Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

Управо сада, Православни Србин рече

Па имаш ти и врло богата исламска друштва. Нису сва исламска друштва сиромашна. Не, има и богатих. А и богата и сиромашна исламска друштва имају скоро исти (висок) наталитет. Ево, одламак из текста који сам поставио:

Да, јер ту корекцију над економијом врше вриједности које сама држава форсира под пријетњом примјене силе. У Саудијској Арабији жене доскора нису смјеле возити аута, хиџаб и никаб не смију скинути а не дао ти Алах да ниси муслиман, јер онда можеш само прожетати по Ријаду и вратити се натраг одакле си и дошао. Те земље су примјер како не треба, у социјалном смислу. Опет, окачи ти мачку о реп такву структуру ако је тиранска.

А сад нисам сигуран, али Катар или Дубаи ( једно од то двоје ) није уопште више арапска земља, него се све масовно насељавају богати странци.

пре 2 минута, Православни Србин рече

Дакле, без обзира да ли је нека исламска држава богата или није, њен наталитет расте великом брзином. Што значи да економија нема везе са тим.

А са друге стране свака статистика на Западу и у источној Европи показује управо да је економија главни фактор. Заправо, опет сам погријешио јер сам се непрецизно изразио. Није економија у глобалу фактор, него колики је БДП по глави становника, тј. колико сваки становник у просјеку има у свом џепу. Што је БДП по глави већи, наталитет је мањи. Црначке породице у гетоима имају генерално више дјеце од породице из средње класе, док са друге стране ултра богати имају брдо дјеце ( као Трамп или Зукорлић. Значи тренд иде том путањом и то ти објашњава Катар и Саудијску Арабију, које су ултра богате због нафте ). Фора је што средња и нижа класа чине преко 90% становништва.

Ево ти на примјеру Пољске, погледај тренд раста/стагнирања становништва након 1990-их све до данас када је БДП ( а са тим и БДП по глави становника ) растао масовно. Негативни демографски тренд је заустављен или макар успорен када је БДП почео опадати овдје пред крај:

Polska.jpg

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 18 часа, Ћириличар рече

"Још увијек под утицајем западног модернизма"... А зар није заправо демографска криза узрокована социјалном катастрофом знаном као "распад СССР-а"? По признању и Путина. Зар Руси још немају остатке комуњарског менталитета, који и нас муче, јер је комунизам убио народ у главу?

Видиш, у време СССР-а, наталитет је био добар, абортуса није било, чак је и проституција (која укључује и трговину женама), била забрањена. Породица (макар она и комунистичка) се некако више промовисала и величала од стране државе.

Не желим да величам СССР и совјетски тоталитарни систем, немојте то да ми спочитавате, али опет кажем у то време држава је итекако водила рачуна о томе и улагала је у породицу, а са продором либерализма и ,,демократије", руски народ доживљава катастрофу. Да, не негирам да има ту утицаја и социјалне катастрофе, али Русија више није у оном жалосном стању каквом је била за време Јељцина. Па опет, то не мења ствар на пољу демографије. Ту Руси још увек кубуре. Зашто? О да, ушле су итекако западњачке вредности у руско друштво након слома СССР-а, руски градови доста личе на америчке. Путин се сад у последње време труди да обнови традиционалне руске вредности, али то је процес за који ће требати још времена.

И на које ,,комуњарске остатке" мислиш, баш ме занима? 

пре 18 часа, Ћириличар рече

Које то западне вриједности тјерају Русе да се масовно опијају и дрогирају итд? Никоје, него их тјера сиромаштво које је на солидном нивоу ако се гледају мјеста мимо Москве, Петрограда и богатијих урбаних центара. Ништа им не може помоћи осим економског бољитка. Може Јуриј Всјеславич правити и по десеторо дјеце за Мајку Русију, али ако не може да их квалитетно одшколује, да им пружи неке макар најосновније ствари - џаба новци синовци, јер они онда израстају у необразовану и сиромашну популацију која је штетна како за друштво тако и за саму себе.

