Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

Carine Trump, carine stara komunjaro. To je ono sto spasava Privredu u SSSR i SFRJ a sada i SAD... 

znate vi odlicno da bez drzavnog upliva nema nicega... bravo druze Trump, pozdravi drugove iz GOP kada budete na sednici CK SRA ...

Svaka čast Vučiću! Spasio si Srbiju iz ruku lopova i društvenih parazita! 

Подели на овим сајтовима

@Avocado

Ma razumem ja to, isto kao i ti, po udzbenickim definicijama. Medjutim, praksa nije samo izvitoperena u Srbiji nego evo i ovde. Tako da sam sklonija posumnjati da nesto nije ok sa samim konceptom nego da ga bas svi, namerno ili nenamerno lose primenjuju.

Ukratko, mozda to nekome lepo zvuci (meni cak ni to) ali u praksi definitivno i provereno nije tako. 

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

1 hour ago, florenntina рече

@Avocado

Ma razumem ja to, isto kao i ti, po udzbenickim definicijama. Medjutim, praksa nije samo izvitoperena u Srbiji nego evo i ovde. Tako da sam sklonija posumnjati da nesto nije ok sa samim konceptom nego da ga bas svi, namerno ili nenamerno lose primenjuju.

Ukratko, mozda to nekome lepo zvuci (meni cak ni to) ali u praksi definitivno i provereno nije tako. 

Slažem se... samo se meni čini da u velikom broju slučajeva i pored "kraduckanja" ove NGO urade bolje i jeftinije posao koji bi radila država... jer oni "kraduckaju" ali bar nekakav projekat moraju da napišu i šatro sprovedu i da imaju bar nekakve račune i računicu...

Agencije isto tako... nisu skroz nezavisne, ali uglavnom mnogo bolje i efikasnije rade nego kad se taj ili takav posao poveri nekom ministarstvu... a fama je da su toliko mnogo skuplje...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 51 минута, Avocado рече

Slažem se... samo se meni čini da u velikom broju slučajeva i pored "kraduckanja" ove NGO urade bolje i jeftinije posao koji bi radila država... jer oni "kraduckaju" ali bar nekakav projekat moraju da napišu i šatro sprovedu i da imaju bar nekakve račune i računicu...

Agencije isto tako... nisu skroz nezavisne, ali uglavnom mnogo bolje i efikasnije rade nego kad se taj ili takav posao poveri nekom ministarstvu... a fama je da su toliko mnogo skuplje...

Питање није ко обавља посао ефикасније. Наравно да свака недржавна организација обавља сваки посао ефикасније од државе. Питање је да ли су ти послови уопште неопходни или су измишљени да 1) малтретирају људе; 2) стварају вештачке послове и служе богаћењу привилеговане мањине. 

Каква регулација електронских медија у 2017. години?

Заштита конкуренције? Штеточинска пракса непредвидвих последица од које користи имају једино бирократе и адвокати. Чак је вероватно дугорочно штетна и за ”заштићену” страну.

Омбудсмани и повереници, ОК, ако им је посао да независно контролишу да ли држава поштује права грађана. Само да буде пар њих, а не 200. 

Комисије за хартије од вредности? Те комисије, у спрези с банкарима, су на добром путу да нам сруше цивилизацију. Следећа криза ће нас све вероватно довести до сиромаштва, нећемо леба имати да једемо због њихових велеумних идеја и пракси.

За НГО си објаснио и слажем се ту либертаријанцима. Нека постоје, али нека се самофинансирају. Не смета ми ни постојање ових сорошовских све док им даје своје паре јер видимо ових дана да ти смећари пре или аксније испаре јер зло не траје вечно. Посебан случај су НГО које финансирају владе других земаља. У том случају нек се буне тамошњи порески обвезници, а у земљи у којој делују нека једино потшују устав. Једино што би морали да кажу ко их финансира да људи знају да раде за Обаму, а не за народ.

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Juanito рече

За НГО си објаснио и слажем се ту либертаријанцима. Нека постоје, али нека се самофинансирају.

Problem je što kad se pomene NVO, ti kao i većina ovdašnjih ljudi pomisli na Natašu Kandić i slična goveda... ja pomislim na sigurne kuće i SOS telefone za žene koje trpe nasilje u porodici, na Svratiste, na Nurdor...

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

пре 20 минута, Avocado рече

Problem je što kad se pomene NVO, ti kao i većina ovdašnjih ljudi pomisli na Natašu Kandić i slična goveda... ja pomislim na sigurne kuće i SOS telefone za žene koje trpe nasilje u porodici, na Svratiste, na Nurdor...

Mi smo kao studenti osnovali NVO/udruženje građana da bismo imali zakonsko pravo da konkurišemo za pomoć Ministarstva fakultetu - i dobili smo novac i kupili opremu potrebnu za predavanja.

E, onda su počela razna muštranja od strane dekana i predavača i optužbe da smo neki izdajnici i plaćenici jerbo imamo NVO. Pa smo se povukli i rasturili.

Istovremeno su Dveri - tada takođe NVO - bez problema organizovali predavanja jednom sedmično na istom faksu.

paradoks_zpsjpf2fhnf.jpg

Lilies that fester smell far worse than weeds.

Shakespeare

Подели на овим сајтовима

пре 26 минута, Avocado рече

Треба да промене име. То да је организација "невладина" има смисла наглашавати ако је политичка, па да се онда разликује јасно од званичне владе. Јер свака организација која није владина је невладина по дефиницији. Уместо тог генеричког назива, боље је да користе специфичне за оно чиме се баве. Ово су ваљда хуманитарне или тако нешто. 

