Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 5 минута, Икар Губелкијан рече

Ma jok, neki desničari iz Graca to lepili, morao da reaguje i ministar spoljnih poslova. 

Da dodam samo još jedno na neprimetnu opasku Mlađe - nigde nisam rekao da su teroristički napadi normalna stvar. Nađi gde sam to rekao. Rekao sam da su jedan od očekivanih ishoda, koje svakako treba sprečiti.

Oke tu se slazemo.  ja mislim da ih treba spreciti strozijom kontrolom migracija. Ne samo teroristicke napade vec jos silne posledice masovnih migracija koje mislim da ce tek doci. Kao naprimer ozbiljna muslimanska politicka sila. TO je mnogo opasnije od teroristickih napada jer moze da legalizuje stvari od kojih se svako normalan boji.

Цитат

Uostalom, već sam napisao šta mislim o individualizaciji i kolektivizaciji krivice, pa da se ne ponavljam.

Samo sto nisi razumeo da ja krivicu ne kolektivizujem. Ja ne smatram druge muslimane odgovornim za ono sto je osoba X uradila. Samo pozivam na stroziju kontrolu da nam sto manje osoba X dodju u zemlju. Da kolektivizujem krivicu zalagao bih se za potpuno zabranjivanje islama kao sto radi onaj holandjanin, ukidanje dzamija i slicno. 

Цитат

A normalno mi je da ako ikada muslimani postanu većina, da glasaju kako im savest i volja zapoveda, jer baš to su stvari koje su svo vreme podložne velikim i teškim promenama.

Ono sto se ja brinem jeste da ako dozvolimo masovne migracije kao danas (opet napominjem samo 2016 godina, 2 miliona muslimana totalno nekontrolisanih u nemackoj) vecina ima da glasa po savesti koju im je nabacio serijat. Zato podrzavam sve koji hoce normalne kontrole migracija kao naprimer sto hoce Trump u usa. Mislim ako oni gledaju evropu kao neprijatelja, logicno je da moramo da pripazimo na migracije iz tog dela sveta.

Zamisli nacisticka nemacka dan danas postoji i raspravljamo se da li dopustiti nemcima iz nacisticke nemacke ogranicene ili neogranicene migracije u zemlje u kojima ne vlada nacizam. Eto tako meni deluje ova diskusija. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

I ja napisem sve ono potrudim se da ti objasnim stav zasto i kako mislim i ti mi ovako odgovoris? PA za sta sam izgubio 15 minuta svog zivota trudeci se da ti slozim lepo napisan i razumljiv argument? 

Aman opusti se malo, vidis valjda da sam citirao tvoj post koji je upucen drugom clanu.

Post koji si meni napisao nisam hteo da komentarisem jer se radi o tvoijm proizvoljnim projekcijama, a posto ja ne mogu da ti odgovorim drugacije osim slicnim projekcijama mislim da nema svrhe vrteti se u krug.

Ja mislim da muslimani nikada nece dostici tu kriticnu cifru a i kada je dostignu mislim da nema sanse da promene bilo sta u engleskoj. Smatram da su suprotne price drugacije motivacije. Razlog za takvo misljenje je istorijska repetitivnost... istu stvar smo vec gledali i slusali vise puta u poslednjih vek, vek i po...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Млађони рече

Oke tu se slazemo. I ja mislim da ih treba spreciti strozijom kontrolom migracija. Ne samo teroristicke napade vec jos silne posledice masovnih migracija koje mislim da ce tek doci. Kao naprimer ozbiljna muslimanska politicka sila. TO je mnogo opasnije od teroristickih napada jer moze da legalizuje stvari od kojih se svako normalan boji.

Samo sto nisi razumeo da ja krivicu ne kolektivizujem. Ja ne smatram druge muslimane odgovornim za ono sto je osoba X uradila. Samo pozivam na stroziju kontrolu da nam sto manje osoba X dodju u zemlju. Da kolektivizujem krivicu zalagao bih se za potpuno zabranjivanje islama kao sto radi onaj holandjanin, ukidanje dzamija i slicno. 

Ono sto se ja brinem jeste da ako dozvolimo masovne migracije kao danas (opet napominjem samo 2016 godina, 2 miliona muslimana totalno nekontrolisanih u nemackoj) vecina ima da glasa po savesti koju im je nabacio serijat. 