Чекај, па дроге коштају, пиће кошта, бато. Ако су толико сиромашни одакле паре? Одакле паре за абортусе, па рекох, нису они јефтини? Имаш једну логичку грешку: тврдиш да су Руси сиромашни, али да управо пију и дрогирају се. А сиромаштво и то не иду заједно. Јер то све, дрога, опијање, забаве, журке, итд- све то кошта. И абортуси коштају.

Мислим да руски проблем јесте тај што су и они усвојили овај западни модел да су задовољавање, журке, лудила, важнији од породице и деце. И Руси имају дискотете, и код њих је развијена проституција, и Руси много личе на Запад. Путинова тзрадиционалистичка политика је само површна, кад гледаш дубље, Руси су доста ,,позападњачени". Једино што су велике патриоте. Руси су луди по том питању. Имам фамилију у Русији и они ми сведоче о томе. И то је тајна Путиновог успеха, велика подршка коју он има јесте у томе што је ојачао државу и спречио да је Америка потпуно уништи и расцепа. Али, да се обнови традиционални руски дух (на чему Путин такође ради) треба још времена.

Подели на овим сајтовима

пре 8 минута, Православни Србин рече

Нема везе са парама то. Али и обичан Бошњо има по три у просеку. Не кажем ја да се треба правити фамилија од по десеторо деце. Само кажем да је тренд који је код нас (једно дете или ниједно, плус број абортуса) катастрофалан и да нас води у нестанак. Пусти ти Бошње или Шиптаре, они немају проблем те врсте какав ми Срби имамо. 

Шиптари немају ејр су изразито сиромашни све донедавно били. И њима сада наталитет пада како им расте стандард. Бошњаци немају у просјеко по троје ( макар не више ) јер и њима, како сам раније рекао, наталитет опада временом и ближи се нивоу стагнације ( док Србима стагнира на негативном нивоу јер имамо доста старих људи који одумиру лагано ). Бошњаци имају нешто бољу економску ситуацију јер су ситуирани углавном у градовима и малим мјестима која су богатија од српских у БиХ, са изузетком околине Бањалуке. Али и Бошњаци и Срби имају породице на нивоу средње класе - и не могу се поредити са десеточланим породицама код Арапа или Шиптара који су или ултра богати или ултра сиромашни. Дакле неупоредиве су категорије.

Подели на овим сајтовима

пре 34 минута, Ћириличар рече

Те одреднице су у Шведској, не Холандији. Људи причају о Холандији. Нису све Западне земље исте.

#NotAllWesternCountries

Нисам мислио ни на једну земљу конкретно, мислио сам уопштено на ,,модерна" друштва каква су у ЕУ...

Подели на овим сајтовима

пре 27 минута, Ћириличар рече

Ало, а Међедистан си заборавио?

Нисам заборавио. Мени сте ви Међеди, без обзира на веру, браћа која су иста ко ја, само мало више у просеку вучете на брдско-планински менталитет, ал добро сад. Ја сам одрасто у чачанско-ужичком крају, па ми није тешко да се мало протегнем до вашег нивоа. :)))

То ја увек причам овим салонским западним, рецимо холандским, левичарима кад крену нешто да с**у о толеранцији. Још ако ми набијају на нос Босну и Сребреницу... Кажем им следеће:

