Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

Ок, размишљам ( :)) ) : можда су ови ликови билбордом у Индијани хтели да поруче земљама ЕУ да греше око тих мунџоса... Не да се поспрдавају са комшијама, већ да поруче Европи нешто. А ја кварна помишљам свашта...

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 6 минута, cloudking рече

Sarkazam be kratose, pisem aurorovim recima...

ono kad  pokažu volju da se  asimiliju :D

Rezultat slika za 9.11

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, RYLAH рече

Царина је приход државе, као и заплена имовине стечене кривичним делима, разне врсте донација које добијамо из иностранства, итд.Просечан Србин не плати ни две хиљаде евра годишње на порезе и доприносе. Узми просечну плату, порезе и доприносе који се на то плаћају и помножи са 12.

Ta racunica je losa jer iskljucuje sve ostale poreze koje okreni-obrini gradjanin placa. 
Prvenstveno pozajmice. Sve sto se drzava pozajmi i sto duguje, ja i ti, njeni gradjani moramo da placamo. 
Takodje su tu ostali porezi i akcize koje proizvodjaci dodaju na cenu proizvoda koji proizvode - opet ih ja i ti placamo.
Npr, carine koje si naveo, one se dodaju na cenu poreza i ja i ti ih placamo kroz cenu patika koje su uvezene (primer). 

Kada sve te faktore uzmes u obzir dolazis na cifru 12 000 evra. 

oh sh*t man... i was taking life seriously, now i will divide  things by zero. 

Подели на овим сајтовима

пре 12 часа, Avocado рече

Odličan argument protiv onih koji tvrde da imigrantima treba dati sva prava koja građani te zemlje imaju, uključujući i pravo glasa... dakle, još samo da nađete takve sagovornike i to što pričate će onda imati smisla...

Za to se zalazu nasi politicki protivnici. Ako se ti ne zalazes za to, onda pogresno nas adresiras. Posto niko od nas ovde nije da sto posto ukine migracije vec da ih kontrolise da bi sprecio gornje scenarije. 

Ne znam sta ti mislis da ce biti sa svim tim muslimanskim migrantima u eu npr? Sta ocekujes koji scenario? Da se vrate kada se popravi scenario na bliskom istoku? Da im liberalne vlade evropske unije ne daju puna glasacka prava jer su i oni "ljudi"? 

Подели на овим сајтовима

пре 11 часа, Avocado рече

Da, baš zvuči kao neko ko je dovoljno stručan da skapira koje regulacije da ukine a koje da ostavi tj. koje regulacije su "horrible"... uopšte ne zvuči kao balvan koji ponavlja isto što i ostali političari... samo gluplje tj. rečima osnovca...

Meni zvuci Truptastic i izuzetno pametno. Mozda si ti jednostavno super intelektualni genije a moj mozak je prost pa tebi zvuci glupo iz tvoje perspektive a meni skroz ok i moje. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 часа, cloudking рече

Ali je veci problem u onim stvarima koje znate a namerno necete da priznate, poput toga da je JEDINA opasnost od Islama terorizam a vi vrlo dobro znate da se protiv njega ne bori na nacine koje vi predlazete... Namerno furate tu demagogiju i krijete se iza opasnosti od terorizma kkao bi sproveli svoje druge politicke ideje...

E hvala ti sto si me obrazovao da je jedina opasnost terorizam ali serijat nije nikakva opasnost. 
Oci si mi otvorio sada zelim isto kao i ti da dodje desetak miliona muslimana sa bliskog istoka u evropu i kao avokado se nadam da nece dobiti drzavljanstva. 
:)

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Млађони рече

Ta racunica je losa jer iskljucuje sve ostale poreze koje okreni-obrini gradjanin placa. 
Prvenstveno pozajmice. Sve sto se drzava pozajmi i sto duguje, ja i ti, njeni gradjani moramo da placamo. 
Takodje su tu ostali porezi i akcize koje proizvodjaci dodaju na cenu proizvoda koji proizvode - opet ih ja i ti placamo.
Npr, carine koje si naveo, one se dodaju na cenu poreza i ja i ti ih placamo kroz cenu patika koje su uvezene (primer). 