Oko toga brinem najmanje. Imaju oni unutrašnjih previranja sasvim dovoljno i na 'zaostalom' bliskom istoku, kakva će tek da imaju posle nekoliko decenija života u sekularnoj Nemačkoj? Poremeti im celi imaginarijum. 

Sad već kasnim, pozdrav.

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Bokisd рече

Nije fora 'ubiti' samo telo,....moze se i dusa povrediti i 'ubiti', zar ne ?  ....  :ladan:

Ja niciju dusu nisam povredio niti ubio... a sam ne mogu da pretrpim takvu stetu jer ne posedujem tu vrstu imovine :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

Управо сада, cloudking рече

Ja mislim da muslimani nikada nece dostici tu kriticnu cifru a i kada je dostignu mislim da nema sanse da promene bilo sta u engleskoj. Smatram da su suprotne price drugacije motivacije. Razlog za takvo misljenje je istorijska repetitivnost... istu stvar smo vec gledali i slusali vise puta u poslednjih vek, vek i po...

Pa dobro to je fer stav. obe predikcije su skoro skroz proizvoljne i bazirane samo na onome sto znamo iz medija. Nemamo savrsene uslove savrsene mere i savrsene mehanizme da napravimo 100 % sigurno takve predikcije. 

Ja mislim da gresis ali boze moj. Mozda se svih 15 % muslimana koliko ih sada ima u nemackoj "liberalizuju" i "sekularizuju" vise nego srbi pa nemacka postane jos bolja zemlja i presisa nas za 100 godina (sad nas sisa samo 50 godina). Mozda su sve moje predikcije uzaludna briga. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Млађони рече

Ajde da te ispostujem pa da ti objasnim sto odgovaram selektivno. To radim iz dva razloga

1.Zato sto sam nesto vec rekao, pa da se ne ponavljam vise puta svakom ponaosob. 

Pa ti samo i besomučno ponavljaš već rečeno... tj. i u tim selektivnim odgovorima ponavljaš već rečeno... samo ignorišeš ono što ti je nezgodno...

Цитат

2.Jer ne vidim vajdu da odgovaram na to uopste. Nparimer tvoja i avokadova prica o pretpostavci nevinosti(na koju si se ti pozvao).  Kada nekom sudis ti mu ukidas neka prava koja ima i pre nego sto mu ukines ta prava moras da pretpostavis da je na tebi to da dokazes krivicu tom coveku po kom mu ukidas neka prava. Otud pretpostavka nevinosti i potreba za istom. Sa druge strane kada neko migrira u drugu zemlju, on nema nikakvo pravo da udje u tu zemlju. Nema ga u deklaraciju ljudskih prava, pravo na slobodu kretanja se ne odnosi na ulazenje u tudje drzave, kuce, avlije. Samim tim prica o instituciji "pretpostavke nevinosti" u tom kontekstu meni bas nema smisla. Zato sam i rekao avokadu da nam se "pogledi na svet razlikuju". Razlikuju nam se u necemu sigurno

Ili nisi skontao ili se praviš da nisi... pretpostavka nevinosti se ne odnosi na "slobodu kretanja"... odnosi se na razloge koje ti navodiš zbog kojih bi nekom zabranio ulazak u zemlju, i to terorizam, kriminal i želju za nasilnom promenom ustavnog uređenja... to su krivična dela i za njih važi pomenuta presumpcija - ne smeju da se podrazumevaju i ne smeš da od nekog tražiš da dokaže da nije kriminalac i terorista...

Цитат

Jer iz svega toga moze da zakljucimo dve stvari o avokadovom pogledu na svet od kojih jedna mora da bude tacna(a mogu i obe)
- Avokado misli da neko ima pravo da udje u zemlju koju god oce, samim tim mora da se pusti i ako ga ne pustas smatras da je on KRIV ZA NESTO.
- Avokado misli da je pustanje nekoga u odredjenu drzavu ista stvar kao odredjivanje nekom da ide nekoliko godina da zivi u kavezu od 2 kvadrata. Misli da su to iste stvari.