- Ало бре клипани! Јесте, ми смо се поклали због племенско-националних (не верских) разлога. Није ни вама страно клање, немојте ту сад да ми се као нешто згражавате над нама дивљацима. И ви сте се до недавно клали, католици и протестанти (а терорисале сте и људе у колонијама приде и имали робове, но да не идемо на ту тему). Након клања сте се формално и званично изоловали једни од других, ”толерисали се” и сарађивали строго пословно. Такви сте и данас. Нема више фомалне изолације ко до средине претходног века, али је суштински ваше друштво остало изоловано на самодовољне затворене кругове пријатеља. Свакога толеришете и одлични сте за сарадњу. Али за пријатељство, е то вам мало теже иде. Ми Балканци смо јако слаби са толеранцијом, а још слабији за економску сарадњу, што се да видети. Али ми смо у суштини браћа која се или кољу или друже до коске. Ја са мојим босанским муслиманима једем и пијем заједно, певамо севдах, честитамо једни другима божић и бајрам чак се и посећујемо за те празнике. Ви ваше муслимане ”толеришете”. ”Нек славе они те њихове бајраме, али ја с тим нећу ништа да имам!”, велите. ”Само нек ми не дирају мој сендвич за ручак и немамо проблем.” Е па имате проблем! Зато вам се људи слабо и интегришу у друштво, а истинска интеграција је једино могућа по овом нашем балканском (реко бих хришћанском, православном, не то вашем квазихришћанском калвинистичком) методу давање себе ономе с ким се интегришеш. Јесмо ми Срби ваки и наки, али је моја жена за четири година живота у Србији постала пунокрвна Српкиња, а ја никада не могу бити, све и да дубим на глави, пунокрвни Холанђанин. И зато ми немојте јести г***а о толеранцији. Признајем да ми морамо да научимо како да се не кољемо, али да заменим наше балкнаксе међуљудске односе за вашу роботску стерилну толеранцију, нема шансе бре! А нисте ви ни са избегавањем клања сасвим сигурни јер ови ваши десничари су на корак од освајања власти, а то је баш због те ваше стерилности. Као толеришете муслимане, а у ствари их се плашите. Плашите се не толико насиља (насилни су у мањини), већ се плашите да вам случајно не пренесу неки део њихове културе. Да не дај Боже, место сендвиче, не кренете да једете неку сарму за ручак, свет би вам се у истом трену срушио. Ја бре волим да се дружим и с муслиманима ако су нормални и са свим другима на свету из култура различитих од моје и да купим све што ваља од њих. И зато даље од мене с том толеранцијом, молићу лепо! Јесам свакав, признајем то јавно и гласно. Ако вам се не свиђам овакав са страстима, не требате ми, а ни ја вама. Можемо да сарађујемо, ту сте без премца.

Подели на овим сајтовима

Управо сада, Православни Србин рече

Видиш, у време СССР-а, наталитет је био добар, абортуса није било, чак је и проституција (која укључује и трговину женама), била забрањена. Породица (макар она и комунистичка) се некако више промовисала и величала од стране државе.

Да, урпаво то, држава је породице одржавала на нереалном нивоу кроз својудугорочно неисплативу политику давања свих могућих бенефиција без економског покрића за њих. Породице су фактички биле виша средња класа или богате, јер је све главне трошкове држава сносила. Али средња класа, која чини кичму западног друштва, није постојала, а она је економски најпродуктивнија. Не спорим ефекте социјале по породицу, али она мора бити одржива и опет се може окачити мачку о реп ако је неисплативо на дуги рок.

пре 2 минута, Православни Србин рече

Па опет, то не мења ствар на пољу демографије. Ту Руси још увек кубуре. Зашто? О да, ушле су итекако западњачке вредности у руско друштво након слома СССР-а, руски градови доста личе на америчке. Путин се сад у последње време труди да обнови традиционалне руске вредности, али то је процес за који ће требати још времена.

И на које ,,комуњарске остатке" мислиш, баш ме занима? 

Које западне вриједности? Опијање вотке? Дрогирање? Неоснивање породице због недостатка пара? То не проузрокују никакве вриједности, него сиромаштво, које је узроковано лошом економском ситуацијом која је видљива у ниском БДП-у по глави. Хајд да је Русија макар сељачко друштво, па да народ није окусио чари средње ил ивише класе, јер би онда имали прави бејби бум. Али није тако и људи траже више стандарде како би основали породицу, јер су ти стандарди потребни за основне функције у савременом друштву. Лако је Шиптарима правити по буљук дјеце када нису били изашли из племенске структуре друштва. Опет, бабе и жабе се лако помијешају и то се мора имати у виду.

пре 5 минута, Православни Србин рече

Чекај, па дроге коштају, пиће кошта, бато. Ако су толико сиромашни одакле паре?

