Jump to content

Председник Америке, Доналд Џ Трамп

Оцени ову тему

RYLAH

Препоручена порука

Tramp ide redom, ubedio Ford, da li će i Epl

Izgleda da je američki IT gigant ozbiljno shvatio Trampovo obećanje oko vraćanja poslova u SAD, pa se raspituje oko selidbe

.http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2016&mm=11&dd=19&nav_id=1201175

Подели на овим сајтовима

• Одговори 11.7k
  • Креирано
  • Последњи одговор

Популарни чланови у овој теми

• Grizzly Adams

1009

• Аурор

2184

• cloudking

1021

• Avocado

956

Популарни дани

4 minutes ago, Ignjatije рече

Tramp ide redom, ubedio Ford, da li će i Epl

Izgleda da je američki IT gigant ozbiljno shvatio Trampovo obećanje oko vraćanja poslova u SAD, pa se raspituje oko selidbe

.http://www.b92.net/biz/vesti/svet.php?yyyy=2016&mm=11&dd=19&nav_id=1201175

"Kako prenose mediji, Epl je ozbiljno shvatio ove pretnje pa je počeo da se raspituje kod partnera u Kini o mogućnostima preseljenja nekih Eplovih proizvoda.
Šta bi to značilo sa sam Epl? Pa ništa dobro u finansijskom smislu. Cena Eplovih uređaja kao što je na primer ajfon, bi porasla, a smanjila bi se i zarada od svakog prodatog primerka.
The Verge piše kako bi eventualna selidba u matičnu zemlju imala smisla, tek ukoliko bi nova administracija uvela poreze na proizvode koji se proizvode van SAD, a zatim uvoze u zemlju.
"

Meni ovo zvuči baš levonjarski... Dare, kad političari nateraju privrednike na postupanje koje im umanjuje profit i to putem uvođenja novih poreza, jel to levonjarstvo?

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ignjatije рече

Не бих рекао да је +Иринеј најбољи пријатељ војводи Шешељу. Дакле, класичан си контраш. Уместо да гледаш квалитете и саме идеје, ти гледаш друге на чијој су страни. То није научни метод. Трамп тек треба да се покаже, док се династија Клинтон@Со већ показала. Тако да си у самом старту на погрешној страни, и то свесно. Нисам сто посто сигуран у Трампа. Амерички председници су у задње време ка јаје јајету слични кад добију власт. Овај најновији улива неку наду да ће можда бити другачији и бољи. Са Клинтонком нема ни те наде.

П.с. Имена пиши великим почетним словима, ма колико их супротно волео.

A pa ti nisi gledao susret irineja i seselja na sajmu knjiga....

пре 39 минута, haveaniceday рече

Lek protiv kovida postoji. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Ignjatije рече

Не бих рекао да је +Иринеј најбољи пријатељ војводи Шешељу. Дакле, класичан си контраш. Уместо да гледаш квалитете и саме идеје, ти гледаш друге на чијој су страни. То није научни метод. Трамп тек треба да се покаже, док се династија Клинтон@Со већ показала. Тако да си у самом старту на погрешној страни, и то свесно. Нисам сто посто сигуран у Трампа. Амерички председници су у задње време ка јаје јајету слични кад добију власт. Овај најновији улива неку наду да ће можда бити другачији и бољи. Са Клинтонком нема ни те наде.

П.с. Имена пиши великим почетним словима, ма колико их супротно волео.

Pogledaj ljude koji imaju velike sanse da budu dio Trampove vlasti i njihov odnos prema Srbima, sigurno ti se to nece svidjeti. 

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

Meni ovo zvuči baš levonjarski... Dare, kad političari nateraju privrednike na postupanje koje im umanjuje profit i to putem uvođenja novih poreza, jel to levonjarstvo?

Па искрено, да. Али треба да сачекамо да видимо шта ће да буде.

Ако ставe ту тарифу, сводиће се на то да ће купци да плаћају више цене да би радници Епла добијали више, а то је bad move... Људи хоће јефтиније цене. :)

Подели на овим сајтовима

49 minutes ago, cloudking рече

Ја сам се сусрео и са Бошком Обрадовићем на Сајму, и са Теофилом Панчићем... :)

Шта ти то говори о мени?

