci sto imamo losu migraciju su oblikovani u tri stvari
- Kriminalizacija narkotika. Krimnalno trziste narkotika stimulise kriminalce (naprimer tijuana kartel) da dodju u usa pobiju konkurenciju i zarade pare.
- Welfare state - stimulisu ljudi da dolaze da bi se ogrebli dzabe pare u usa i lepsi zivot na tudj racun.
- Ilegalno oruzije to jest poteskoce u nabavljanju oruzija - motivise migrante koji hoce da kradu i pljackaju da to rade.

Drugim recima, ja, friedman i oni koje sam ja citao smatraju da ova tri faktora doprinose negativnoj migraciji. 
Ako izgradimo drustvo gde nemamo welfare state, gde je posedovanje oruzija lakse i narkotici su legalni - stimulisace samo pozitivne migracije. 

U klipu koji sam ti dao, friedman prica o tome kako welfare state stimulise negativne migracije. 
I kako ne mozeda imamo otvorene granice i welfare state.

Friedman ne posmatra stvari u tim kategorijama i na način na koji ti posmatraš... ne priča o dobrim i lošim migrantima, već o politikama koje su dobre i loše za ekonomiju... on priča da ne možeš da imaš welfare state u kojem se svakom garantuje određeni minimum egzistencije i da svakom ko uđe garantuješ isto to jer će se sve pare potrošiti... i pretpostavljam da se i svi ovde slažu sa njim... nisu tu alt-licimuri ništa posebni...

Za razliku od alt-licimura, on nema ništa protiv ilegalne imigracije... čak kaže da je u "današnje" (njegovo) vreme imigracija super kad je ilegalna... jer imigranti nemaju welfare prava i pravo na minimalnu zaradu... i opet to ne govori zato što smatra da imigranti ne treba da imaju ista prava ili zato što smatra da su imigranti koji žele da žive od socijalne pomoći loši ljudi, već zato što bi takav welfare uništio ekonomiju a ovo drugo ugrozilo same nekvalifikovane imigrante, jer smatra da je to što su spremni da rade za manje para njihova prednost u odnosu na konkurenciju...

Evo klipa da se podsetiš:

O oružju nije nikad ništa pričao, a legalizaciju droga ne povezuje sa imigrantima uopšte.

O negativnosti kulture imigranata ne mogu ni da ga zamislim da govori...

Bojim se da se daleko više slaže sa mnom, nego sa tobom... :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

Mnogo fin svet ovi beli decaci/muskarci... Mnogo fin svet.

• Волим 1

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

sv. Ignjatije Brjančanjinov

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 36 минута, Аурор рече

Ovakva rečenica danas može da ne bude smatrana rasizmom i seksizmom samo ako je izrečena na račun belih muškaraca :)

Kako samo uspeo vidis bele muskarce u mojoj recenici?

Rekla sam svet. Ako si pogledao video (jesi?) video bi da tu ima raznog sveta. Ne samo, oni koje ti simpatises.

"Grobe moj! Zašto te zaboravljam? Ti me čekaš, čekaš i ja ću se sigurno nastaniti u tebi. Zašto te zaboravljam i ponašam se kao da je grob sudbina samo drugih ljudi a ne i moja?"

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Danijela рече

Kako samo uspeo vidis bele muskarce u mojoj recenici?

Pa mislim, pisalo je... :)

пре 35 минута, Danijela рече

Ne samo, oni koje ti simpatises.

Ne simpatišem nikoga onde.

A događaje u Šarlotsvilu smo takođe komentarisali pre i prvi nisu bili nasilni neo-nacisti, nego komunisti.

Подели на овим сајтовима

Ne, nigde to nisam napisala. Izvoli vrati se i vidi.

I ok, ako kazes, da nikog ne simpatises sa snimka.

I da, taj nesrecni dogadjaj, svi su bas bili fini i gadjali se belim radama.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...