Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

пре 11 минута, Ћириличар рече

Једино има смисла та реченица ако мислиш да Америком управљају сатанисти

Šta tu ima da se misli?:D

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

1 hour ago, Аурор рече

Ali uzmi u obzir kontekst da je reč o čoveku koji se smatra idealnom, uzornom ličnošću od strane blizu 2 milijarde ljudi. On je osnovao religiju (zapravo totalitarni kult smrti) i njega slede do dan danas i smatraju  ga najvećim čovekom koji je ikada živeo.

Za to nema nikakvih "istorijskih izgovora", nego je za sva vremena.

Sve kapiram, al ti ne kapiras da se sve to isto odnosi i na generala Lija... Smatra li se Li jednim od najvecih juznjaka koji je ikada ziveo?  A kako je to moguce kad se lik borio za pravo da poseduje druge osobe kao robove? Zasto onda spomenici takvom coveku?

Da se razumemo mene strasno nervira ta islamska uvredljivost... u stvari nervira me religijska uvredljivost. Nervirate  me i vi kad se brecate na svaku salu koju neko napravi na racun vasih hriscanskih licnosti...

Al me licemerje jednako nervira i ja ne bih ta dva odvajao...

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Џуманџи рече

Ако га сматрају свевременским - зашто онда, како кажеш, "скачу"? :) Зар не "скачу" зато што се неко "потрудио" да Мухамеда представи савременим?

Уосталом, колико муслимана који живе у САД-а је у последњих рецимо, 20 година поднело захтев да се ожени дететом/уда за дете? И извор. Хвала. 

Јер ти који скачу сматрају да је Мухамед савршен онакав какав је био - а онакав какав је био, ван контекста времена, није довољно добро по данашњим стандардима. Слажем се да је овакво боцкање ислама глупо, али муслимани скачу на то јер се не смије боцкати светиња која савршена, чак иако се покаже да није. Просто - светиња се не дира.

Па нико не критикује америчке муслимане конкретно, јер је већини јасно да су они прави умејрени муслимани. Критика је упућена ка остатку ( и великој већини ) исламског свијета гдје се дјеца још увијек вјенчавају, као нпр. у Афганистану ( извор ) гдје се то правда са "то је ислам" ( мада заиста не знам је ли или није, јер нисам упућен у те танчине ). Ево и свјетске карте о дјевојкама удатим прије 18. године:

1.jpg.4af0c1dd197e4d3d1c042e458c77aa63.jpg

Примјетно је да проблем није изразито муслимански ( нпр., латинска Америка је такође црвенкаста - ево извора па погледај ), али оно што се не може негирати јесте да одређени муслимани такву праксу правдају, говорећи да је муслиманска и позивајући се вјероватно и на Мухамеда и Ајшу између осталог. Ево странице коју сам нашао да одговара апологетама око овог питања, било да ли апологете говоре да Мухамед није спавао са Ајшом док је била дијете ( што значи да не подржавају дјечије бракове ), било да Кур'ан уопште то не дозвољава ( "Furthermore, the Qur'an itself permits pedophilia in verse 65:4.[3]" ). 

И то јако подсјећа на хришћане када им се указује на негативне аспекте њихове вјере. Знаш оно око хиротонисања жена - "Христос превазилази полове, али жена не може бити свештеник и на литургији се раздвајамо по половима на лијево и на десно ", и ако се укаже на то, добијају се слични одоговори ( или "та није то тако" или "јесте и то је хришћански, јер ИСус је био мушко!" ), тако да је скакање муслимана на овакве провокације управо иста реакција као на ово - "не дирај ми светињу, шта ти имаш да ми дираш светињу!?".

Зато је смијешно, макар мени, како је све ово шаблонски и већ виђено. И оно што ми је свакако занимљиво јесте када Клауд рече "ово говоре они који не разумију о чему је ријеч и немај удодира са исламом" док би такву критику одбацио да је њему упућена од стране хришћана, аргументујући да је видјео у пракси како ствар истоје. Е па, иста је прича са овим критикама ислама - говори се о практичним стварима, о злодјелима која се правдају исламом и није потребно бити исламски богослов да би се указало како у исламу постоји идеолошки оквир за оправдавање оваквих ствари ( поготово када је присутна доктрина опонашања Мухамеда и његових дјела у одређеним круговима ). Наравно, имамо и оне који неће да макну од става "то је ислам и не може се мијењати", шт оје апсолутна глупсот. Али је глупост и говорити како ислам не пружа идеолошки оквир за оправдавање оваквих ствари, или нападати критику која је упућена у том правцу. 