Подели на овим сајтовима

Сад летос кад сам био у Вавилону, одседох код рођака. Мајка и ћерка за Хилари 100%, значи "мизогинија, нацизам, расизам" и све стандардно SJW. Иначе су јако квалитетни људи у сваком другом смсилу, и нису нападне. Не набијају то на нос док се не заподене прича, тако да не кажем ово да бих их пљувао, него да поставим контекст за ово што ћу следеће рећи. Причамо тако о једној нашој рођаци која је живела код њих и која је умрла пре неколико година од рака (јер је касно дијагностикована) и ја споменем како је тужно да људи не могу да плате лечење и умиру због тога у најразвијенијој земљи света. Нисам споменуо узроке, ни ништа. Лично мислим да су за тако високе цене криве енормне регулације, али нисам улазио у то, само констатовах да је то тужно, што и јесте. И сад очекујем стандардну причу знајући њихова политичка уверења. Кад ће оне мени: "Одакле ти то? То уопште није тачно." "Па", рекох, "то се зна, хиљаде евра за нешто што је у другим земљама приступачно свима и то по тржишним ценама." "Јесте", кажу ми оне. "Али само окренеш пар бројева цркава да питаш и једна од њих ће ти платити." Наставља друга: "Ја сам имала пре пар година операцију слепог црева од 120 000 долара и та и та црква ми је платила."

Тако да ето, шта да вам кажем, нек закључи свако шта му је по вољи. Но било како било, ја и даље не могу да сконтам како су успели да нагурају 120 000 за операцију слепог црева. 

P. S. 

Кад је један други рођак без папира доживео саобраћајну несрећу, питали су нашу цркву у Чикагу за помоћ и нису је добили. Помогли су им неки "секташи". Иначе ти не траже ништа заузврат, нити те гањају после тога.

Подели на овим сајтовима

пре 1 минут, Juanito рече

Сад летос кад сам био у Вавилону, одседох код рођака. Мајка и ћерка за Хилари 100%, значи "мизогинија, нацизам, расизам" и све стандардно SJW. Иначе су јако квалитетни људи у сваком другом смсилу, и нису нападне. Не набијају то на нос док се не заподене прича, тако да не кажем ово да бих их пљувао, него да поставим контекст за ово што ћу следеће рећи. Причамо тако о једној нашој рођаци која је живела код њих и која је умрла пре неколико година од рака (јер је касно дијагностикована) и ја споменем како је тужно да људи не могу да плате лечење и умиру због тога у најразвијенијој земљи света. Нисам споменуо узроке, ни ништа. Лично мислим да су за тако високе цене криве енормне регулације, али нисам улазио у то, само констатовах да је то тужно, што и јесте. И сад очекујем стандардну причу знајући њихова политичка уверења. Кад ће оне мени: "Одакле ти то? То уопште није тачно." "Па", рекох, "то се зна, хиљаде евра за нешто што је у другим земљама приступачно свима и то по тржишним ценама." "Јесте", кажу ми оне. "Али само окренеш пар бројева цркава да питаш и једна од њих ће ти платити." Наставља друга: "Ја сам имала пре пар година операцију слепог црева од 120 000 долара и та и та црква ми је платила."

Тако да ето, шта да вам кажем, нек закључи свако шта му је по вољи. Но било како било, ја и даље не могу да сконтам како су успели да нагурају 120 000 за операцију слепог црева. 

P. S. 

Кад је један други рођак без папира доживео саобраћајну несрећу, питали су нашу цркву у Чикагу за помоћ и нису је добили. Помогли су им неки "секташи". Иначе ти не траже ништа заузврат, нити те гањају после тога.

Stoji i to... u Americi ima (i Srbiji pre WW2 je bilo) mnogo više privatnog dobročinstva, zadužbina, itd... nama sada izgleda kao da bi sva ona divna udruženja prestala da postoje kada bi nestali projekti finansirani iz budžeta i strane donacije... verovatno u prvom momentu i bi... jer nas je komunizam naučio na "država treba d' uradi nešto po tom pitanju"... i bilo bi sigurno potrebno dosta vremena da se vratimo na normalu...

Подели на овим сајтовима

пре 6 минута, Avocado рече

Stoji i to... u Americi ima (i Srbiji pre WW2 je bilo) mnogo više privatnog dobročinstva, zadužbina, itd... nama sada izgleda kao da bi sva ona divna udruženja prestala da postoje kada bi nestali projekti finansirani iz budžeta i strane donacije... verovatno u prvom momentu i bi... jer nas je komunizam naučio na "država treba d' uradi nešto po tom pitanju"... i bilo bi sigurno potrebno dosta vremena da se vratimo na normalu...

Наравно. Хипотетичка транзиција коју снивам не би могла да иде простим сечењем тих ствари, нити је то заиста неопходно. Оно што бих сасекао без милости су регулације које коче економију. 

Подели на овим сајтовима

пре 7 минута, Juanito рече

Наравно. Хипотетичка транзиција коју снивам не би могла да иде простим сечењем тих ствари, нити је то заиста неопходно. Оно што бих сасекао без милости су регулације које коче економију. 

No objections there from me bro... tj. esé  ;)

Подели на овим сајтовима

Политичарима је много тешко кад једном дају некоме привилегије да их укидају... Ево сад овде републиканци имају тоталну власт - прецедника, конгрес, сенат, све живот - и немају храбрости да укину Обамакер који је направљен пре само неколико година. О овим програмима што постоје већ деценијама да не причамо, то је ко Библика - "ко шта одузме иде у огањ вечни". Да додаје то може...

"Изгубиће неки људи осигурање"... That's the point you morons. :(

• Волим 1

ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...