Јеси икад имао контакта са сиромашнијима? Нађе се, увијек се нађе, као и за цигаре, пиву и кладионицу. Парола "снађи се". Звучи доста контраинтуитивно, али је неким чудом истинито. Рецимо, мислим да је откривено да сиромашнији људи више конзумирају цигарете и брзу храну. Сад одакле ми тај податак у малом мозгу, убиј ме не сјећам се.

Подели на овим сајтовима

пре 31 минута, Juanito рече

Немам времена да одговарам на све ово што пишеш и мислим да је губљење времена јер је у главном у питању једна велика фантазија са елеменитма истине ту и тамо. Живим тренутно у једном од законски најлибералијних друштава у Европи које је уједно и једно од најомрженијих од стране традиционалиста и гусларских ”бранитеља” породице. Друштво је поред тога и изразито феминистичко. Да ли је морално пропало? Па и не бих баш рекао. Људи су у просеку врло конзервативни, доста је породица с троје деце, доста тога се баш онако врти око породице итд. Мени се лично друштво не свиђа превише баш због тога што је изразито конзервативно. Све је као у неком огромном манастиру, што никако не одговара мени хедонисти, за разлику од јужних страствених друштава (која су, што је јако интересантно, законски мање либерална) у којима се осећам ко свој на своме.

Е па поента и јесте у овоме болдованом. То значи да је свет тих људи таква да су им породица и деца на првоме месту. О томе ја и причам, не о друштвеном уређењу као таквом, већ о свести људи. Ако је свест људи таква да им је породица на првом месту, онда ће и бити тко без обзира на државно уређење, или економију земље, итд. О томе сам ја хтео да причам.

Може држава да заступа и феминизам и све остало, али ако је свест људи конзервативна, онда свакако да то неће имати прођу. Нити ће економија моћи значајно да утиче на то. То је моја поента.

пре 34 минута, Juanito рече

Све је као у неком огромном манастиру, што никако не одговара мени хедонисти, за разлику од јужних страствених друштава (која су, што је јако интересантно, законски мање либерална) у којима се осећам ко свој на своме.

Није ни закон кључан, кључна је свест људи. То покушавам да објасним. Међутим, свест људи је код већине Европљана ипак таква да се напушта конзервативни поглед на свет и све више влада тај о коме ти говориш. И последице су очигледне, а либерални модерни систем управо ствара ту и такву свест. 

пре 36 минута, Juanito рече

Али се у барем две ствари разликујем од Аурора по поглду на ислам. Прво, ислам није исти у свим земљама. На пример, арапски и пакистански је 100% зло, турски је и тамо и вамо, индонежански и ирански су ОК. И ту не мислим на неки званични државни ислам тих земаља, него на личну веру људи из њих. Људи из земаља са ”добрим исламом” имају нула проблема да се интегришу у модерна друштва и живе као и сви остали, а да при том и даље верују. Друго, не сматрам да није могуће да ислам прође кроз просветитељску фазу чак ни у овим лудачким земљама и постане компатибилан са модерним друштвом. Мислим да ће се то десити пре или касније. 

Не знам да ли си приметио, али твој коментар је био потпуно генерализаторски. Слично као и Ауророви коментари. Зато сам то и написао. Ти си написао да је код муслимана породица ,,робовласничка институција" и то си написао тако да је имплицирало да је свуда тако. Дакле, генерализовао си. 

Што је погрешно. 

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Православни Србин рече

Нисам мислио ни на једну земљу конкретно, мислио сам уопштено на ,,модерна" друштва каква су у ЕУ...

Ту гријешиш онда, јер не раздвајаш оно што се мора раздвојити. Рецимо, Шведска са својим "родно неутралним" замјеницама у вртићу је већ пар година изопштеник у Скандинавији. Данци и Норвежани много конзервативније од њих поступају ( заправо, да будем прецизан, нормално поступају ). То јесте симптом неког кандера који је својствен Западу, али он није свугдје узео истог маха, а негдје није уопште ( као у јужној и источној Европи. Да ми је видјети тај пробој "Солунског фронта" радикалних феминиста у источну Европу. Има д'изгину :smeh1: ). Енглеска исто има сличне симптоме, али у њој је реакција на те идиотлуке веома јака. Због тога се Лабуристи распадају а Конзервативци сада неприкосновено владају и имају једног од најпопуларнијих премијера у историји ( а Лабуристи другог најнепопуларнијег, Корбина, који је иза првог најнепопуларнијег политичара, бившег лабуристичког вође, Тонија Блера ).