И не знам зашто имам јак дежаву док ти ово пишем О.о

Иначе:

C7dBZiyXgAMm328.jpg

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, cloudking рече

Smatra li se Li jednim od najvecih juznjaka koji je ikada ziveo?  A kako je to moguce kad se lik borio za pravo da poseduje druge osobe kao robove? Zasto onda spomenici takvom coveku?

А то што је учествовао у Реконструкцији и реинтеграцији Југа, то ништа? А та Реконстуркција је подразумијевала слободу црнаца и њихвоу интеграцију у друштво између осталог. 

Бабе и жабе значи :) 

Подели на овим сајтовима

пре 14 минута, Ћириличар рече

А то што је учествовао у Реконструкцији и реинтеграцији Југа, то ништа? А та Реконстуркција је подразумијевала слободу црнаца и њихвоу интеграцију у друштво између осталог. 

Бабе и жабе значи :)

insinuiras da Muhamed nista dobro nije rekao ili uradio? Cis' zlikovac, ono, do koske?

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, cloudking рече

Da se razumemo mene strasno nervira ta islamska uvredljivost... u stvari nervira me religijska uvredljivost.

Samo musliman bi ti otkinuo glavu zbog tako nečeg i većina ostalih muslimana to ne bi osudila (zato što smatraju da si dobio to što si zaslužio kad vređaš """'poslanika""""), isto kao što veoma simpatični beogradski muftija nije hteo da osudi napad na Šarli Ebdo.

пре 21 минута, cloudking рече

Sve kapiram, al ti ne kapiras da se sve to isto odnosi i na generala Lija... Smatra li se Li jednim od najvecih juznjaka koji je ikada ziveo?  A kako je to moguce kad se lik borio za pravo da poseduje druge osobe kao robove? Zasto onda spomenici takvom coveku?

Robert E. Lee je branio Jug od agresije. Na početku rata je imao priliku da vodi vojsku Unije, ali nije hteo.

I zapravo je on bio taj koji je na kraju predao Konfederaciju, zbog čega je predsednik Jefferson Davis popizdeo... Ličnost za svako poštovanje, a sem toga - nema nikakve religije koja ga smatra savršenim čovekom.

Подели на овим сајтовима

пре 18 минута, Ћириличар рече

Ево и свјетске карте о дјевојкама удатим прије 18. године

Мрзи ме да читам. У већини земаља може се удати/оженити и са 16 уз сагласност родитеља, у неким земљама и мање. Мене интересује број захтева да се венчају са млађима од 14. + извор.

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, cloudking рече

insinuiras da Muhamed nista dobro nije rekao ili uradio? Cis' zlikovac, ono, do koske?

Не. То би ти била валидна инсинуација да сам ја негдје рекао или имплицирао да Мухамед уопште не може бити позитиван примјер - што нисам. Напротив, Мухамед итекако може бити примјер за напредак друштва, јер је његов ислам дао женама више права и достојанства него што су имале под паганизмом, што је уредио друштвене и имовинске односе Арапа, ујединио их у једну нацију и дао им религију која их је само историјски оснажила и  у једном периоду, "Златном добу ислама", дао оквир да буду филозофска, религијска, културна и свака друга врста супер-силе. Мухамед, као и Ли, има своје позитивне и негативне стране и обојица заслужују да буду поштовани због својих позитивних страна јер су биле довољно велике и значајне да умање значај њихових лоших страна. Тако сам и за Лија рекао конркетно:"Хајд за остале генерале Конфедерације, али ми је једино нелогично за Лија", јер знам како је био позитиван утицај након Грађанског рата. Тако и Мухамед, и њихове лоше стране треба памтити и критоковати, али не заборављати и њихове позитивне стране и цијенити их.

