Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

пре 10 часа, Paradoksologija рече

Jer će bogati benevolentno sve to ipak sigurno podati svojim robovima?

Мени је ово убедљиво највећи проблем левих идеологија. Није ми фрка сматрати да савршеног друштва не може бити без државе. По унутрашњој жељи сам десни анархиста и волео бих да видим свет у коме не постоје државе, али сам свестан да у пракси, барем у овом историјском тренутку, вероватно морају да постоје у извесној мери и отворен сам за "академску" расправу о томе колио нам и какве државе треба. Проблем ми је, међутим, та идеја која стално провејава да су многи, чак и већина, неспособни да зараде кад им се да слобода и да морају да буду робови некаквих апстрактних богатих моћника који су предодређени да буду богати. Мораш да разумеш да ово што сада видимо није последица нерегулисаног капитализма, већ прејаког присуства државе у скоро сваком сегменту привреде и друштва. На пример, здравство у Америци је толико регулисано деценијама уназад да то није више нормално. Не ради се о томе да тамо нико неће да нуди јефтине услуге, него да не може јер није дозвољено. А појединачни богати Американци не да хоће да помогну комшији, него и потпуним странцима. Нама је то тешко да разумемо, али сам виђао како нашим људима плаћају скупо школовање, поклањају аутомобиле и шта све не. У слободном друштву већина људи могу за себе да зараде и више него што треба. Многи ће и те како да помогну онима који из неког разлога немају. Хајде да оставимо евентуалну социјалну помоћ за они који заиста не могу да зараде и који немају никога да им помогне, а не да читаво друштво претварамо у колективне зависнике од државе. 

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Аурор рече

Само се ради о томе да се избаци држава из једначине, пошто су државе генерално зле... Погледај шта су само у прошлом веку направиле.

Онда брате лепо одеш у Либерију да уживаш у том либертаријанском рају. Нема централне власти, нема државне принуде око било чега, нема пореза, оружје може да се купи на сваком кораку, и свако може да брани себе и своју породицу како год мисли да треба, и којим год средствима мисли да треба.

57ed8623960a6_banerRylah_zpsqgjjkx0v1.jpg.8a2fd97cd3aa7dcd0237c412e2234aee_zpsut3tszcy.jpg

Подели на овим сајтовима

пре 10 часа, Жељко рече

Screenshot_3.jpg

So true.:ani_biggrin:America is on road to be great again.:sunce:

Најдубља молитва јесте  молитва без икаквих речи када у тишини ума једноставно живимо у присуству Божијем. Архимандрит Сава Јањић

Подели на овим сајтовима

пре 3 часа, Juanito рече

Хајде да оставимо евентуалну социјалну помоћ за они који заиста не могу да зараде и који немају никога да им помогне, а не да читаво друштво претварамо у колективне зависнике од државе. 

'Charity work' uopste nije nesto sto drzava treba da radi, niti joj je to uloga.

пре 3 часа, RYLAH рече

Онда брате лепо одеш у Либерију да уживаш у том либертаријанском рају. Нема централне власти, нема државне принуде око било чега, нема пореза, оружје може да се купи на сваком кораку, и свако може да брани себе и своју породицу како год мисли да треба, и којим год средствима мисли да треба.

Jest', pa da mi neki tamo militanti odseku glavu machetom zbog neceg... :)

Pre bih Svajcarsku, a i SAD je danas, bez obzira na sve, istinski slobodno mesto.

Подели на овим сајтовима

пре 20 часа, Paradoksologija рече

Naložio je učenicima da obavezno plate porez :D

To im je rekao u smislu "nemojte da se zamlacujete da menjate drustvo na nasilan nacin, nego se prilagodite trenutnom stanju (i menjajte sebe, individualno, a ta promena, kada se sve pojedinacne promene skupe zajedno, to ce promeniti i drustvo)". A "Bogu Bozje" znaci upravo to, dajte Bogu ono sto Bogu sleduje (vrlinu, veru, dobrotu, ljubav) i kada to uradite promenicete se na individualnom nivou, a taj primer ce zasijati kao "sunce razuma" na druge sa mnogo vecom snagom nego bilo kakva verbalna prica.

I ja isto placam porez ali ne zato sto to zelim nego zato da me ne bi uhapsili, i iskljucivo zbog toga. Mnogo vise stvari mogu da doprinesem svojoj porodici i drustvu izvan zatvora nego unutar zatvora. 

Подели на овим сајтовима

Ne znam jesi li svestan koliko si u pravu! Sreca pa su Kanadjani naucili da ocenjuju sta ko radi a ne sta prica tako da cemo se i s njim uskoro pozdraviti ako Bog da.

btw. Prosto je neverovatno kojom brzinom jedno drustvo moze da osiromasi primenom socijalistickih ideja. Dovoljan je jedan mandat! I ono sto sam zakljucila iz primera Kanade, sustina tog zla nije samo u katastrofalnim ekonomskim/ politickim odlukama vec sto takav sistem podstice korupciju. Evo, pistavicu vam jedan video za koji ni Kanadjani ne mogu jos uvek da veruju da se desava u njihovoj zemlji. Iskreno ne mogu ni ja jer je ovo potpuno suprotno mentalitetu kanadjana...

Подели на овим сајтовима

Подели на овим сајтовима

пре 2 минута, florenntina рече

vec sto takav sistem podstice korupciju. Evo, pistavicu vam jedan video za koji ni Kanadjani ne mogu jos uvek da veruju da se desava u njihovoj zemlji.

Sve je to vec primeceno, shvaceno, opisano, objasnili ga pametni ljudi... :)

Ko hoce da cuje samo, ko hoce da zna istinu i ko nema ideolosku agendu.

Sama istorija je nesto sto se u velikoj meri vec odvilo.

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...