Kao i obično, loše zaključuješ o stavovima sagovornika... bolje čitaj šta sagovornik piše nego da učitavaš svoje ideje u to... ako ti nešto nije jasno pitaj...

Цитат

kada svedemo stvari, avokado misli da je odbijanje nekog da migrira narusavanje njegovog prava (jer on ima pravo da migrira pa otud i pretpostavka nevinosti) a ja mislimda je narusavanje njegove privilegije (jer nema pravo da migrira otud mi je prica o pretpostavci nevinosti besmislena.)

Drugim recima ja i avokado imamo jako drugaciji pogled na migraciju pravo vs privilegija. Sto je sasvim treca debat i cim sam skontao da avokado na migraciju gleda kao na pravo, a ja kao na privilegiju skontao sam da nam se pogledi toliko razlikuju da moramo da trabunjamo o tim osnovima. 

Ja uopšte ne mislim da postoji "pravo na migraciju"... za razliku od libertarijanaca i alt-licimura, ja smatram da ne postoje "prirodna prava"... naime, u svakoj državi imaš samo ona prava koja je ta država propisala, s tim da postoje i određena osnovna ljudska prava koja su deo međunarodnog pisanog i nepisanog prava... ali libertarijance bar poštujem stoga jer su dosledni kod prirodnih prava, dok alt-licimuri i oko toga bivaju licimuri... pa u zavisnosti od toga šta im odgovara, čas imaju nekakva prirodna prava i slobode koja čine neke poreze i zakone zločinačkim, a onda kad se pomene sloboda kretanja odjednom se prešaltaju na sasvim suprotnu teoriju pozitivnog prava... jer im tako odgovara... jer ideologiju nemaju... samo mržnju prema određenim grupama...

Dakle, taj deo si opet promašio iako sam ti već nekoliko puta napisao da je sasvim legitimno da imaš etatističke stavove, samo je bzvz da se onda predstavljaš kao libertarijanac...

Цитат

Prosto ne zelim da duzim diskusiju tome da li je migracija pravo (kako avokado gleda) ili privilegija (kako ja gledam).

Ne možeš da "dužiš" diskusiju o tome kada se diskusija nije ni vodila o tome... sad si prvi put pomenuo tu distinkciju i odmah dobio objašnjenje da tvoj sagovornik ne smatra migraciju za "pravo".

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Икар Губелкијан рече

Oko toga brinem najmanje. Imaju oni unutrašnjih previranja sasvim dovoljno i na 'zaostalom' bliskom istoku, kakva će tek da imaju posle nekoliko decenija života u sekularnoj Nemačkoj? Poremeti im celi imaginarijum. 

Sad već kasnim, pozdrav.

svako dobro. 

Подели на овим сајтовима

пре 39 минута, Млађони рече

I nisu svi muslimani serijatski koljaci. Ali nisu ni svi nemci bili nacisti.. samo 19 % pa vidis sta je to proizvelo...https://www.theguardian.com/uk-news/2016/apr/11/british-muslims-strong-sense-of-belonging-poll-homosexuality-sharia-law

12:smeha:

Цитат

Evo naprimer za britaniju. Polovina britanskih muslimana misli da homosksualnost treba biti ilegalna. Dakle I L E G A L N A.

Pa bila je ilegalna u Britaniji do pre 50 godina... tačno 1967. godine je dekriminalizovana...

Mali savet: ako već hoćeš da prosipaš mudrost o tome kako nešto jeste deo evropske kulture, a to nešto nije deo neke druge kulture, valjalo bi bar da to "nešto" nije stvar o kojoj su evropljani pre samo 20-50 godina imali stav koji želiš da proglasiš neevropskim...

(izuzetno koristan savet ako želiš da to što pišeš ne zvuči mnogo glupo)

Цитат

ja prosto to vidim kao neminovnu buducnost

Ti brate toliko loše percepiraš sadašnjost, da bi bilo pametno da se maneš predikcija o budućnosti.

Цитат

jer eto francuska znje to sto je pre 200 godina imala kolonije.  

Da, eto mnooogooo im je loše...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 30 минута, Млађони рече

Zato podrzavam sve koji hoce normalne kontrole migracija kao naprimer sto hoce Trump u usa.