Ствари су превише комплексне да се све гледа црно-бијело. Нису сви који критикују ислам ксенофоби, нити су сви из овог интернет покрета ( или шта год да је ) ултра мега МАГА Трампери који су уједно и нацоши и мрзе све небјелачко/незападно/нехришћанско/( insert a category ) биготи.

Е сад, запало ми је за око, да си, како ми изгледа,  почео сада и мене да углављујеш у тај екстремни клуб који "мрзи све туђе" - и то баш нађе у дискусији око ислама. Мислим... Ем што тренутно сам у ПП Млађонију бранио ислам од екстремних критика, ем што сам то радио и са Аурором и Гризлијем раније на теми о исламу ( када су говорили да се то не може никако промијенити ). И шта да кажем, можда ја не видим нешто што ти видиш или можда само ти не видиш колико заправо нијанси има у читавој овој страни приче, па су ти сви исти, па ми онда овако инпутираш мисли јер гледаш ме као дио истог калупа као Аурора и претпостављаш да тако размишљам?

П.С.

D SOUTH WILL RISE AGAIN!!! :smeh1:

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Џуманџи рече

Мрзи ме да читам. У већини земаља може се удати/оженити и са 16 уз сагласност родитеља, у неким земљама и мање. Мене интересује број захтева да се венчају са млађима од 14. + извор.

Навео сам ти и то, на страници са том картом, само са стране имаш опције да то намјестиш.

Е сад, ако погледаш поново ову карту, видјећеш да је Запад бијел, иак осе и на Зааду можеш вјенчавати малољетан. То значи да није кориштен бланко термин "вјенчања испод 18" него се користила функционална дефиниција која укључује "против/без своје воље".

ДЈечији брак - у суштини, проблем Трећег свијета, којег екстремни муслимани правдају да је дио ислама, јер исламске доктрине и Кур'ан пружају могућност да се тако тумачи. Наравно да не значи да је то исправно или једино тумачење ислама, али еј свакако једно од могућих - као што се и види из приложеног.

Исправка ( ово горе је првобитно ): МОже да значи то, али може да значи и да на Западу нема значајног броја малољетних бракова. У суштини, када пребациш на "бракови са испод 15 година" ситуација је иста, само са мањим процентима свуда. Опет су исте регије најкритичније.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ћириличар рече

Навео сам ти и то, на страници са том картом, само са стране имаш опције да то намјестиш.

Е сад, ако погледаш поново ову карту, видјећеш да је Запад бијел, иак осе и на Зааду можеш вјенчавати малољетан. То значи да није кориштен бланко термин "вјенчања испод 18" него се користила функционална дефиниција која укључује "против/без своје воље".

ДЈечији брак - у суштини, проблем Трећег свијета, којег екстремни муслимани правдају да је дио ислама, јер исламске доктрине и Кур'ан пружају могућност да се тако тумачи. Наравно да не значи да је то исправно или једино тумачење ислама, али еј свакако једно од могућих - као што се и види из приложеног.

Исправка ( ово горе је првобитно ): МОже да значи то, али може да значи и да на Западу нема значајног броја малољетних бракова. У суштини, када пребациш на "бракови са испод 15 година" ситуација је иста, само са мањим процентима свуда. Опет су исте регије најкритичније.

И оно што је смијешно јесте да је Индија апсолутни рекордер :smeh1: А смијем се кладити да и они на исти начин то оправдавају - "наша вјера/култура", јер им вјера/култура дају могућност да их тако тумаче.

Подели на овим сајтовима

пре 9 минута, Ћириличар рече

МОже да значи то, али може да значи и да на Западу нема значајног броја малољетних бракова. У суштини, када пребациш на "бракови са испод 15 година" ситуација је иста, само са мањим процентима свуда. Опет су исте регије најкритичније.

Не контам, питала сам:

пре 2 часа, Џуманџи рече

колико муслимана који живе у САД-а је у последњих рецимо, 20 година поднело захтев да се ожени дететом/уда за дете? И извор. Хвала. 

на основу:

пре 6 часа, Аурор рече

(bilbord u Indijani)

"You know something is messed up when you see it"

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...