Зато и кажем - нису све западне земље исте и погрешно је на основу једне земље извући генерални закључак за друге.

Подели на овим сајтовима

пре 15 минута, Ћириличар рече

Црначке породице у гетоима имају генерално више дјеце од породице из средње класе

Кондоми скупи, нема се пара, а ко да одоли онаквим позадинама. Разумем потпуно браћу  niggas. :ani_biggrin:

Подели на овим сајтовима

пре 5 минута, Juanito рече

Нисам заборавио. Мени сте ви Међеди, без обзира на веру, браћа која су иста ко ја, само мало више у просеку вучете на брдско-планински менталитет, ал добро сад. Ја сам одрасто у чачанско-ужичком крају, па ми није тешко да се мало протегнем до вашег нивоа.

ЗЕМЉАЧЕ :D Ми у Београду кад сретнемо неке људе са југозапада Србије, не сматрамо их "Србијанцима", него "нашима". А и они вала нас. Менталитетске сличности су очигледне.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

пре 12 минута, Juanito рече

- Ало бре клипани! Јесте, ми смо се поклали због племенско-националних (не верских) разлога. Није ни вама страно клање, немојте ту сад да ми се као нешто згражавате над нама дивљацима. И ви сте се до недавно клали, католици и протестанти (а терорисале сте и људе у колонијама приде и имали робове, но да не идемо на ту тему). Након клања сте се формално и званично изоловали једни од других, ”толерисали се” и сарађивали строго пословно. Такви сте и данас. Нема више фомалне изолације ко до средине претходног века, али је суштински ваше друштво остало изоловано на самодовољне затворене кругове пријатеља. Свакога толеришете и одлични сте за сарадњу. Али за пријатељство, е то вам мало теже иде. Ми Балканци смо јако слаби са толеранцијом, а још слабији за економску сарадњу, што се да видети. Али ми смо у суштини браћа која се или кољу или друже до коске. Ја са мојим босанским муслиманима једем и пијем заједно, певамо севдах, честитамо једни другима божић и бајрам чак се и посећујемо за те празнике. Ви ваше муслимане ”толеришете”. ”Нек славе они те њихове бајраме, али ја с тим нећу ништа да имам!”, велите. ”Само нек ми не дирају мој сендвич за ручак и немамо проблем.” Е па имате проблем! Зато вам се људи слабо и интегришу у друштво, а истинска интеграција је једино могућа по овом нашем балканском (реко бих хришћанском, православном, не то вашем квазихришћанском калвинистичком) методу давање себе ономе с ким се интегришеш. Јесмо ми Срби ваки и наки, али је моја жена за четири година живота у Србији постала пунокрвна Српкиња, а ја никада не могу бити, све и да дубим на глави, пунокрвни Холанђанин. И зато ми немојте јести г***а о толеранцији. Признајем да ми морамо да научимо како да се не кољемо, али да заменим наше балкнаксе међуљудске односе за вашу роботску стерилну толеранцију, нема шансе бре! А нисте ви ни са избегавањем клања сасвим сигурни јер ови ваши десничари су на корак од освајања власти, а то је баш због те ваше стерилности. Као толеришете муслимане, а у ствари их се плашите. Плашите се не толико насиља (насилни су у мањини), већ се плашите да вам случајно не пренесу неки део њихове културе. Да не дај Боже, место сендвиче, не кренете да једете неку сарму за ручак, свет би вам се у истом трену срушио. Ја бре волим да се дружим и с муслиманима ако су нормални и са свим другима на свету из култура различитих од моје и да купим све што ваља од њих. И зато даље од мене с том толеранцијом, молићу лепо! Јесам свакав, признајем то јавно и гласно. Ако вам се не свиђам овакав са страстима, не требате ми, а ни ја вама. Можемо да сарађујемо, ту сте без премца.