Контрола миграције је у САД (много пре Трампа) све, само не нормална. Трамп хоће још грђу и луђу, а не нормалнију.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

Dakle, taj deo si opet promašio iako sam ti već nekoliko puta napisao da je sasvim legitimno da imaš etatističke stavove, samo je bzvz da se onda predstavljaš kao libertarijanac...

Samim tim sto impliciras da libertarijanac ne moze biti etatista, jasno je da ne razumes sta je libertarijanizam. Ovo moze da te iznenadi ali vecina libertarijanaca su minarhisti, dakle po defaultu etatisti. 

naime, u svakoj državi imaš samo ona prava koja je ta država propisala, s tim da postoje i određena osnovna ljudska prava koja su deo međunarodnog pisanog i nepisanog prava...

Avokado: Ja ne smatram da postoji pravni ideal (prirodna prava) ali kritikujem odredjene poteze iz mog pravnog idealan. :))

sad si prvi put pomenuo tu distinkciju i odmah dobio objašnjenje da tvoj sagovornik ne smatra migraciju za "pravo".[/quore]

Res non verba. Moj sagovornik moze da prica sta god oce, njegova dela govore jace od njegovih reci.
A moj sagovornik je proveo sate i sate vec mesecima argumentujuc za pravo migracija i raspravljajuci se sa svima onima koji hoce da to pravo ogranice. Ja ne mogu da se pravim moron da to ne radis. 

Sto je opet ok, legitimno je imati pravni ideal, samo vidim da je tebi problem jer onda gubis laznu poziciju neutralnosti i "spoljnjeg kriticara" koju konstatno zelis da predstavis. :)

Подели на овим сајтовима

пре 11 минута, Juanito рече

Контрола миграције је у САД (много пре Трампа) све, само не нормална. Трамп хоће још грђу и луђу, а не нормалнију.

Ok, tu se ne slazemo. Ja mislim da je kontrola migracija u SAD previse meka. ( u poredjenju sa ostalim zemljama).

Da dodam: kontrola migracija moze da nestane samo onog trenutka kada kompletno gradjanstvo bude naoruzano i kada welfare state bude 100 % ukinuta. Onda sa spreman da prihvatim stanje u kom ljudi mogu da predju preko granice samo da se jave cariniku i da se potpisu da su usli cisto da imamo uvid ko je usao, gdeje bio i slicno. 

Подели на овим сајтовима

пре 33 минута, Млађони рече

Politicki i filozofski stavovi jesu uzrokovani(makar delom) genetikom. https://www.scientificamerican.com/article/the-genes-of-left-and-right/

12:smeha::))12:smeha:

Цитат

Ovde pravis zamenu teza. Ako ja iznesme odredjenu stvarnost vezanu za advokate, nemam pojma iz kojih porodicnih sredina dolaze, naprimer (lupam ne znam jel tacno) da advokati uglavnom dolaze iz sredina gde su drugi clanovi porodice u toj bransi to ne znaci da sam doneo sud za tebe kao advokata. Ali jednostavno ukazujem na statisticku realnost. Ako 70 % adovkata dolazi iz porodica koje se bave pravom, i ja napravim pretpostavku da od 10 advokata koje upoznam 7 ima da ima pravnike u porodici, to nije gledanje ljudi kolektivisticki. To je samo ukazivanje na statisticku realnost stanja u advokaturi. Ne znaci da ako upoznam advokata na ulici da cu da pretpostavim o njemu da je iz porodice pravnika. 

Čemu onda služi takav "statistički podatak"? :)

Kao što je Juanito više puta temeljno objašnjavao na forumu - statistički podatak bez valjane hipoteze koja objašnjava taj podatak je sasvim irelevantan za donošenje bilo kog zaključka, osim onog najtrivijalnijeg - da podatak X ukazuje na to da postoji podatak X.

Ja bih rekao da ti upravo koristiš "statističke podatke" da napraviš kolektivističke pretpostavke o individuama.

Цитат

I iskreno nije mi jasno zasto takve statisticke realnosti moram da ti objasnjavam. I jos manje mi nije jasno sto pored svih objasnjenja ti i dalje insistiras, da ja sudim individualnom muslimanu po njegovom kolektvu, sto nije tacno. 

Mislim da je to neposteno podmetanje od strane tebe. Jer niko ovde ne misli da su svi muslimani isti, vec govorimo o stattistickim realnosti.