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

"Kako prenose mediji, Epl je ozbiljno shvatio ove pretnje pa je počeo da se raspituje kod partnera u Kini o mogućnostima preseljenja nekih Eplovih proizvoda.
Šta bi to značilo sa sam Epl? Pa ništa dobro u finansijskom smislu. Cena Eplovih uređaja kao što je na primer ajfon, bi porasla, a smanjila bi se i zarada od svakog prodatog primerka.
The Verge piše kako bi eventualna selidba u matičnu zemlju imala smisla, tek ukoliko bi nova administracija uvela poreze na proizvode koji se proizvode van SAD, a zatim uvoze u zemlju.
"

Ако Ајфон поскупи биће још популарнији код спонзоруша и паћеника.

Профит !

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, Avocado рече

"

Повећаће се број радних места у САД-у. Навикли империјалистички буржуји да израбљују јефтину радну снагу по свету и на туђој муци се енормно обогате. Сада ће морати да бирају. Или да продају мање скупих производа, или да оладе мало са екстра профитом.

Како Кина може енормно да расте и бива богатија, све ближа Америци, а производи у својој земљи, са својим радницима Кинезима? Није пропала због тога него расте прогресивно.

У САД је све више становника. Жале се на мигранте... Ето, сада ће им Трамп помоћи да добију посао и тамо раде и троше.

Ко хоће да се богати ван матице и другима отвара радна места нека плати за то матичној држави. Не може и јаре и паре. Можда производи поскупе. Они би поштено били скупљи да сви радници примају плату као у Америци, или јефтинији да примају као Кинези. Та разлика је толика да Амер за неколико дана заради као неко за цео месец, а раде у истој фирми, најчешће у различитим условима. Као да нису иста људска бића. Нека се сада империјалне компаније мало смире и одуже Америци и свету.

Подели на овим сајтовима

32 minutes ago, Ignjatije рече

Како Кина може енормно да расте и бива богатија, све ближа Америци, а производи у својој земљи, са својим радницима Кинезима? Није пропала због тога него расте прогресивно.

Управо тако што читав свет, на челу са Америком, производи у Кини :)  Једном када Амери оду, то ће бити шок по кинеску привреду какав не можемо ни да замислимо.

• Волим 1
Подели на овим сајтовима

A Letter To the US from John Cleese:

http://cogink.com/cleese/

А роб твој и робиња твоја што ћеш имати нека буду од онијех народа који ће бити око вас, од њих купујте роба и робињу.

Подели на овим сајтовима

3 hours ago, cloudking рече

Уххх... човече Божији, ја са јуче сусрео, руковао и попио кафау са једним црнцем...

Ево, од јутрос сваких пет минута трчим пред огледало, да видим је ли ми кожа почела попримати црну боју...

:))

"Господ је неизрециво милосрдан, али нам се даје у мери у којој смо ми, надарени неограниченом слободом, спремни да Га примимо"

Архимандрит Софроније

Подели на овим сајтовима

1 hour ago, GeniusAtWork рече

Управо тако што читав свет, на челу са Америком, производи у Кини :)  Једном када Амери оду, то ће бити шок по кинеску привреду какав не можемо ни да замислимо.

Naravno da nece. Secas li se u kakvim uslovima su radili Kinezi, celi svet je padao u nesvest. Evo konacno i njima da svane, nema vise zlih kapitalistickih fabrika= nema problema...I svi srecni i zadovoljni?

Подели на овим сајтовима

4 hours ago, Господин Дареалис рече

Ја сам се сусрео и са Бошком Обрадовићем на Сајму, и са Теофилом Панчићем... :)

Шта ти то говори о мени?

Да имаш баш пуно слободног времена. :)

Подели на овим сајтовима

2 hours ago, Avocado рече

A Letter To the US from John Cleese:

http://cogink.com/cleese/

Добра фора, али није од Cleese-a. :)

Узгред, какав је његов политички став о свему овоме што се дешава у Америци? Знам да је био за  брегзит, па би онда ваљда по дифолту требало да буде за Трампа. :ani_biggrin: 

Подели на овим сајтовима

• Креирај ново...