Много је простије да их отераш у три лепе :)

Ако неко набија некоме на нос злочине само зато што је тај други неко из народа X, са таквима је расправа губљење времена.

Подели на овим сајтовима

пре 1 сат, GeniusAtWork рече

Много је простије да их отераш у три лепе :)

Ако неко набија некоме на нос злочине само зато што је тај други неко из народа X, са таквима је расправа губљење времена.

Сјећам се приче професора Римског права са прве године, баш о неком Холанђанину који је испао кретен према њему. Примио профа наиме неку награду за најбољег професора Римскго праваи ли тако нешто, у Холандији. И приђе њему Холанђанин са којим је ваљда био у конкуренцији за прво мјесто и рече му:"Можда сте ово добили, али и даље сте ипак Србин.".

Профа му добаци:"А не, ЧАСТ ми је бити Србин.".

Зато се мени и свиђа неоосманизам, јер кад бисмо се сви сад појаничарили па опет ударили на Беч, до Париза бисмо стигли и фино под јатаган све ставили :ani_biggrin: Нема горег Турчина од потурице, нит већег јунака од дели јаничара из Румелије.

Подели на овим сајтовима

Potvrđeno: Tramp danas potpisuje, zabrana za šest zemalja

Vašington -- Američki predsednik Donald Tramp potpisaće revidiranu izvršnu uredbu o zabrani ulaska u SAD, od koje će biti izuzeti državljani Iraka.

IZVOR: TANJUG 

Foto: Gettyimages

Foto: Gettyimages

To je potvrdila Trampova savetnica Kelijen Konvej.

Prema prvoj uredbi, koju je Tramp potpisao 27. januara, ulazak u SAD državljanima sedam zemalja sa većinskim muslimanskim stanovništvom - Iraka, Irana, Jemena, Libije, Sirije, Somalije i Sudana, bio je zabranjen na 90 dana, izbeglicama na 120 dana, a sirijskim izbeglicama trajno.

Uredba je izazvala haos na američkim aerodromima, a kasnije je suspendovana odlukom suda. 

Konvejeva je sada za Foks njuz rekla da će iz uredbe o zabrani ulaska u Ameriku koja stupa na snagu 16. marta, biti eksplicitno izuzeti strani državljani sa stalnim boravkom u SAD i oni koji imaju američku vizu. 

Takođe Irak više neće biti na listi muslimanskih zemalja kojima je zabranjen ulazak u SAD, navela je ona, prenosi AFP. 

Konvejeva nije potvrdila da li će za preostalih šest zemalja i dalje važiti zabrana ulaska, ali je dodala da će sirijske izbeglice biti tretirane slično izbeglicama iz drugih zemalja. 

U međuvremenu je iračko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo da Irak oseća "duboko olakšanje" zbog odluke američkog predsednika da skloni Irak sa liste zemalja označenih u uredbi o imigraciji, kojom se nekolicini država sa većinskim muslimanskim stanovništvom brani ulazak u SAD. 

"Ta odluka je važan korak u pravom smeru. To učvršćuje strateški savez Bagdada i Vašingtona u njihovoj borbi protiv terorizma", navodi se u saopštenju, prenosi Rojters.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2017&mm=03&dd=06&nav_category=78&nav_id=1237217

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 2 часа, Juanito рече

Нисам заборавио. Мени сте ви Међеди, без обзира на веру, браћа која су иста ко ја, само мало више у просеку вучете на брдско-планински менталитет, ал добро сад. Ја сам одрасто у чачанско-ужичком крају, па ми није тешко да се мало протегнем до вашег нивоа. :)))

То ја увек причам овим салонским западним, рецимо холандским, левичарима кад крену нешто да с**у о толеранцији. Још ако ми набијају на нос Босну и Сребреницу... Кажем им следеће:

Pretoci ovaj post u FB status i ja cu da ga serujem iz momenta... ima postanes viralan i da zavrsis  u Blicu... garant! :D

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...