Kada sve te faktore uzmes u obzir dolazis na cifru 12 000 evra. 

Брате...

Ај сад полако. Значи, држава има сопствене приходе. Овде и свуда у свету. Нисам излистао све приходе, јер мој пост није академска анализа стања него само смерница.

Заплена новца од криминалца је приход. Одузимање возила на царини је приход. Профит од Телекома или других ЈП који остварују профит је приход. Профит од продаје оружја је директан приход. ДОНАЦИЈА, како сам јасно написао, је приход (Чак је и позајмица врста прихода у светлу твоје рачунице, али да сад не теоретишемо, да се не збуњујемо). Путарина од странца која се узме је директан приход државе, јер ни тај странац не плаћа путеве кроз друге намете као ти и ја.

Кад бих узео да листам све врсте пореза и разреза које ти и ја плаћамо, као и све врсте прихода државе који немају везе са порезима, овај пост се никад не би завршио, па те молим да не идемо толико детаљно.

Значи, поента поста није била да излистам све приходе и све расходе буџета, него да се наш буџет у преко 50% не пуни порезима и даље (мислим да је тај проценат, немој да ме хваташ за реч, ово из сећања извлачим) и да не можеш једноставно буџет да поделиш бројем запослених и кажеш "Ево, плаћамо по 12.000 евра свако!", јер није тако једноставно.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 4 минута, RYLAH рече

Брате...

Ај сад полако. Значи, држава има сопствене приходе. Овде и свуда у свету. Нисам излистао све приходе, јер мој пост није академска анализа стања него само смерница.

Заплена новца од криминалца је приход. Одузимање возила на царини је приход. Профит од Телекома или других ЈП који остварују профит је приход. Профит од продаје оружја је директан приход. ДОНАЦИЈА, како сам јасно написао, је приход (Чак је и позајмица врста прихода у светлу твоје рачунице, али да сад не теоретишемо, да се не збуњујемо). Путарина од странца која се узме је директан приход државе, јер ни тај странац не плаћа путеве кроз друге намете као ти и ја.

Кад бих узео да листам све врсте пореза и разреза које ти и ја плаћамо, као и све врсте прихода државе који немају везе са порезима, овај пост се никад не би завршио, па те молим да не идемо толико детаљно.

Значи, поента поста није била да излистам све приходе и све расходе буџета, него да се наш буџет у преко 50% не пуни порезима и даље (мислим да је тај проценат, немој да ме хваташ за реч, ово из сећања извлачим) и да не можеш једноставно буџет да поделиш бројем запослених и кажеш "Ево, плаћамо по 12.000 евра свако!", јер није тако једноставно.

Otvoricu novu temu o budzetu republike srbije, pa cu tamo da iznesem gde i koliko trosi direktno sa vladinog pdf-a.
U principu mislim da nisi u pravu i na toj temi cu izneti detaljnu matematiku zasto nisi u pravu ( u principu preuvelicavas bitnost prihoda od javnih preduzeca, i zaboravljas da dosta javnih preduzeca ima i negativne bilanse). Iznecu lepo tu brojke da ne gusimo ovu temu. 

ziv bio pa dodji ako hoces o tome tamo detaljno.

Подели на овим сајтовима

пре 4 часа, Млађони рече

E hvala ti sto si me obrazovao da je jedina opasnost terorizam ali serijat nije nikakva opasnost.

Jel ucestvujes ti u temi ili samo dodjes da iznapises sta ti je na srcu? :)

JEl lepo dzumadzni pitala gde su brakovi s decom? Jel auror na kraju izjavio da  u evropi "to ne moze"? Pa kako ce moci serijat?

KOlko lupate u prazne serpe... samo tandrcu po interetu... "doci ce zli muslimani i zavesce serijat u srcu evrope ako nesto hitno ne preduzmemo LJUDI MOJI!"(Vucicevic approved)... isti model je hitler korsitio za jevreje... nacisti ljudi jednostavno nisu imali izbora jer je stvar dosla do "ili mi ili oni" i morali su da urade to sto su uradili... msm, ljudi nisu imali izbora kad pogledas kakve su opasnosti od jevreja postojale tada...