1. O kojoj statističkoj realnosti govoriš? Ok, nisu svi isti, ali je nejasno kakvi su po toj tvojoj "statističkoj realnosti"?

2. Na osnovu kojih valjanih statističkih istraživanja sa valjanim uzorkom si doneo zaključak o toj "realnosti"?

Цитат

Opet se vracamo na statisticke realnosti. Kultura grupe je presek onoga sto individue iz te grupe misle, koje vrednosti imaju i slicno.
Zasto uopste gubimo vreme i zivce na te ocigledne stvari? 

1. Zato što je donošenje odluka i propisivanje regulacija na osnovu takvih "preseka" kolektivistički način razmišljanja, te je besmisleno da njime šatro braniš individualne slobode.

2. Zato što kao i većina ljudi blage veze nemaš o statistici.

posmatranje ljudi na taj način kolektivističko

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Млађони рече

Samim tim sto impliciras da libertarijanac ne moze biti etatista, jasno je da ne razumes sta je libertarijanizam. Ovo moze da te iznenadi ali vecina libertarijanaca su minarhisti, dakle po defaultu etatisti.

:))12:smeha::))12:smeha:

Noun

etatism (usually uncountable, plural etatisms)

1. Total control of the State over individual citizens.

Noun

minarchism (plural minarchisms)

1. Belief in the desirability and practicality of minimum government.

(zeznulo te to što kad pokušaš da tražiš etatizam na eng. wikiju izađe ti "statism" i prilično glup članak o istom u kojem se pominje minarhizam kao najblaži oblik za statism... jel da? :) )

Цитат

Avokado: Ja ne smatram da postoji pravni ideal (prirodna prava) ali kritikujem odredjene poteze iz mog pravnog idealan. :))

Ono kad izmišljaš lažne citate svog sagovornika jer na prave nemaš valjan odgovor, a samo kreteni priznaju da nisu u pravu kad im se to demonstrira... :D

Цитат

Res non verba. Moj sagovornik moze da prica sta god oce, njegova dela govore jace od njegovih reci.

Pa mi ovde samo pričamo, ne radimo... zabagovao si... :D

Цитат

A moj sagovornik je proveo sate i sate vec mesecima argumentujuc za pravo migracija i raspravljajuci se sa svima onima koji hoce da to pravo ogranice.

Samo treba pažljivo čitati...

Цитат

Ja ne mogu da se pravim moron da to ne radis. 

Uopšte ne treba ništa da se praviš...

Подели на овим сајтовима

Kao što je Juanito više puta temeljno objašnjavao na forumu - statistički podatak bez valjane hipoteze koja objašnjava taj podatak je sasvim irelevantan za donošenje bilo kog zaključka, osim onog najtrivijalnijeg - da podatak X ukazuje na to da postoji podatak X.

Hipoteza je prosta muslimani imaju te stavove jer paramparamparam param - to je ucienje islama.

O kojoj statističkoj realnosti govoriš? Ok, nisu svi isti, ali je nejasno kakvi su po toj tvojoj "statističkoj realnosti"?

Na osnovu kojih valjanih statističkih istraživanja sa valjanim uzorkom si doneo zaključak o toj "realnosti"?

Pogledaj zakone saudijske arabije, sudana, afganistana, irana, iraka i dobices kakvi su ljudi koji zive tamo po statistickoj realnosti. 
Kakvi su zakoni u tim zemljama, takav ti je prosek misljenja individua u tim zemljama. 

Zato što je donošenje odluka i propisivanje regulacija na osnovu takvih "preseka" kolektivistički način razmišljanja, te je besmisleno da njime šatro braniš individualne slobode.

Ti si izgleda malo zbunjen sta individualizam jeste a sta individualizam nije. 
Individualizam je politicki sistem koji se zalaze da svi ljudi pred zakonom budu tretirani kao individue a ne kao clanovi grupa. Ako ne mozes da mi nadjes neki primer gde mislis da se zalazem da neko pred zakonom bude tretiran kao clan grup, batali da kritikujes moj individualizam. 

Avokado nema pojma o statistici. 

2. Zato što kao i većina ljudi blage veze nemaš o statistici.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...