Pa vam posle kriv djavo kad vas ljudi uporedjuju s nacistima...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, cloudking рече

JEl lepo dzumadzni pitala gde su brakovi s decom? Jel auror na kraju izjavio da  u evropi "to ne moze"? Pa kako ce moci serijat? KOlko lupate u prazne serpe... samo tandrcu po interetu... "doci ce zli muslimani i zavesce serijat u srcu evrope ako nesto hitno ne preduzmemo LJUDI MOJI!"(Vucicevic approved)... isti model je hitler korsitio za jevreje... nacisti ljudi jednostavno nisu imali izbora jer je stvar dosla do "ili mi ili oni" i morali su da urade to sto su uradili... msm, ljudi nisu imali izbora kad pogledas kakve su opasnosti od jevreja postojale tada...

Pa vam posle kriv djavo kad vas ljudi uporedjuju s nacistima...

Pa da u pravu si, pravimo mi paranoju nepotrebno. Nema nikakvih sansi da izbije serijat u Evropi. Islam je religija mira, nikad ne bi muslimani napravili serijat u zemlji.

to je samo prazna i nepotrebna paranoja: http://www.express.co.uk/news/uk/738852/British-Muslims-Sharia-Law-enforced-UK-Islam-poll
Sve to mi umisaljamo: http://www.telegraph.co.uk/news/uknews/1576066/We-want-to-offer-sharia-law-to-Britain.html
Sve su to paranoicne deluzije nas nacista: https://www.theguardian.com/uk-news/2016/apr/11/british-muslims-strong-sense-of-belonging-poll-homosexuality-sharia-law

Цитат

. isti model je hitler korsitio za jevreje...

Isti je model hitler koristio za jevreje? O cemu ti pricas? Je l si slusao nekad hitlerove govore o jevrejima? Hitler je prvenstveno pricao kako su jevrejski kapitalisti zli i kako kontrolisu sudbinu sirotih nemackih radnika. Poslusaj neki hitlerov govor, cisto da znas o cemu pricas sl put. Drugo hitler nije hteo da smanji migraciju jevreja u nemacku. Hitler je hteo da zapleni svu njihovu svojinu i napravi nacionalisticko socijalisticku revoluciju.

Porediti nase stavove sa hitlerovim je uzasno neposteno i nefer. 

I cela ta hitler paranoja ako tako nastavite ima da postane samoostvarivo prorocanstvo. 

Подели на овим сајтовима

uopste nema nikakve sanse da muslimani krenu da uvode serijatski zakon:
https://www.theguardian.com/world/2016/nov/21/germany-sharia-police-court-ruling

u nemackoj da muslimana ima toliko da krenu da formiraju serijatsku policiju:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-4024812/Muslim-State-Secretary-Berlin-voices-backing-Sharia-law-Europe-saying-absolute-compatible-German-legislation.html

sve su to samo divni ljudi koji hoce da uce i da rade, nema potrebe da probirate:
http://www.latimes.com/world/europe/la-fg-spain-muslims-20150505-story.html

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Млађони рече

Za to se zalazu nasi politicki protivnici. Ako se ti ne zalazes za to, onda pogresno nas adresiras.

Jok brate... vaši sagovornici na ovom forumu vas ovde pitaju kako je u skladu sa libertarijanizmom da zabranite ili ograničite slobodno kretanje ljudi, pri čemu vaši sagovornici na ovom forumu ne smatraju da imigranti treba da dobiju sva prava koja pripadaju građanima... te je vaš odgovor pogrešno adresiran, a ne naše pitanje...  :D

Drugim rečima, ako se Juanito, Rile ili ja ne zalažemo za to (a ne zalažemo se) besmisleno je da pišete takve odgvore nama... morate da smislite neki pametniji odgovor... ako uopšte postoji... ali eto nešto sam generous danas pa ću se praviti da možda i postoji nekakvo objašnjenje koje ukazuje na to da ovo ipak nije suprotno libertarijanizmu, samo meni trenutno ne pada na pamet to objašnjenje... možda i stigne, pa neću morati da vas zovem alt-licimuri... :D

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

• Чланови који сада читају   0 чланова

• Нема регистрованих чланова који гледају ову страницу
  • Креирај ново...